abbor

Medlemmer
 • Innholdsteller

  3 460
 • Ble medlem

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  12

abbor last won the day on May 16

abbor had the most liked content!

Mottatte likerpoeng

112 Excellent

1 følger

Om abbor

 • Rang
  Ambassadeur GURU

Contact Methods

 • Website URL
  http://scuirus.com/
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Akershus, Norway
 • Interesser
  Storørret
  Fluefiske
  Trolling
  Multiplikatorsneller
  Ekkolodd og GPS

Nylige profilbesøk

3 994 profilvisninger
 1. Ekkolodd for dypt vann

  Dette var svært dårlig, var du groing på skrog eller svinger?
 2. Ekkolodd for dypt vann

  På 40-50m så vil P79 gjøre jobben.
 3. Ekkolodd

  Har prisen fra Torgeir, skal sjekke med han igjen.
 4. Ekkolodd

  Trodde TM185M fra Navico koster i overkant av 10 laken
 5. Ekkolodd

  Axiom bruker samme svinger og ekkoloddkrets som DragonFly så det er ikke spesielt imponerende. Det kommer i løpet av høsten en serie som heter Axiom Pro som kan bruke Airmar CHIRP svinger som sikkert blir bra basert på ytelsen til CP470 og CP570 modulene til Raymarine. Ville uansett utsatt kjøp av Axiom til våren, modellene er sluppet alt for tidlig. Mye av funksjonaliteten er ikke implementert enda i software og det er en god del problemer.
 6. Snella er nok betraktelig nyere enn 35 år, kan se ut som en ca 20 år gammel Pro Shop utgave. Dette er ei god snelle som er bygd som en Rocket.
 7. Skremmer båten fisken?

  Hvilken farge har skroget? Hadde for en del år tilbake en liten skjærgårdsjeep. Den hadde sort bunnstoff da jeg kjøpte den. Dette var før jeg begynte med trolling, jeg drev med "vanlig" dorging med to korte og to lange stenger. Syntes at fangstene var litt dårlige med denne båten, hadde så på hvitt bunnstoff og fangstene økte betraktelig. Så begynte jeg med sideparavaner og planerbord og fangstene økte enda mer, men det er en annen historie.
 8. Nabo støy !!

  Du får kjøpe deg et småbruk
 9. Valg av ambassadeur, laks

  En av innvendingene mot kinaproduserte Ambassaduerer er at de ikke virker bra over hele temperaturområdet det fiskes i, ved svært lave eller høye temperaturer får snellene problemer pga dårlig toleranse. Holdbarheten er også dårligere. Min kilde til informasjon om disse snellene har i all hovedsak vært privat kommunikasjon med Ulf hos UT Reel technology som bør ha gode forutstninger for å uttale seg om dette. Jeg har selvsagt ikke kjøpt noen kinesisk 7000 selv, men jeg har skrudd opp en som tilhører andre og sett på konstruksjonen. Den er langt i fra hva hva en svenskprodusert 7000 er. Ingen tvil om at gammel 7000 med sin gedigne konstruksjon var dyr å bygge, den er jo bygd slik som snellene til Abu var i glansperioden på -70 tallet. Jeg var allerede for 25 år siden bekymret for at Abu ville endre konstruksjonen på 7000 og gå over til en enklere og rimeligere konstruksjon slik at jeg kjøpte 2 ekstrasneller den gang.
 10. Nss evo3 ute av sekken

  Her er to skjermbilder fra 400m+ på Mjøsa som jeg tok for et par år siden. På det første ser jeg på de øverste 90m, på det andre vekslet jeg mellom å se på den øverste delen av vannsøyla og hele vannsøyla med 600m dybdeområde. Forskjellen i oppløsning mellom de to måtene er svært stor. Jeg brukte her BSM-2 med B175H-W. Vet ikke helt hvorfor jeg tok det siste skjermbildet, pleier ikke å ta skjermbilder med slik skjemmende pingstøy.
 11. Nss evo3 ute av sekken

  Hadde CHIRP ekkoloddene som er tilgjengelig i dag virket i henhold til teorien så hadde det ikke vært nødvendig å kjøre med manuelt dybdeområde for å få full oppløsning, men det er det desverre. Jeg har noen ideer om hvordan problemet med ping støy på manuell dybde kan løses, men det tar jeg med Navico
 12. Nss evo3 ute av sekken

  Erik, det du kommer med er den teoretiske beskrivelsen av CHIRP, men desverre så må produsentene gjøre noen kompromisser. Jeg antar at det er bufferlengder og prosesseringsmengde som gjør at de gjør noen forenklinger som gjør at oppløsningen også i CHIRP modus blir dårligere med dybden. For fisking på mer enn 150m ville jeg ha gjort følgende med Evo3 (eller med et Evo2 system som har en ekstra ekkoloddkanal) Bruk to svingere som kjøres på forskjellige frekvenser. En HST-WSBL, 83/200 HDI eller TM150M som kjøres på en fast lav frekevens, 83kHz for de to første og eksempelvis 105kHz for TM150M som kjøres i automatisk dybdemodus for å se hele vannsøyla og en B175H-W (TM185H-W) på høy CHIRP med manuell dybdeseting som ser på øvre 30-40m. Når dybden forandrer seg må en i hvertfall i ferskvann justere ping litt opp eller ned for å få pingstøy (vertikalt støymønster) ut av skjermbildet. MortenB, er du sikker på at den vertikale støyen du ser kommer fra autopilot og ikke er pingstøy? Både støy fra autopilot og pingstøy kn se ut som dert som synes på skjermbildet ditt.
 13. Valg av ambassadeur, laks

  Hadde du forventet Abu skulle si at snellene de selger som er laget i Kina er dritt? Det er ikke bare produksjonsted som er forskjellig, snellemekanismen har også en helt annen konstruksjon, hvis studerer den nye og den gamle modellen i detalj er det opplagt at den er formandret for å bli billigere å produsere. 7000C Compact virker svært interessant for de som trenger å bruke 0.50mm mono.
 14. Ambassadeur 2500c mekking og trimming

  Jeg har brukt blåknute på tverrstaget i mer enn 30 år.
 15. Simrad GO7 XSE med Airmar

  For bruk på Mjøsa så finner du ikke noe bedre til den prisen. Hvis du ikke kommer til å montere instrumentet fast i båten så er Lowrance sine hus mer robuste. Elite-7 Ti er tilnærmet identisk med GO XSE. Elite-Ti bruker huset fra HDS Gen2 touch så det har noen knapper, vet ikke om Elite Ti har like bra skjerm som GO XSE. Ser at Elite-7 Ti uten svinger og GO7 XSE uten svinger koster det samme på Mjøsservice så prisen på pakka bør være den samme.