Gå til innhold
Fiskersiden

Fluetur på fjorden 23.10.04


Espen Ørud
 Share

Recommended Posts

Hmmm....skjønner fortsatt ikke de som mener det er dødt i fjorden om dagen. Vi fikk da både sei, makrell, lyr og torsk på flue i dag. Kjørte riktignok synk 4, men dødt - nei. Største sei 3 kg - det dro godt unna. Største lyr 2,8 (2 stk), største torsk ca 2 kg og makrellen veide vi ikke, men den var feit og stor - standard høstmakrell.

Kan anbefale lyren og seien om dagen, spesielt seien sparker godt fra seg. Høsten er en fin lyr-tid - let opp bratte vegger gjerne i områder der tidevannstrømmen drar forbi (trenger ikke være sterk).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvor fort synker et synk4 snøre ??? Har en Lopp Blueline saltwater 7# med intermeditate snøre på. Synes ikke dette er så bra til sjøs etter torsk og lyr for det tar så lang tid å synke. Hva merke er snøret i ??? Er det klump??? Hva flue brukte du ???

Hvor fort trekte du inn, lange inntrekk eller korte ??

Mvh

Lenke til kommentar
Del på andre sider

-> cascapedia: Blant annet, ja

-> berkley: Snøre: http://www.3m.com/us/home_leisure/sciangle...s_ms-salt.jhtml synker 3,75-6,50 ips (Inches Per Second). Fluer: Et par nye uten navn (dvs den ene kommer garantert til å få navnet "Teppesilda") + Jiggy i orange/hvit som tok mesteparten av lyren. Den tok største seien også og makrellen min. Inntrekk: Varierer alltid inntrekk, men det så ikke ut til at det var noe spesielt inntrekksmønster som gjorde at det tok. Kjørte dog ikke high-speed-inntrekk i dag.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har aldri handlet over nett hos Nordisk, men du kan sende de en faks med bestilling å få det i oppkrav i stedet om du vil. Eller ringe dem på 22171310 mellom 10 og 18 så svarer de på det du måtte lure på. Kom ikke inn på sidene deres akkurat nå, men regner du kan betale med VISA i nettbutikken.

Ang snøret: Strekk snøret mellom hendene. Dette må du uansett gjøre når snøret har ligget en stund. Spesielt på et såpass stivt snøre som synk 4. Vi gjorde til og med dette under fiske på Tobago der det var vesentlig varmere enn her. (Ikke samme snøret riktignok, men nesten) Strekk altså snøret mellom hendene før du begynner fisket.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.