abbor

Members
 • Content Count

  3641
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  21

abbor last won the day on September 4 2019

abbor had the most liked content!

Community Reputation

154 Excellent

1 Follower

About abbor

 • Rank
  Ambassadeur GURU

Contact Methods

 • Website URL
  http://scuirus.com/
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Akershus, Norway
 • Interesser
  Storørret
  Fluefiske
  Trolling
  Multiplikatorsneller
  Ekkolodd og GPS

Recent Profile Visitors

5659 profile views
 1. Mitt er heller ikke slitt ut, men batteriet er normalt tomt når jeg skal bruke det
 2. Jeg har en S2016, ekkeloddet er det samme som i NSS Evo2 så det er bra saker. Skjermen er beregnet for å stå innendørs på en plass den ikke blir utsatt for sollys, den har dårlig lysstyrke. Svingeren vil bare virke hvis den er på 50 kHz, 38 kHz vil ikke virke.
 3. TM260 og de andre svingerene i samme type hus fungerer faktisk best hvis de er montert helt i plan med bunnen (ingen vinkling).
 4. Fram til 2013 hadde jeg HDS Gen2 Touch med TM260, da oppgraderte jeg til TM265LH og CHIRP ekkolodd. CHIRP ekkolodd med TM265LH er mye bedre enn Gen2 med TM260, men jeg fjernet TM260 da jeg installerte CHIRP så jeg har aldri testet TM260 mer et CHIRP ekkolodd. Jeg har brukt TM265LH sammen med 10 forskjellige modeller av CHIRP ekkolodd, alle med godt resultat.
 5. 7" har 800x600 oppløsning mens 9" har 1280x720, det er video med disse oppløsningene som blir MPEG kodet og overført til nettbrett. Jeg erstattet en 7" Carbon mer en 9" Live sist sommer, både skjermstørrelsen og oppløsningen er mye bedre på 9". 7" egner seg ikke til å dele skjermen, mens på 9" fungerer det greit (sier han som har to NSS12 Evo3 rett ved siden av HDS-9 Live)
 6. Sannsynligvis olje eller fett på bremselamellene. Vask både fiber og stållamellene med lighterbensin.
 7. Ring Pure Fishing på 23 23 40 00 og spør etter serviceavdelingen.
 8. abbor

  Ambassadeur 5500

  Husker jeg hadde problemer med IAR en gang da det ble kjølig, jeg renset lageret og blandet Cal's grease og Rocket Red Label, fungerte utmerket. Senere så diskuterte jeg dette med Ulf Tingström (UT Reel Technology) og han sa at han brukte Liquid Grease, men at blandingen som den jeg hadde brukt vil ha tilsvarende egenskaper. Kjøpte da Liquid Grease og har brukt det siden uten problemer.
 9. Elite Ti2 kan bare kommunisere med Elite Ti2. Alle HDS modeller kan kommunisere med andre HDS og også med alle Simrad NSS. Lowrance og Simrad er begge Navico varemerker og deler det meste av teknologi.
 10. 632UL er veldig myk sammenlignet med eksempelvis Tsurionoya stanga di, også sammenlignet med 1-4g stanga fra Tsurionoya.
 11. Er vel ikke mer stress å bestille trimspole enn det du har bestilt fra Aliexpress tidligere? Uten at jeg vet om det finnes noen trimspole for Scorpion BFS på Aliexpress. Jeg bruker også min Aldebaran BFS 16 helt original. Har begge Tsurinoya Dragon stengene, men foretrekker Kuying Teton.
 12. Trimspolene jeg har kjøpt er ikke akkurat noen investering, har kjøpt en Roro og to Ray's Studio spoler på Aliexpress. Har vel ikke betalt stort mer for alle tre enn halvparten av hva en japansk trimspole koster. De to andre spolene er for Daiwa Alphas Air og Daiwa Steez SV 6.3R. Steez CT SV TW700XH er egentlig ikke ment som noen BFS snelle, men den smale spolen med 30mm diameter (34mm er vanlig på de mindre Shimano og Daiwa multiplikatorsnellene) gjør at den kaster lette vekter like bra som noen BFS snelle. Tror den egentlig er laget for å kaste 5-25g, men pga den lette spolen (9.4g) med liten diameter så kaster den 2g svært bra og det med ei stang som er såpass stiv at 12g også kastes langt. Jeg spoler spolen litt over halvfull med Stroft GTM 0,20mm, er ingen stor fan av multifilament til ørretfiske. Alphas Air og Steez SV ble enda bedre til lett fiske med Ray's Studio honeycomb spoler. Har også en Shimano Aldebaran BFS 16 så jeg har virkelig et luksusproblem med å velge hvilken snelle jeg skal bruke til lett ørretfiske.
 13. Den beste BFS snella jeg har prøvd er Daiwa Steez CT SV TW700XH. Kaster ned til 2.0g med orginalspole, hvis jeg skal bli ekstrem setter jeg inn en Roro trimspole med 0.06mm Sufix Nanobraid, sammen med en 6'3" Kuying Teton TTC-632UL 1-4g kastevekt kan jeg kaste bare hvirvelen om jeg skulle ha lyst til det. Roro spolen veier bare 6.0 g med snøre, induktor og lager.
 14. Det har du ikke kontroll på hvis dataene er lagret på en server som Navico disponerer