Gå til innhold
Fiskersiden

Søndagsfyllemeitetur.


Lak
 Share

Recommended Posts

På søndagen hadde jeg planlagt å dra på fisketur sammen med sjefsfeskærn pga min ikke planlagt ramling ut på byen ble det avtalte møtetidspunkt kl 0700 noe drøyt. Begynte vel å komme til tilstanden menneske sånn rundt 1230.

Bestemte meg for å teste den nye matchstanga mi i Seutelva i stedet. Fant en fin meiteplass og rigget matchstang og 5 m toppknytt. Blandet en del for og foret på to plasser. Hadde også tenkt å rigge et par gjeddestenger men dessverre ble ikke dette gjort.

Hadde bestemt meg for å fore ganske forsiktig til det eventult begynte å nappe. Etter ca halvannen time hadde jeg fått et par mort og en brasme på matchstanga. Gikk over til toppknytt og fikk ganske raskt en liten buk.

Siden jeg trodde det skulle være en del buk og brasme der satset jeg på mer for. Dette kunne slå begge veier kaldt vann og mett fisk eller ¨få samlet en stim med buk og brasme. Matet på med en god appelsin på hvert utkast på toppknyttet. Kroken agnet med maggot fikk være i fred og plutselig et forsiktig napp, et til klarte ikke å kroke fisken. Bestemte meg for å tre på en mark for å se om det var noe større fisk der. Napp tilslag buk en kilo med en 16 krok i leppa.

Vurderte å sette på en større krok men kastet ut igjen med ny mark. Napp, tilslag buk med kroken festet i leppa. Ny buk på neste utkast deretter slet jeg med å kroke fisken. Tok jobben og satt på en 12 specialist krok ny mark og uti med den.

Herifra og inn var det vederbukbonanza en appelsin på hvert utkast og kul fight på 5 meter toppknytt med 0,12 sene og spagettitopp.

Etterhvert tok foret slutt ca 6 kilo og da jeg var fornøyd blandet jeg ikke mer og fisket døde ut.

Høydepunktet kom imidlertid da jeg ser en kilos buk 30 cm over vannet etterfulgt av en gjedde i et vannvittig plask. Størrelsen vil jeg anslå til 10+ dette under forutsetning av at jeg ikke har sett gjedde live på over 7 kg.

Men jeg var fornøyd med turen. Neste gang jeg fisker dette stedet skal jeg imidlertid rigge warriorstengene, agn? En kilos vederbuk selvfølgelig.

På vei hjem ringte jeg Sjefsfeskærn som fortalte at han hadde fått abbor på over kiloen, men jeg var på ingen måte skuffet over at min manglende deltakelse da jeg hadde hatt en fin tur med masse fisk og fint vær fyllesyken forsvant også...[ :) ][ :D ][ :D ]

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.