Gå til innhold
Fiskersiden

Vandring over Tysjåfjellet (Video)


Robert L
 Share

Recommended Posts

I underkant av 20 km ble tilbakelagt på to dagsetapper fra Styggedalen over Tysjåfjellet og ned til Dårstul. To dager med fiske i Holmetjønn var også lagt inn i vandringen.

Fredag 2 mai så begynte turen ved bommen i Styggedalen. Målet for etappen var å finne leirplass ved Tysjåvatn. Skuffelsen var stor da vi kom opp og området eller veien rundt Tysjåvatn så ut som et veiprosjekt på E-18. Tunge skogsmaskiner hadde gjort området rundt Tysjåvatn lite innbydende. Derfor måtte vi korrigere turen allerede etter noen kilometer.

Vi er vel ganske kjente for å ta noen merkelige avgjørelser. Denne gangen var intet unntak. Vi valgte å ta vandringen over Tysjåfjellet selv om mørket kom sigende på. Halveis opp på Tysjåfjellet gikk vi rett på orrfugl som spilte intenst. Vi sto og hørte på spillet i 10-15 minutter før vi gikk en omvei rundt spillet for ikke å forstyrre den fantastiske naturopplevelsen.
00.30 var vi oppe på fjellet rimelig slitne i skuldre, bein og ikke minst i hue etter snirkelorientering blant lyng, myr og vierkratt i mørket. Lettelsen var stor da vi fant en flott leirplass i nogenlunde le, i den sure vinden som blåste fra nord.

Skuffelse nummer to åpenbarte seg når vi åpnet teltduken på morran å kikket utover det islagte Kroktjønn. Vi hadde fått noen hint oppover fjellsiden kvelden i forveien, der snøen lå tettere og tettere og frosten knitret under skoa på toppen.
Vi trengte ikke annet enn å lese hverandres ansiktsutrykk før vi forsto at her var det bare å få pakket ned og komme seg ned i lavlandet der muligheten for isfrie vann var tilstede.

Vandringen nedover var mildt sagt ganske strabasiøs. Sterk vind på toppene, snølagte og ville lier og mange åser måtte passeres før vi kom ned til Dalsvassdalen og Holmetjønn som vi hadde pekt oss ut som et potensielt godt fiskevann på forhånd.

Isen lå 1/3 på dette vannet også, men ikke så mye at det ikke gikk an å kaste ut ett par dupper med en god markklyse på. Mye sa oss at det var for tidlig å fiske i dette vannet også. Ikke et vak å se og urørte kroker var resultatet det første døgnet. Dermed gikk vi løs på slukboksen å forsøkte den ene fargen og formen på skjesluker, stingsild og spinnere etter den andre uten hell.
Dermed måtte vi ty til vår egen viltgryte som eneste hovedmåltid på denne turen. Det smakte fortreffelig etter flere dager på brød og salamipølse.

Området skal helt sikkert besøkes på nytt ved en seinere anledning når fisken har fått gnidd seg i øya og våknet etter vinterdvalen. Vi sitter igjen med fantastiske naturopplevelser og en utsikt som var en fryd for øye.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

HEHE:-) Bra film, gleder meg allerede til neste stemningsfilm ifra dere. Litt variasjon + litt annet og man drømmer seg litt bort ifra detta trolling jaget etter STORFISK hele tia. Lykke tell med neste film og skitt fiske!

Hyggelig at vi kan være til innspirasjon. Håper og tror neste film vil inneholde prikkepetter av meget god kvalitet. Har fått gode erfaringer fra de vanna vi besøker i begynnelsen av juni. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg må bare få lov til å reklamere litt for disse gutta i Villmarkslivet, Dette er ærlige gutter med gode holdninger som innspirer mange med sine flott filmer og naturlige vesen. Nettsiden dem administrerer http://www.villmarkslivet.com er absolutt verdt ett besøk. Mange gode velmente tips, råd og tester av diverse fiske og turutstyr. :bow:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.