Gå til innhold
Fiskersiden

Telling av gytefisk i lakselv


villlax
 Share

Recommended Posts

Ja, det ble en vellykket sesong der, trass i en treg start. Storlaksen er jo fredet i Lakselva fra og med 10. august (dvs. den er pålagt utsatt hvis fanget), men pga den trege starten som var i år ble det innført en såkalt ekstraordinær fredning fra og med 21. juli. Dette betydde at villaksen ble fredet fra og med dette tidspunktet i stedet. Dette ble naturlig nok ikke bare godt mottatt, men hadde det ikke vært for denne fredningen så ville gytebestandsmålet faktisk ikke blitt oppnådd. I forslaget til Direktoratet ang. nye retningslinjer for 2010-2014 ligger det an til en midtsesongsevaluering, så sånn sett kan man jo si at Lakselv grunneierforening var ett år forut for sin tid. Man ser heldigvis at det blir mer og mer akseptert blant fiskere at begrensninger må til, og man kan si hva man vil om begrensninger, men en ting er sikkert og det er at uten gytefisk på elva blir det heller ingen laks i tida fremover.

I takt med større grad av overvåkning, og enda bedre fokus på forvaltning vil det bli essensielt å oppnå gytebestandmålet fremover. Alternativet vil i stor grad være et toppstyrt reglement (Fylkesmannen, Direktoratet for naturforvaltning) som vil fjerne mye av den lokale tilhøringheten til lakseelvene rundt omkring i landet vårt. Mitt råd er i hvert fall å utøve måtehold i laksefisket - noe annet er ris for egen bak! Når det er sagt så virker det jo som om det er relativt bred enighet om dette på forumet her, så sånn sett er det vel andre som bør bli fortalt dette men..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

:rolleyes: Gledelig å se at lakselva nok en gang leverer bra med gytefisk, selv om det var mange fiskere i sommer som sutret over dårlig fangst. Det understerker vel det som noen av oss trodde, at det var mer fisk i noen av finnmarkselvene enn det fangstene tilsa. Vi så jo mye fisk, men fikk lite. Og selvfølgelig sikkert viktig at det ble satt i gang tiltak litt ut i sesongen som ga restriksjoner i fangstbilde.

Lakselva begynner virkelig å få bra kontroll på fiske og ressursene, og har en fin blanding av C&R og ikke. Der mange, i hvertfall tilreisende setter ut hunnfisken.

Så får vi håpe at det kan smitte over på noen andre elver i nærheten etter hvert også. En oppløftene og positiv nyhet!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.