Jump to content
Fiskersiden

valg av snelle og snøre til beastmaster Bx 165UL


 Share

Recommended Posts

Hei alle sammen.

Jeg trenger hjelp til å velge hvilken snelle og snøre som passer stanga mi best, jeg kommer primært til å bruke stanga i Tjern og mindre vann. 

Er relativt nybegynner så håper noen vil hjelpe:)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Hei. 

Jeg er helt ny på forumet, i dag faktisk, og ingen ekspert, men en som er i ferd med å børste støv av en gammel hobby. Og siden jeg har en beastmaster 165 UL, så tenkte jeg at jeg kan jo skyte inn noe her. 
Når det kommer til snelle og snøre til fiskestang så har jeg forstått at vekt/størrelse på snella er det viktigste. Slik blir det best balanse mellom snelle og stang og det fungerer godt i praksis. Så en hvilken som helst snelle i størrelse 500 eller 1000 vil jeg tro skal passe godt til denne stanga. Men vær obs på vekta på snella også, da det er mulig noen 1000 sneller er tyngre enn andre. Selv har jeg en Shimano SedonaFA 500 snelle på min, har hatt den i mange år og synes det fungerer veldig bra. Har nylig kjøpt en DAM Quick 1 snelle i størrelse 1000 (på tilbud til 299,- på magasinet nå) som jeg har tenkt til å prøve på stanga. Tror det vil fungere bra og den eldre shimano snella skal jeg sette på en enda litt mindre stang. Posten din er en mnd gammel og du har sikkert ordnet deg noe, men hvis ikke kan jeg tipse deg om en snelle som heter Shimano Sedona 500 FI, altså nesten det samme som min gamle, som nå er på tilbud til 789,- på skittfiske.no om du ønsker å legge litt mer i snella. Ser ut som en god snelle til prisen og vil tro det er en stor oppgradering fra min gamle som jeg har vært fornøyd med. Ellers er det sikkert mange gode sneller og tilbud der ute.

Når det kommer til snøre er det bare å velge noe. På snella fra skittfiske.no som jeg nevnte så står det at du har plass til 110 m snøre med 0,20 mm tykkelse. Det kan jo være et godt utgangspunkt og burde være mer enn nok snøre. Velger du et litt tynnere snøre får du plass til mer og vil kaste litt lenger. Da snakker jeg altså om mono snører, her er det flere typer og du får bare lese på egenskapene. Velger du et multifilament snøre så har du et solid snøre som ikke strekker seg, noe som gir god kontakt med sluk/spinner, eller hva du fisker med. De har også høy bruddstykke i forhold til tykkelsen og du kan bruke f.eks et 0.10 eller 0,12 mm snøre. Du vil da også kaste lenger. Og forskjellen på mono of multi snøre kan du lese deg mer opp på. Bruker du mye ang, typ mark og dup, vil mono med litt strekk være et godt valg, til sluk og spinner er nok multifilament et bedre valg. Men dette er vel kanskje også en smaksak. 

Håper det var til hjelp.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.