Jump to content
Fiskersiden

erik

Members
 • Posts

  5192
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  471

Posts posted by erik

 1. Etter et par sesonger med 250, 17-ish sesonger med 170 og 30+ sesonger med 115 og 155, så er det liten tvil om hvilken dimensjon jeg velger hvis det er snakk om noe annet enn tusenbrødre. 
   

  Stor ørret har en lei tendens til å går rundt i ring rett under hullet, og da må man enten ha tykk sene som tåler slitasjen eller et stort hull så man lett får fisken opp. Alternativt kan man prøve å trette ut fisken før den kommer nære hullet, men det er et sjansespill man neppe vil drive med ved mindre stor ørret er så hverdagslig at man gjerne mister noen av de.

  Når det kommer til vekt på borret, så er jeg såpass bedagelig at jeg uansett bruker pulk, og selv om jeg ikke vil drasse med meg 250-borret på lengre skitur så tar jeg lett med 170-borret. 

 2. Det har "alltid" overvintret makrell i feks Indre Oslofjord. Delvis frivillig, og delvis fisk man antar ikke finner veien ut igjen i tide. Vi fikk feks flere under isfiske ved Hvalstrand i helgen, men det er ikke noe nytt. Jeg har mange makrell som bifangst ved fiske etter sjøørret fra land i vinterhalvåret også, både med flue- og spinnstang som "våpen". Den følger byttefisken så er det feks brisling et sted er neppe makrellen langt unna, også i vinterhalvåret. 

  • Thanks 1
 3. Februar er ofte en døll måned fiskemessig. Isen har blitt tykk, og gjerne fått snø på seg så fiskens aktivitet reduseres på grunn av mangel på lys.  Men fiske må man selvfølgelig.

  Med den inngressen er det helt greit at jeg har en jobb hvor februar sjelden byr på mye fritid. Men en måned helt uten fisking hadde vært triste greier, så da gjelder det å gjøre det beste ut av det. Vera snek seg ut noen turer uten meg, men allerede 11. februar åpnet det seg en mulighet.

  IMG_5284.JPG

   

  Les mer på bloggen: https://teamcolibri.blogspot.com/2023/03/eriks-fiske-februar-2023-salt-stt-og.html

  • Like 2
 4. Som i at de ikke er på linje med hverandre? Det finnes stenger hvor stangringene bevist forskyves, feks Prey Spiraljigger,  men i utgangspunktet høres det ut som du har fått feilvare. Reklamer til selger.

 5. Den 21.2.2023 at 21.01, KnutO skrev:

  Også da, kan en havstang bøyes med ringene nedover? Vil stangen tåle det? Det jeg vil oppnå er å kunne bruke en sterk haspelsnelle på en stang som er egnet til større vekt pilk, f.eks 400-500g. Jeg finner ingenting om dette på google, så jeg spør her. :)

  En havfiskestang og haspelsnelle som er designet bruken fungerer aldeles glimrende. Feks til fiske etter kveite som her:

  IMG_2200.JPG

   

  Her en Shimano Stella SW med Westin stang. Kombinasjonen har landet kveite, torsk og stor sei her i Norge, og diverse skikkelig sinna tropisk arter. Vær dog obs på at dette er en ganske dyr løsning. Haspel for havfiske betyr fort sneller til 10.000+ og stengene er ofte dyrere enn tilsvarende for multiplikatorsnelle. Du klarer deg med en fjerdedel av budsjettet om du går for multiplikator.

  • Like 2
 6. 58 minutter siden, Gabriel skrev:

  Og så er det snøret, til en haspelsnelle designet for kasting ønsker man gjerne å ha et så tynt snøre som mulig, slik at man kan kaste lengre.

   

  Men til dypt havfiske så vil man gjerne ha en så tykk og så sterk monofilament sene som man finner. Gjerne 0.60 eller enda tykkere sene med bruddstyrke på 25+ kg, kanskje man til og med velger noe med bruddstyrke opp mot 70-100 kg. Da kan man like gjerne ha en egen snelle dedikert til slik tykk sene.

  Det var en stund siden man brukte monofilament til slikt fiske. De siste 15-20 årene har multifilament overtatt fullstendig ved alt av vertikalt fiske, og sjelden tykkere enn 0,20, uansett type snelle.

 7. Norges Trollingforbund inviterer til NM i Trolling 10-11.06.23. 

  1. Påmelding lørdag i Gjøvik Havn 13.00-16.00.
  2. Skippermøte lørdag i Gjøvik Havn 16.30. PLIKTIG OPPMØTE. Startbrikker deles ut direkte etter møtet. Det vil bli tilfeldige kontroller, alle deltagere er pliktig å forlate båten sin da kontrolløren kommer, om det er nødvendig for å gjennomføre kontrollen. (Du kan selvfølgelig følge med på kontrollen, og er båten stor nok kan kontrolløren tillate at du er i båten, men kontrolløren er ansvarlig og har siste ordet.)
  3. Fiskestart lørdag 17.30. Båten skal IKKE forlate startområdene før 17.30.
  4. Fisketid er 16 timer, siste bilde må være sendt SENEST søndag 09.30.
  5. Informasjon blir delt på Facebooksiden, og vi oppfordrer alle deltagere til å følge med her. Hvis det er teknisk gjennomførbart, vil premieutdeling sendes live via Facebooksiden vår. Den er åpen også for de som ikke er på Facebook.

  Vel møtt i Gjøvik Havn lørdag 10. juni

   

  For mer detaljer, sjekk arragementet her:

  https://www.facebook.com/events/818480743325651

  • Like 1
 8. 2 timer siden, Gabriel skrev:

  Dette er jo bare noe de kopierer fra andre.

   

  Første videoen jeg så på en slik musefelle-isfisker var denne.

  I fra 2018, men kan godt hende det var andre før der igjen.

  Har også sett flere andre forsøke det samme og det ser jo ut til å fungere godt.

   

  Har vi hevdet at dette er noe vi har funnet opp da? Vi henviser til og med til originalen i introen. Du slår inn åpne dører. ;)

 9. Snodig greie. Vi kom opp på ettermiddagen, skulle bare ut å teste litt utstyr før leggetid, dermed hadde vi ikke med kamerautstyr ut. Vi skulle jo bare se oss litt rundt. Så fikk jeg en passelig sei og da måtte vi bare rigge en dupp for å teste den nye dupp-riggen….

  Da biter selvfølgelig drømmefisken. 

  • Like 1
 10. Man kan finne mye gøy når man kjeder seg litt og roter rundt i gamle mapper på Google Drive. Jeg snublet over klippene vi sendte live på Facebooksiden vår da jeg fikk drømmefisken min i 2021, og klippet det sammen til en snutt på YT. 

   

   

  Hvis du tilfeldigvis HATER lyden av utras med maks brems på en Tiagra 16, så ville jeg vurdert å slå av lyden..... 

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.