abbor

Members
 • Content Count

  3595
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  19

abbor last won the day on May 19

abbor had the most liked content!

Community Reputation

145 Excellent

1 Follower

About abbor

 • Rank
  Ambassadeur GURU

Contact Methods

 • Website URL
  http://scuirus.com/
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Akershus, Norway
 • Interesser
  Storørret
  Fluefiske
  Trolling
  Multiplikatorsneller
  Ekkolodd og GPS

Recent Profile Visitors

5227 profile views
 1. Kuying Teton TTS-662L 1.98m med 1-10g kastevekt er et svært bra alternativ. Jeg har triggerutgaven (TTC). Kjøpes eksempelvis på Aliexpress.
 2. Jeg foretrekker Power Pro, Fireline er ikke engang på lista over hva jeg vurderer.
 3. abbor

  Ambassadeur 5500

  Problemet opptrer som oftest ved lave temperaturer.
 4. abbor

  Ambassadeur 5500

  Problemet er for tykt smøremiddel i IAR lager. Rens lager og sett det inn med en myk blanding av snellefett og snelleolje. Jeg bruker dette smøremiddelet på IAR lager: https://www.blakdogtackle.com/product_info.php?products_id=211
 5. Hvis du har kjøpt en 12V motor så er det selvsagt 12V batteri du skal ha. Hvis du ønsker et rimelig batteri så er AGM batteriene til Biltama greie (men tunge)
 6. Lowrance Elite Ti2 eller Simrad GO XSR er ekkoloddene du bør se på. 7" er vel det som passer budsjettet ditt. Sørg for å kjøpe en bundle med 3 in 1 Active Imaging svinger. https://mjosservice.no/produkt/lowrance/kombimaskiner/lowrance-elite-7-ti2-m-active-imaging-3-1-hekksvinger Mjøsservice har batterier som egner seg svært godt til MotorGuide motorene (Det er årsaken til at de fører disse batteriene) https://mjosservice.no//butikk/lithium-batterier-ladere/batterier
 7. Gå til Instillinger, Ekkolodd, Installation, hvis B75H vises nederst på siden så er svingeren identifisert. Hvilken software kjører Evo3 og Gen3? Det er den delen av versjonsnummeret som er på format som 60.1.142 jeg er interessert i å vite.
 8. 000-13977-001 er riktig adapterkabel for Airmar CHIRP svingere med 9-pin X-sonic kontakt. http://store.navico.com/Products/000-13977-001
 9. Jeg ville satset på spinnere. Abu Droppen, Vibrax og Myran Panter er spinnere jeg har god erfaring med til ørret. Hold deg til 4 til 8g utgavene.
 10. Hvis du ønsker en Airmar CHIRP svinger så vil B75H virke godt til ditt bruk.
 11. Har jobbet en del mer med Li-Ion og 18650 celler siden denne tråden var aktiv. Å lodde direkte på en celle er uakseptabelt, risikoen for at cella blir for varm er alt for høy. Det er Resitance spot welding som er måten batteri tabs festes på. Ser at det finnes utstyr for dette for en tusenlapp på Aliexpress. jeg har også vært til stede på en testlab hvor battericeller blir overopphetet via varmetråder som er limt fast på cella og sett hva som skjer. Cellene exploderer og tykke hus blir sprengt i småbiter eller "skytes" vekk, hva som skjer varierer fra celletype til celletype. Vi experimenterte også med hvordan en brann i Li-Ion celler sprer seg. Temmelig skremmende saker, har desverre ikke lov til å dele videoene fra disse eksperimentene.
 12. Eller en av 7000 snellene produsert av taiwanske Omoto, finnes under flere forskjellige navn. Jeg har skrevet om dette flere ganger tidligere her på forumet så for de som er interesserte er det bare å søke.
 13. Det er 7000 snellene og noen billigmodeller som produseres i Kina, 5000, 5500, 6000 og 6500 sneller produseres fortsatt i Sverige.
 14. De snellene de produserte rett etter Pure Fishing tok over ligger mange hakk over kinasnellene de selger i dag
 15. Har nok skjedd mer enn 100 ganger for meg ST-36 (1x) er det bare å glemme for mitt fiske, ST-41 (2x) er bedre men fortsatt for myk, ST-56 (3x) retter seg ikke ut på ørret. Problemet er at jeg trenger en krok jeg kan rette ut når sluken sitter fast i bunnen, men som ikke retter seg på fisk. Mustad 36329NPBLN (3x) er det beste alternativet jeg har funnet. Gode gamle Mustad 3567B (2x) er en sterk og rimelig krok.