Drømmefisken

- Vinn drømmereise til Alaska for to i Norges nye landsdekkende fiskekonkurranse! Premier for over 500.000 skal deles ut.

DU kan enkelt delta, uansett hvor i landet du bor og hvor mye du fisker. Månedlig premiering. Les mer her; https://goo.gl/3zSMUq 

abbor

Medlemmer
 • Innholdsteller

  3 492
 • Ble medlem

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  13

abbor last won the day on March 28

abbor had the most liked content!

Mottatte likerpoeng

116 Excellent

1 følger

Om abbor

 • Rang
  Ambassadeur GURU

Contact Methods

 • Website URL
  http://scuirus.com/
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Akershus, Norway
 • Interesser
  Storørret
  Fluefiske
  Trolling
  Multiplikatorsneller
  Ekkolodd og GPS

Nylige profilbesøk

4 323 profilvisninger
 1. abbor

  Hjelp til valg av Fluesnelle (Laksefiske)

  Jeg hadde gått for Loop snella.
 2. abbor

  Rigging av båt for trolling

  Anbefaler å ikke ha HDS Gen2 og Gen3 eller nyere på samme Ethernet. Den eldre enheten gjør at Gen3 går i legacy mode og får ikke de siste forbedringene som er gjort i ekkolodd signalbehandlingen. I tilegg kan bare data fra ett ekkolodd vises på skjermer koblet på samme Ethernet i legacy mode, ikke noe problem for deg, men for de med mer enn en skjerm eller en Carbon er dette viktig.
 3. abbor

  Båtrampe i Mjøsa akkurat nå

  Jeg brukte rampa på Sund (Helgøya), ikke akkurat mye vann, men det gikk greit.
 4. abbor

  Båtrampe i Mjøsa akkurat nå

  Vannstanden på Mjøsa er høyere enn vanlig for årstiden. Rampene på Tjuvholmen, Tingnes, Sund (Helgøya) og Gjøvik havn burde være greie.
 5. abbor

  Beste ekkolodd for trolling?

  Jeg slår av støydemping og setter TVG til 1 eller 2. Jeg kjører alltid normal bildehastighet og ping på max så lenge det er 50-60m eller grunnere. Når jeg får vertikal pingstøy i skjermbildet så reduserer jeg pingrate. Kjører automatisk følsomhet med et offset innenfor +/-3. Fargeforsterkning behøver du ikke å røre.
 6. abbor

  Autopilot Lowrance

  Så ikke denne før nå. AP44 er bare kompatibel med Simrad. Pilot-1 og Simrad variantene DrivePilot og OutboardPilot kan brukes sammen med Lowrance og Simrad. HDS Carbon er bedre enn GO7 XSE. Simrad NSS Evo3 er modellen som er sammenlignbar med HDS Carbon, GO XSE (og XSR) er sammenlignbar med Elite Ti. Simrad versjonene har noe mer funksjonalitet enn de sammenlignbare Lowrance versjonene, men forskjellen er ikke stor.
 7. abbor

  Beste ekkolodd for trolling?

  9280 kr for GO7 XSE med TM150M hos Sea Sea, du vil ikke angre hvis du har muligheten til å strekke budsjettet slik at du får en skikkelig svinger.
 8. abbor

  Beste ekkolodd for trolling?

  Lowrance Elite-7 Ti eller Simrad GO7 XSE med TM150M.
 9. Da bør du gå for TM265LH eller TM265LM, B175M er også et alternativ for å se fisk på 200m, men sannsynligvis ikke på 300m.
 10. TM150M er en lav Q-faktor CHIRP svinger som vil gi bedre oppløsning. Denne svingeren har en vid signalkon og er god til å detektere fisk i vannsøyla. Hvis du skal drive med bunnfiske på ca 100m ville jeg gått for 50/200 kHz HDI pga mye smalere strålevinkel.
 11. HDI har en smal båndbredde sentrert rundt 50 kHz og rundt 200 kHz. Hvis vi eksempelvis antar at Q-faktor er 12 som jeg tror er for optimistisk så vil båndbredden være 46.8 - 54.2 kHz og 183.5 - 216,6 kHz.
 12. Alle Navico svingere kan CHIRPes. Lowrance og Simrad ekkolodd har også mulighten til å CHIRP alle moderne Airmar svingere. A CHIRPEe en B60/P66 er ikke fornuftig, det vil ofte gi dårligere reultater enn ved faste frekvenser. En B eller TM 260 svinger derimot har relativt lav Q-faktor og virker svært bra i CHIRP mode. Jeg har det meste av high end CHIRP svingere fra Airmar, når jeg troller på 30-40m så foretrekker jeg å bruke 220 kHz fast frekvens med B175H-W i stedet for CHIRPÅ, dette gir faktisk enda bedre resultater. Årsaken til dette er at Lowrance og Simrad bruker svært korte pulslengder ved sdisse dybdene. Raymarine derimot bruker lange pulslengder og gir elendige reultater med faste frekvenser for deres exstrene CHIRP ekkolodd moduler og Axiom Pro.
 13. Tenk på svingeren som en høyttaler. En CHIRP svinger med lav Q-factor (typisk Airmar CHIRP svinger) tilsvarer da en høytaler med bredt frekvensområde, eksempelvis 20-20.000 Hz. En svinger med høyere Q-factor ( Lowrance HDI, TotalScan, Raymarine sine svingere og Airmar B60/P66) tilsvarer en høytaler med smalt frekvensområde, eksempelvis 2.000 - 4.000 Hz. Så selv om lydkilden og forsterken har 20-20.000 Hz båndbredde så blir det bokslyd hvis det kobles til en høytaler med 2.000-4.000 Hz båndbredde. Akkurat det samme gjelder for CHIRP ekkolodd. Det hjelper ikke om selve ekkoloddet har en stor båndbredde hvis ikke svingeren henger med. Så for å få topp resultat så ternges en CHIRP svinger som har en Q-factor på rundt 2. På dypere vann så er det skjermoppløsning eller intern signalbehandling i ekkoloddet som bestemmer oppløsningen. Da kan en svinger med relativt høy Q-factor produsere like gode resulter i CHIRP mode som en lav Q-factor svinger. CHIRP prosessering kan også ofte gi mindre støy på ekkoloddbildet enn et konvensjonelt ekkolodd.
 14. abbor

  Ekkolodd til forskjellig havfiske.

  NSS Evo2/3 og HDS Gen3/Carbon har høyere utgangseffekt enn GO7 og har som Erik skriver knapper i tillegg til touch. Jeg ville ikke ha kjøpt noe uten touch, men hadde nok ikke kjøpt en 7" ren touch enhet til bruk i en 17' båt. Jeg har pent brukte både NSS7 Evo2 og HDS-7 Gen3 som jeg overveier å selge.
 15. abbor

  Valg av kartplotter/ekkolodd

  Det er en svært god pris så her er det løp og kjøp.