Jump to content
Fiskersiden

erik

Members
  • Posts

    5279
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    500

erik last won the day on November 28

erik had the most liked content!

6 Followers

About erik

  • Birthday 01/02/1978

Contact Methods

  • Website URL
    http://teamcolibri.no
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Kjønn
    Mann
  • Bosted
    Bærum, Norway

Recent Profile Visitors

15739 profile views

erik's Achievements

  1. Jeg har fått røye på krøkle i både Tyri- og Randsfjorden, men da under trolling med dyprigg. Men det er nok lengre mellom hver fiskespisende røye enn hver fiskespisende ørret, sånn generelt sett. I dette vannet har jeg aldri fisket med agnfisk.
  2. Takk! Krøkle er prima agn for ismeite. I dette vannet har jeg aldri lyktes med å få noe særlig mengder av de dog. I innsjøer hvor jeg får tak i de i litt mengde (fisker da med sabiki og en maggot per krok) som Mjøsa, Randsfjorden og Tyrifjorden, bruker jeg de til ismeite etter for eksempel ørret. I nesten alle vann med bestand av krøkle får du større fiskespisende individer, så lenge fisken får lov til å bli gammel nok til det. Her er det ikke bare snakk om tilgang på mat (krøkle) men også fiskepress og regler rundt uttak (maksmål) som virker inn.
  3. Vera og Erik kjører lengre enn langt for å være sikre på å finne røyevann med god is allerede i november. De finner is, men finner de røye?
  4. Stenger til ismeite etter gjedde er ikke dyre, de koster noen få hundrelapper, selv Biltema har alternativer. Har du multiplikatorsneller fra før, kan de sannsynligvis gjenbrukes på ismeitestengene. Det går også an å bruke haspelsnelle, selv om det ikke er optimalt. Den dyreste enkeltdelen av utstyret du trenger for å ismeite gjedde, er typisk isboret. Du trenger er et borr på minimum 170mm, helst 200 eller mer. Er borret mindre enn det må du borre det man kaller «Mikke Mus hull», dvs tre hull i et triangel. Det går du fort lei av, så skaff deg er skikkelig borr. Dette kan være verdt å lese: https://teamcolibri.blogspot.com/2021/01/ismeite-etter-gjedde-160121-hvordan.html?m=1
  5. Oslofjorden er ødelagt. Vi mennesker har ødelagt den, og en skulle tro at vi gjorde det vi kunne for å bøte på egne synder? 7. november 2023 kom siste utgave av "Gjennomføring av helhetlig tiltaksplan for Oslofjorden", en statusrapport for Oslofjorden og arbeidet (eller mangel på arbeid) som gjøres for å bedre tilstanden for dette området. Les mer på bloggen: Om å brolegge med gode intensjoner... (teamcolibri.blogspot.com)
  6. For oss som faktisk har tid til å bruke båten er det der en økonomisk fornuftig dings..... Jeg er heldig nok til å få samme data direkte fra amerikaneren på akterspeilet, og informasjonen derfra har absolutt innvirkning på hvor hard jeg er på gassen med dagens bensinpris.
  7. Artig med noe nytt til neste sesong!
  8. Vi tester noe helt nytt i år, og hva det er publiserer vi på vår youtubekanal den 30. november. Meld deg på allerede i dag, så er du sikker på å få med deg hva slags sprell vi har funnet på denne gangen:
  9. Blasert som jeg er, så bryr jeg meg egentlig ikke om abboren veier 1200, 1250, 1260 eller 1300. Fisk opp til 5 kilo veier jeg alltid på denne vekten, så sammenlikningen for egen del blir riktig. Jeg har kontrollveid denne vekten flere ganger opp gjennom årene, og kan konkludere med at den er «nøyaktig nok», men godkjent for salg blir den neppe. Jeg har tre ulike vekter som vi «alltid» bruker. En for tullefisk (knarkvekta…), denne vi bruker her og så en for de store fiskene som går til 25 kg. (Sistnevnte fjærvekt.) Min erfaring er at mange vekter er nøyaktige «midt i» sin skala, mens de blir unøyaktige i begge ender av skaLen og særlig i den letteste enden.
  10. Som de fleste ivrige sportsfiskere, følger jeg diverse sportsfiskeprofiler i sosiale medier. De snakker gjerne varmt om "høstfisket". Det er visst da PBene renner inn og høydepunktene står i kø. Til det er jeg fristet til å si "nja". Personlig har jeg knapt nok en eneste PB om høsten, og jeg opplever ofte fisket som både tregt og vanskelig. At det også begynner å bli mørkt, kaldt og vått gjør tregt fiske enda tregere, rent mentalt. Egentlig ganske vondt der altså, men en PB hadde gjort det vonde litt mindre vondt? Les mer på bloggen: https://teamcolibri.blogspot.com/2023/10/eriks-fiske-oktober-2023-litt-vondt-er.html
  11. September er ofte en god fiskemåned. Været er gjerne bra, i det minste i starten av måneden, samtidig som vanntemperaturen synker og fisken livner til. Svarte september 2023 til forventningene? Les mer på bloggen: Eriks fiske september 2023 - måneden som bare forsvant (teamcolibri.blogspot.com)
  12. Takk, ja jeg fant den tråden. Nå fikk jeg utførlige tips via andre kanaler, som kombinert med litt kartstudier har medført at vi har flere plasser å teste enn vi kan rekke over i løpet av en helg. Da trenger vi bare at komboen ledig tid i kalenderen og OK vær klaffer….
  13. Takk, men det var bestemte steder i den fjorden jeg tenkte på. Hva slags biotoper de ulike artene foretrekker, og hvordan de fiskes har jeg nok nogen lunde kontroll på.
  14. Jeg har blitt fan av "chestpack" til slike ting, ikke minst fordi den kan kombineres med ryggsekk for de tingene jeg ikke tar frem så ofte. Min "brystpakke" kjøpe jeg på eBay for mange år siden, men siden det har utvalget eksplodert også i Norge, men ofte rettet mot fluehuer uten at det trenger å ha noen praktisk betydning.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.