Olagaard Skrevet December 15, 2008 Rapporter Share Skrevet December 15, 2008 Denne luken består av en filmsnutt, noen oppskrifter, og tanker rundt en flue jeg liker. Først vil jeg gjerne få lov å invitere til en aldri så liten sammenkomst, nemlig premierevisning på filmen SALT SJØØRRET PÅ FLUE med Runar Kabbe, laget av Scanout. Visningen finner sted den 12.2.09 , på FUGAZI, i Tordenskioldsgate 3 i Oslo, mellom Ferner Jacobsen og Blomqvist Auksjoner. Dørene åpner kl 19.00, gratis inngang. SE EN LITEN SNEAK PEAK HER Snutten vil bare være tilgjengelig i denne luka, dvs 24 timer fra nå .Youfish komprimerer hardt, det går utover kvaliteten på denne snutten, som ikke er den offisielle traileren, den kommer senere Som i fjor, har jeg lyst til å dele noen oppskrifter, til de av oss som av og til spiser fisk vi har fanget selv. Har brukt ørret i den ene, og røkelaks i den andre, men det er mange arter og former som går i begge rettene. Luksus-hverdagsmat! Stekte ørretblter i herlig samvær med saus og ris (2-3 pers) Du trenger: -Skivet løk. -Noen Aromasjampinjonger, til nød vanlige hvite. -Sukkererter. -En halv terning fiskebuljong. -En boks Creme Fraiche. -En filet fra ønsket fisk og noen små scallops om ønskelig -Ris. Start med å sett på risvann. Når det koker og risen er i, steker du nokså tynne skiver av sjampinjongen på middels varme med en god dose smør. Når den har mørnet, slenger du i løken, så sukkerertene og mørner dette. Løs opp en halv terning buljong i 1,5 dl vann, og hell dette i pannen, sammen med creme fraiche, smak til tykkelse og smak. Bruker vel ca. en halv boks +. La dette surre på svak varme. Når risen nærmer seg klar, del fiskefileten opp i passende biter og stek disse (og scallopsene) raskt på ganske sterk varme. Server sporenstreks, nam nam. Røkelaks med båndspaghetti og rosa tomatsaus Du trenger: -3-5 Sjalottløk -2 feddHvitløk -3-4 gode tomater -En kvast dill -En boks matfløte -Båndspaghetti -Biter fra ønsket fisk Sett på pastavann og en kjele til å skolde tomatene i. Finhakk sjalottløk og hvitløk, mørn i panne med smør. lag et kryss på toppen av tomatene, og kok disse i 3 minutter. Kjøl dem ned med kadt vann, og flå dem fra kryssene. Kok pasta. Skav av det bløte og våte kjøttet på tomatene, slik at kun kjernene er igjen. Lag det "grøtete" med en kniv. Hiv dette i pannen med løken, og smak til med fløte og kanskje litt pepper..Ha fiskebitene i sausen. La putre til spaghettien er ferdig. Strø på dill. Bon appetit. Til slutt vil jeg gjerne ytre min begeistring for en flue, nemlig denne: Jeg vet den er solgt under navnet Matuka, men den fuglen er fredet, så det brukes andre fjær nå. Dette er den fluen jeg har fått desidert mest sjørret på om natten. Den er lett å kaste, den henger seg ikke opp, og den tåler litt bank. Jeg fisker den ganske fort, ikke så frenetisk som sildefluer og jiggy midt på dagen, men ganske jevn, høy fart. Føler at jeg får kroket fisken bedre, og kanskje unngår man de slækkeste vinterstøingene på denne måten ? Selv om jeg er nybegynner innen fluebinding, drister jeg meg til en enkel bindebeskrivelse, siden jeg ikke har funnet den her. Ha meg unnskyldt for kosmetiske eller bindetekniske feil:) : 1. Bind svart bindetråd bakover til litt forbi krokspissen. 2. Bind inn et passende tinsel tilbake til krokøyet. 3. Bind dernest inn svart chenille, frem og tilbake, så bindetråden ender opp foran igjen 4. Legg chenillen i jevne tørns fremover mot krokøyet, til det er noen millimeter igjen. Fest og klipp av chenillen og tråden. 5. Surr på rød bindetråd så det blir en "krage" på et par-tre millimeter, og fest denne. Fest på sort bindetråd foran igjen. 6. Tilpass en egnet fjær, denne heter Rooster cape fra Whiting, og plukk av fjærene på undersiden langs kroppen. 7. Fest fjæren foran, og surr den fast med tinselet med jevne tørns bakfra mot krokøyet. Fest tinselet , og klipp av. lag hackle av en egnet fjær, avslutt med whipfinish og litt lakk. God Jul og skitt fiske! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Karl Inge S Skrevet December 15, 2008 Rapporter Share Skrevet December 15, 2008 FIN luke! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Helge S Skrevet December 15, 2008 Rapporter Share Skrevet December 15, 2008 Kjempeflott luke. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gogangfiskestang Skrevet December 15, 2008 Rapporter Share Skrevet December 15, 2008 Flott og inspirerende luke! Svulten blei eg og! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Even A Skrevet December 15, 2008 Rapporter Share Skrevet December 15, 2008 Takk for ein filmatisk smakebit og goe mattips etterpå, no må eg finna noko å eta før natti, natti. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gabrielsen Skrevet December 15, 2008 Rapporter Share Skrevet December 15, 2008 Flott luke ja Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Ivar Magne Skrevet December 16, 2008 Rapporter Share Skrevet December 16, 2008 Snadder med matoppskrifter Må prøves.Fin luke Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Bunker Skrevet December 16, 2008 Rapporter Share Skrevet December 16, 2008 Kinderegggreier. Fett! Jeg sliter med et utested som har dette navnet, men det er nå så. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
CharlieB Skrevet December 16, 2008 Rapporter Share Skrevet December 16, 2008 Deilig videosnutt. De oppskriftene skal jeg prøve, gitt. Takk! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
link Skrevet December 16, 2008 Rapporter Share Skrevet December 16, 2008 Mye fine opskrifter som skal prøves flua ligner på en jeg binder til ørret og røye funker som f Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gismervik Skrevet December 16, 2008 Rapporter Share Skrevet December 16, 2008 Da blir det ikke kjøttkaker til middag alikevel Hele julekalenderen på FS er snadder, dagens luke er like så Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Trond Skrevet December 16, 2008 Rapporter Share Skrevet December 16, 2008 Flott og variert kalenderluke. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest Matz Skrevet December 16, 2008 Rapporter Share Skrevet December 16, 2008 Gud den filmen må i hus! Skal sees sammen med noe av maten kanskje? Flott luke, den flua der så intressant ut, skal binde opp noen tror jeg Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
permagnar Skrevet December 16, 2008 Rapporter Share Skrevet December 16, 2008 DER ble jeg sulten! Flotte tips, takk! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.