TorgeirW Skrevet July 14, 2007 Rapporter Share Skrevet July 14, 2007 Til dere som har meitet endel etter abbor, gjedde og gjørs; Kan man bruke eks sild og makrellbiter, de lukter jo mye og er lett å få tak i! Eller vil fisk som daglig står på menyen fungere bedre? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
bullfrog Skrevet July 14, 2007 Rapporter Share Skrevet July 14, 2007 Har sett både i fiskefilmer og bøker at agn som makrell og sild kan fungere veldig bra til gjedde i alle fall, men har ikke prøvd dette selv enda. Det fungerer visstnok best hvis det ikke er fisket med slike agn på stedet tidligere, ettersom det virker som at gjedder som en gang har blitt tatt på f.eks. makrell, ikke gjør det flere ganger. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Milo Skrevet July 14, 2007 Rapporter Share Skrevet July 14, 2007 Mon tro om det ikke var cb som skrev om makrell som agn til gjedde i en eller annen artikkel? Sild er vel brukt til både gjørs og gjedde det.. Som et eksempel på hva ferskvannsfisk kan ta, en gjørs jeg sløya for å sjekke mageinnhold hadde ei lita skrubbe innabords... (tok den gjørsen i Visterflo) Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Hoika Skrevet July 15, 2007 Rapporter Share Skrevet July 15, 2007 Makrell og sild er fete fisker som sprer mye lukt, og begge fungerer utmerket til meite i ferskvann:) Eneste minuset er at de er slappe i fisken(FY FAN ) og sitter derfor dårlig på kroken... Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
toppknot Skrevet July 15, 2007 Rapporter Share Skrevet July 15, 2007 Fet fisk funker bra når det er dårlig sikt i vannet.Mye snø på isen, grumsete vann osv. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
syver Skrevet July 16, 2007 Rapporter Share Skrevet July 16, 2007 Både makrell og sild er fremragende gjeddeagn. Bruk gjerne halv makrell (Haleseksjonen), hel pir (Småmakrell) eller hel sild . Makrell sitter helt fint på dersom den krokes i halerota. Sild er heller ikke så verst, men kan med fordel være lett frossen når den settes på for da sitter den bedre. Litt agnstrikk kan gjøre festet bedre. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
TorgeirW Skrevet July 16, 2007 Forfatter Rapporter Share Skrevet July 16, 2007 Takk for svar, tenkte kanskje å prøve det litt på Akersvannet, primært etter gjørs, om jeg kan finne en fin plass fra land da! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
syver Skrevet July 16, 2007 Rapporter Share Skrevet July 16, 2007 Takk for svar, tenkte kanskje å prøve det litt på Akersvannet, primært etter gjørs, om jeg kan finne en fin plass fra land da! Hvis du primært er ute etter gjørs blir lett både makrell og sild for stort agn. Gjørs er småspist i forhold til gjedda og foretrekker en litt mindre agnfisk. 10-15cm lange sørv og lauer er vel mer typisk gjørsagn. Min erfaring med gjørsmeite er ihvertfall at for store agn lett bare blir dratt i og at det blir vanskelig å kroke fisken. Det er ikke alltid det hjelper å gi slakkline heller fordi gjørsen slipper hvis den merker motstand fra snøret / blyet etc. Finn de minste makrellene og sildene du kan hvis du primært er ute etter gjørs (tror nå jeg) Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
cb Skrevet July 16, 2007 Rapporter Share Skrevet July 16, 2007 Har brukt sild og makrell til gjedde og lake. Til gjørs har jeg nok mye mer trua på sørv gitt. Burde ikke være noen heksekunst å lobbe opp noen av de på Akers. Kan legge til at min største gjørs derfra tok en hel sørv på 2-300 gram. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Hoika Skrevet July 16, 2007 Rapporter Share Skrevet July 16, 2007 Har brukt sild og makrell til gjedde og lake. Til gjørs har jeg nok mye mer trua på sørv gitt. Burde ikke være noen heksekunst å lobbe opp noen av de på Akers. Kan legge til at min største gjørs derfra tok en hel sørv på 2-300 gram. Gjørsen er mere storspist enn de fleste tror ja! Aldri feil med et stort agn til gjørs! Gjerne en buk el. på 4-500g delt i to! Dette leverer mye gjørs helt ned i 3-kilosklassen... Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Milo Skrevet July 17, 2007 Rapporter Share Skrevet July 17, 2007 Har fått små gjørs som bare har hengt etter tenna i agnet. De har begynt å sluke, men så klarer de ikke gape høyere virker det som. Får hverken svelget eller spyttet ut igjen... Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
TorgeirW Skrevet July 17, 2007 Forfatter Rapporter Share Skrevet July 17, 2007 Har erfart at sørv er beste agnet til gjørs jeg også, og bruker da hel fisk på 10-15 cm. Hadde tenkt å bruke omtrent like store fileter av sild og makrell, da jeg også tror at hel fisk blir i største laget for gjørsen. Får vel bruke sild og sørv 50/50 og se om det blir noe forskjell. Noen som har erfaring med å fiske høyere opp i vannet, jeg har kun fått gjørs på bunnen!? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Milo Skrevet July 17, 2007 Rapporter Share Skrevet July 17, 2007 Tja, har da fått gjørs under duppmeite etter abbor. Men de fleste har jeg tatt på eller like over bunnen. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
cb Skrevet July 17, 2007 Rapporter Share Skrevet July 17, 2007 Tja, har jo fått gjørs både på duppmeite og dorging i de frie vannmasser da, men har fått klart mest og størst nede ved bånn ja. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Kokken Tor Skrevet July 19, 2007 Rapporter Share Skrevet July 19, 2007 Til dere som har meitet endel etter abbor, gjedde og gjørs; Kan man bruke eks sild og makrellbiter, de lukter jo mye og er lett å få tak i! Eller vil fisk som daglig står på menyen fungere bedre? Jeg har meitet litt gjedde med saltvannsfisk, men er langtfra noen ekspert. Kjøp fersk fisk fra ferskvaredisk! Den henger bedre på kroken. Har også prøvd med frossen ørret fra peru, (frysedisken på ica) men den holdt akkurat til to kast.... Jeg har hatt best hell med nyfanget småabbor og mort. Meiting med ørekyte har gitt mange pene abbor, lake og ørret i Mjøsområdet, og G.Lågen. Tangerte persen på fjellørret(1,2kg) for to uker siden med ørekyte.(fisker med død ørekyte fanget i vannet jeg fisker i.) Mvh Kokken. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Milo Skrevet July 19, 2007 Rapporter Share Skrevet July 19, 2007 Foretrekker laue til abbor og gjørs og større sørv og mort til gjedda. Ellers er vel krøkle bra abboragn, men ikke like lett å få tak i. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.