abbor

Medlemmer
 • Innholdsteller

  3 581
 • Ble medlem

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  17

abbor last won the day on February 27

abbor had the most liked content!

Mottatte likerpoeng

139 Excellent

1 følger

Om abbor

 • Rang
  Ambassadeur GURU

Contact Methods

 • Website URL
  http://scuirus.com/
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Akershus, Norway
 • Interesser
  Storørret
  Fluefiske
  Trolling
  Multiplikatorsneller
  Ekkolodd og GPS

Nylige profilbesøk

5 114 profilvisninger
 1. Har nok skjedd mer enn 100 ganger for meg ST-36 (1x) er det bare å glemme for mitt fiske, ST-41 (2x) er bedre men fortsatt for myk, ST-56 (3x) retter seg ikke ut på ørret. Problemet er at jeg trenger en krok jeg kan rette ut når sluken sitter fast i bunnen, men som ikke retter seg på fisk. Mustad 36329NPBLN (3x) er det beste alternativet jeg har funnet. Gode gamle Mustad 3567B (2x) er en sterk og rimelig krok.
 2. Try to post at this forum in the Klassisk fluefiskeutstyr subforum. https://www.fluefiskesiden.no/forum/ I remember there was a guy which knew Kjell Vangen and the rod building well which was active there.
 3. Har stangevnet høy kvalitet så skal ikke de ha mye usymmetri. Er ikke all produsenter som er like flinke til å plassere stangringene riktig heller. Veldig enkelt å konvertere LPXe. På haspelstengene sitter det en liten gummisak der triggered sitter på multistengene. Fikk tak i bunndelen av ei ødelagt triggerstang. Så det var bare å flytte triggeren over, siden stengene har asymmetrisk endeknott måtte jeg snu denne 180 grader.
 4. Jeg har ei 10' LPXe 8-28g som jeg har konvertert håndtaket fra haspel til trigger for multipliktor som sjøørretstang for 2500C. Jeg skulle egentlig få en prototype av ei slik triggerstang, men det skjedde aldri. Det ble bygd en prototype som Ulf Tingsröm i UT Reel Technology fikk, noe mer skjedde ikke. For 5000 størrelse bruker jeg 15-45g 11' LPXe til sjøørret. Har også 11' LPXe 20-60g som jeg bruker sammen med 6000 størrelse sneller til tyngre fiske.
 5. Det er ei karbonstang med dyp aksjon tilpasset Ambassadeur 1500C og 2500C som er svært populære i Japan. Tror de har prøvd å delevis gjenskape aksjonen av en tidligere Pagani BAMBOO serie som var laget av spitcane. Stengene finnes bare som ikke delbare stenger. Til 5000 og 6000 størrelse sneller bruker jeg stort sett bare blå Guideline LPXe pga den dype aksjonen.
 6. Med 7-pins kontakt skal du ikke få temperatur hvis XID ikke virker. Med 9-pins kontakt så brukes analog temperatur så da har en temperatur selv om XID ikke virker. Gjenkjennes svingeren hvis den kobles til 9-pins kontakt? Husk å endre kilden på toppen av siden til innstallasjonsmenyen til CH2 når du skal sjekke dette.
 7. HDI svingere har DownScan i tillegg til vanlig ekkolodd. En Airmar svinger er sannsynligvis et bedre valg for deg. SS60 kan brukes på noen sjarker, men B45 med fairing er typisk et bedre valg. Begge har samme svingerelement. Hvis du ønsker å se fisk på 200m så trenger du B260 eller bedre som nevnt av Erik. S2009 vil gi bedre ytelse med en 1kW svinger enn det Elite Ti vil. For en 600W svinger som B45 er ytelsen den samme for begge ekkolodd.
 8. Antar skiva er laget av bronse.
 9. Du går bare inn i meny når StructureScan vinduet er aktivt å velge Stopp. Ligger nok et menynivå ned.
 10. abbor

  Ny ørretsnelle

  Tsurinoya Dragon C602UL trout, er jo også et alternativ for meg. Synes 1.52 er litt kort. Er jo billigere å prøve seg fram med kinastenger enn med Megabass
 11. abbor

  Ny ørretsnelle

  Fikk en 16 Aldebaran BFS i posten fra Japan i går. Synes det er helt lotto å kjøpe stenger en ikke har kjent på på nett. Kjøpte vel 4 Major Craft stenger før jeg ble sånn rimelig fornøyd. Tenkte derfor å prøve noen billigstenger fra Kina. Ser at Kuying Teton stengene har fått bra omtale. Finnes i både 1-4g og 2-10g utgaver. Har du erfaring med disse?
 12. Sjekk om du har et adapter med varenummer 000-13977-001, det er det korrekte. Har aldri hatt problemer med adaptere og Airmar CHIRP svingere.
 13. Simrad NSS Evo3 kom først og hadde to 9-pins kontakter for svingere, så kom Lowrance utgaven Carbon med en 7 og en 9-pins kontakt. Jeg trodde ikke det var sant første gang jeg hørte om det. Hovedmarkedet for Lowrance er bassfiskere og mange av disse kan nok klassifiseres som rednecks, og jeg har en mistanke om at de antok at denne gjengen ikke hadde tilstrekkelig intelligens til å klare å koble til sine eksisterende svingere hvis de måtte bruke et adapter.
 14. Navnet på kanalen kan endres i installasjonsmenyen, jeg bruker B175H-W, B75H, HDI osv som navn. Riktig adapter: https://ramotech.no/butikk/svingere/tilbehor-svingere/9-til-7-pin-adapter-for-airmar-svinger/
 15. Skal bruke vannbasert bunnstoff beregnet for svingere. Heter MDR-720, de hadde det på Mjøsservice men finner det ikke i nettbutikken nå. Ring så ordner de det nok.