Jump to content
Fiskersiden

Agnbom for båtfiske - 1500kr


Slosprøyt
 Share

Recommended Posts

Jaja det var litt sånn på spøk, men har du imidlertid årsinntekt til "det kongelige norske båtforbundets" anbefalinger til båt - ja så kan jeg godt lage en til deg.

Her er tre generasjoners agnbom for båtfiske, den første (nederst) er en ferdigkjøpt en og den kan anbefales - kjøp en og aldri se deg tilbake.

Den andre er en videreutvikling for jeg har jo lagt merke til nå med kaldt og klart vann at armen til fortom står ganske bratt oppover med stort agn dersom du ikke bruker uforholdsmessig tungt søkke, og dette reduserer jo avstanden mellom fiskesnøre og fortom betraktelig - og da blir det fort floke på vei ned hvis du har agn f.eks med halefinne som gjør relativt store bevegelser på vei ned.

Tredje varianten gir alltid størst mulig avstand mellom fiskesnøre og fortom, uansett om agn eller snøre utgjør størst motstand. Den tar litt mer plass og er rigget med et eget snøre til loddet hvis det henger seg opp i steinuren på dypet. Snøret til loddet er litt kortere enn løpelinen til fortom, sånn at hvis loddet henger seg fast og du drar kraftig får å få det løs så trekker du direkte i loddet.

Løpelinen jeg bruker er 1,5mm og 2m lang (i praksis minus selve agnbommen er løpelinen ca1,5m), og linen til loddet er litt kortere for at det skal stramme seg først hvis loddet henger seg fast. Loddlinen er festet i splitterringen eller svivelen på agnbommen og ikke i selve loddet.

_DSC0007.thumb.JPG.d0fdb0b4446d2fccdd31cf07122ecd70.JPG

Laget i rustfritt fjærstål 3mm ca 50cm bred (2x24,5cm/30*) og loddarmen er 15cm lang. Hempene er 1,5mm rustritt fjærstål, sølvloddet (ca650*). Gjennomføringer for snøret er avlange splitterringer.

Edited by Slosprøyt
Link to comment
Share on other sites

  • Slosprøyt changed the title to Agnbom for båtfiske - 1500kr

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.