Gå til innhold
Fiskersiden

Fersk isfisker


asbjørn
 Share

Recommended Posts

Et umulig spørsmål å besvare med mindre man har temmelig mye konkret info om det aktuelle vannets biotop og artssammensetning. Ville investert i boka til Snipen. I noen vann er fôring gull, i andre bortkastet energi. Nøklevannsfisken forleden var predator, dermed er agnfisk ideelt. I andre vann vil dette være mindre aktuelt. I mindre vann med mange individer kan det kanskje heller lønne seg å fiske aktivt med myskha. Generelt er uansett ikke reke eller mark feil. Har dessuten fått bra fisk på ost, men ørret er ikke bare ørret.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Totak og kulepennene der er vel knapt noen utfordring. Var det ikke Pierre Aker som fisket der og hadde som mål å runde 1000 røyer på en dag og klarte det? Refereres det til skau- og fjellvann (som ikke er overbefolket) er stort sett en kilosrøye ganske så sær, mens en kilosørret kan være langt enklere, les forutsigbar.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har en kompis som mente Kvitseidvatnet var noe bedre med hensyn til størrelsen på røya, samt eh... Long...et eller annet...vannet, men skulle fokusen stå på diger ørret er Totak ikke noe dårlig valg. Da er det predatorer det er snakk om, men vet ikke hvor mye man har gutset med agnfisk eller balanse der oppe.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

er tatt ørret på 13.9 kilo på garn i totak. den sto i villmarksliv i 95 eller 96 tror jeg. vet også om en annen ørret på 12.9 kilo tatt på garn og en over 9 kilo tatt på dorg. det er ikke ofte slike fisk tas i totak, men de fins.

i longvikvann er det en del halvkilosørret og en sjelden gang ørret på over 2 kilo-største jeg har sett-ble tatt i garn-var på 2.5 kilo-men det virker som det går skuddår mellom hver gang slike tas der.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.