Gå til innhold
Fiskersiden

erik

Medlemmer
  • Innholdsteller

    5 586
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    610

Alt skrevet av erik

  1. Ser ut som man står på tanken om å utrydde solabbor i noen utvalgte tjern: Rødgjellet solabbor skal fjernes fra norske tjern Trist å lese at en seksjonssjef hos Statsforvalteren fortsatt mener at den eneste måten en art kan spre seg fra ett vann til det neste er ved menneskelig hjelp. Det må være 20 år eller så siden arten ble forbudt omsatt i Norge, så her mener byråkraten på fult ansvar at noen enten avler opp fisker for utsetting, eller at de skal ha fanget den i Asker for så å frakte den tvers over Oslofjorden, kjøre opp i skauen og så gå de 15-ish minuttene inn til et tjern for å slippe de ut. At folk holder på slik med ørret er velkjent, stedvis til og med subsidiert, men å tro at noen gidder å gjøre dette for solabbor er en nesten religiøs tro på menneskers dumhet.
  2. Oppvarmingen av havet gjelder hele landet, og vil drive diverse arter nordover men kanskje også åpne for nye arter på sør- og østlandet. Dessverre vil den oppvarmingen sannsynligvis fortsette selv om vi klarer å stanse utslippene våre, da havet har et langt etterslep på temperaturendring. Vi styrer med andre ord mot en økning i gjennomsnittstemperatur i havet på mer enn 2 grader, hvor mye det vil ende på er det ingen som vet. Det er "scary shit". Sei i Skagerak er mobile, og det dukker gjerne opp noen stimer med fisk på 1-3 kilo sent på høsten, sånn omtrent da alle "normale" båtfolk for lengst har satt båten på land for sesongen. Vi kom over en slik stim i slutten av oktober i fjor utenfor Hvaler og sikret endel middager. Er målet sei i mengder er diverse fjorder på vestlandet ganske sikre kort, feks Romsdalsfjorden, og du kan fint fiske på de fra drivende båt så lenge været er nogen lunde sammarbeidsvillig. Et kurrant ekkolodd med kurrant ekkoloddgiver er en kjempefordel for å finne seien som ofte står på 60-150 meters dyp og gjerne over enda dypere vann. Klaffer det kan du få noen hundre kilo på en helg om det er et mål i seg selv.
  3. Juni er ofte en av årets beste fiskemåneder. De fleste vårgytende arter er ferdige med sexlivet for året og sultne, vannet er passe temperert og været er ofte bra. Her gjelder det å kjenne sin besøkelsestid! Les mer på bloggen: https://teamcolibri.blogspot.com/2025/07/eriks-fiske-juni-smak-av-sommer.html
  4. Gobble: Det er sjelden jeg er så positiv til et produkt som jeg er her. I kjent stil ba jeg om noen tuber gratis for å teste med i fjor, og nå er jeg rett og slett hekta. At produktet er norskt og utviklet av "kjentfolk" er selvfølgelig ekstra artig, men det står for seg selv som noe som virkelig utgjør en forskjell. Timing: En skulle tro det ja - men det er dramatisk forskjell på tidspunktet man fisker uansett. Dette gjelder forøvrig også ved meite etter litt større karpefisk i Vansjø.
  5. Ja, nå på sommeren er fisket desidert best grytidlig eller sent. Både hva gjelder kvantitet og kvalitet. Mellom 11 og 17 kan man egentlig finne på noe annet enn å fiske etter disse artene, også i vann med dårlig sikt. Jeg har dykket i Vansjø, og plankton-laget gir seg en drøy meter ned. Der øker sikten fra 20-30cm til halvannen meter. Men pga plankton på toppen er det relativt mørkt uansett. Nå er det dessverre verre enn på flere år etter SPs katastrofale «forenkling» av regelverket i Morsa-regionen. Jeg har eksperimentert med luktstoffer i flere tiår, og for gjørs og gjedde har det utvilsomt en positiv effekt. Problemet har først og fremst vært at det fleste luktstoffer solgt til sportsfiske etter predatorer har hatt elendig kvalitet. Med Gobble har vi fått enkel tilgang til noe som virkelig er bra. Jeg ser gang på gang at jigg uten lukt refuseres, men med en dash Gobble på så tar fisken. På abbor merker jeg ikke stor forskjell, men på gjedde og gjørs er det merkbar forskjell. (Og torsk, lyr og sei.) Kveite skal jeg teste det på i oktober.
