Lak Skrevet October 1, 2004 Rapporter Share Skrevet October 1, 2004 Jeg har forstått at man skal bløtlegge og koke har også hørt at man ihvertfall kan la partikler ligge i koke vannet opptil et par tre dager for å forbedre smak og lukt, gjelder dette formais og? Når bi prosessen bør man tilsette smakstilsetninger før koking så du koker det inn eller? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
OP_Henriksen Skrevet October 1, 2004 Rapporter Share Skrevet October 1, 2004 Formais kan du godt la bli liggende i vannet i flere måneder, eller til gjæringsprosessen er godt i gang. Mitt inntrykk er at jo mer det stinker jo bedre er det. Går desverre fort utover familieidyllen om man lar det stå innendørs. LUkter virkelig ille etter noen uker... Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
avkroken Skrevet October 1, 2004 Rapporter Share Skrevet October 1, 2004 sitat:Opprinnelig postet av Lak Jeg har forstått at man skal bløtlegge og koke har også hørt at man ihvertfall kan la partikler ligge i koke vannet opptil et par tre dager for å forbedre smak og lukt, gjelder dette formais og? Når bi prosessen bør man tilsette smakstilsetninger før koking så du koker det inn eller? Skal du ha i smak så gjør gjerne dette mens det koker inn, evt rett etter at du tar den av plata. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
crazycarper71 Skrevet October 1, 2004 Rapporter Share Skrevet October 1, 2004 sitat:Opprinnelig postet av Lak Jeg har forstått at man skal bløtlegge og koke har også hørt at man ihvertfall kan la partikler ligge i koke vannet opptil et par tre dager for å forbedre smak og lukt, gjelder dette formais og? Når bi prosessen bør man tilsette smakstilsetninger før koking så du koker det inn eller? Formais og tiger-nuts kan du la ligge i kokevannet i flere måneder. Pass bare på at vannet står over partiklene, hvis ikke blir det fort mugg og det er ikke bra. Danner det seg mugg oppå vannet er det bare å øse vekk. Chick-peas holder seg ikke lenge og bør brukes i løpet av noen dager, eventuelt fryses ned. Av de nevnte partiklene så er det vel bare chick-peas som det er hensiktsmessig å tilsette farge/smak. Fargen og noe smak bør man ha i når ertene legges i bløt og man kan også tilsette smak etter at de er kokt dersom de fortsatt skal stå i kokevannet. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.