Gå til innhold
Fiskersiden

erik

Medlemmer
  • Innholdsteller

    5 344
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    521

Alt skrevet av erik

  1. For å spare penger (for seg selv). Helt enig med deg i at det hadde vært bedre om de gikk opp i dimensjon, om ikke annet fordi det gjør spleising videre mye enklere.
  2. Så lenge vi snakker om nogen lunde moderne elektronikk så har jeg aldri hatt problemer med fukt. Går vi 10-15 år tilbake i tid så var historien noe helt annet. Jeg har borret hull i bunnen av enheter så vannet skulle renne like fort ut som det rant inn i de…. De fleste enheter i dag er tilnærmet tette, mange tåler å være nedsenket i vann i timesvis. Diverse koblinger og gjennomføringer gir oftere problemer enn selve enheten.
  3. For noen år og to båter siden, lå jeg i sundet mellom Killingen og Bygdø i Indre Oslofjord og spinnfisket etter sjøørret tidlig vår. I dagene før hadde jeg slitt med magen, men denne dagen virket magen OK, så jeg dro ut. Siden jeg var litt usikker på formen dro jeg alene, og en dorull i plastpose samt noen våtservietter var pakket ned. For en gangs skyld er det liv i sundet, jeg har både napp og følgefisk. Så når jeg kjenner et visst trykk et visst sted vil jeg ikke gi meg, men tenker at jeg skal fiske ferdig her jeg er, før jeg uansett skal over til Halden Brygge hvor det er er velholdt offentlig toalett. Det var HELT feil beslutning. Kort tid etter er trykket så stort at jeg skjønner at ting vil gå galt, her er det bare å komme seg på land så fort som mulig. Inne ved stranden på Bygdø-siden er det turgåere og den slags over alt, og på Killingen-siden myldrer det av folk som driver med båtpuss. Men i enden av sundet mot Skøyen ser det folketomt ut, så jeg kjører båten opp på stranden der, løper opp og huker meg ned bak en båt som ligger opp ned. Men før jeg kan gjøre det jeg må, så er det diverse lag med klær og en flytedress som må av, helt av, så stresset bygger seg opp i takt med trykket der bak. Det ordner seg dog, og jeg gjør det jeg skal med den lettelsen det gir både fysisk og psykisk. Så kommer det en bikkje og den snuser i vei på steder og ting som bikkjer gjør. Og når jeg løfter blikket ser jeg rett på to vestkantfruer, med pelsvest og det hele. Jeg er usikker på om jeg bare skal bli sittende der på huk til de går sin vei, eller begynne å tørke unna. Det frister lite å bare dra på seg boxer og stillongs uten en runde med dopapiret. Men damene blir bare stående der i hva som fremstår som en evighet. De veksler på å se på meg, bikkja og hverandre mens de hvisker noe seg i mellom. Til slutt gjør de endelig vendereis og går sin vei, uten å rope på bikkja. Jeg får fullført det jeg må og sparket sand over, før jeg rusler slukøret ned til båten. Bak meg hører jeg en bikkje som graver, men på dette tidspunktet gir jeg beng i det og vil bare komme meg vekk.
  4. Nope. Prioriterte elektronikkens fremtid blant unge (dvs gamet med egne barn....)
  5. Takk. Og helt enig i at jeg blander kortene litt med sportsfiskets far og fluefiske, jeg bør skrive om den biten litt.
  6. Helt siden de første menneskene så noen skapninger svømmende rundt under vann, har vi forsøkt å fange disse skapningene. Den trangen, kombinert med vår evne til nytenkning, har ikke bare positive sider. Tittelen her er hentet fra et arrangementet i regi av Lars Nilssen på Vak i Oslo 30.01.24, og det er ikke helt tilfeldig at jeg har rappet den tittelen for det er et godt spørsmål. Men før vi går videre, så kan undertegnedes standpunkt her avsløres med en gang: Moderne elektronikk er sportsfiskets venn. Der kom det to setninger på rappen med noen påstander jeg skal bruke denne artikkelen på å begrunne. Les mer på bloggen: Moderne elektronikk - sportsfiskets venn eller fiende? (teamcolibri.blogspot.com)
  7. Personlig satser jeg på isfiske der (Mjøsa) til helgen selv. Spadde frem båten i dag, så får man se om mildværet også gir litt oppholdsvær så man kan begynne med forberedelser til båtsesongen snart.
  8. Hvis du skal fiske torsk fra land så er det først og fremst to forskjellige teknikker som fungerer godt. Aktivt fiske med jigg(spinnfiske) eller meite (agn). Jigg er et godt alternativ for å finne fisken, for eksempel der du beveger deg langs land mens du kaster. Pass på at jiggen synker til bunnen før du fisker den rykkvis inn med rolige bevegelser. Meite er er et godt alternativ når du vet hvor fisken er (eller pleier å være) og fisken er litt treg og inaktiv. Her kan du se hvordan jeg meiter med mitt "vanlige" utstyr for spinnfiske:
  9. Det gjorde det. Her fra parkeringen før utmarsj i herlig pissregn.
  10. Meget bra skrevet, noe av det bedre du har ført i pennen/ tastaturet. (Som sier en hel del.)
  11. Verdt å huske på to ting der. Den ene er at det er en kilde til artikkelen som er opplagt forutinntatt, og opplysningene fra den kilden blir på ingen måte ettergått. Det andre er at lokasjonen besøkes av svært mange som ikke vet forskjell på gattfinne og svenskepilk. Disse personene kan fort mene det godt, men i praksis seigpine fisk i hjel. Å tro at det som skjer der kan sees på som en mal for resten av landet er noe korttenkt. Og så er det en kime av sannhet der som vi sportsfiskere ikke alltid har et godt svar på, meg inkludert. Er det egentlig dyreplageri når man fisker slik at man nesten garantert ikke ender opp med noe spiselig?
  12. Joda, men der ligger det også et unntak. "Fiske etter saltvannsfisk tillates på samme vilkår i den tida det er åpnet for fiske etter anadrome laksefisk i vassdraget." Med andre ord kan du stå ved munningen og fiske etter feks sandflyndre i den perioden elva ellers er åpen for fiske. Dette misforstås ofte som at det finnes et generelt forbud mot fiske innenfor 100 meter. Jeg er dog helt enig i at min kommentar var upresis, så takk for korreksjonen TT.
  13. Det finnes ingen lov som forbyr fiske i nærheten av elvemunninger, dette må reguleres av lokal forskrift. Finnes det ingen slik forskrift er det bare å fiske på (utenfor elven, i elven er det regler for ferskvann som gjelder, dvs grunneiers rettighet).
  14. erik

