Jump to content
Fiskersiden

SMS

Members
 • Posts

  4322
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

SMS last won the day on January 12 2018

SMS had the most liked content!

About SMS

 • Birthday 10/06/1980

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Gløshaugen
 • Interesser
  Zumba, cupcakes, retroporselen, interiørdesign og orkidéer.

Recent Profile Visitors

4442 profile views

SMS's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

63

Reputation

 1. Vil anbefale å ta en titt på FG- og spesielt PR-knot også (youtube er din venn her) for å skjøte braid og fortom - gir veldig slanke og elegante knuter som glir lett gjennom ringene. Brukte Albright og Biminin i flere år til havfiske, men har aldri sett meg tilbake etter å ha lært PR-knot - da vil Albright føles som en kjempeklump på snøret til sammenlikning. For PR-knot har jeg istedenfor bobbin brukt en vanlig trådholder til fluebinding med noen splitthagl i midten av en tom trommel for å få litt mer vekt. FG-knot krever ikke bobbin (eller erstatning), men er litt mer tricky å binde. Hvis FG- eller PR-knot ser avskrekkende ut er nok piscators forslag med to svivler koblet med en splittring det tryggeste. Dersom noen har gjentatte ganger opplevd å få 0.91 Berkeley fluorkarbon gnagd over av kveitetenner skal jeg lytte til dette, men jeg tviler på at du trenger kraftigere fortom enn dette - men dette er subjektivt. Fortom er ikke bare fortom, f.eks. Prey Soft Leader er altfor myk etter min smak, mens fluorkarbon generelt er mindre synlig og mer slitesterkt enn tilsvarende tykkelse av nylon. Det fins ikke ett rett svar på det du spør om - bruk det du selv har tro på på, og prøv og lær.
 2. Du har selvsagt rett i at det ikke er én enkel grunn. FB gir raskere tilbakemelding og anerkjennelse enn et forum, som er et mer traust format. Fordelen med forum er søkbarhet og struktur, men alt går tregere, og man må i tillegg aktivt gå inn selv og sjekke på en annen måte enn i sosiale medier. Jeg syns det er viktig å meddele offentligheten om sjeldne fangster; hvis ikke offentligheten vet hva som fins i fjorder, hav og vann har heller ikke folk eller politikere noe insentiv for å ønske å bevare og beskytte. Kunnskap om biologisk mangfold er sannsynligvis mangelvare både i befolkningen og blant beslutningstakere. Det blir litt "mas" om man stikker hodet frem, men det er verdt det - for the greater good.
 3. Veldig enig, intetsigende rapporter og trivielle spørsmål som er besvart før førte til at mange interesserte ikke gadd å følge med på FS lenger, jf. nylig diskusjon på Norske Artsfiskere-gruppen på FB. Ferske brukere som ikke hadde vett til å bruke søkfunksjonen kombinert med altfor snille moderatorer ble FS' endelikt.
 4. Lysprikkfisk og laksesild - stor fisk på dypt vann er (teknisk sett) enkelt, små fisk på dypt vann er neste nivå.
 5. SMS

  SMS' specimentråd

  Artig tråd å lese fem år etter, mye har endret seg, og det fins virkelig håp for absolutt alle! @piscator - til og med Higgs-bosonet er faktisk ikke så irrelevant lenger for det jeg gjør for å finansiere sporadisk artsfiske: https://arxiv.org/abs/1708.03490
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.