abbor

Members
 • Content Count

  3622
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  20

abbor last won the day on May 30

abbor had the most liked content!

Community Reputation

151 Excellent

1 Follower

About abbor

 • Rank
  Ambassadeur GURU

Contact Methods

 • Website URL
  http://scuirus.com/
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Akershus, Norway
 • Interesser
  Storørret
  Fluefiske
  Trolling
  Multiplikatorsneller
  Ekkolodd og GPS

Recent Profile Visitors

5398 profile views
 1. Bruk mono til tungt elvefiske. Jeg har begrenset erfaring med laksefiske i elv, men desto mer erfaring med storørretfiske i stri elv. Tviler på at jeg hadde berget en eneste fisk med multifilament. Har hatt stenger som har gjort at jeg mistet store mengder fisk fordi stanga ikke har fjæret nok. Erfaring fra sjøørretfiske og fjellfiske etter ørret er at fisken kan bli helt "idiot" og være mer over enn under vann hvis jeg ikke har nok mono eller FC fortom som støtdemper. En annen grunn til ikke å bruke multifilament i elv er at hvis en sliter av mye snøre så kan en høl bli nærmest umulig å fiske hvis det er mange flytende multifilamenter som henger i strømmen.
 2. En gjennomgående svinger i rustfritt stål nær kjølen før første step er veien å gå. Du får HDS-12 Live for 30 tusen, anbefaler deg å legge i de ekstra kronene for en 12 tommer. Hvis du går for en 9 tommer er det stor risiko for at du ryker på enda en skjerm til neste år.
 3. Anbefaler denne https://www.skittfiske.no/lawson/201088/lawson-northern-lite-x3-11-10-50g-haspel-3-delt
 4. Jeg hadde gått for Elite Ti2 med HST-DFSBL eller 50/200 kHz HDI. Begge disse har samme 2D element, forskjellen er at HDI har DownScan.
 5. Varierer krokstørrelse avhengig av sluktype. Brede sluker krever større kroker. Orginalkroken er ofte et bra utgangspunkt, gå for noe med tilsvarende størrelse. Bruk ikke for store kroker, jo større krok jo lenger momentarm og enda tykkere gods trengs.
 6. HDS Gen3 har 1kW utgangseffekten med B175M.
 7. Tviler på at TM150M blir noen oppgradering. 50/200 kHz HDI svingeren fungerer svært bra på 200 kHz. Anbefaler B75H.
 8. Monterer gjennomgående svingere bak tanken og gjør monteringen igjennom inspeksjonsluken. Svingeren må monteres så nært kjølen som mulig for at den skal være i vann ved alle hastigheter.
 9. Skroget har 12 graders vinkel der hvor svingeren bør monteres. Senter på mine gjennomgående er ca 30cm fra hekken og 15-20cm fra kjølen på min Antares 650. Jeg har B175H-W på ene siden av kjølen og B75H på den andre. B175M er svingeren jeg anbefaler til bunnfiske og B175H-W til trolling. B75M kan væe et greit kompromiss som passer til begge fiskeformer.
 10. ST-41BC er en 2x krok, 3x som betyr at den er laget av tykkere tråd skjærer seg ikke så lett ut ved tøff kjøring i strid elv. Har selv mistet mye fisk med ST-41BC og bruker den ikke mer til tungt elvefiske. Jeg foretrekker Mustad 36329NPBLN og en Gamakatsu 3x jeg ikke husker navnet på. VMC, Eagle Claw og Owner har også greie 3x kroker. ST-56BC er nok den det er lettest å få tak i her hjemme.
 11. Hvis du skal fiske etter ørret på opp til 3-4kg er 0,30 et bra valg. Hvis det er elvefiske hadde jeg vurdert 0,35.
 12. Grunnen til at jeg ikke er noen stor fan av x260 og x265LH er at 50KHz og lav CHIRP på 1kW svingere har så stor signalkon at de gir svært begrenset informasjon om bunnstruktur når en er på de dybdene hvor 200kHz og høy CHIRP har for lav følsomhet. Derfor anbefaler jeg 1kW medium CHIRP for de fleste som driver bunnfiske her hjemme. Lav CHIRP på 2/3kW svingere med smal signalkon er suverene til store dyp, men pris og størrelse gjør at dette er uaktuelt for de fleste.
 13. Ja, du kan bruke faste frekvenser fra 85 til 135 kHz med Elite Ti. Jeg hadde gått for TM185M, CHIRP gir bedre oppløsning. Jeg har fått svært gode tilbakemeldinger fra alle jeg har hatt kontakt med som har B175M og TM185M på norskekysten.
 14. Hvis ikke 3 drag på dødmannsknapp virker for å resette oljeskiftlampe så er Coastkey feilkoblet. Tror det er en ledning som ikke er kuttet. Vi kan ta Coastkey saken på PM, Jeg har hatt Coastkey siden 2007 eller 2008, har hatt alle modeller og har god kontakt med produsent.