abbor

Medlemmer
 • Innholdsteller

  3 551
 • Ble medlem

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  15

abbor last won the day on October 18 2018

abbor had the most liked content!

Mottatte likerpoeng

129 Excellent

1 følger

Om abbor

 • Rang
  Ambassadeur GURU

Contact Methods

 • Website URL
  http://scuirus.com/
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Akershus, Norway
 • Interesser
  Storørret
  Fluefiske
  Trolling
  Multiplikatorsneller
  Ekkolodd og GPS

Nylige profilbesøk

4 981 profilvisninger
 1. abbor

  Fluestang med haspelsnelle?!

  Bygge om fluestenger til haspel var noe vi gjorde på 80-tallet, det finnes nå mange gode haspelstenger for 2-12g i 9-11' lengde.
 2. abbor

  Valg av kartplotter/ekkolodd

  S5100 vil gi deg to helt uavhengige kanaler som kan ha forskjellig dybderange. Pinghastigheten med S5100 vil med en tokanalsvinger bli den doble av Evo3. S5100 har større kondensatorer for å lagre energien som skal sendes ut slik at den vil gi bedre ytelse fra ca 300m og dypere.
 3. abbor

  XID Blå 7 pins plugg

  Jeg anbefaler deg bare å avvente. Saken har blitt eskalert opp i systemet i Navico og jeg tror det er sannsynlig at de vil sette på nødvendige resurser for å fikse problemet denne gangen.
 4. abbor

  XID Blå 7 pins plugg

  Pr i dag er eneste fix å kjøpe Carbon, Live, Evo3 eller S5100 slik at en kan bruke 9-pins kontakt, da får en både analog temperatur og XID.
 5. abbor

  XID Blå 7 pins plugg

  Nå har det vel ikke så mye interesse hva en fersk servicemann i Egersund tror Det er nå fire og et halvt år siden jeg første gang koblet XID til 7-pins blå kontakt, og siden det har mine poster på THT om dette hjulpet tusenvis til å få dette til å virke. Problemet med at temperaturen forsvinner henger sammen med problemer med XID kretsen i svingeren. Tror eldre svingere har større problemer enn nyere. Jeg sliter med å få Navico til å fikse dette, jeg vet hvordan det kan ordnes men får ikke mye respons selv om jeg har kommunikasjon dypt inn i Navico organisasjonen.
 6. abbor

  XID Blå 7 pins plugg

  Antar jeg har svart på dette på epost. Det er orange og ikke hvit som skal kobles fra Airmar CHIRP svinger til Lowrance gul for 7-pins kontakt. Hvis hvit kobles får en analog temperatur, men orange (XID) er ikke koblet slik at svingeren blir ikke identisert. Dette medfører at det er umulig for en Medium svinger å få korrekt CHIRP båndbredde, egendefinerte frekvenser vil mangle og utgangseffekten blir ikke 1 kW.
 7. abbor

  Oslofjorden 07.10.18

  Disse store svingerene virker ofte like bra eller bedre hvis de er montert horisontalt.
 8. abbor

  Oslofjorden 07.10.18

  Har du montert TM185H-W horisontalt eller litt vinklet ned bak?
 9. En oppgraderer ikke ei SV snelle med ny spole, den er allerede fabrikktrimmet. Bedre lagre er eneste fornuftige trimming.
 10. Tvier sterkt på at du finner ei stang på AliExpress som egner seg for UL fiske med Ambassadeur. For andre sneller så har Major Craft mye bra til greie priser. Og som bonus er stengene ikke laget i Kina.
 11. 2500C kaster også 4g greit i blodtrimnet utgave, tilsvarende 1500C klarer ned til 3g. Det stilles mye større krav til stanga når en skal kaste lette sluker og spinnere med Ambassadeur enn med Daiwa og Shimano tilpasset lave kastevekter. Det trengs ei stang med dyp aksjon. Jeg bruker ei Megabass Pagani AIR BAMBOO F0-61PB Rosso Elese. Kastevekter jeg oppgir her er med spinnere, kan nok gå et gram lenger ned med kompakte sluker.
 12. Daiwa SV snellene kaster greit ned til 4g. Jeg har ikke prøvd Tatula SV TW, men jeg har eller har hatt Steez SV, T3 SV og SS SV.
 13. 1700kr + 80 USD pluss frakt og mva for spole blir mer enn 1400kr pluss frakt og mva for den jeg linket til.
 14. Nå koster Tatula SV TW ikke mer enn 1400 kr i Japan så det er et spørsmål om det er økonomisk å trimme ei norskkjøpt snelle http://jpangler.com/index.php/reel/daiwa-baitcasting/tatula-sv-tw.html
 15. Hvis du får tak i en grunn SV spole som passer burde det fungere bra. https://www.hedgehog-studio.co.jp/product/3987