Gabrielsen Skrevet March 30, 2005 Rapporter Share Skrevet March 30, 2005 Lagde fiskekaker av torsk her om dagen og det ble veldig godt. Torsk er jo også temmelig lett å få tak i, så jeg kommer nok til å gjenta suksesen. Hvilke andre fiskeslag er godt egnet? Hvordan er det f.eks med lange og brosme, to andre arter man fort kan ha mange kilo av? Seikaker har jeg smakt, så seien må jo også være OK? I ferskvann har vi jo gjedda, men hvordan er det f.eks med lake? Og ørret kan det jo også fort bli litt mye av i fryseren. Hvilken erfaring har dere forresten med å lage kaker av fisk som har vært frosset? Mener å ha hørt at fisken henger bedre sammen når den ikke har vært fryst. Hvordan er det å blande inn feit fisk som makrell og sild inn i "deigen" av magrere fisk som torsk og gjedde? Er karpekaker godt forresten[ ]? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Myklebust Skrevet March 30, 2005 Rapporter Share Skrevet March 30, 2005 Vet at det blir laget fiskekaker av lyr. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
max_fishing Skrevet March 30, 2005 Rapporter Share Skrevet March 30, 2005 vassild skal vist faktisk være bra til fiskekaker.. binder deigen godt sammen...[ ] Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Esox Lucius Skrevet March 30, 2005 Rapporter Share Skrevet March 30, 2005 Hyse/kolje er helt høvding til fiskekaker/pudding etc.[^] Den binder i tillegg veldig godt. Utmerket å blande med både torsk/lyr og sei. Ellers er det digg med makrellkaker!! Gjerne iblandet litt hyse... Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
kaospiloten Skrevet March 30, 2005 Rapporter Share Skrevet March 30, 2005 Kommer på flere eksotiske fiskearter men det gjør du enda bedre en meg[ ][ ] Men seriøst, husker du seien fra treffet?? Gjør det samme, knus potetgull og bland det i farsen og lag kaker. Testa det med sei i vinter og det var digg. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Atle M Skrevet March 30, 2005 Rapporter Share Skrevet March 30, 2005 sei og lyr blanda blir kanongode fiskekaker Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gabrielsen Skrevet March 30, 2005 Forfatter Rapporter Share Skrevet March 30, 2005 Seien på treffet var den beste seien jeg har smakt! Var det potetgull i den? Ha ha - ikke rart den var god. Dersom det kommer like mye (eller helst enda mer) sei inn i fjorden i år som i fjor skal jeg jammen teste det. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
svenna Skrevet March 30, 2005 Rapporter Share Skrevet March 30, 2005 Ørret blandet med gjedde eller torsk er kjempegodt! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Vilhelm Skrevet March 30, 2005 Rapporter Share Skrevet March 30, 2005 bruke vassild til fiskekaker? det er sløsing.... vanvittig god å filetere og steike...faktisk en av de beste fiskene jeg vet om...men må være så fersk som mulig Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gabrielsen Skrevet March 30, 2005 Forfatter Rapporter Share Skrevet March 30, 2005 Bortsett fra det at vassilda bør være fersk. Er det noen som har erfaring med fisk som er frosset ned og tint kontra fersk fisk? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Vilhelm Skrevet March 30, 2005 Rapporter Share Skrevet March 30, 2005 Etter det jeg har erfart, sies det at filetene bør være ferske, men ikke noe must....de fiskene jeg har vært mest kjent med å lage fiskemat på er, sei,torsk,lyr og hyse. Lange og brosme har bestandig vært alt for prissatt her i huset til å male den opp i fiskekaker [ ] det er også vanlig å bruke steinbit i fiskekaker, men dette er iallefall sløsing i mine øyne...(nei, jeg er ingen fan av fiskekaker) ... det er kun fantasien som setter grenser for hva slags fisk man lager fiskekaker av....men man bør unngå alt for fet fisk..... kan også anbefale fiskekaker/burgere av laks/ørret på grillen om sommeren. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
max_fishing Skrevet March 30, 2005 Rapporter Share Skrevet March 30, 2005 jeg har hørt at vassild er en god matfisk men har aldri prøvd selv..[ ] Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gabrielsen Skrevet March 30, 2005 Forfatter Rapporter Share Skrevet March 30, 2005 Det fine med fiskekaker er jo at de er ferdige - klare til å spises. Som pålegg eller bare varmes opp til middag. Har bestandig mye fisk i fryseren, men i og med at det er litt "styr" med å tilberede og rense fisken for bein og skinn, blir det heller til at vi velger karbonader eller - skrekk og gru - fiskekaker fra butikken. Gjør jeg jobben på forhånd og har mange posjoner med spiseklare fiskekaker i fryseren håper jeg at fiskespisingen øker noe her i huset. