Jump to content
Fiskersiden

erik

Members
 • Posts

  5110
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  439

Everything posted by erik

 1. Som TT sier bør du begynne med å skifte sikringen i sikringsholderen, men om du har et voltmeter/ multimeter kan du med fordel måle om det er spenning i kontakten først for å se om problemet er enheten eller strømtilførselen. Nei, det er ingen intern sikring i enheten som du kan skifte.
 2. erik

  Catch 22

  Det må være den (til nå) lengste rapporten på FS, men strålende var den. Jeg lover å komme sterke tilbake neste gang dere er østover.
 3. Da jeg meldte overgang fra trollingbåt av pilothouse-typen til åpen amerikansk sportsfiskebåt visste jeg at det ville ha noen negative sider. I ettertid er jeg veldig fornøyd med skiftet, men en ting jeg har savnet er muligheten til å bruke planerboard. Det måtte det bli en endring på. Les mer på bloggen: https://teamcolibri.blogspot.com/2022/09/planerboardmast-i-starweld.html
 4. Profilering er alfa omega! Vera viser deg hvordan du kan gjøre dette på egenhånd, raskt og billigt.. Les mer på bloggen: https://teamcolibri.blogspot.com/2022/09/fiks-din-egen-profilering.html
 5. Ekstra jord/ skjerming, bare glem den.
 6. Ohh, ny yacht. Grattis! Venter i spenning på prosjekt-tråd.
 7. Både Lowrance og Garmin benytter samme NMEA2000-koblinger (kalles Micro C) og kan derfor brukes om hverandre. Jeg foretrekker Garmin sitt fremfor Lowrance, fordi Garmin er litt billigere og har mykere kabler som er lettere å tre i båten. I Garmins sett mangler du dog en T-connector og en dropkabel for å koble to ting sammen hvis dingsene ikke kommer med egen dropkabel. Skal du feks koble sammen en plotter og en VHF trenger du altså en T og en kabel til. Kobler du sammen en plotter og en Point-1 (som har kabel) trenger du en T til (så lenge kabelen som er festet til P1 er lang nok til å "nå" din ekstra T). En ting som taler for å bruke bare ett merke på selve nettversktingene (kaabkler og T) er at de ulike merkene har ulik vinkel på "tappen" i kontaktene. SÅ setter du en Garmin-T inntill en Lowrance-T så blir vinkelen dem i mellom feil.
 8. Kabel må til. WIFI fungerer ikke gjennom vann, så du må ha kabel mellom kamera og skjerm.
 9. Gratulrerer med fin vederbuk. Her ser du den innovervendte gattfinnen godt, et sikkert skille mellom vederbuk og stam (som har konveks gattfine).
 10. erik

