abbor

Members
 • Content Count

  3634
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  21

abbor last won the day on September 4

abbor had the most liked content!

Community Reputation

154 Excellent

1 Follower

About abbor

 • Rank
  Ambassadeur GURU

Contact Methods

 • Website URL
  http://scuirus.com/
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Akershus, Norway
 • Interesser
  Storørret
  Fluefiske
  Trolling
  Multiplikatorsneller
  Ekkolodd og GPS

Recent Profile Visitors

5567 profile views
 1. abbor

  Ambassadeur 5500

  Husker jeg hadde problemer med IAR en gang da det ble kjølig, jeg renset lageret og blandet Cal's grease og Rocket Red Label, fungerte utmerket. Senere så diskuterte jeg dette med Ulf Tingström (UT Reel Technology) og han sa at han brukte Liquid Grease, men at blandingen som den jeg hadde brukt vil ha tilsvarende egenskaper. Kjøpte da Liquid Grease og har brukt det siden uten problemer.
 2. Elite Ti2 kan bare kommunisere med Elite Ti2. Alle HDS modeller kan kommunisere med andre HDS og også med alle Simrad NSS. Lowrance og Simrad er begge Navico varemerker og deler det meste av teknologi.
 3. 632UL er veldig myk sammenlignet med eksempelvis Tsurionoya stanga di, også sammenlignet med 1-4g stanga fra Tsurionoya.
 4. Er vel ikke mer stress å bestille trimspole enn det du har bestilt fra Aliexpress tidligere? Uten at jeg vet om det finnes noen trimspole for Scorpion BFS på Aliexpress. Jeg bruker også min Aldebaran BFS 16 helt original. Har begge Tsurinoya Dragon stengene, men foretrekker Kuying Teton.
 5. Trimspolene jeg har kjøpt er ikke akkurat noen investering, har kjøpt en Roro og to Ray's Studio spoler på Aliexpress. Har vel ikke betalt stort mer for alle tre enn halvparten av hva en japansk trimspole koster. De to andre spolene er for Daiwa Alphas Air og Daiwa Steez SV 6.3R. Steez CT SV TW700XH er egentlig ikke ment som noen BFS snelle, men den smale spolen med 30mm diameter (34mm er vanlig på de mindre Shimano og Daiwa multiplikatorsnellene) gjør at den kaster lette vekter like bra som noen BFS snelle. Tror den egentlig er laget for å kaste 5-25g, men pga den lette spolen (9.4g) med liten diameter så kaster den 2g svært bra og det med ei stang som er såpass stiv at 12g også kastes langt. Jeg spoler spolen litt over halvfull med Stroft GTM 0,20mm, er ingen stor fan av multifilament til ørretfiske. Alphas Air og Steez SV ble enda bedre til lett fiske med Ray's Studio honeycomb spoler. Har også en Shimano Aldebaran BFS 16 så jeg har virkelig et luksusproblem med å velge hvilken snelle jeg skal bruke til lett ørretfiske.
 6. Den beste BFS snella jeg har prøvd er Daiwa Steez CT SV TW700XH. Kaster ned til 2.0g med orginalspole, hvis jeg skal bli ekstrem setter jeg inn en Roro trimspole med 0.06mm Sufix Nanobraid, sammen med en 6'3" Kuying Teton TTC-632UL 1-4g kastevekt kan jeg kaste bare hvirvelen om jeg skulle ha lyst til det. Roro spolen veier bare 6.0 g med snøre, induktor og lager.
 7. Det har du ikke kontroll på hvis dataene er lagret på en server som Navico disponerer
 8. Antar du bruker haspelsnelle. Knyt inn noen meter med 0.35mm mono fortom. Denne vil strekke seg litt under kastet og dempe kreftene på knuter. Jeg foretrekker Stroft GTM som fortom og bruker uni-uni knuten til å skjøte multifilament og mono. Lengden på fortommen må være så lang at den går noen runder rundt spolen, jeg spoler på en så lang fortom at jeg over tid kan kutte av noen meter og fortsatt ha noen runder mono på snella når sluk eller søkke er knytt på. Jeg hadde gått for litt tykkere multifilament for 40-50g kastevekt, ikke tynnere enn 0.19mm.
 9. Er ikke tillatt å lage private kart i saltvann i Norge, så da er kommunene du lister de enste hvor du kan laste opp data fra.
 10. B175M har større følsomhet, den har større max sendestyrke og lavere frekvenser dempes mindre enn høyere frekvenser i saltvann. Oppløsningen på B175M I CHIRP mudus er svært bra selv om B75H er bedre. Anbefaler B175M hvis du skal bunnfiske på mer enn 120m. Du vil se mindre fisk på større dyp med B175M enn med B75H. S2009 er et bra valg.
 11. Mente foran første step fra baugen. Blir ikke noe bedre med en hekkmontert svinger. Stegene vil lage samme problemer for gjennomgående og hekkmonterte, med hekkmontert får du de vanlige problemene som hekkmonterte gir i tillegg. Med en tokanal CHIRP svinger hadde jeg gått for Gen3 med S5100, med en enkanal HDS Live. Tror du må vurdere å få på en luke slik at svingeren kan monteres i en akseptabel posisjon.
 12. Bruk mono til tungt elvefiske. Jeg har begrenset erfaring med laksefiske i elv, men desto mer erfaring med storørretfiske i stri elv. Tviler på at jeg hadde berget en eneste fisk med multifilament. Har hatt stenger som har gjort at jeg mistet store mengder fisk fordi stanga ikke har fjæret nok. Erfaring fra sjøørretfiske og fjellfiske etter ørret er at fisken kan bli helt "idiot" og være mer over enn under vann hvis jeg ikke har nok mono eller FC fortom som støtdemper. En annen grunn til ikke å bruke multifilament i elv er at hvis en sliter av mye snøre så kan en høl bli nærmest umulig å fiske hvis det er mange flytende multifilamenter som henger i strømmen.
 13. En gjennomgående svinger i rustfritt stål nær kjølen før første step er veien å gå. Du får HDS-12 Live for 30 tusen, anbefaler deg å legge i de ekstra kronene for en 12 tommer. Hvis du går for en 9 tommer er det stor risiko for at du ryker på enda en skjerm til neste år.
 14. Anbefaler denne https://www.skittfiske.no/lawson/201088/lawson-northern-lite-x3-11-10-50g-haspel-3-delt