Gå til innhold
Fiskersiden

Ifjordfjellet


xela90
 Share

Recommended Posts

Hei!

Vi er to gutter som skal på tur i område rundt Ifjordfjellet fra 27 Juli til 9 August!!

Vi lurer på om det er noen som vet av noen vann i område som vi bør sette kursen imot, å hvilke

sluker,spinnere event. annet utstyr til fiske som dere anbefaler!!

Takk for tips ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 weeks later...

Var der for mange år siden og fisket en liten uke. Vi kjørte en anleggsvei som bare er åpen i et begrenset tidsrom, husker ikke når den åpnet. Vi kjørte helt inn og gikk ca 1.5 timer for å komme unna den største folkemengden. Det var MYE folk på veien og i nærheten.

Mitt inntrykk var at stort sett alle vann inneholdt både ørret og røye av tildels bra størrelse. Vi tok røye på 2,5 og ørret på 2 kg. Det eneste vi fikk fisk på var salamander i kobber med røde striper(12g?), kobber vibrax, og ørret på mark. Alt annet virket helt bortkastet og vi prøvde forholdsvis mye. Vi var heldig med vær og bett og alt under 500g gikk stort sett ut igjen. Ta med mygghatter og myggmiddel! God tur:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Denne veien som åpner siste del av juli(tror det er 25) går inn fra Adamsfjord. Hvilke vann man skal fiske i er umulig å si. Finn på kartet de som ligger vanskeligst til i terrenget. Da er tjansen minst for at de ikke er garnfisket ut året før.. Alt til anleggsvien fra Adamsfjord er å kjøre fra ifjord mot tana og gå inn fra det høyeste punktet. Øvre og nedre silis har vært bra før, men nå vet jeg ikke. Eller var det bra fisk i en del små vann som lå slik til at traktor og annet ikke var like lett å komme til.. Anleggsveien er som nevnt ved åpning rene kolonnekjøringen. Men mange skal kun til de regulerte vannene. Kjører mann inn til enden så er det fin mars herfra til mange vann. Og ikke nødvendigvis om å gjøre å gå lengst. Sjekk ut vann som ligger litt mot høyre fra der du parkerer.. Vet noen fisker bra der.

Endret av potbelly
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er fint å gå fra vakthytta på toppen av veien mellom Ifjord og Tana som Potbelly skriver om . Vannene ligger som perler på en snor innover.

Ser dere hyssing/taustomper i kjerra rundt vanna er det bare å gå videre,da har samene vært og tømt vannet. Nabovannet kan derimot være bra da de tar ett vann av gangen. Det aller meste funker av fiskeredskap. Jeg har brukt flue og fisken tar det meste.Vårflueimitasjoner i forskjellige størrelser er bankers. Er det tregt ved slukfiske så bind på ei flue i en fortomsspiss etter sluken,funker som regel alltid :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.