Jump to content
Fiskersiden

erik

Members
 • Content Count

  4698
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  345

Everything posted by erik

 1. erik

  13 fishing

  Har ikke brukt den praktisk, bare «klådd og befølt». Prisen er vill for en isfiskestang, men til aktivt fiske etter litt større ørret og abbor etc virker den unektelig meget bra. Med sikkert 10 ulike stenger for akkurat det fisket i boden, fikk jeg et sjeldent innfall av fornuft og satte den pent tilbake i stativet...
 2. Takk. Sikkert ikke tilfeldig at det er en av våre mest populære artikler via Google-søk. Jepp, jeg kan legge på. Trenger et bilde av rampa, en kartlink og en kort beskrivelse (feks "bør ha 4WD", eller "ubrukelig ved vind fra nord") der det er relevant.
 3. Det virker som nordmenn for alvor holder på å våkne til og interessere seg for litt mer "avansert" isfiske. Utvalget bedre stikker, sneller og bor øker for hver sesong som går, og vi ser stadig flere som bruker ekkolodd og kartplotter på isen. Svenskene har vært der i 15-20 år allerede, så det var kanskje på tide... (Uten at jeg med det insinuerer at man må bruke en månedslønn eller to på utstyr for isfiske, det er selvfølgelig heeelt innafor med enkelt utstyr også.)
 4. Jeg fikk et hint om at neste generasjon kommer med en plugg som igjen har korrekte dimensjon og gjenger for nappvarsler. Men når det er sagt er det litt begrenset hva jeg forventer av et stativ til 200-250 kroner også, som jeg skriver i testen ser jeg på det mest som flisespikking fra min side. Jeg har fire av disse fra før: De er langt mer avanserte med en drøss gjennomtenkte detaljer. Men så koster de unektelig en hel del mer også. De lages av Mats Davidsen for de som måtte være interessert.
 5. Rolf Magnus Grenberg er en dyktig sportsfisker, og ambassadør for Rapala. Basert på hans erfaring har Rapala kommet med en stangholder for isfiske, og når en norsk-designet stangholder kommer på markedet må vi selvfølgelig teste den. Les mer på bloggen: https://teamcolibri.blogspot.com/2021/02/testet-rapala-stangholder-for-ismeite.html
 6. Angående Tyrifjorden. Søk opp "Båtfolk på Tyrifjorden og Steinsfjorden" på Face, der får man fort svar på tiltale når man vil ha status på isen.
 7. Den (og alle andre ramper jeg bruker jevnlig) er beskrevet her: https://teamcolibri.blogspot.com/2012/03/batslipper-oppdateres-fortlpende.html
 8. Rampe, og parkeringsplass. https://kart.gulesider.no/m/YuIg3
 9. Tyrifjorden - her ble det spinnfisket etter gjedde i går (med hell). Jeg vet ikke hvor båten ble sjøsatt, en råtipp er dog at både Storøen og Vikersund kan benyttes nå. Drammenselva - fiskbar, og rampen under motorveien er sikkert åpen. Men fisket i elva nå hadde jeg hoppet over, vent til vannet blir litt varmere der. Drammensfjorden - kanskje der jeg selv hadde gått ut nå, Rampen i elva under motorveien. I Oslofjord - det ble tatt både makrell og en liten SØ utenfor Fornebulandet i går. Status på ramper her er ukjent. I Sandvika er det is, Holmen var åpen for 5-6 dager siden.
 10. Med mildvær over hele Østlandet begynner tiden å renne ut for fiske på sjøis. Vera, Dag og jeg brukte helgen til en siste krampetrekning på hardt vann i Oslofjorden. Les mer på bloggen: https://teamcolibri.blogspot.com/2021/02/oslofjorden-20-210221-siste-skrik-pa.html
 11. https://www.fiskersiden.no/forum/index.php?/forum/18-forbrukerforum/
 12. Jepp, generelt ved bruk av flere stenger, så kjør det som går dypest nærmest båten, det som går høyest i vannet lengst fra. Bruk litt lengre slep på de som er lengst fra. Da minimeres risikoen for at man hekler grytekluter med slepet.
