Gå til innhold
Fiskersiden

Trolle nå


Pipo
 Share

Recommended Posts

Det er foråvidt en og annen annen art som lar seg trolle etter om det er av interesse. Ellers så er neppe ALL fisk trukket opp i elver og bekker og gyteplasser, men i og med at en del har gjort det gjør jo at det blir noe mindre fisk å fiske etter. En ting er i hvertfall sikkert - skal du få fisk må du ut - i sofaen får man lite...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Høsten er en bra sesong for trolling. Det vanlige for storørreten er å gyte annethvert år så det kan være mulig å få blank fisk i super kondisjon nå.

I flere innsjøer er fisken fredet på høsten, i Mjøsa eksempelvis er ørreten fredet i september, men 1. oktober braker det løs igjen.

Det kan være en god ide å holde seg godt unna osene til bekker og mindre elver hvor gytefisken ofte står i innsjøen rett utenfor og venter på en regnværsflom for å komme opp i elva. Mange steder er det også fredningsoner rundt elveosene nå på høsten så sjekk lokale regler.

Beste fisketiden når en kommer litt senere ut på høsten er ofte ettermiddagen, gjerne på solrike dager. Akkurat nå er det vel fortsatt skumring og grålysning som gjelder.

Endret av abbor
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvor har du tenkt å trolle Pipo?

Jeg har båten liggende ved Tyrifjorden og var ute "i hele går" dvs fra tåka lettet kl 8.00 til ca. kl 13.00. Ingen tegn til fisk, men så har jeg ikke fått meg utstyr som får wobbleren ned på dypet enda. Men det var en flott dag på fjorden da. Begynner å skjønne at det ikke er for ingenting det kalles dødehavet borti her. Eneste "utraset" var når blyparavanen satte seg fast i en grunne mitt uti der - men det gikk greit å få den løs igjen. Prøver en tur i ettermiddag også, for nå har tåka lettet og solen skinner, og da er det jo avkobling i det å være ute, så får fisken gjøre som den vil...før eller senere så...........

Så flere andre som trollet, men om de fikk noe det er nok en godt bevart hemmelighet (må se å få meg litt mer utstyr..)

Endret av Pipo
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 weeks later...

Høsten er kanskje den beste tida på året. Mønsteret er stort sett at fisk gyter annethvert år, så din oppfatning om at "all fisken står i elva og gyter" er faktisk helt feil. De som står over gytinga er nå travelt opptatt med å bygge opp fettreservene før vinteren, og det gjør de ved å spise, så kjør på! Tempen i vannet er dessuten ideell nå. Overflatefiske funker ofte best på Tyrifjorden, så du trenger ikke rigger i første omgang. Ideelt vær er tåke og vind fra sørøst. Har hatt bra fiske med ganske store vobblere, 15-20 cm lange. Tomic leverer også. Vobblere med duse farger, f.eks svart/sølv og blå/sølv har gitt jevnt bra med fisk. Sett farten på skuta til 2,5-3 knop, og fisk utpå! Vær tålmodig! Det kan ta endel turer før den sitter der, men snittstørrelsen er kanskje den høyeste i Norge. Det skal tillegges at også fisket etter sjøørret kanskje er på sitt beste nå, men feit og sølvblank fisk.

Endret av cb
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sett farten på skuta til 2,5-3 knop, og fisk utpå!

Fisk utpå! Hva mener du her? Troller dere med wobblere i overflaten selv om det er 100 - 200 meter vann under båten? Eller hvor mye vann under båten er det ideelle? 20-40 meter eller er det ikke noe logisk svar på det? Byttefisken bestemmer hvor?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ørreten jager pelagisk... Dvs at den jakter der byttefisken til enhver tid befinner seg. Dette kan være på 0-5meter eller på 60meter. Jo senere på høsten jo høyere troller man. Ofte det er 250meter med vann under kjølen på Mjøsa og en fisker helt i overflaten

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Regner med at det er et tips for Tyri (og for andre vann) Temperaturen gjør at mye byttefisk går i åverflaten for å beite og ørreten kommer etter.

Siden temperaturen er ideell for ørreten er den på sitt sprekeste og en kan dra på farten litt for å gi fisken midre tid for å bestemme seg for hugg eller la være.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.