Espen Ørud Skrevet December 11, 2004 Rapporter Share Skrevet December 11, 2004 Lette etter den i går kveld og skal fortsette nå. Regner med å finne den nå. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
svenna Skrevet December 11, 2004 Rapporter Share Skrevet December 11, 2004 Nå er det like før du får besøk, Henning. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Laksefiskern Skrevet December 11, 2004 Rapporter Share Skrevet December 11, 2004 sitat:Opprinnelig postet av svenna Nå er det like før du får besøk, Henning. hehe...har jo akkurat lagt den ned Svenna, liker du Sushi?[ ] Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Laksefiskern Skrevet December 11, 2004 Rapporter Share Skrevet December 11, 2004 sitat:Opprinnelig postet av Espen Ørud Lette etter den i går kveld og skal fortsette nå. Regner med å finne den nå. hehe... begynte å lete klokken 18.30 - nå er den 00.30, stor hus eller Espen???[ ][ ] Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Espen Ørud Skrevet December 12, 2004 Rapporter Share Skrevet December 12, 2004 Den var i hverfall ikke sammen med de bøkene jeg trodde den var. Så mye for å snu kjelleren bak frem og på hodet. Gjør nye forsøk - trenger den selv meget snart!! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Laksefiskern Skrevet December 12, 2004 Rapporter Share Skrevet December 12, 2004 Jeg har en oppskrift av den ikke helt ukjente mesterkokken Lars Erik Undertun, men jeg har ikke prøvd den - noen som har? Oppskriften er som følger: Sennepsaus: 1 dl Creme fraiche 1 dl majones 2 ss eddik 2 ss sukker 3 ss sennep 1 dl finskåren dill Røres sammen og serveres ved siden av. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Blydonkern Skrevet December 27, 2004 Forfatter Rapporter Share Skrevet December 27, 2004 Skal se om jeg kan grave frem oppskriften på min fantastiske sennepssaus... -------------------------------------------------------------------------------- Vennlig fiskerhilsen Espen Ørud - Med(u)ansvarlig redaktør www.fiskersiden.no[ ] Venter ennå jeg også Espen[V] Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Espen Ørud Skrevet December 27, 2004 Rapporter Share Skrevet December 27, 2004 sitat:Opprinnelig postet av Blydonkern Venter ennå jeg også Espen[V] [:I] Uuups! Flere som ventet. Hehehe. Sendte den til Laksefiskeren via "uoffisielle kanaler" for litt siden. 3 spiseskjeer rømme (jeg bruker lett) 3 spiseskjeer majones 2 spiseskjeer grov sennep 2 spiseskjeer sukker 1 spiseskje eddik (7%) Litt salt Litt hvit pepper Litt finhakket dill om ønskelig Må som regel smakes til - detter er ca-mål og ikke strøkne skjeer osv. Er den for lite syrlig, ha i mer eddik osv.... Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Laksefiskern Skrevet December 27, 2004 Rapporter Share Skrevet December 27, 2004 Har fått denne i en privat melding fra Espen: 3 skjeer rømme 3 skjeer majones 2 skjeer grov sennep 2 skjeer sukker 1 skje eddik Litt salt og litt hvit pepper Må smakes til litt. Er den litt lite syrlig - legg til litt eddik f.eks Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Vilhelm Skrevet January 3, 2005 Rapporter Share Skrevet January 3, 2005 Det ble grav-ørret til jul gitt....det blir aldri fælt I tillegg varmrøkte jeg "stor"-ørretten min fra børgefjell.vanvittig god. så speket jeg ei røye. litt spesielt, men med litt majones på, er det utrolig godt Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Espen Ørud Skrevet December 23, 2009 Rapporter Share Skrevet December 23, 2009 Sånn!! Da var årets gravlaks hentet inn fra garasjen og så får en vispe sammen litt saus - det nærmer seg jul.... Sånn så den ut på søndag på vei ut i garasjen....: Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
potbelly Skrevet December 23, 2009 Rapporter Share Skrevet December 23, 2009 moro med mange varianter. Jeg har også brukt ca 50/50 sukker og salt. Det er garantert å ikke gå galt. men tipper over litt med en tanke mer salt. Og om en ikke bruker akvavit elle rcognac så bruk gin. det er heller ikke dumt. Og gravlakssaus erd et utrolig mange varianter av, mend en jeg liker best er ganske enkel. ferdig sennep(vanlig på glass, ikke grov) 2-3ss. Sukker 1ss eddik 1ss¨ salt1/4ts hvit pepper 1/8ts Soja/maisolje 3ss hakket dill 3-3ss. Det er en glatt enkel saus som er god og holdbar. Og for ikke å glemme dillstuede poter til.... Men siden vi er i humør til god mat så er det rart Espen at du som er blitt flyttsame ikke har lært deg spekalaks. det er rimelig bra mat og pålegg. Og her behøver du kun en side av en laks. Som alltid vask og skyll skinnsidene godt, helst