Jump to content
Fiskersiden

abbor

Members
 • Posts

  3841
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  49

abbor last won the day on September 1

abbor had the most liked content!

1 Follower

Contact Methods

 • Website URL
  http://scuirus.com/
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Akershus, Norway
 • Interesser
  Storørret
  Fluefiske
  Trolling
  Multiplikatorsneller
  Ekkolodd og GPS

Recent Profile Visitors

7973 profile views

abbor's Achievements

 1. Garmin hadde tidligere forskjellig vinkel på T-koblingene enn de andre produsentene, dette er nå endret
 2. Skjermen kobles sammen med jord (svart ledning)
 3. Virker som Furuno Norge ikke gidder å satse på fritidsmarkedet, har nok med proffmarkedet. Furuno har mistet tilgangen til Navionics, de brukte ikke kartbrikker men lastet ned Navionics kart. Mulig de vil kunne bruke Navionics kartbrikker i fremtiden. B175M og B175H-W er svingerene som vil fungere best til ditt fiske. Ser ikke hva B175L med sin store signalkon vil bidra med på 250m og grunnere, blir alt for lik B175H-W, men med dårligere oppløsning.
 4. abbor

  Sene størrelse

  På utstyr i denne klassen bruker jeg 0,12 multifilament, enten Power Pro eller Daiwa J-Braid, med 2-3 stanglengder med Stoft GTM 0,28 som fortom. Når jeg denger Ørretbomber er det viktig at en har noen runder med monofortom på spolen for å unngå for store krefter på skjøteknuten.
 5. Har aldri hørt om noen som har B75L, tror jeg har vært borti en som hadde B765 som har både elementene fra B75H og B75M, men han hadde ikke brukt low elementet. Kan dermed ikke si noe om hvordan det fungerer, kjøp B75M hvis du ønsker en svinger med lignenede egenskaper.
 6. Ring til Navico på 51 46 33 50, velg serviceavdelingen og forklar situasjonen.
 7. Lav og høy CHIRP er blant frekvesvalgene når denne svingeren er valgt i installasjonsmenyen så denne svingeren støtter CHIRP.
 8. I ferskvann må agn stamme fra samme vassdrag så agn fra sjøen er ikke tillatt. Reglen er for å hindre mulig smitte. Hvis du skal fiske etter ørret og abbor er meitemark det beste agnet.
 9. Prøv ping på 14-15. Anbefaler å prøve høy CHIRP, jeg fikk bedre resultater med høy CHIRP enn 200 kHz med GO12 XSE og B60. GO serien og Elite Ti2 har samme ekkolodd innebygd og B60 og 50/200 kHz HDI svingerene ligner svært mye på hverandre.
 10. Jeg bruker min 13' stang til å denge ørretbombe og fluer eller sluk og fluer så langt som mulig i et fjellvann der den store fisken står langt fra land hele døgnet. Det er et dypere område på "baksiden" av vannet hvor fisken står mye nærmere land, men dit er det ikke lovlig å kjøre med bil, men for et par uker siden kom elsykkelen min. Så nå kan jeg snart fiske med 6,5' stang og liten multiplikatorsnelle
 11. Her er en versjon av catch & release jeg ikke har sett før https://twitter.com/i/status/1493281138298789888
 12. Forstår ikke hvordan ei plastplate skal hjelpe ved montasje av en så stor og tung svinger med TM260 hus (TM260 var den første svingeren som brukte dette huset, nå finnes det mange svingere som bruker samme hus). Enten må en bruke de lange skruene som kommer med svingerene eller lignende eller gjennomgående. Antar at du ikke mener at en skal bruke ei 7-8 cm tykk plastplate som vil være nødvendig for at skruene ikke skal gå gjennom plastplata. Ved gjennomgående skruer så ser jeg ingen fordeler med ei plastplate.
 13. Skruene som følger med svingeren er mer enn tilstrekkelige. Jeg har hatt TM260 og TM265LH siden 2009. Har heller aldri lest om noen på THT forumet som har hatt problemer med disse skruene.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.