 13. 27 minutter med teknikk, innstillinger, tips & triks - og fisk i bøtter og spann. Alt du trenger å vite om Lowrance LiveSight for isfiske, og litt til... Nå med fullstendig teksting, på norsk og engelsk.
 14. Nei, jeg vil ikke kalle det en stor fordel, mest at det gjør at man kan svinge hardere uten kråkereir i slepet. For fisket sin del er det mer eller mindre same-same.
 15. Bli med Dag og Dag Christer på en trollingtur litt utenom de vanlige. Gutta troller etter asp på Øyern i denne filmen fra august 2020. Her sitter tips om utstyr, teknikk og strategi løst. Len deg tilbake og drøm deg litt bort.
 16. Noen spesielle arter du er på jakt etter?
 17. Du kommer LANGT med de to stengene du har. Personlig hadde jeg kjøpt en stangholder (tripod, bankstick eller tilsvarende) før nye stenger og sneller. Noen søkker og kroker, fluorkarbon til fortom har du sikkert i flue-utstyret allerede, en boks mark og en boks mais, og du er i gang.
 18. Har meldt inn mine to første arter for en uke siden jeg, så her er det bare å gønne på.
 19. Vær litt obs på at borr med hel krone hvor borret har vært banket i isen/ bakken, og ofte etter at det er slipt opp, så må eggen «vendes». Det gjør du ved å dra ryggen på en kniv over eggen fra oversiden 2-3 ganger. Test på isen, om nødvendig gjenta. Ikke bruk mye makt. Er krona banket skikkelig hardt i bakken, eller har vært brukt som brekkjern, da er den kassabel. Isbor er følsomme greier, og en utømmelig kilde til frustrasjon hvis de mishandles.
 20. Fin rapport. Angående borr som tar dårlig, så kan det løses. Punkt nummer en er at skjæret er skarpt, hvis det er det og består av løse kniver, så kan du vinkle knivene litt ved å legge inn noe tynt (en mynt eller liten skive) bakerst (motsatt side av eggen) så bladet får mer vinkel mot isen.
 21. Takk! Svaret på spørsmålet er sannsynligvis "penger". Produsenten sparer en cent eller fire per strømkabel, som blir mye penger over tid. Artig nok er kabelen i artikkelen merkbart grovere (jeg har ikke målt diameter) enn på feks Lowrance Hook Reveal/ Hook2. Garmin har grovere kabel på toppmodellene (Gpsmap 84xx) enn de rimeligere etc. Så produsentene er opplagt klar over dette selv, men velger å spare penger - og gi oss en utfordring. Jeg er helt enig i at det hadde vært en fordel om de gikk opp noen hakk i kabeldimensjon over hele fjøla, ikke fordi kabelen i seg selv er et problem men f
 22. Hook Reveal 7 SS har jeg målt på. Uten ekkoloddgiver dra den 0,51Ah som maks.
 23. Innfelling gikk jeg nøye igjennom i del 1, men jeg kan ikke sette inn en ny skjerm i båten uten å teste den litt... Her følger siste del av installasjonen og resultatet etter praktisk bruk på vannet. Les mer på bloggen: https://teamcolibri.blogspot.com/2019/04/skifte-fra-humminbird-til-simrad-del-2.html
 24. Min erfaring på området er at high-båndet er godt egnet til å se fisk ned til rundt 100 meter, medium-båndet ned til 150. Low-båndet har jeg såpass lite erfaring med personlig at jeg ikke skal kommentere det. Merk at jeg da snakker om "typisk bruk", så du vil se fisk noe dypere under ideelle forhold når havet er flatt og vannet har lite forstyrrende elementer, og ikke så dypt når sjøen er grov og det er mye plankton i øvre vannlag. En kompliserende faktor her er konevinkel og fisk som står tett på bunnen. Litt enkelt sagt så vil du ha så smal konevinkel som mulig når du ser etter fisk som
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.