Olagaard Skrevet July 31, 2007 Rapporter Share Skrevet July 31, 2007 Kan noen røpe hvordan man lager den røde guffen rekene bader i, som er lov i Drammenselva ? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
smøla Skrevet July 31, 2007 Rapporter Share Skrevet July 31, 2007 (endret) Kan noen røpe hvordan man lager den røde guffen rekene bader i, som er lov i Drammenselva ? prøv med rød konditorfarve,det funker godt.likeså små ,lange strimler av sildefilet i konditorfarve.la det ligge over natta så det trekker seg godt inn.lykke til. Endret July 31, 2007 av smøla Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Olagaard Skrevet July 31, 2007 Forfatter Rapporter Share Skrevet July 31, 2007 Takk for tipset! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Tørrflua Skrevet July 31, 2007 Rapporter Share Skrevet July 31, 2007 Da jeg fisket der for en del år siden kjøpte jeg et glass med reker, så når det var tomt for reker fylte jeg det med vanlige reker. Så mange som jeg regnet med å bruke i løpet av dagen. Pleide å kjøpe et 1/2 kg så ble det noen til meg også. Sånn gjorde jeg det første året. Påfølgende sesong skippet jeg hele formalin rødguffa og brukte kun rekene som de var (helst med rogn) Fikk like mye fisk og det var flere ganger at bare jeg fikk fisk (skryt skryt) selv om at det var mange rekefiskere på samme sone som meg. Så mitt beste tips er å kjøpe deg et 1/2 kg. 70/90 reker (størrelse/antall pr. kg.) og glem hele rødguffe greia. Blir det lite napp, blir jo det mere reker på deg. Tørrflua Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Laksefiskern Skrevet July 31, 2007 Rapporter Share Skrevet July 31, 2007 (endret) Herdins beispulver (rød - nr . husker jeg ikke), glyserol (el. var det glyserin?) og formalin var oppskriften. Men nå fåes det bare formaldehyd lovlig og det er en oppløsning som er svakere enn formalin. Men det er mulig det går allikevel. Endret July 31, 2007 av Laksefiskern Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Salvelinus Skrevet August 1, 2007 Rapporter Share Skrevet August 1, 2007 1 liter glyserolum (apoteket) noen teskjeder herdins nr51 beispulver (byggevarebutikk) 1 teskje formalin (apoteket) Ferske reker funker best Et tips.. er å binde ferdige reker med fortomm og krok og ha de på et norgesglass så slipper man mye av griset ved elva du sparer også mye dyrebar fisketid da =) Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Laksefiskern Skrevet August 1, 2007 Rapporter Share Skrevet August 1, 2007 Formalin er ikke fritt tigjengelig fra apotek, man må ha tillatelse for å få handlet det - formaldehyd er som tidligere sagt det samme, men formaldehyd er 4% mens jeg tror formalin er 10%. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
krheldal Skrevet August 1, 2007 Rapporter Share Skrevet August 1, 2007 Saft fra et glass rødbeter kan brukes. Men setter ikke den helt store fargen på rekene. Har prøvd en kombinasjon av dette og konditorfarge, med sånn ca. greit resultat. :-) Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gabrielsen Skrevet August 1, 2007 Rapporter Share Skrevet August 1, 2007 1 liter glyserolum (apoteket) noen teskjeder herdins nr51 beispulver (byggevarebutikk) 1 teskje formalin (apoteket) Her er nok oppskriften ja. noen teskjeder herdins nr51 beispulver (byggevarebutikk) Dette er for å gjøre reka hardere slik at den skal tåle mer? Er det slik at hvis du har for mye så blir den "sprø" og lettere går i stykker igjen? Hva med å salte reka et døgn før man legger den i guffa i stedet? Hva er ellers funskjonen til glyserolum og formalinen? Hvilken av de er fargestoffet? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Laksefiskern Skrevet August 1, 2007 Rapporter Share Skrevet August 1, 2007 (endret) Glyserol/glyserin gjør reka seig. Formalin gjør reka holdbar og ved for mye formalin: sprø Herdins beispulver gir bare fargen. Endret August 1, 2007 av Laksefiskern Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gabrielsen Skrevet August 1, 2007 Rapporter Share Skrevet August 1, 2007 (endret) Takk for svar Laksefiskeren. Men hva er det som gir det litt søtaktige lukten? Er det fargestoffet eller noe av det andre? Og er det slik at det ikke bare er mengden formalin som avgjør hvor sprø reka blir, men også hvor lenge den ligger i det? (hvis en boks f.eks blir liggende i boden over vinteren - blir rekene veldig sprø og dermed ikke så anvendelige da?) Reker er vel forresten lovlig flere steder enn i Drammenselva? Burde vært lov overalt synes nå jeg Endret August 1, 2007 av Gabrielsen Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Laksefiskern Skrevet August 1, 2007 Rapporter Share Skrevet August 1, 2007 (endret) Mengden av formalin avgjør hvor sprø rekene blir ja, søtlukten kommer fra glyserol/glyserinen. Det spiller ingen rolle hvor lenge rekene ligger i guffa - jeg har reker som har ligget i snart 6 år - de ser like fine ut. Har du guffe fra før og ønsker å legge ned reker - ta gjerne frosne rognreker og tin dem på et avispapir som vil trekke noe av fuktigheten fra rekene til seg. Da slipper du å tynne ut guffa di med saltvann fra rekene. Reker var ihvertfall lovlig brukt i Numedalslågen - men mulig det ikke er det lenger. Endret August 1, 2007 av Laksefiskern Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Olagaard Skrevet August 2, 2007 Forfatter Rapporter Share Skrevet August 2, 2007 Takk for mange nyttige svar og innspill! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Robert M Skrevet August 5, 2007 Rapporter Share Skrevet August 5, 2007 ta et tomt syltetøyglass fyll det med reker fyll det så 1/3 med havsalt + 4 rød konditorifarve snu glasset på hodet og la det stå til dagen etter så snur du det igjen da burde saltet være løst opp ,rekene burde du legge om våren da får de fin farge til sesongen. dette er måtten mange i drammmenselva gjør det på. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
rogna Skrevet August 21, 2007 Rapporter Share Skrevet August 21, 2007 Mengden av formalin avgjør hvor sprø rekene blir ja, søtlukten kommer fra glyserol/glyserinen. Det spiller ingen rolle hvor lenge rekene ligger i guffa - jeg har reker som har ligget i snart 6 år - de ser like fine ut. Har du guffe fra før og ønsker å legge ned reker - ta gjerne frosne rognreker og tin dem på et avispapir som vil trekke noe av fuktigheten fra rekene til seg. Da slipper du å tynne ut guffa di med saltvann fra rekene. Reker var ihvertfall lovlig brukt i Numedalslågen - men mulig det ikke er det lenger. JODA SVEIN, REKER ER FORTSATT LOVLIG AGN I NUMEDALSLÅGEN. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.