Gå til innhold
Fiskersiden

Makrellstørje!!!!


Atle I
 Share

Recommended Posts

Fikk nettopp vite fra 100% sikker kilde en sinnsyk hendelse! Det ble nettoppp mistet en makrellstørje i østfold. Han holdt på i 15 min og mistet den ved båtripa[} :) ] Den var ca 20 cm høy og 60/70 cm lang. Den ble tatt på stor agnsild. Og nei det var ikke en makrell. Den mest sinnsyke kampen han noensinne har vært med på. Og han har fiska mye og fått mye pen fisk!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fyyyy ****! Tenk å miste den da!! Hadde aldri tilgitt meg selv! Makrellstørje uansett størrelse må da være den ultimate fisken å få i Noreg! Får gåsehud!

Ser ut som om størjene er på hugget i år. Broderen observerte en liten stim store størjer i fjorden hjemme som gikk på silda rett utenfor båthavna. Og det er mange Herrens år siden en slik observasjon har blitt gjort. De store mengdene sild er nok en stor del av forklaringen på hvorfor de trekker inn.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Morsomt å høre at de finnes her også. Har ellers inntrykk av at de dukker opp oftere og oftere på Vestlandet også. Hvem blir den første til å få opp en?

PS: Er det forresten sikkert at det ikke kan være en taggmakrell? - Den kan jo også bli såpass stor, har fått på opptil 50 cm i garn...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kan ha vært en stor taggis, ja. Har fått taggis på sild, og det er en myyyyye bedre fighter enn makrellen da den har kraftigere kropp. Ser ut som en liten makrellstørje med mørk rygg og sølvblanke sider, skilles lett fra størje på øyestørrelse og ryggfinner. Den går ofte sammen med makrellstimer. Såvidt jeg har hørt er den sjelden å få her på Østlandet. Høres i grunnen litt liten ut til å være en størje, maks et par kilo?

taggmakrell_ms2002__004.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Spennende, men det var neppe makrellstørje/tunfisk. Når de er så små drar de ikke ut av Middelhavet. Thor E. har nok mer rett. Pelamide eller tunnin, ikke auxid - den er mindre enn makrellen, er mest sannsynlig. Men makrellrekorden (nesten 3,5 kilo) var 71 cm lang, så det kan ikke utelukkes at det var en makrell. Har hørt om ubekreftede makreller på over 4 kilo faktisk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har sett det som fiskarna hemma kallade spansk makrill. Ser ut som en superfet makrill med mindre markerade marmoreringar på ryggen och betydligt större ögon. Dessa var oftast runt 3-5kg och fångades sporadiskt på senhösten. I 90% av fallen när lokaltidningarna skrek ut om ny rekordmakrill på 3kg+ var det en sån här luring. Är medveten om att det faktiskt finns en fisk som kallas spansk makrill med tippas att det rör sig om en typ av bonito. Finns väl i vart fall två sorters bonito i atlanten om jag inte minns fel.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.