Gå til innhold
Fiskersiden

Bruk av fôr og feeder ved kystmeite


Kjetil L
 Share

Recommended Posts

Har bestilt inn fôr og feeder fra Tom Ole og hentet varene i dag.

Så er det store spørsmålet, hvordan benytter jeg meg best av dette..

Bakpå fôr pakken står det av man skal blande ut med væske ( vann/sardinolje ) og lage baller av dette. Her skulle det og blandes inn 10-20 % sand.....[?]

Men når jeg skal ha dette inne i en feeder er det vits å lage baller? Kan jeg ikke bare klemme dette godt sammen nede i feederen og dynke med litt sardinolje?

Alle tips mottas med takk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Holder å blande det ut med sardinolje, så slipper du å dynke det etterpå. Dette vil også gi et mye bedre duftspor. Ikke ta i for mye væske, og la det gjerne stå og fukte seg mellom hver gang du tilfører væska. Å lage baller gjør du bare hvis du skal kaste det ut med henda. Det er lett å ende opp med en blanding som er for løs, så det er bedre å ta i for lite væske og heller ta i litt mer når du har sett hvordan blandingen oppfører seg i vannet. Sand trenger du ikke hvis du skal bruke det i feeder. Ikke stapp det for hardt i feederen, er det forrester i feederen når du drar den opp har du enten stappet for hardt eller brukt for lite væske i blandinga.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vet ikke hvordan og hvor du skal bruke det, men det er nok en fordel å fukte det slik at det får ønsket konsistens før du putter det i feederen. Eller bake rundt hvis det er en cage eller method feeder... Sakl du bruke det feks i en swimfeeder med åpning i begge ender er det en fordel at det er mye aktive virkemidler i det slik at det bobler og bruser når det ligger på bunn. Med for mye bindemidler og for hardt pakket kan man fort sveive inn en feeder med alt foret i. Og det er jo ikke særlig effektivt. Har ikke så mye erfaring med saltvann men vil tro mye av det samme gjelder der. Foret skal løse seg opp og bli tatt av strømmen eller falle ut når du gir tilslag... En ting å tenke på er at du bør treffe der du skal fore helst hver gang og ta gjerne et ekstra tilslag når du skal bytte agn slik at foret blir liggende på forplassen. Hvis det er en del fisk der du fisker er det også lurt å fore tilsvarende masse. Nei du trenger nok ikke ha sand i feederen når du bruker swimfeeder. Bruk heller større feeder eller ekstra bly. Blandingen bør ikke være for fuktig/seig hvis du ikke skal fore veldig dypt eller i sterk strøm...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Til lukket feeder(feeder som ikke har åpne ender) kan du blande det ganske løst, altså tilføre mye væske. Uansett er det bare å prøve seg fram slik at blandingen passer til dypet du fisker på. De som kan være lurt er å putte et par blykuler i feederen og fylle foret i ganske løst slik at det er litt plass for kulene å bevege seg. Når du da rister litt på feederen, vil denne hoppe bortover bunnen og lage en sky av for og lukt i tillegg til lyd. Meget effektivt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis du skal lage baller som skal kastes, er det nok ett godt poeng å ha sand i ballene, slik at de får litt mere tyngde. Har forsøkt uten, og de gikk ikke særlig langt. Dersom foret skal brukes i feeder, så har det vel ikke like stor hensikt? Ballene er også håpløse å kaste dersom de ikke er fryst på forhånd. De løser seg da opp i kastet og forer opp ett større område rett i nærheten av der du kaster fra... Man trenger nok ikke lage baller.. går fint å dytte det inn i feederen.

21022005091302K9iao9937TmE.jpg?79

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Foring er mest effektivt hvis du ikke fisker på alt for dypt vann (maks 25-30 meter hvis du ikke bruker feeder eller flupose), det ikke er så mye strøm at foret vaskes vekk og du ikke fisker lengre unna enn at du klarer å legge agnet på eller ved rett ved siden av foret. Foring er vel mest aktuelt fra land etter bunnfisk som flyndrer, hvitting og torsk. For å holde fisken på plassen kan du med fordel bruke rekebiter eller fiskebiter i foret. Det er en fordel å bruke attraktorer nær krokagnet da fisken vil være mer nysjerrig på et slikt agn, gjerne flyteperler. Fisker du vertikalt kan du skaffe deg en stor fuglemater av netting som du fyller med godsaker og dunker i bunnen med jevne mellomrom eller heiser opp og ned i vannet for å spre foret.

Ved vertikalt fiske kan foring være veldig effektivt både natt og dag, jeg har brukt oppmalt sild, makrell og reker både som for og kjørt i hurtigmikser og frosset stappet i feeder. Har hatt mest suksess med reker i feederen, de har en sterk lukt som sprer seg fort. Oppmalt sild har funket bra på dypere vann og til surffeeder.

Har ikke fått testet foret fra Tom Ole noe særlig til annet enn gyltefiske, men har bestilt inn noen liter sardinolje til forskjellig bruk, noen kilo grunnfor til flyndre- og gyltemeite samt noen bokser sardinpasta til bruk i feeder og flupose. Blir interessant å se hvilken effekt dette vil ha på fangststatistikken.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.