  6. Jeg bruker bare hempe til wobbler og sluk.
  7. Takk. Artig at minst en person (utover meg selv) har kommet seg gjennom hele.
  8. I serien Erik gjør ting han ikke kan, har jeg kommet til «gjeste en podcast». Anbefales for alle som er (sykelig?) glad i stemmen min, sliter med å sove eller har en på kanten til usunn interesse for ekkolodd og marin elektronikk: Lytt til den på Spotify her:
  9. Jeg ligger på 41 (jeg fikk også fikk registrert den forbudte fisken nå, som jeg unektelig har fått før men ikke lagt inn). Jeg mangler nok fort 15-20 arter på listen min, inkludert arter som torsk, sei, brasme og flire som jeg fisker opp relativt jevnlig men glemmer å legge inn.
  10. Touché! Fruen har nå 51 arter på artsfiske.com og har med det gått forbi meg. Til mitt forsvar har jeg langt fler utenfor, men det er det man kan dokumentere som teller.
  11. Raga synger om forbudte følelser, vi fisker forbudt fisk i steden:
  12. Grattis! Jeg mangler gull-varianten av begge, har hatt begge i akvarium dog. Gullvederbuken døde i våres etter minst 15 år som akvariefisk. (Den ble i sin tid importert fra Danmark, i dag er det ikke lov å importere eller omsette disse.)
  13. Så den i Fjesboka. Jeg er dessverre ikke særlig i tvil om at dette er en østeuropeer som bruker sildegarn. Jeg har dratt opp noen slike i Vansjø før, blant annet ved Kvernøya rett bortenfor funnstedet. Det er ingen mangel på de fiskene som ligger der i Vansjø, snarere tvert i mot, så dette ingen krise. Det er egentlig bare en fordel å få tatt ut mindre karpefisk ala disse siden de beiter ned dyreplankton. Men Vansjø sliter med overgjødsling, og her er man ikke bare idiot med tanke på regler og å forsyne seg med måte, men dumper også fisken tilbake i sjøen og bidrar til overgjødslingen.
  14. Klart det er morro med dingser! Hvis den tidvis er ute av kurs så kan det være verdt å sjekke eventuelle ledninger i nærheten av den. Når strømmen (A) øker vil det magnetiske feltet rundt ledningene også øke, slik at du kan oppleve null problemer med din P1 når ledningene har lav belastning og så feilvisning noen timer senere. Personlig så har jeg en stangholder såpass nære min P1 at dersom det står en stang i holderen med litt størrelse på snella, da får jeg noen graders misvisning.
  15. Smaken er som baken. Personlig hadde jeg gått for Elite FS foran GO alle dager i uken. GO ser riktignok penere ut, særlig om den skal felles inn i en konsoll, men Elite FS har bedre nettverksmuligheter den dagen du vil legge til en skjerm til og den har nok knapper til at det meste av funksjoner kan betjenes med knappene. Her min egen GO xsv som jeg primært bruker til motordata: Garmins Echomap-serie(r) med feks GT23 kan også være verdt en kikk.
  16. En retningssensor eller digitalt kompass kan gjøre fisket ditt enklere. Men er den feilmontert eller utsettes for magnetisk stråling, så går det galt. Les mer på bloggen: Hvordan sjekke om Lowrance Point-1 påvirkes av noe magnetisk?
  17. Mai er vanligvis måneden da fisket tar seg opp. Vanntemperaturen stiger, fiskene begynner å bli ferdige med gytingen, og er forhåpentligvis skrubbsultne. Les mer på bloggen: https://teamcolibri.blogspot.com/2025/06/eriks-fiske-mai-skjnn-og-mild.html?m=1
  18. Litt tidlig å være såpass på en tirsdag?
  19. NJFF sin app kan være verdt en kikk også.
  20. erik

    Båtrampe Etne?

    Det er en ganske romslig parkeringsplass bak båten i bildet der, men du må koble fra hengeren så bil og henger har hver sin plass. Vi parkerte ikke der selv, da vi hadde leid en hytte litt lengre ut hvor vi hadde bil og henger under oppholdet.
  21. Endelig vår! Kuldestøle nordmenn begynner å våkne til live igjen OG vi har ekstra fridager å gjøre det på. Les mer på bloggen: Eriks fiske april - Vår!
  22. Metoden kunne nok vært bedre, og artikkelen noe mer nyansert, men å fjerne fremmede arter en eller annen idiot har sluppet ut er helt innafor i min bok.
×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.