akarls Skrevet August 13, 2004 Rapporter Share Skrevet August 13, 2004 Er det noen som vet forskjellen på polyball- og foam-fyll i avkrokingsmatter[?] Og er det store kvalitetsforskjeller mellom de to materialene? Anbefalinger på hva som er lurt å kjøpe når økonomien også teller tas imot med takk...[ ] Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
avkroken Skrevet August 15, 2004 Rapporter Share Skrevet August 15, 2004 Trenger ikke være store prisforskjellen på disse. Dersom du skal fiske store larper anbefaler jeg polyballs, da disse flyter bedre enn foam og det e4r da lettere å håndtere fisken i vannet på matten. Til mindre fisk som suter, stam, buk ol er foam et like godt alternativ. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
akarls Skrevet August 15, 2004 Forfatter Rapporter Share Skrevet August 15, 2004 Bra! Artig da at polyballs er billigere... Takk for hjelpen! [ ] Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
rug Skrevet August 17, 2004 Rapporter Share Skrevet August 17, 2004 Hva i huleste er en avkrokingsmatte? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
avkroken Skrevet August 17, 2004 Rapporter Share Skrevet August 17, 2004 En avkrokingsmatte er som navnet sier en matte du legger fisken på når den skal avkrokes, tas blder av osv. Dette selvfølgelig for å skåne fisken fra møkkete gress, skarpe steiner og kvister som kan og vil ødelegge slmlaget til fisken slik at infeksjoner og død oppstår. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
rug Skrevet August 17, 2004 Rapporter Share Skrevet August 17, 2004 Hupp! Jeg trodde "balje på magen" for å samle opp fluesnøret var toppen av rariteter. Men når man tror man har sett alt...... Har du prøvd å spise karpen? Det er en delikatesse som overgår så og så alt av fisk vi har i dette landet. Rug Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
avkroken Skrevet August 17, 2004 Rapporter Share Skrevet August 17, 2004 Jeg har spist karpe og jeg skal love deg at den som mener det er en delikatesse er den samme som mener at Grandiose og sølekaker er mat. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Skrevet August 17, 2004 Rapporter Share Skrevet August 17, 2004 Pass deg nå Tom Ole..... Grandiosa er et hett tema her inne.. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
avkroken Skrevet August 17, 2004 Rapporter Share Skrevet August 17, 2004 I know - prøver bare å sprite opp forumet litt.... Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Karl Inge S Skrevet August 17, 2004 Rapporter Share Skrevet August 17, 2004 Heyyyyyy-hadde ikke grandiosaen vært død ved innkjøp, hadde jeg lett kakket den for å få meg en bedre middag! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Frisch Skrevet August 17, 2004 Rapporter Share Skrevet August 17, 2004 Grandiosa er Gudemat. Sølekaker derimot, smaker antakeligvis bedre enn karpe. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
rug Skrevet August 23, 2004 Rapporter Share Skrevet August 23, 2004 Frisch og Avkrpken; I Polen er Karpe julemat.....Og dere sier den smaker sølekaker? Er det kokkekunsten det skorter på?..... Jeg spiser karpe hver jul. Stekt karpe er fantastisk godt. Man kutter den i skiver, som med kveite. Ruller den i mel/salt/pepper og steker den på pannen. HUSK MYE smør!!! Server med sylteagurker, pepperrot og annet snadder! Rug Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
avkroken Skrevet August 23, 2004 Rapporter Share Skrevet August 23, 2004 Har hørt det samme. Men med tanke på hvilke matretter man har å velge i i Polen skjønner jeg godt at de mener karpe er godt. Der borte er jo alternativet sølekaker eller karpe. De velger karpe, men jeg ville valgt sølekake. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
rug Skrevet August 23, 2004 Rapporter Share Skrevet August 23, 2004 Igjen bommer du grov. Polen har mye godt å by på. Mye mer enn Norge faktisk. Husk at Polen en av Europas høykulturer. Komunismen og tyskerne har harvet de godt de siste 100 år, men mens Nordmenn løp rundt med steinøkser, eller senere var en husmannsplass under sverige og danmark så var Polen en storhet i Europa. Karpe er godt...Tipper at du bare er redd for at de få karpene som finnes i myrkulpene dine skal ende på steikepannen til en fisker. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
