Jump to content
Fiskersiden

abbor

Members
 • Content Count

  3788
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  39

abbor last won the day on February 12

abbor had the most liked content!

Community Reputation

211 Excellent

1 Follower

About abbor

 • Rank
  Ambassadeur GURU

Contact Methods

 • Website URL
  http://scuirus.com/
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Akershus, Norway
 • Interesser
  Storørret
  Fluefiske
  Trolling
  Multiplikatorsneller
  Ekkolodd og GPS

Recent Profile Visitors

6587 profile views
 1. Har lyst til å prøve å dorge med brisling og agnskaller etter sjøørret igjen, mange år siden jeg har hatt agnfisk. Noen som vet hvor man kan få tak i mindre (8-13cm eller noe slikt) brisling i Osloområdet?
 2. Ambassadeur 5000 og 6000 (og 5500, 5600, 6500 og 6600) lages fortsatt i Sverige. Snellene som lages i dag har høyere kvalitet enn de hadde på 90-tallet så snella di har bare vanlig bruksverdi. Det er 7000 snellene som i dag produseres i Kina og som også har en mye enklere konstruksjon enn de originale.
 3. En tommelfingerregel fra Kongsberggruppen (profesjonelle Simrad) er at en 60cm torsk kan oppdages på 1/3 av maks dybde ekkoloddet tegner bunnen på.
 4. Jeg hadde ei lignende stikke i 30 år, fungerte greit til det meste. https://nfisk.no/fluebinding/bindestikker/hudson-colman-bindestikke
 5. Snella er produsert i desember 1971, de to siste sifferene betyr at det er første versjon av denne modellen. Antar at de startet med versjon 00 på den utgaven som var i produksjon da de endret serienummersystemet. I 1971 da ABU var i ferd med å nå serienummer en million la de om sytstemet fra å ha induviduelle serienummer til å bruke produskjsonslot nummer.
 6. En tilted element gjennomgående svinger (B60, B164, SS75 og SS175) bør plasseres nær kjølen og nær hekken for å ha best mulig kontakt med vannet på høye hastigheter. Jeg har vel plassert mine omtrent 15 cm fra kjølen og 30 cm fra hekken. Jeg har 3 stk på mine to båter og alle fungerer suverent i planingshastigheter. Airmar sine 1 kW 50 kHz eller Low CHIRP svingere et etter min mening et heller dårlig kompromiss mellom ytelse, størrelse og pris. Signalkonen er for vid til å gi gode bunndetaljer på dypere vann. Min anbefaling til det meste av bunnfiske i sjøen i Norge er SS175M. Hvis mer f
 7. Du må velge Skrivebordsversjon, Nettsted for datamaskin, Side for datamaskin eller hva det nå heter i nettleseren du bruker, da dukker Logg inn opp. Jeg hater mobile nettsider så jeg bytter alltid til datmaskin modus uten å tenke meg om. Kan gå tilbake til mobilsider etter at du har logget inn.
 8. De fleste moderne snører er overklasset minst en halv klasse. Noen saltvannsnører er overklasset nær en klasse, Rio OutBound er et eksempel på dette. Spenstige stenger av høy kvalitet tåler mye tyngre snører enn de er klassifisert for. Jeg har en Hardy Zenith 9' #5 som tåler stort sett hva som helst, har testet den med Rio OutBound #7 som jo egentlig er et 8'er snøre, fungerte faktisk helt greit. Stanga kaster suverent med OutBound #6. Til ørretfiske på fjellet bruker jeg snører i klasse 5 som er en halv klasse tyngre som SA GPX og Guideline High Water sammen med Zenith.
 9. Ja, 50/200 kHz HDI er den beste svingeren for under 6-7 tusen til bunnfiske i sjøen.
 10. Jeg hadde gått for Guideline Coastal snøret. Har ikke erfaring med Evolve utgaven, men har mange av den eldre versjonen. Svært gode snører med en coating tilpasset vårt klima. I omtalen av Guideline Coastal Evolve står det at den har spesiallaget coating for fiske i den kjøligere tiden av året.
 11. Jeg bruker Daiwa snellene til det letteste fisket, 2500C bruker jeg til sjøørretfiske. Jeg bare kjøper fiskeutstyr, selger ikke
 12. 316 heter ofte A4 i båtbutikker. A2 er det samme som 304. 304 er rustfritt, 316 er syrefast.
 13. Jeg er fortsatt her, men har de siste årene vært mest opptatt av Daiwa JDM (Japan Domestic Market) sneller. Disse snellene er typisk trimmet fra fabrikk, men jeg kjøper uansett trimspoler og bedre lagre til dem.
 14. Ja, 13 foteren som har kastevekt opp til 40g, mens 12' har opp til 30g, har nødvendig stivhet for å kaste 30g bra. Ville sannsynligvis ikke likt stanga til 40g kastevekt. Siden jeg bruker utstyret til fjellfiske så er ørretbombe på 30g det tyngste jeg har prøvd. Bruker Daiwa Fuego 2500 LT med PP 0.13mm, gikk fra en eldre Steez 2500, og er kjempefornøyd med den billige Daiwa snella.
 15. Oppdaterer denne tråden med hva som har skjedd. Returnerte også Lawson Bait Launcher 12', stanga hadde en ujevn aksjon og alt for trange stangringer. Ikke lett å kjøpe stenger man aldri har prøvd eller kjent på fra nettbutikk. Gjorde et siste forsøk med Milo Green Spirit 13', denne har kastevekt 12-40g og endelig fikk jeg noe jeg er fornøyd med. Kaster 25g atomsilda og 30g ørretbomber utrolig langt. Stanga er såpass lett i toppen at det ikke føles topptungt å stå med ei 13' stang. Vannet rett ned for hytta huser ørret opp til ca 3kg, men det fiskes hardt der slik at den store
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.