Gå til innhold
Fiskersiden

Film fra Stamfiske og stryking i Loneelva.


boblerør
 Share

Recommended Posts

Her er en liten film om hva som foregår etter elvene stenger. Stamfiske, stryking av hunn/hannfisk, blanding av rogn/melk og utsetting i kar.. Etter dette kommer daglig kontroll (starter 14dager etter stryking) av rogn med notering av ph, vanntemperatur og utplukking av død rogn og utsetting av yngel på våren.

Takk til Loneelva sportsfiskarlag som ga oss lov til å filme dette, så får vi håpe noen av disse biter på min flue/mark om noen år..

http://www.youtube.com/watch?v=Cf7af_algK4&feature=youtu.be

Endret av boblerør
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tror ikkje det er stas for fisken å bli strøket heller, men den overlever både transporten og strykingen og blir satt tilbake i elven i live. Når den strykes er den mangen minutter ute av vannet, men kommer seg til hektene igjen etter en liten stund..

Men med penger så er det mangen ting som kunne vert gjort og utstyr som kunne vert handlet.

Men la nå ikkje dette bli en diskusjon om de tingene. Nyt heller videoen og arbeide som blir gjort, og skitt fiske neste sessong :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

hvis laks eller fisk i det hele tatt aldri blei utsatt for verre ting, av oss mennesker, enn å stå på hodet i ei bøtte noen minutter i sitt liv, så var nok ikke det så ille. Trur den greit kan leve med det, men finnes selvsagt bedre metoder. Vær heller glad noen gjør jobben isteden for å rakke ned på dem. Ligger mange timer jobbing bak detta

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er ikkje med i styret eller noe, bare et vanlig medlem som hjelper til når det trengs. Så alt jeg skriver er som privatperson, og ikke representant for elven.

En uke etter stryking kan melde om at all fisk som ble brukt og utsatt for store påkjenninger under strykingen lever i beste velgående, og vil bli satt tilbake i elven når svar på skjellprøver er kommet, og veterinær har tatt prøver..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.