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Matthew Skrevet March 30, 2005 Rapporter Share Skrevet March 30, 2005 Beste fiskekakene jeg har smakt har vært lagt av røye fra Tyrifjorden.. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Vilhelm Skrevet March 30, 2005 Rapporter Share Skrevet March 30, 2005 Styr unna mammas fiskekaker iallefall...da spiser jeg heller joika [ ] det er litt styr med å lage fiskekaker, men det er det jo om man lager karbonader også....hjemmelaget er best.... Har vært særdeles sløv til å bruke fileter til fiskemat, men skal prøve å bli flinkere til det.... ferske fiskekaker er jo i grunn suverent.... og til max_fishing: for all del ikke gjør som morfar og hiv all vassild man får.....den virker litt bløt i fisken men når skrapa og filetert den, vendt den i griljermel og stekt den, så er den helt fantastisk...nærmest smelter på tunga.... *snadder* Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
max_fishing Skrevet March 30, 2005 Rapporter Share Skrevet March 30, 2005 sitat:Opprinnelig postet av Vilhelm og til max_fishing: for all del ikke gjør som morfar og hiv all vassild man får.....den virker litt bløt i fisken men når skrapa og filetert den, vendt den i griljermel og stekt den, så er den helt fantastisk...nærmest smelter på tunga.... *snadder* må prøve det...[ ] Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gabrielsen Skrevet March 30, 2005 Forfatter Rapporter Share Skrevet March 30, 2005 sitat:Beste fiskekakene jeg har smakt har vært lagt av røye fra Tyrifjorden..Oi. Kanskje det blir godt av Skogseidrøyer også? Man kan jo fort ha noen kilo med det hvis man treffer bittet der. Hvilke andre ting var det i de kakene Matthew? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
cb Skrevet March 30, 2005 Rapporter Share Skrevet March 30, 2005 sitat:Opprinnelig postet av Gabrielsen sitat:Beste fiskekakene jeg har smakt har vært lagt av røye fra Tyrifjorden..Oi. Kanskje det blir godt av Skogseidrøyer også? Man kan jo fort ha noen kilo med det hvis man treffer bittet der. Hvilke andre ting var det i de kakene Matthew? Hold i såfall Skogseidkakene langt unna meg! [8D] Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
thunder gubben Skrevet March 31, 2005 Rapporter Share Skrevet March 31, 2005 har smakt fiskekaker av rødspette en gang noe som faktisk var veldig godt! men det er MYE jobb. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
kjs Skrevet March 31, 2005 Rapporter Share Skrevet March 31, 2005 Fiskekaker er og blir genialt, og kan lages av det aller meste - særlig er thaifiskekaker snadder. All slags hvitfisk++ kan funke, men torsk, sei, lyr, hyse er vel klassikere, men mye annet går også helt fint... Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
NoCatch Skrevet March 31, 2005 Rapporter Share Skrevet March 31, 2005 Pleier å lage kaker av karpa jeg skyter om våren. Snadder - bør prøves! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Tronda Skrevet March 31, 2005 Rapporter Share Skrevet March 31, 2005 sitat:Opprinnelig postet av Vilhelm Etter det jeg har erfart, sies det at filetene bør være ferske, men ikke noe must....de fiskene jeg har vært mest kjent med å lage fiskemat på er, sei,torsk,lyr og hyse. Helt ferske fileter er ikke så bra. Det beste er om filetene får ligge et halvt til ett døgn i kjøleskapet. Da blir den noe fastere i fisken. Det er også viktig at fisken er kald når den brukes. Mye enklere å arbeide med da. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Richard Kolbeinsen Skrevet March 31, 2005 Rapporter Share Skrevet March 31, 2005 Fiskekaker synes jeg er best når en blander litt forskjellige fiskesorter inni.Og en bør ikke male deigen for fin og kakene må ikke være for tykke. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Matthew Skrevet March 31, 2005 Rapporter Share Skrevet March 31, 2005 sitat:Opprinnelig postet av Gabrielsen sitat:Beste fiskekakene jeg har smakt har vært lagt av røye fra Tyrifjorden..Oi. Kanskje det blir godt av Skogseidrøyer også? Man kan jo fort ha noen kilo med det hvis man treffer bittet der. Hvilke andre ting var det i de kakene Matthew? Poteter, løk, potetsmel, egg, melk, salt og pepper.. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Vilhelm Skrevet March 31, 2005 Rapporter Share Skrevet March 31, 2005 Helt klart er det best å bearbeide kalde fileter... når jeg snakker om fersk fisk, mener jeg fisk som ikke er frosset.kan ikke forvente å ha foodprocessoren klar på ripa på båten heller da [ ] Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.