Jump to content
Fiskersiden

abbor

Members
 • Posts

  3861
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  50

abbor last won the day on February 16

abbor had the most liked content!

1 Follower

Contact Methods

 • Website URL
  http://scuirus.com/
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Akershus, Norway
 • Interesser
  Storørret
  Fluefiske
  Trolling
  Multiplikatorsneller
  Ekkolodd og GPS

Recent Profile Visitors

8593 profile views

abbor's Achievements

 1. Ja, det er tikkelyd på bremsen på disse BFS snellene fra Daiwa. Veldig greit å handle fra JP Angler. De sender med EMS og da henter en bare pakka på postkontoret og betaler moms der. Tar ikke mer enn 4-5 dager å få snella. Jeg har alltid kommunisert med Kazu på epost og så sender han PayPal faktura som inkluderer frakt. Opprett konto på hjemmesiden og kommuniser fra der. Alphas Air TW er tilgjengelig i Norge, bra snelle det også. Men SS Air TW deler mye med toppmodellen Steez Air TW, og er mye rimeligere. https://www.daiwa.com/scandinavia/contents/reels/20_alphas_air_tw/index.html https://www.daiwa.com/scandinavia/contents/reels/STEEZ_AIR_TW/index.html Min favirittsnelle er Steez CT SV TW https://www.daiwa.com/scandinavia/contents/reels/steez_ct_sv/index.html Har 4 spoler til denne, grunn og dyp (original) Daiwa SV spole, og BFS trimspoler fra Ray's og Roro kjøpt på Ali Express. Denne snslla har 30mm spolediameter, Steez, SS og Alphas Air snellene har alle 28mm, men forskjellen mellom Steez CT med Roro spole og Air snellene for lette kastevekter på 1-2g er minimal. Med orginalspole så kaster en fint 40-50g med Steez CT. Spolediameter for de fleste andre Daiwa modeller er 32mm. Hva slags BFS stang har du?
 2. Daiwa BFS sneller har Air i betegnelsen. Mange Daiwa sneller kan enkelt konverteres til BFS ved å kjøpe en av de mange kinesiske trimspolene på Ali Express. Anbefaler da at en går for en SV variant. Den mest interessante Daiwa BFS snella i dag er SS Air TW 2023. Finnes dyrere sneller, men denne gir topp ytelse til mellomklasse pris. Jeg har kjøpt alle mine BFS sneller hos JP Angler, de skaffer det som ikke er i nettbutikken.
 3. BFS sneller fungerer greit i hvertfall opp til 10-12g. Kulelagrene kan begrense maks kastevekt da rotasjonshastighet og krefter kan bli for store med større kastevekter. Jeg har stort sett Daiwa sneller, men har en Shimano Aldebaran BFS 2016, den kaster i hvertfall 12g og sikkert mer også med originale kulelagre. Jeg har Hedgehog Air BFS lagre i noen av mine sneller, dette begrenser maks kastevekt.
 4. Er ikke overbevist om at snella du har er optimal. Den har forholdsvis stor snørekapasitet, og sannsynligvis alt for tung spole. Jeg foretrekker sneller med magnetbrems som justerer bremsevirkningen under kastet. Dette er det bare Daiwa og et par BFS sneller fra Shimano som har. Jeg bruker Daiwa Zillon SV TW Boost og diverse Steez modeller, disse er forholdsvis dyre. Daiwa SV spoler ble markedsført som fabrikk trimspoler da de kom på markedet, de var mye lettere enn andre spoler på det tidspunktet. Jeg hadde mye erfaring med trimspoler for Ambassadeur og kjente fordelene godt da jeg kjøpte min første snelle med SV spole rundt 10 år siden, måtte da importere fra Japan. Har også en eldre T3 SV som kaster like bra, disse finnes for rundt 200 USD på eBay. Selv med stenger bare så vidt over 6 fot så får jeg lange kastelengder selv med bare 4-6g kastevekt. Hva slags multifilament bruker du? Ikke alle egner seg til multiplikator.
 5. Er en fordel å plassere den høyere slik at den har fri sikt til satellittene i alle retninger. Hvis du skal bruke kompasset i Point-1 må du lenger vekk fra metall. Hvor langt unna kommer an på om rekkerør og skruer er 304 eller 316 stål.
 6. Ja, du kan ikke ha både analog og digital trim.
 7. Nyere ekkolodd med IPS panel har ikke problemer med polariserte briller.
 8. Er det devonhylse med eller uten sidespor? Jeg bruker bare en bakkrok, og ingen sidekroker, på begge versjoner, men for tynne hylser av Totendevon må en gjøre en tilpasning. Kan du poste et bilde av devon slukene dine?
 9. Hvit er analog temperatur, bun er jord for temperatur og XID. SS175M er selfølgelig en mye bedre svinger enn B258.
 10. Analog temperatur er den hvite ledningen i svingerkabelen.
 11. B258 solgt via Navico har ikke XID så du trenger den ikke, anbefaler å koble analog temperatur.
 12. Er ingen forskjell i lasten for hovedprosessor om ekkolodddataene kommer fra egen eller en annen ekkoloddmodul. Ekkoloddataene prosesseres i en egen ekkoloddprosessor i enheten der svingeren er tilkoblet.
 13. Og jeg hadde plugget TM185M i S2009 som har høyest utgangseffekt av disse. S2009 har ekkoloddet fra NSS Evo2 som jeg har målt til godt over 1kW.
 14. Jeg bruker 0,12 eller 0,13mm multifilament.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.