Gå til innhold
Fiskersiden

Hapselen tok seg et saltvannsbad


esstonnaa
 Share

Recommended Posts

Hei, jeg gikk på trynet igår samtidig fløy stang og snelle på sjøen. Fikk fisket comboen opp igjen, men sand og salt er sjelden bra for snella.

Jeg har skylt snellen (nexave front) grundig utvendig, spørsmålet er om jeg også må til innvendig? evt kanskje litt sent osv nå 16 timer senere?

Den går rundt men virker noe tyngre.

Takker på forhånd for hjelpen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er viktig at det ikke ligger igjen noe salt. Skru den opp/demonter skyll grundig alle deler. Kanskje bruke litt mildt såpevann og en gammel tannbørste. Ta ut store deler som kan virke som en felle for salt. Etterpå gi den en omgang med snellefett og olje. Når du skruer den opp. Merk deg de delene med snellefett. Slik at du kan gi de riktige delene en ny omgang med snellefett. La den tørke opp og skru den så samman igjen. Ta gjerne noen bilder så du får satt den riktig samman. Det finnes kanskje også en manual på nettet prøv noen søk.

Edit: Fant denne siden http://fish.shimano-eu.com/publish/content/global_fish/en/nl/index/Products_2011/reels/front_drag/nexave_fc.html

Endret av Afre
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei

Er du uskikker på å skru opp snella , fyll ei bøtte lunkent ferskvann putt snella oppi..... La den ligge der i 30 minutter / ta jevnlig å dra snella opp å ned i vannet " skylles da " , skal du være på sikre sia bytt vann etter å ha gjort dette å gjenta ;)

Hold snella i hånda rist ut det du får ut, la snella tørke..... Mens den tørker ta i ny å ne å sveiv for på snella " slik får du ut mer vann "

Når snella er tørr smør opp etter beste evne " så går nok detta bra " :)

Lykke til !

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Enig med BGA. Mange som ikke er fortrolig med å demontere snella, og det burde heller ikke være nødvendig.

Du kan ha fått sandkorn inn i spolehuset, men det er også den eneste reelle "faren". Samtidig så nevner du heller ikke noe om lyder som indikerer dette.

Gjør som BGA foreslår og etter å ha skyllt snella godt og lenge er det viktig at den får tørke godt før du "pakker den vekk".

Tørk av snella godt utvendig etterpå, ta av spolen-tørk denne godt innvendig og skru av arm og side-dekselet for å la snella "puste".

La den gjerne ligge sånn og tørke i ett døgn.

Monter arm og deksel.Ha på ett par dråper olje nederst på akselen når du setter på spolen og gjerne også en dråpe olje på hver kant av snøreføreren.

Sett bevegelse på delene slik at oljen får fordelt seg. (det er ikke bra med for mye olje heller!) Tørk av overflødig olje fra snøreføreren.

Hvis du etter dette fremdeles opplever at snella er tung/treg kan du vurdere å sende den inn til ElbeNormark for service.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

viktisgte du går gjennom er kulelagre. er snella dunket i saltvann er den kjørt om du ikke ser over lagrene dine. Dette er de svakeste punktene du har i en snelle. Snella vil sikkert fungere men bare et spørsmål om tid før alle lagrene stivner til. Shimano har åpne lagre og ikke alle er pakket med fett like godt. Ville levert inn snella til "snelledoktoren" fra elbe hvis du vil beholde snella over lengre tid... om du ikke gjør det selv.

har forresten en nexave 6000fa i deler hjemme, så trenger du noen nye deler er det bare å sende en PM.

Endret av Hafnor
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.