Gabrielsen Skrevet March 3, 2006 Rapporter Share Skrevet March 3, 2006 Tok en fridag fra jobben i går og dro på Syverudtjern sammen med Lise og Fredrik, mens minstemann måtte tilbringe dagen i barnehagen. Det var sinnsykt mye snø, men vi tok med spade og godt humør - så da gikk det bra likevel. Hadde med agnfisk fisket opp ved en tidligere anledning og vi hadde bare rukket å sette ut første stanga før det var fast fisk! Det var en typisk Syverud-gjedde på 1,56 kg. Lise satte seg ned for å fiske fersk agnfisk - og fikk raskt abbor: Det gjorde Fredrik også, og like etter at abboren hans ble senket ned i hullet beit denne gjedda på, 1,38 kg Så var det min tur, først fikk jeg en liten tass på 840 gram: Og så fikk jeg en som var så liten at den bare ble sluppet ut igjen uten å veies - og flaks for den så slapp den å bli gjeddekake. Hullet var stort nok til at gjenutsettingen gikk uten problemer, he he: Vel hjemme var det om å gjøre å lage beinfrie kjøttstykker av gjeddene slik at vi kan ha gjeddekaker til middag i dag. Sjekker alltid mageinnhold på fisk jeg tar med, uten at det var noe overraskende innhold her: Litt dårlig samvittighet for gjeddedrapene fikk jeg da jeg så all den rogna. Men kanskje det kan brukes til røyeagn? Eller til å fore inn mort? Alt i alt, en hyggelig liten familietur som gav en fangst noe under middels til å være det vannet. Men vi er fornøyd - alle fikk fisk - og det var deilig å være ute - og godt å komme hjem igjen Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Skrevet March 3, 2006 Rapporter Share Skrevet March 3, 2006 Så ut som en fin dag på isen med familien det Gabrielsen. Men hvorfor slapp du den minste gjedda ut igjen? Det er jo agn etter storeslem! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Karl Inge S Skrevet March 3, 2006 Rapporter Share Skrevet March 3, 2006 Hyggelig med familetur tenker jeg :-) Rogna kan nok brukes til mye, bla det du nevner her. Flere fisker rundt min pers på en dag ser jeg ja....hahm... :-) Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gabrielsen Skrevet March 3, 2006 Forfatter Rapporter Share Skrevet March 3, 2006 sitat:Det er jo agn etter storeslem!Du sier noe der[:I] Matthew sa det samme like etter at jeg slapp ut en tilsvarende gjedde på Jarenvannet. Neste gang skal jeg jammen prøve det! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Esox Lucius Skrevet March 3, 2006 Rapporter Share Skrevet March 3, 2006 Så bra ut dette, Svein![ ] Regner med at du prøver deg på å lage gjeddekaviar av rogna[ ][ ][ ] Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest caddis Skrevet March 3, 2006 Rapporter Share Skrevet March 3, 2006 Fin fin storry Gabrielsen[ ][ ] Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Vilhelm Skrevet March 3, 2006 Rapporter Share Skrevet March 3, 2006 Flott rapport Svein. Teller på knappa om jeg skal gidde å dra med meg ismeiteutstyret nedover til Oslo sjøl Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
HåkonS Skrevet March 3, 2006 Rapporter Share Skrevet March 3, 2006 Kjempefin rapport! Har lyst å prøve Syverudtjern selv. Hvilket dyp fikk dere fiskene på? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest caddis Skrevet March 3, 2006 Rapporter Share Skrevet March 3, 2006 sitat:Opprinnelig postet av Vilhelm Flott rapport Svein. Teller på knappa om jeg skal gidde å dra med meg ismeiteutstyret nedover til Oslo sjøl Å hvor mange knapper er det igjen ??? Til Gabrielsen, vet du om dette er det vannet jeg og Svenna var på, mener å huske at det var Skyrudvannet ett eller annet Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gabrielsen Skrevet March 3, 2006 Forfatter Rapporter Share Skrevet March 3, 2006 Caddis: Det var dette vannet ja - og vi fisket sannsynligvis på nesten nøyaktig samme plassen. Jeg og Svenna har vært mye her. Håkon S: Vi fikk gjedder på 3-5 meters dyp. Har fått på grunnere vann tidligere, men ikke så mange på dypere vann. Vilhelm: Stenger kan du låne av meg eller noen andre (har 5 av den på bildet), resten er vel ikke mye styr å ha med? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
svenna Skrevet March 3, 2006 Rapporter Share Skrevet March 3, 2006 Artig å stå i vinduet når familien glum ankom Syverud. Var der på et seminar og hadde pause akkurat da. Dere skremte tre rådyr når dere kom, men halvtimen etter dere hadde dratt var to av dem tilbake. Det ene gikk ned på kne i et av pilkehullene og drakk vel og lenge. Det har jeg aldri sett før. Bra dere fikk litt da i snøføyka. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gabrielsen Skrevet March 4, 2006 Forfatter Rapporter Share Skrevet March 4, 2006 Gjeddene døde ikke forgjeves : Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
MC85 Skrevet March 4, 2006 Rapporter Share Skrevet March 4, 2006 Nam??[ )] Har ikke smakt gjeddekaker før gitt. er det noe særlig? litt lyst til å prøve det egentlig Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Esox Lucius Skrevet March 4, 2006 Rapporter Share Skrevet March 4, 2006 NAMNAM, MC!![^][^] Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
jørgen meitefan Skrevet March 5, 2006 Rapporter Share Skrevet March 5, 2006 De så skikkelig digg ut ! Komplisert oppskrift eller ? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Pingvin Skrevet May 4, 2007 Rapporter Share Skrevet May 4, 2007 De så skikkelig digg ut ! Komplisert oppskrift eller ? Jeg kjører denne ca. oppskriften. 1 kg filet. Litt bacon (kanskje 2 tynne strimler ferdioppkjært). 1 1/2 skje med poptetmel 1-2 fedd hvitløk Litt revet muskat (forsiktig..) Salt/pepper Gressløk 2-3 skjeer med smør, evt en dash olje --------- Alt kjøres i foodprosessoren og spes med melk til farsen er steiketjukk. Ikke ha for mye filet i foodprosessoren samtidig, da blir ikke småbeina kappa godt nok (jeg skjærer ikke så nøye for fiskemat). ------------ Det er faktisk veldig godt! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.