ahamm

Members
 • Content Count

  1800
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

ahamm last won the day on June 1

ahamm had the most liked content!

Community Reputation

52 Excellent

About ahamm

 • Rank
  Seniorbruker
 • Birthday 11/19/1974

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Bosted
  Bangsund

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Sløv på oppdateringer, men fisker da litt av og til første ferskvannstur i år: Godt fornøyd med ekkoloddet Jiggfiske med haspel er gøy
 2. Huff, ser at her ryker konfirmasjonsgavene til ungene etterhvert...
 3. Særdeles sjelden det ikke er trygg is der fra midt i desember til ut mars..
 4. Lite som skjer på båt og fiskefronten. 5 uker fri har gått nå og en tur på sjøen som resulterte i at jeg har all agnsild jeg trenger i vinter og til våren i agnfryseren. Driver egentlig og sparer til frontmontert el motor, men det kommer stadig endringer som gjør at det blir utsatt. Siste nå er at det dukket opp et naust til salgs. Lagringsplass er alltid kjekt å ha minstemann fikk nytt vinterbosted og skal etterhvert få selskap av masse hagemøbler så jeg får frigjort en garasjeplass som skjærgårsdsjeepen skal få overta. Da har jeg plass til alle 3 innomhus. Blir godt å slippe de forbaska presenningene
 5. De selger biler med høyere hengervekt gratulerer med ny båt
 6. Kjøpte samme s-max til kjærringa for 2 år siden. Fin å dra med, dro campingvogn et par hundre mil med den i fjor. Den var vel nesten 2 tonn. Dro den lett forden
 7. Hentet i Halden, kjørte rett opp til namsos. Null problem. Ny tredal henger og 3,3 tonn bil å dra med så er som en drøm å kjøre. Hvordan det er med andre oppsett vet jeg ikke. Hengertype har nok endel å si. Setter ut og opp hver 6 uke. Blir kjøpt elvinsj nå kjøpte 2050 pga alder på motor i forhold til 2250'ene som lå på finn. 2011 modell med 400 timer. I tillegg trodde jeg 2250 ikke gikk inn i garasjen.
 8. Har hatt karnic 2050 med Suzuki 140 i et år nå og må si meg meget fornøyd. Takler all slags sjø godt, aldri følt meg utrygg. Brukes til fjord og havfiske. Fine puteløsninger, men lite ryggstøtte på de to aktre plassene. Minus er som jeg har merket er: vindusviskeren er nesten ubrukelig, litt for lav skjerm og at rekka er jevn hele veien ned, hadde vært fint å få tærne litt lengre inn når man står og fisker. 140 hk er minimum i mine øyne. Synes den tar sjøen mye bedre i 25+ enn under. Makser på 32-33 nysmurt og oppnår nesten maks turtall med full tank 2 personer og endel stæsj. 1500 omdr ned så ligger jeg på ca 22-23 knop.
 9. Fin elv men sikkert vanskelig å komme frem langs elva nå når den har vært stengt så lenge. Men greit å gå med vadere i elva mange steder. Jeg fisket best i kulpene fra flomålet og opp til brua ved mjendrem når elva begynnte å synke. Ikke vært der etter den åpnet igjen. Ikke mye fisk å se som hoppet i fjorden i år heller. Før så vi alltid fisk som hoppet når det var tørre somre.. Beste er vel å spørre på bensinstasjonen om noen får fisk..
 10. Ok så da må jeg bruke fast frekvens når jeg leter fisk i skrenter. Må visst få prøvd en 14 x 21 eller 22 stålpropell. Ser den jeg tester nå liksom skal være racing utgave av ballistic så meget skuffet over den, eller så er Suzuki propellen veldig effektiv. Merket i dag at den har litt bedre grep i sving enn Original, ellers veldig lite forskjell. Høyde tror jeg det er lite å hente på da jeg ikke får trimmet ut maks uten at det slipper, så står høyt nok.
 11. Original propell på 140'n er 14x21 alu. Får 6000 rpm på maks og 32 knop. Marsjer på 43-4400 og 23 knop. Kunne tenkt meg å kommet opp på 25 på marsj turtall da båten går mye bedre i sjøen da. Fikk lånt meg en 13.5 x 22 ballistic stålpropell som ser mye mere aggressiv ut og tenkte kanskje den ble for tung å dra. Overraskelsen var stor når jeg fikk akkurat samme prestanda som med alu propellen. Ser noen hevder at diameter forskjell på 0.5 skal ha lite å si og at man vanligvis må ned på stigning når man bytter til stål. Synes det er merkelig å gå opp 1" og få akkurat samme prestanda. Noen som har peiling?
 12. Får bunnkontakt på 420 m hvertfall med dypt vann modus, så det hjalp å bytte modus men bunnlinja er nesten ikke eksisterende. Må opp på maks fra 150 meter. Er det vanlig at chirp sliter i skrenter? Her går jeg fra høy chirp til 200 og signalet ble mye bedre.
 13. Aha, da får jeg prøve det tusen takk Hva regner de som dypt vann? 50-100-150? Merket jeg måtte sette opp fargelinjen på maks når jeg kom ned mot 70-80 meter. Har innstillingen der noe påvirkning på dette?