    Stor Abbor

    Grattis! Jeg fisker mye etter abbor med balanse, og hogget kommer som regel når den er i ro eller løftes saaaaakte opp. Det er sjelden hogget kommer når jeg er som mest aktiv. Om sommeren derimot hogger abbor gjerne en aktivt fisket balanse. Så det kan virke som om abbor om vinteren liker at ting står stille akkurat når de skal hogge.
  15. I morgen holder det å ta et bilde ut av vinduet for det TT..... (Været som varmer opp til isfiskekonkurransen Napp Bunnefjordfestival til helgen).
  16. Å knyte rigger er en nydelig aktivitet på kjipe dager.
  17. Joda, «vår» ørret finnes i store deler av USA. Men de kan også finne på å kalle diverse andre arter for trout. Feks det vi kaller bekkerøye og canadarøye kalles trout i deler av USA.
  18. Brød har vært i bevegelse, driftende ned en rolig elv. mais har vært begge deler. Både liggende stille på bunnen (målet var karuss) og mens den sannsynligvis har vært i bevegelse på vei ned til bunnen. Men for all del, hvis målet har vært ørret har ikke mais eller brød vært førstevalget av agn. I dammen i Dyreparken (Kristiansand) foret jeg ørret med pølsebiter, men de fiskene der er nok vant til å spise det som ramler i vannet ved bryggene.
  19. Artig med nybrottsarbeid. (Dog kan det være verdt å nevne at det en amerikaner kaller "trout" ikke nødvendigvis er det vi kaller "ørret", dvs Salmo trutta.) At ørret spiser mye annet enn bare mygg kan jeg skrive under på, jeg har feks fått flere ørret på både brød og mais som bifangst.
  20. I mange tilfeller er oppløsning på NiB bedre enn på GM, særlig når man ser på områder som er litt utenfor sentrale strøk. (Der har ikke Google villet betale for like gode bilder som i strøk folk ofte ser på.) Du har også mulighet til å se flere foto av samme område og sammenlikne. (Feks vinter og sommer, eller hvis man vil ha bilde ved lav vannstand for å se etter stein etc.)
  21. FishDonkey, for deltagelse i konkurransen Havfiskern. Navionics, for dybdekart. Google Earth, for kart og flyfoto. Ellers er nettsidene Norgeibilder og artsfiske.com mye brukt. I tillegg bruker jeg endel apper som er mer relatert til båten enn selve fiskingen.
  22. Nydelig post! Jeg kan dessverre ikke hjelpe deg med tips og kunnskap, siden jeg bor på Østlandet og kystmeite er en av mine svakere sider, men hvis det var første post i en tråd så lover det godt for fortsettelsen.
  23. Gero (Lillestrøm) har hatt det tidligere, jeg har ikke vært der i det siste dog.
  24. Tanken har falt meg inn, men jeg er ikke stor fan av konkurranser ala den der som ikke tilrettelegger for fang og slipp. Vi tar opp og spiser mye fisk, men de største ørretene (som er villfisk) slipper vi tilbake igjen. Så skal for all del folk få lov til å være uenige i mitt syn på saken.
×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.