før du filiterer. Ta en plast balje eller lign som fiskesiden passer opp i. Strø ett lite lag grovsalt i bunn i balja. Skal se bunn på balja i gjennom saltet. Legg fiskesiden med skinnet ned. Strø på salt på kjøttsiden, men ikke mer enn at du ser fiskekjøttet godt i gjennom saltlaget. Avslutt med en spiseskje sukker over siden. La stå kaldt uten å snu eller noe som helst. Etter ett døg eller to kan du teste med en spiss kniv i den tykkeste delen. Henger det mye igjen på kniven så la den stå litt til. Når ferdig tørk av fisken, del opp i passe stykker. holder seg ok i kjøleskap en stund. Frys det du ikke skal ha med en gang. Utrolig pålegg ved elva eller på koldtbordet. Etes som spekemat ellers. Fint med godt brød , og eks potetsalat når en vil gjøre litt mere uta av dette. Dette lærte vi på Stabbursnes hos Anna Johnsen for mange år siden. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Espen Ørud Skrevet December 23, 2009 Rapporter Share Skrevet December 23, 2009 Mrs. Sunray Shadow??? ;-) Ellers blir det nesten en slags blanding av grav og spek da jeg kjører mye mer saltenn normalen. 5:3 i forholdet salt/sukker.. Jeg kan allerede røpe: VONDT var det i hvertfall ICKE! Tror jeg tar noen biter til..... (Dersom ikke tequilla hadde sendt Helga på meg var planen å teste ut både spek og grav med cognac og en grav med gin. får ta det igjen neste år - ble cognacgravet i år....) Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
potbelly Skrevet December 23, 2009 Rapporter Share Skrevet December 23, 2009 Mrs. Sunray Shadow??? ;-) Ellers blir det nesten en slags blanding av grav og spek da jeg kjører mye mer saltenn normalen. 5:3 i forholdet salt/sukker.. Jeg kan allerede røpe: VONDT var det i hvertfall ICKE! Tror jeg tar noen biter til..... (Dersom ikke tequilla hadde sendt Helga på meg var planen å teste ut både spek og grav med cognac og en grav med gin. får ta det igjen neste år - ble cognacgravet i år....) Takk for morosom julekort. Måtet se litt ekstra før jeg så opplegget. og så var det veldig fint at du skrev at jeg måtte få lov til å komme en tur til neste år. "Det lot jeg kona lese da jeg ikke helt forsto hva som sto der"!!! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Espen Ørud Skrevet December 24, 2009 Rapporter Share Skrevet December 24, 2009 Tror jammen jeg tar enda en bit....: GOD JUL TIL ALLE! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Laksefiskern Skrevet December 24, 2009 Rapporter Share Skrevet December 24, 2009 Har i år prøvd denne oppskriften til gravlaks - merk: ikke sennepssaus... Gravlakssaus 1/2 kg lettmajones 1 glass sterk sennep Idun grov 1 løk finhakkes – helt fint ½ purreløk (stor) veldig finhakket 1 SS tørr dill 1 kremfløte Skal stå minst ett døgn før bruk Den smakte fortreffelig den også... Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Flyfishing for Salmon Skrevet December 26, 2009 Rapporter Share Skrevet December 26, 2009 Alle oppskriftene her er topp. Men, da det gjelld denne senneps-sausen så syns jeg ikke at en skall bruker eddik. Prøv med saften fra en presset sitron i steden. Passer mye bedre til gravlaks/ørret Her er en lignende saus som også passer til røykelaks: 2 dl rømme (lett) 1 dl majones 3-5 spisesk. sennep (idun) litt olja (1-2 spisesk.maisolje) saften frå en halv til en sitron ca 1 spisesk. sukker salt + svartpepper 1-2 dl finhakket dill. Blannes godt for å få løst sukkeret En kan få regulere sukkermengden allt etter hvor surt/søtt en ønsker at sausen skal være Brukes til røykelaks/ørret, kallrøyket og varmrøyket men, er også topp til gravet fisk. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Espen Ørud Skrevet October 13, 2010 Rapporter Share Skrevet October 13, 2010 Ahhhhh - i kveld er det atter tid for et at årets høydepunkt. Naboen, som ikke har gravet før, og jeg har tinet hver vår laks i løpet av dagen. Nuh er det bare å få ungene i seng så er det til med å lage graveblandingen.... For ikke å snakke om hvor mye jeg gleder meg til helgen!! Kjører normalt 3 dager når de ligger såpas kaldt som i kjøleskapet.... Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
sølvreven Skrevet December 14, 2010 Rapporter Share Skrevet December 14, 2010 (endret) Røykalaksen er i hus før jul: Og bittelittlebitt gravlaks også Så gjenstår det bare å lage en god gravlakssaus For de som evt. har glemt dette før jul, og som bor i nærleiken av Trond Sin Heim, så er siste frist for innlevering før jul i morra 15/12 hos den utsøkte fiskebutikken på Home Valley ! Endret December 15, 2010 av sølvreven Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.