Gå til innhold
Fiskersiden

feste fluesnøre til backing ?


jørgen meitefan
 Share

Recommended Posts

For å feste backingen til fluesnøret er nålknuten å anbefale (http://www.cyb.as/tommy/knots.htm)! Litt fiklete, men du får det nok til etter en par forsøk.

Ellers synes jeg nok mannen i sportsbutikken ga et helt OK tips. De første fisketurene med fluestanga kommer til å gi deg en del turer opp i trær, samt at du kommer til å kaste på deg en del knuter på fortommen. Du MÅ skifte fortom når du får knute på den! Knuter gjør at lina ryker mye lettere, så hvis du får fisk kan du risikere å miste den hvis du ikke har en knutefri fortom.Ferdiglagde og tilpassede fortommer koster 50,- stykket, så det kan fort bli dyrt hvis du må bytte dem hele tida.

Hva tykkelsen angår er det litt avhengig av hvor og når du skal fiske. Hvis du fisker i innlandet og på vidda etter ørrett opp mot et par kilo, så ville jeg gått for en tynnere fortom. Toppen 0,14. Kanskje til og med 0,10/0,08.

Lengden er litt avhengig av hvor store fluer du fisker med (mao hva de veier). Fisker du med bittesmå fjermygg, kan det være vanskelig å få en 0,08 fortom på 2m til å strekke seg helt ut... Prøv deg frem. Tommelfingelregelen er jo lengre fortom, jo bedre. På den annen side er det ikke særlig lurt å ha 3m fortom hvis den lander som en krøll på vannet...

Ellers er det lurt å kaste så mye som mulig på plenen før du drar på den første turen = :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Løkker er enklest. Når det gjelder fortommer så kjøper jeg i Sverige på Nordbysenter ved Strømstad. Hvis du noen gang er der så kjøp. Kanskje ikke verdens beste, men det er Ron Thompson ferdig taperte fortommer for 10 kroner (SEK) stykket. Fortomsspisser skjøter du på etterhvert. Det er helst spissene det blir knuter også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.