Gå til innhold
Fiskersiden

Lipgrip ryggskader?


Rolf.B
 Share

Recommended Posts

Har lest mye rart om behandling av fisk.Bla en artikkel som det stod at fisken ikke tålte å holdes under buken heller for da knakk den ribbbenene og pungterte buken osv.mener det også sto at laks ikke tålte å bli holdt etter halen.Når det gjelder holding/støtting under buken skulle man tro at fisken tålte såpass.Tenk bare på de påkjenningene en laks har når den hopper i en foss og ofte smeller i bergveggen eller lander på buken på stener osv eller når den hopper klar av vannet.Når man holder en laks etter halen kan man kjenne små knekk.jeg tror ikke det er mere skadelig enn at man går til kiropraktor og knekker opp ryggen, men man vet jo ikke og hvis nyere forskning viser at det er skadelig så ville det vært intresangt å lese om dette.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vet at det er blitt forsket en del på det i USA, og tarpoon tar for eksempel skade av å bli veid med lip grip. Dere kan vel tenke dere selv at en fisk som er skapt for å leve i vektløs tilstand kan få skader om den spreller med slik belastning på ryggsøylen. Synes i grunnen at lip grip med vekt er en dårlig ide, opprinnelig var denne ment for å holde fisken på en skånsom måte ved båten/pontongen så den kunne avkrokes i vannet.

All stor fisk som skal settes tilbake bør vel ideelt sett veies i en fuktet pose/weigh sling.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Helt pinglete tror jeg ikke fisken er; når vi fisker stamfisk (laks) i Drammenselva løfter vi den i halen med den ene hånda og med ARMEN under buken... ikke bare hånda altså.

Etter stryking slippes disse ut igjen og etter en stund foretas "estimatfiske" og det er betydelig gjenfangst.. således har laksen overlevd både fangst(opptil flere løft), løfting når den strykes og løfting når den slippes igjen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.