Gå til innhold
Fiskersiden

custom jigger


Hafnor
 Share

Recommended Posts

Hei alle sammen. Som vanlig starter vi tidlig å planlegge sesongen og i den sammenheng har jeg kost meg og moddet litt jigger. Det er en kjent sak at krokene som er montert på stormjigger, cutbait herring osv kroker ganske dårlig og er til tider lite effektive. dette merket jeg veldig godt i sommer på sørøya da jeg og carla hadde sikkert 20 smånapp på jiggene uten at kroken fikk tak. vi endte opp med en løsning jeg lærte av nikolassisen (treblekrok festet direkte i øyet bakpå originalkroken). Med dette fikk vi straks bedre resultater med.

Etter dette har jeg mottatt tips fra flere hold blant annet persa, som vi fisket med i sommer sjekk blogg www.persasfiskeblogg.blogspot.com

Vet at det er flere som har begynt å modde, lopez har laget fine løsninger for dette "originalkrokproblemet" samt sjarkarn også har moddet sine jigger til stor suksess.

Persa, sjarkarn og nikolassisen tror jeg driver endel med crimping også, har enda ikke fått bestilt meg dette, men det skal gjøres. her er hvertfall en liten guide og bilder av hvordan jeg moddet "the easy way"

Det du trenger er: kraftig avbitertang, treblekrok som nogen lunde passer jiggens str, mono sene en våt tunge samt god drakraft i armene :P

jeg brukte: Lindstrøm piano avbitertang, owner stinger 76 str 3, disse er kreftige med kort stamme. Sufix superior 1.00mm/130lb.

enjoy, kom gjerne med innspill, mener jeg brukte uni knuten... mulig det er mye annet som passer bedre til dette forbruket.

P1010321.jpg

P1010329.jpg

P1010322.jpg

P1010324.jpg

P1010325.jpg

P1010326.jpg

P1010327.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 89
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Ja dety har streifet meg trym, dette med gnagingen, men bruker jeg en til svivel så får ikke den andre svivlen myk nok gange, litt lite øyet på disse jigghodene og dermed setter de seg litt fast i hverandre. Ellers valgte jeg 1.00mm fordi den er lett å knyte, sliter noe sinnsykt med 1.2, mulig jeg bare har prøvd en veldig stiv mono kanskje??

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest StadJon

På mono over 1 mm pleier jeg å bruke en variant av "Tuna knot", ca 3-4 snurringer hver vei. Skal jeg feste monoen i f.eks. en svivel montert på en bom, så surrer jeg monoen rundt hånda og drar kjapt til etter en lett første-stramming av knuten. Skal jeg feste monoen i en løs svivel, så kan det være mer vrient å holde tak i denne. Siden "Korda"-verktøy ikke er laget for å tåle den type påkjenninger, så har jeg laget meg en egen knutestrammer - som illustrert her:

17102010942.jpg

Jonsknutestrammerpatent.jpg

Dette funker utmerket og gir en stram, hard knute siden man får dratt ordentlig til i begge retninger.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

ser bra ut Thor=) men et par ting jeg da tenker. Jeg ser ikke et direkte minus med og ha orginalkroken stående igjen, den kan gjøre mer godt en ondt=)

Jeg er litt i tvil om å bruke strips til og feste krokene, dette gir ikke etter og er litt redd at det kan voldta jiggen(vet ikke mer tror) Geir bruker gummistrikk til samme formålet, har prøvd dette, og slutter ikke med det! det er direkte genialt. Ellers ville jeg også ha brykt tykkere mono, bruddstyrken har det ikke noe og si på men rett og slett for at den skal tåle mer juling=) Får se hva vi får på disse til sommeren da!

Er vel bare snakk om en liten rift vel? Kveitetenner gjøre vel mye større skade..

er ingen garanti at kveite kommer med det første=) mens krokene ofte løsner fra kroppen og kan påføre storskade før du i det hele tatt får fisk på jiggen. Samt er du heldig henger fisken kun i den løse treblen, med litt avstand fra jiggen, dette sparer den for mye slitasje.

Ellers så anbefaler jeg faktisk krokstrikk til og feste korkene med, utrolig sterk knute som tåler mye=)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest raphaug

..er ingen garanti at kveite kommer med det første=) mens krokene ofte løsner fra kroppen og kan påføre storskade før du i det hele tatt får fisk på jiggen. Samt er du heldig henger fisken kun i den løse treblen, med litt avstand fra jiggen, dette sparer den for mye slitasje.

Å kjøpe overdimensjonert utstyr til et femsifret beløp er tydeligvis et absolutt must, men å spare 40kr på en jigg-kropp er viktig? Der dere sparer inn kronene?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vil anbefale deg å bruke minst en svivel, da oppnår man to viktige fordeler:

1) Det går lynkjapt å skifte assistkrok ute på sjøen, enten når den er gåen, eller du vil skifte farge/str på jiggen.

2) Monostubben holder lenger, fordi torsken ikke får tvinnet den i så stor grad.

Lager alltid opp noen i forskjellige lengder også, sånn at jeg kan tilpasse krokfestet etter størrelsen på shad (eller agnfisk).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I helga prøvde jeg helt standard tynn kontorstrikk (to ganger rundt kroppen) rundt en assist-hook, og det virka å fungere veldig bra. Fikk selvsagt ikke en skit men ekstrakroken satt som støpt til jigg-kroppen. Jeg vil velst at strikken skal ryke når/hvis/dersom ei kveite blir kroket, slik at jiggen ikke er i kjeften på fisken. Og ville selvsagt brukt en svivel til sena monoen slik at man unngår tvinn...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

kan du legge ut bilde Øyvind?

Hei, har desverre ikke kamera tilgjengelig for tiden. Konseptet var litt ad hoc men funksjonelt; Festa en enkeltkrok til hovedkroken på jiggen, og vikla gummistrikket to ganger rundt jiggkropp og assist-hook. Det er selvsagt viktig at strikket er helt ferskt.

Jeg vil tro at strikket sitter såpass godt at det også vil feste kroken hvis man bruker mono fra krokøyet på jiggen. OG det viktigste av alt; er overbevist om at strikket kommer til å ryke relativt kjapt ved kjøring av fisk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share


×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.