Gå til innhold
Fiskersiden

Micro-tur i mørket..


sigurd
 Share

Recommended Posts

I påskeferien når jeg var i Finnmark hadde pappa fått tangstikling i Egersund.Da jeg kom ned igjen bestemte jeg at vi skulle fiske der.

Vi fikk tid en fredags kveld,helt blank stilla.Først var vi der i 8- halv 9 tia,da var det ingenting å se utenom sei som hoppet vilt i overflata.

Etterhvert kom tangstikling "Flokken".4 tangstiklinger.Vi hadde sett 2 kjempe store der tidligere.Pappa fanget en Mysisis til meg og tok den på den lille kroken.Jeg prøvde i tang-klysene ,men det var bare en liten vettskremt som var der.Så kom det en litt større.Vi så lett hvilken vegetasjon den hadde levd i.Den gikk langsomt mot land,den gikk under et tang-blad.Jeg prøvde å få den under der.Da så jeg snuten til den,bare millimeter foran agnet.Jeg kjente jeg var nervøs,men så gikk det bra.Den gikk til angrep på agnet,jeg ventet 5 sekund før jeg tok tilslag.

Endelig en ny art i år.Tangstikling på 5 gram og 12 centimeter.Vi har ikke ordentlig micro vekt så det ønsker jeg meg :D

116942_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/47310/116942.jpg

STILIG !

116943_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/47311/116943.jpg

Min tangstikling var mindre enn pappa sin på 7 gram.Men jeg fikk arten.Så ble det dødt igjen.ingenting spenende å se.Etter noen kvarter så jeg ei ny ulke som jeg ikke hadde sett før.Den hadde en merkelig ryggfinne.Jeg ropte på pappa om dette kan være dvergulke eller ikke.-Fisk den opp å se,fikk jeg som svar.Etter cirka 10 minutter gikk den på det micro-skopiske agnet.Ny art igjen og nummer 66 har kommet i klubben!

116944_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/47312/116944.jpg

Det var ikke store karen.

Så hørte jeg pappa sa glasskutling.Jeg kom uti og speidet etter den,men jeg så den ikke.Helt umulig, faktisk.Men da så jeg en større tangstikling enn jeg hadde fått fra før av i kveld.Jeg lirket agnet rett ved snuten og den tok.Ja,Denne var mye større både på vekt og lengde.

116945_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/47313/116945.jpg

NR eller?...

Så var det i sluttsekundet ,jeg gikk opp på en stein og speidet etter flyndrer.Nei DÆVEN !! Jeg så en tunge.Pappa trudde jeg tullet men nei,helt sant.Men den var nok bare 100-200 g. Pappa prøvde lenge etter den.Men den hadde allerede spist kvelds.

så alt i alt fikk jeg 2 nye arter og pappa fikk ingen fisk;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gratulerer med nye kule arter! Mikrofiske er kjempeartig. Den siste stiklingen såg stor ut. Du finner greie mikrovekter på Ebay. Har selv 2 stk som jeg er veldig godt fornøyd med. 20gr/0,001gr og 200 gr/0,01g. Synd med tungen, det hadde vært noe!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

gratulerer med kule fisker, hvor små kroker bruker man på slike microfisker(stiklinger-kutlinger?

Noen av de små har stor kjeft for størrelsen sin, så da går det fint med f.eks str 14. Til de aller minste går f.eks str 20, 26, 32 alt ettersom.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.