Beinet Skrevet December 18, 2007 Rapporter Share Skrevet December 18, 2007 engelsk bok med britisk fokus. Mister bindestrek Whittingstall er restaurantmann og TVkokk. Var knall serie med sportsfiske og koking på BBC nå i høst som jeg fikk med et par episoder av- og som seg hør og bør kommer det ei bok. Tjukk og fin med følgende hovedkapitler Understanding fish - om å spise fisk, kjøpe fisk, behandle fisk før tilberedning og fisk som ressurs Cooking fish - Oppskrifter gruppert etter tilberedningsmetode fra rå til røykt og bakt - og en del om metodene som sådan. Bygg din egen røyker - hva er en bra fiskegrill... Kan nevne Stuffed Conger, Japansk langtidskokt makrell, Fiskegryte med Rødknurr osv. Så - Gjemnomgang av familier og arter, litt lettvektsbiologi, sports og komersielle fangstmetoder, om hvordan ståa er sånn bestandsmessig og generelle anbefalinger om tilberedning vil gjette på ca 100 arter fisk og skalldyr. Seff mye om arter som ikke er fullt så vanlige i Norge (enda) en del av stoffet om fisking er nok litt enkelt for enkelte - og det kommer innimellom. At han kaller artsjegere for Trainspottere får nok stå for hans regning. Det som gjør denne litt ekstra i tillegg til at den er spennende skrevet, er fokuset på bærekraft - og klare anbefalinger i forhold til hva man bør kjøpe av fisk (og slippe ut igjen om en fisker sjøl) og ikke. Favoritten ser ut til å være lyr, akkurat på grunn av dette. http://www.amazon.co.uk/River-Cottage-Fish-Book/dp/0747588694/ref=pd_bbs_sr_1?ie=UTF8&s=books&qid=1198014860&sr=8-1 Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.