abbor

Members
 • Content Count

  3743
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  31

abbor last won the day on July 18

abbor had the most liked content!

Community Reputation

178 Excellent

1 Follower

About abbor

 • Rank
  Ambassadeur GURU

Contact Methods

 • Website URL
  http://scuirus.com/
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Akershus, Norway
 • Interesser
  Storørret
  Fluefiske
  Trolling
  Multiplikatorsneller
  Ekkolodd og GPS

Recent Profile Visitors

6096 profile views
 1. Er det forskjell på ytelsen til Hook Reveal og HDS med 50/200 kHz HDI på Mjøsa?
 2. 5g vektforskjell, 1000 tar 150m 0.20 (mono) og 2000 tar 150m 0.23. Pga større spolediameter så tar 2000 inn 4cm mer pr omdreining på sveiva. Du finner informasjonen i tabellen nederst på siden jeg linket til.
 3. 1000 og 2000 har samme snellehus, 2500 deler hus med 3000. Forskjellen mellom de som deler snellehus er snørekapasiteten. Daiwa gir mye mer for pengene enn Shimano i denne prisklassen.
 4. Anbefaler Daiwa Fuego LT, kjøpte ei 2500D i vår. Svært overrasket over hvor bra denne snella er, har nok ikke kjøpt ei så billig snelle på minst 25 år så jeg er godt vant. Du kan bruke både 1000D og 2000D, eneste forskjellen er en liten størrelse forskjell på spolen. https://www.daiwa.com/scandinavia/contents/reels/17fuego_lt/index.html
 5. Siden du fisker med haspel kan du bruke 3 stanglengder med mono som fortom (bruk uni-uni knuten) og problemene bør være løst gitt at du får tak i brukbare kroker Hvis du ikke får tak i Mustad kroken jeg anbefaler så er ikke ST56BC et dårlig alternativ.
 6. Fikk den lokale sportsbutikken til å bestille en del 36329NPBLN for noen år siden. Måtte bestille hele kartonger (antar det er 10 pakker i en kartong). Har fortsatt en god del igjen. Anbefaler ei stang som bøyer seg langt ned, 3/4 aksjon er bra, bør heller ikke være i veldig spenstig grafitt. De beste stengene jeg har kjørt fisk på er Hardy og Bruce & Walker stenger fra -90 tallet. Bruker fortsatt Hardy Norwegian Spin 10' mye. Fisker du med haspel eller multiplikator?
 7. Bruker Owner str 2 (ST36BC) til trolling. Til elvefiske bruker jeg Mustad 36329NPBLN og en Gamakatsu 3x. Mister alt for mye fisk, selv med mono, med Owner ST-41BC, går litt bedre med 3x kroken ST56BC. Hvis noen hadde prøvd å true meg til å bruke multifilament til tungt elvefiske får vi håpe for vedkommendes skyld at han er svært god til å svømme Hvis du skal fortsette med multifilament må du ha ei stang med dyp rolig aksjon. Til trolling så har jeg svært lett brems og mono, da fungerer ST36BC bra. Hvis du ikke ga kraftig tilslag umiddelbart da du brukte mono så er nok det forklaringen på at du mistet mye fisk. Slet veldig med samme problem for 30-35 år siden, fikk ikke skikk på dette før jeg fikk automatisert tilslaget.
 8. Hva slags stang bruker du? Anbefaler at du prøver mono og gir tilslag. Multifilmement med bare en halvmeter fortom gir veldig lite elastisitet, blir veldig store belastninger på krokfestet. Jeg ville ikke engang vurdert multifilmement etter laks og storørret i strømmende vann. Jeg bruker Stroft GTM 0.40 eller 0.45mm kombinert med stenger med litt dyp rolig aksjon til mitt elvefiske etter storørret.
 9. Ikke noe problem problem med ubrukt 10 år gammel mono som har vært lagret kjølig og mørkt. Det er UV og temperatur som bryter ned mono.
 10. Husker den var dyr, men bruksverdien i dag er lav da det er mange mye bedre haspelsneller å få tak i for en lav pris. Måtte være noen som samler ABU haspelsneller som kunne være interessert, mens det er mange som samler Ambassadeur antar jeg at det ikke er så mange som samler haspelsneller.
 11. Tror det må ha noe med lokale forhandlere å gjøre. Hvis du vil snakke med en kompetent Simrad og Lowrance forhandler som kan havfiske så ta kontakt med Morten på Ramotec. Han har B175M og TM185H-W (eller var det motsatt) sammen med Simrad NSS Evo3 på sin egen båt. Jeg har sett veldig mange imponerende ekkolodd skjermbilder som Morten har tatt. NSS Evo3 og Live har samme innebygde ekkolodd. Phantom er klart den dårligste av halvlederradarene til Garmin, Furuno, Raymarine og Simrad/Lowrance. Halo og Furuno DRS4D-NXT er de beste. DRS4D-NXT sin store fordel er at den har automatisk MARPA noe Halo også skal få. Bortsett fra dette er Halo den mest avanserte og beste av disse radarene. Den er den enste med 64 rotasjoner pr sekund, den støtter også opp til 64rpm i dual range mode, ingen andre støtter mer enn 24rpm i dual range. Den kjører mange flere samtidige ranger enn de andre som kombineres sammen til et skjermbilde. Reactor Compact anbefales ikke av Garmin til "slow trolling" så du må gå for en versjon med SmartPump som er svært dyr. AP44 er den beste trollingpiloten, men du blir sikkert fornøyd med Reactor 40 med SmartPump v2.
 12. Du finner all info du trenger i dette dokumentet fra Grant (Moonlighter475) på THT https://www.dropbox.com/s/qo6nfc7obyafucr/Suzuki Outboard NMEA 2000 Networks 2016.pdf?dl=0 Linken kommer fra første innlegg i kjempetråden om emnet. https://www.thehulltruth.com/marine-electronics-forum/286406-suzuki-nmea-2000-newtork-standard-suzuki-gauges-can-done.html Jeg postet en god i denne tråden i starten, men har ikke vært aktiv i den på flere år, jeg koblet motorinterfacene mine i 2007 og 2010, det eneste jeg har gjort siden var å erstatte et interface som feilet. I 2007 påstod teknisk sjef hos Erling Sande at det ikke var mulig å koble motoren opp mot Lowrance MFD, jeg ringte han opp igjen etter at jeg fikk det til å virke
 13. Fantes ingen DF150A Eller DF175A med lean burn da jeg kjøpte, bra at også 150 har fått VVT.