  Krabber

  Fin rapport. Synd vi ikke har disse i indre del av fjorden for dette er virkelig god mat og en fin aktivitet.
 11. August er vanligvis en god måned for de som fisker variert, og det gjør vi! Vi startet med et smell, med enda et forsøk på å få asp inn på artslistene til Vera og undertegnede. Som du kanskje har lest allerede gikk det langt bedre enn pessimisten i meg hadde ventet: Les mer på bloggen: https://teamcolibri.blogspot.com/2022/09/eriks-fiske-august-2022.html
 12. Svenskene er bedre enn oss på sportsfiskerelaterte messer, men for oss nordmenn har det vært ganske tidkrevende ettersom de stort sett blir arrangert i Stockholm. Det bør nevnes at Sportfiskemässan også har blitt arrangert i Jönköping uten at det gjør logistikken for en nordmann så mye enklere. Jeg har selv vært på Sportfiskemässan i Stockholm, og den er verdt et besøk for alle som bedriver sportsfiske. Les mer på bolggen: https://teamcolibri.blogspot.com/2022/09/bait-bash-2022-messe-for-utstyrsnerder.html
 13. Kult! Jeg har ikke sett snurten av HA i år, til tross for endel forsøk.
 14. Jeg har vært i Malangen flere ganger, men aldri innover mot Målsnes. Min erfaring er at fisket i området er ganske variabelt, dvs de litt større eksemplarene av sei og torsk flytter på seg, og da får man bare flytte seg etter de. Hvis det er et OK ekkolodd i båten er det en ENORM hjelp i jakten på sei og torsk og kan spare deg for mange timer med fiske på "døde" plasser. Er det større sei inne er dorging alltid en sikker vinner, bruk wobblere som dykker skikkelig ala Rapala Magnum. Let opp fisken med ekkoloddet og konsentrer dorgingen der det er fisk som står høyt nok i vannlaget til å se godbitene du sleper på. Står de dypere, skift til vertikalt fiske, mindre pilker, jigger eller agn om du foretrekker det. https://kart.gulesider.no/m/eGVNe Ved punkt 1 og 2 har jeg hatt brukbart fiske etter torsk i 2-4kg klassen, forsåvidt også ved 3 og 4 men der var målet kveite. (Som jeg også fikk, etter litt om og men).
 15. Æres den som æres bør, og her skal arrangører og barn æres. Eine (sønnen min på 6 år) og undertegnede deltok på "Anders abbors fiskekonkurranse" sist søndag, og her er det bare å håpe at dette blir et årlig arrangement. Verden kan ikke få nok fiskekonkurranser for barn, og når det gjennomføres på denne måten er det bare å applaudere. Les mer på bloggen: https://teamcolibri.blogspot.com/2022/08/fiskekonkurranse-for-barn-med-gero-og.html
 16. Her TT: https://kart.gulesider.no/m/BqG8i Koster en hundrings å komme forbi bommen, kortautomat på bommen. Jeg ble litt overrasket over at rigg-fisket var så soleklart best. I tillegg til de 8 vi hadde i båten, mistet vi to til (så nære båten at vi var sikre på arten). Av totalt 10 asp tok 8 på riggene. Tidlig på dagen så vi også godt med fine predator-ekko dypere enn 10 meter, men siden målet var å gjenutsette fisken ville vi ikke ta fisk dypere så vi droppet aldri loddet lengre ned.
 17. Det er omtrent 20 år siden jeg første gang fattet interesse for Aspius aspius, og siden den gang har det blitt endel forsøk på å lure den. Nå ble endelig alle forsøkene kronet med suksess! Les mer på bloggen: https://teamcolibri.blogspot.com/2022/08/asp-endelig-full-klaff.html
 18. Det er et litt åpent spørsmål. Enhånds i klasse 7 fungerer brillefint på smålaks, og greit på mellomlaks i elver hvor du har litt plass å kjøre fisken på. Skal du i elver med større laks, eller elver der fisken må stoppes med rå makt, er ikke enhånds noe godt alternativ. Ja, det går absolutt an å speykaste med lina du har, og med enhånds, men det er mye enklere med tohånds.
 19. Joda, det er fortsatt sommer. Men årets ferie er en saga blott, og da passer det å oppsummere fisket. I forrige rapport fra slutten av mai handlet det om vårfiske i elv og innsjø etter ørret, abbor og gjedde. Det er allerede 10 uker siden, men som jeg skrev da så kalenderen skremmende tettpakket ut og dermed ble det lite tid til blogging. Til våre faste lesere beklager jeg det, jeg håper på mer tid til fritidssysler ala bloggen fremover. Les mer på bloggen: https://teamcolibri.blogspot.com/2022/08/eriks-sommefiske-2022-forviklinger-og.html
 20. Kommer rapport på kjent blogg en eller annen gang, men siden turen vi planla her gikk galt tok Vera og jeg en nattfiske-økt der i helgen. Oppsummert så ga den diverse små hvitting, eller svært lite annet. At hvitting er nattaktive visste jeg fra før (har fått diverse av de under dorging etter sjøørret natterstid før) men ellers var det forbausende dødt. Utpå morgenen ga vi opp fisket midt uit der ved grunnene, og dro inn til en odde med bratt fjell, der ble det diverse bergylte opp til 34cm og en brukbar rødnebb før vi dro hjem.
 21. Akkurat nå har du omtrent den vanskeligste tiden i marka med tanke på ørret. Varmt vann, mye folk og de store klekkingene er i hovedsak ferdige = inaktiv og vanskelig fisk. Men det snur fort, når det straks blir mørkere på kvelden starter den kanskje letteste perioden med tanke på å få ørret i marka, nemlig harvesesongen.
 22. Nei, ingen generelle regler. Endel vann har dog lokale regler om hvor nære man kan fiske. De står da typisk på fiskekort eller tilsvarende.
 23. Om ikke annet er vi nå klare for neste anledning. Feilen lå i irr/ korrosjon på diverse koblinger (de har jeg endel av i båten) så kvelden i går ble brukt på å slipe, fette og delvis skifte alt mellom batteri og motor, inkludert disse: Testtur i dag:
 24. Da er båt og motor levert til Aaby Marine, som har lovet å se på den «i løpet av uken». Mekanikere har tydeligvis sommerferie de også, for jeg ringte 7-8 steder før jeg endte hos Aaby. De andre hadde enten helt stengt eller svarte «kanskje i august en gang».
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.