avkroken Skrevet August 23, 2004 Rapporter Share Skrevet August 23, 2004 Absolutt ikke. Dersom karpe hadde vært ansett som en delikatesse på lik linje med laks, så hadde vi sikkert fått mange oppdretsanlegg som hadde spredd karpe rundt i alle myrhull i dette landet. Det hadde vært saker det. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
AAB Skrevet August 23, 2004 Rapporter Share Skrevet August 23, 2004 Karpe ble i Tyskland kåret til det 20. århundres beste matfisk faktisk! Men jeg tar nok ikke livet av en karpe for d! Vi har jo nok av annen fisk i butikkene i dette landet! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Karl Inge S Skrevet August 23, 2004 Rapporter Share Skrevet August 23, 2004 Karper vokser nok for sent til det,dessuten ser de jo ikke så bra ut som en skinnende blank kembo sild... Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
ThorEH Skrevet August 23, 2004 Rapporter Share Skrevet August 23, 2004 Karpeoppdrett i Østen er jo kahunabissniss (oppdrett til mat ja:), så helt søle kan det ikke smake. Kan vel nevnes at det ikke er specimenkarper som egner seg best til mat (etter hva jeg har lest), men de mindre på rundt 1-3 kg... Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Karl Inge S Skrevet August 23, 2004 Rapporter Share Skrevet August 23, 2004 Øhhhhh den fiskeoppdretten i østen tror jeg vi skal si minst mulig om. 2 hovedingrediensene i systemet er grise og hønsefeces. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
avkroken Skrevet August 23, 2004 Rapporter Share Skrevet August 23, 2004 Om det ikke smake søle, så står jeg fast på at det var vondt. Tam smak, vassen, ja, egentlig ganske lik grandiosan. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
akarls Skrevet August 23, 2004 Forfatter Rapporter Share Skrevet August 23, 2004 Selv om jeg aldri ville spist karpe (hvertfall ikke norsk), er det vanskelig å komme bort fra at det er verdens tredje største oppdrettsfisk. Produksjonen i østen er enorm, og det er heller ikke alt som fôres på grise og hønelort... [ ] Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
pma Skrevet August 23, 2004 Rapporter Share Skrevet August 23, 2004 Karpe, MAT? Nå som jeg faktisk har begynt å like litt fisk, så kommer jeg over dette, og så liker jeg overhodet ikke fisk lengre... MEn muligens karpe FØR iosa. Michael Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Karl Inge S Skrevet August 23, 2004 Rapporter Share Skrevet August 23, 2004 Neida, men poenget er vel at der dyrkes det i stor grad til eget/lokalt bruk. Hadde forelesninger med en kar fra NORAd på skolen, og han sa det rett ut- de metodene de brukte gjorde det uaktuelt å drive eksort til vestlige land. Men økologisk sett er det kjempegreier, god utnyttlese av areal og energi. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
rug Skrevet August 24, 2004 Rapporter Share Skrevet August 24, 2004 Avkroken; He he.....som en delikatesse på lik linje med laks....... Av en eller annen grunn er vi programmert til å tro at ørret og laks er verdens beste fisk......Bare i vår lokale lille ferskvannsbinge finnes det fisk som langt overgår disse to. Abbor er en, gjedde en annen, og sik....Yummi! Og i sjøen, breiflabb er en fantastisk matfisk. TorEH; Størrelsen er ideell i de områder. Ad arter så vet jeg ikke. Jeg bare kjøper fisken i fiskebutikken i operapassasjen i desember. Rug Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
avkroken Skrevet August 24, 2004 Rapporter Share Skrevet August 24, 2004 Helt enig i at laks er oppskrytt. Ørret og røye og. Den beste fisken er sprøstekt abbor. Stekt gjedde kommer ikke langt etter. Makrell og horngjel er mine favoritter fra det salte vann. Mens den beste kjøpefisken uten tvil er "Fiskepinner". Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.