Blydonkern Skrevet December 28, 2004 Rapporter Share Skrevet December 28, 2004 Fikk meg en røkovn til jul røkte nettopp min første ørret nå....nam nam godt men.... under kjøkken vifta skulle funke bra mener jeg men det blir skilsmisse når kona kommer hjem fra arbe[ ] oser i hele kåken[ )] til deresom har prøvd seg på dette oppskrifter marinering/krydring osv før røking noen gode tips? [ ][ ] Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Laksefiskern Skrevet December 28, 2004 Rapporter Share Skrevet December 28, 2004 oppskrift på hvordan få igjen kona? [ ] neida, bare kødda! Hvis det er varmrøyking du snakker om, røyk ute på en veranda eller i hagen. Jeg har røyka endel ål,laks, ørret og SØ og prøvd meg på litt forskjellige ting, men syns naturmetoden med flis er den beste. Jeg renser fisken godt, salter endel og lar fisken ligge å trekke til seg salt i to dager før røking. Dette er viktig! Røyker så og lar den ligge ca. 1 time i røykovnen og serverer meg selv (og de som evt. er tilstede) fisken med fersk loff, meierismør og majones - livet er herlig dere! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Perca Skrevet December 29, 2004 Rapporter Share Skrevet December 29, 2004 Uansett kaldrøyking/varmrøyking så vil du få et bedre resultat om du også bruker litt sukker sammen med saltet. Forhold 4:1 salt/sukker er en grei regel. Noen fiskearter "tar" saltet lettere enn andre, hvis du skal prøve å røyke pigghå f.eks så må den ikke ligge så lenge i salt som Laksefiskeren foreslår, da blir den uspiselig eller så må du ha god tilgang til øl... Prøv også med en einerkvist i røykovnen, det setter god smak. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Laksefiskern Skrevet December 29, 2004 Rapporter Share Skrevet December 29, 2004 Jeg liker ikke einer (bresk) når jeg røyker - men det er jo smak og behag. Angående litt sukker har jeg ikke prøvd det, men det er sikkert godt, i og med det i mange oppskrifter er brukt litt sukker sammen med salt for å "runde" og fremheve smaken, ingen dum ide - den må prøves. Perca: bruker du einer sammen med flis/spon eller einer alene? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Flemms Skrevet December 29, 2004 Rapporter Share Skrevet December 29, 2004 Har også varm-røyket endel fisk som Ål, Makrell, Sild og Ørret. Varm røyking er jo en konserveringsmetode som gir et "ferskt" produkt, altså bør den røyka fisken spises helst kort tid etter røyking da den ikke har serlig lang holdbarhet! Jeg bare strøsalter fisken litt før røyking, men eksprimenterer mye med forskjellige krydder! Krydder som er egnet: Pepper, Salt, Vitløk, Fiske-krydder, Grillkrydder, Einebær, Friske urter som dill...mye mer! I selve røykesponet kan man også legge en kvast eller to med einer! Det er stor forskjell på varmrøyking og kladrøyking, og fisk som skal kaldrøykes trenger lengere salting, men dette er forskjell fra fiks til fisk! Kaldrøyking er jo en helt annen prosess! All spiselig fisk kan varmrøkes, men fisker som er veldig feite(fiskefett) gir best resultat! Noen egnede fisk til varmrøking: Ål, Makrell, Laks, Blåkveite, Sild, Uer?, Ørret og SØ synes jeg blir noe tørr! Ikke varmrøyk innendørs[ ] Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Perca Skrevet December 29, 2004 Rapporter Share Skrevet December 29, 2004 Jeg bruker bare en liten kvast med einer sammen med spon. Tar du for mye einer så blir det etter min mening for stramt, spesiellt hvis fisken ikke er tørket (fått en tørr hinne) før røyking! Sitronpepper er alltid en suksess å krydre med. Ved varmrøyking så får du et produkt som er godt der og da, men det blir en nedtur etter en dag i kjøleskapet! Ved bruk av røykovner av "ABU-typen" blir fisken varmet for mye slik at fettet og vannet i fisken kokes ut, så etter et døgn på kjøla er den nesten like saftig som opptenningsved! Prøv varmrøyket småabbor servert rett fra røykovnen, det er snadder!!! Kanskje kjærringa blir medgjørlig igjen [ ] Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Flemms Skrevet December 29, 2004 Rapporter Share Skrevet December 29, 2004 Ja, veldig viktig som det nevnes her at fisken er grundig tørket før røyking. Tørk og rens den godt med husholdnings papir og strø på salt og krydder rett før røyking! Ellers vil saltet trekke ut fuktighet i fisken og gjøre den like bløt som før du tørket! Så er det også et aber at i små røykeovner som ABU-røken f.eks, så blir fisken mer kokt enn røkt! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Blydonkern Skrevet December 29, 2004 Forfatter Rapporter Share Skrevet December 29, 2004 fikk en sånn "dobelt-dekker" fra Specialist Tackle.....den er en del større en abu sin lille med to himkok brennere og greier røkte forresten saltet sideflesk i dag....snadder! har også fått tips om at en bør prøve kylling også Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Perca Skrevet December 30, 2004 Rapporter Share Skrevet December 30, 2004 Og de av dere som også har tilgang til viltkjøtt bør prøve å røyke det også! Det er virkelig snadder!!! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Blydonkern Skrevet January 2, 2005 Forfatter Rapporter Share Skrevet January 2, 2005 Takker for tips gutter.....mye som må prøves! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
S.U Skrevet January 2, 2005 Rapporter Share Skrevet January 2, 2005 Hva med å prøve kråke og måke... Kansje en spurv eller undulat??????? Store Duggmarker????? Det er jo bare å prøve seg fram.... Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
cb Skrevet January 2, 2005 Rapporter Share Skrevet January 2, 2005 Kompis Viggo er ikke alltid like våken. Han satte like godt ABU-røken i steikovenen og skulle varmrøke abbor. Vi kan vel si at eksperimentet gikk sådär: Det var lite futt i prosessen synes han (ikke så rart med steikovnsdøra igjen!), og åpnet steikovnsdøra etter noen minutter for å sjekke utviklingen. Resultatet var brå tilførsel av oksygen, et flammehav ut av steikovnsdøra, tett fulgt av en røykutvikling som fylte kåken og aktiviserte røykvarsleren. Et øyeblikk var han faktisk inne på tanken om å tømme pulverapparatet inn i ovnen! At lukta satt i kåken lenge etterpå taler vel for at dette ikke bør gjentas... PS: fisken ble aldri røkt, og endte i søpla. Det ble pizza den dagen! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.