Jump to content
Fiskersiden

Öringfiske i steömmande vatten längs bergenbanan?


FilipD
 Share

Recommended Posts

Jag med familj skall åka bergenbanan och göra några stopp för att få lite se lite norge på semestern. Här om året stannade vi i myrdalsområdet (älskade det!) 

 

Är det någon av er som kan rekomendera något ställe/vatten där jag kan fiska lite öring i strömmande vatten i augusti? 

 

Vänlig hällsning en svensk på besök :) 

Link to comment
Share on other sites

Hej!

Jag har inte så bra koll på fiske i just strömmande vatten, men jag kan rekommendera inatur.no, här har du möjlighet att filtrera på art, område och period då fisket är tillåtet. Du kan kika på fiskeplatser runt till exempel Geilo eller Mjølfjell. 

Ge besked om du vill ha tips på kustfiske eller öringfiske i insjö i närheten av Bergen :)

image.thumb.png.2e6c1d2683f68b95758f6817a40def4f.png

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Jeg fisket Ljosanbotn (Mjølfjell) sist for circa 4 uker siden, vids av turen finnes på SkonrokkenTV på youtube. Ble bare smått, tror ikke det er ørret av noe størrelse der. Det som er bra er at 15minutter ned fra Ljosanbotn stasjon finnes Kårdal Fjellstove med butikk med øl og pølser osv. Selv betjent butikk. Fisket med Euronymph oppset og trout spey, fikk alle mine fisk på euronymph (en caddis larvae). Ingenting på trout spey, tror fisken er for liten til å ta en zonker eller streamer. Drar nok tilbake, fisket bare den ene siden av elva (mjølfjell siden). Men har liten tro på at det er fisk i noe størrelse. Har fisket av og på der i nærmere 15 år og aldri fått noe stort. Går rykter da om halv-kilos fisk. Var veldig høy vannføring, og mye kratt og trær ved siden av elva. Vadere er et must. Farlig og med mye vannføring.  Dette var midten av juni. Obs masse fluer og dessverre klegg! Flott sted lett tilgjengelig på Bergensbanen, men desverre fiske er dårlig. Er en del vann i nærheten, har ikke testet disse. Damen i butikken anbefalte makk og dupp/mark. Et annet alternativ er å gå av ved Mjølfjell stasjon og ta grusveien opp mot nord mot Mjøfjell skytefelt. Kan være stengt ved øvelser. Men fin elv og fine vann. Fikk da også der bare smått sist. Ulempen er at det kan være stengt når soffene øver. Må ringe eller oppsøke horlogstasjonen før du drar. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.