Gå til innhold
Fiskersiden

Tilbeberedning


Hakuna Matata
 Share

Recommended Posts

Fangstrapport for Oslo-området eller kokebok for fisk??

Anbefale gjedde som veldig fin til gjeddekaker??! Fått med deg at det mange steder har blitt fastslått at gjedda ikke er noe særlig å spise, grunnet stoffer som kvikksølv osv.....?

La heller rovfisken gå tilbake......

EE

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kroken: Nå trur jeg du har vimset deg inn på feil forum...

Plukke ut hagl av gjedda har ikke noe med sportsfiske å gjøre.....Kanskje så langt unna man klarer å komme......

Å kan vi ikke droppe den tilbredningen av gjedde/abbor nå.....Føler vel ikke at det er helt rett forum å drøfte dette på.

EE

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Stekte abborfileter funker bra. Gjedde har jeg stort sett bare spist som kaker, og det funker greit nok det. Stekt gjeddefilet blir fort litt kvalmt! Torsk går det knapt an å gjøre seg bort på. Stekt, sprengt, saltbakt eller kokt, knallbra. Bare ikke overstek/kok den!

Når det er sagt; Stor abbor og gjedde bør man slippe ut igjen såfremt mulig. Mye uhumskheter i kjøttet der!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

sitat:Opprinnelig postet av Eide

Fangstrapport for Oslo-området eller kokebok for fisk??

Anbefale gjedde som veldig fin til gjeddekaker??! Fått med deg at det mange steder har blitt fastslått at gjedda ikke er noe særlig å spise, grunnet stoffer som kvikksølv osv.....?

La heller rovfisken gå tilbake......

EE

Ja faktisk er Gjeddekaker veldig godt men og det er ikke mest kvikksølv osv vidre i de mindre utgavene og som sagt her man slipper ut igjen de største så de rundt 1,5-3 kilo er best og man spiser ikke fisk så ofte at det gift problemet ditt er noen større fare anyway.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Abbor er veldig godt, men det er synd at det er så mye jobb å lage den til.

Det beste er å bruke fisk på ca 3-700gram.Større abbor en det smaker ikke noe særlig og mindre blir det nesten ikkenoe igjen av når man har filetert.

Jeg pleier å flå de ved å først klippe bort finnene og så skjære et snitt på hvær side av ryggfinna helt fra hale til nakke.Skjær så ned bak nakken til du hører et knepp .Så tar man bare tak i skinnet og drar det ned på sidene og da følger innvollene med også.Så skjærer av hodet og halefinna og litt mer av bena.

Så kan man ta en pose og ha salt pepper og mel oppi.Så legger man filetene oppi posen og rister og de er klar for å stekes i panna.

Stek ikke for lenge for da blir de bare tørre.Riktig tillaget er det skikkelig snaskens.[ ;) ]

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.