Jump to content
Fiskersiden

erik

Members
 • Posts

  5068
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  429

erik last won the day on May 31

erik had the most liked content!

6 Followers

About erik

 • Birthday 01/02/1978

Contact Methods

 • Website URL
  http://teamcolibri.no
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Bærum, Norway

Recent Profile Visitors

13608 profile views

erik's Achievements

 1. Du er i flytsonen nå ser jeg. Bare å nyte det noen uker til, så blir vannet varmt og fisken mye vanskeligere, før det bedrer seg igjen når harvingen starter.
 2. Nei, hunkjønn med (genuin) fiskeinteresse er det ikke så mange av. Heldigvis fant jeg en av de få, som dessuten ser ut til å holde ut med meg. (Og jeg har såpass selvinnsikt at jeg skjønner at det siste er uvanlig det også…) Selvfølgelig er det plass i båten om jeg bare får tak i den før gravingen starter. Bare hyggelig det.
 3. erik

  Catch 22

  Pigghå står på listen min over fisk jeg virkelig ønsker meg. Hai er generelt kult.
 4. Og informasjon om konkurransen finner man hvor?
 5. B75L er 300W ja, mens M og H er 600. (175 er 1000W for alle tre frekvensbånd). Ja, dette er ekkoloddgivere med ett element og dermed ett frekvensbånd. 265-serien har to elementer og to frekvensbånd men er ikke kompatible med Ti2. Om de utnytter hverandre optimalt er et definisjonsspørsmål. Dette med effekt er først og fremst et poeng på skikkelig dypt vann, og delvis et poeng under kjipe forhold. En B150 på 300W klarer fint å detektere fisk ned til 100 meters dyp så lenge forholdene er nogen lunde OK. Følsomheten til disse ekkoloddgiverne er bedre enn feks 50/200-HDI så selv om effekten er lavere så ender du uansett med å se mer fisk fordi de fanger opp svakere ekko. HDS har høyere effekt enn Ti2 men også bedre signalbehandling så en HDS er naturligvis det optimale, men som du sier koster det deretter også. En Ti2 blir uansett bedre med en av disse giverne. 75L fungerer meget bra på grunt vann. I mine øyne er det egentlig der den er best pga ganske stor konevinkel.
 6. Gratulerer!
 7. Vanligvis ja, men montering har mye å si. Bronsehuset til en gjennomgående giver er i seg selv bedre enn plasthuset til en aktermontert giver og ofte vil det å få giveren inn under skroget og litt bort fra akterspeilet innebære mindre turbulens og dermed bedre bilder. Men en perfekt montert aktergiver slår en dårlig montert gjennomgående, så fasit her er ikke absolutt.
 8. Han skriver 21 men mener 19 og 20, nuvel! Oslofjorden kan by på gode sjangser for havabbor da, men det er et utpreget fiske tidlig morgen og sen kveld. Fordrer dessuten båt. Gjedde og gjørs er litt mer bitevillige på dagtid og litt enklere å få tak i uten båt. Alle kan fristes med popper om været er samarbeidsvillig, en av mine favorittfiskeformer i juli. Men la oss sikte oss inn på 20. så tar vi detaljene når vi vet mer om vær, deltagere og min tilgang på båt?
 9. Vera og jeg er med 21.07. Lite ferieplaner her pga overtagelse av ny kåk 01.07 men tre uker senere bør vi ha klart å finne igjen fiskeutstyret. Regner med at vi tenker fisking her? Oslofjorden er neppe det mest spennende for folk vestfra, så ønsket er kanskje ferskvann? Noen arter du fortsatt mangler eller ønsker? Med litt flaks er veien inn til hytta kjørbar rundt da, og er den det stiller vi seff med båt uansett om det er snakk om vann som smaker godt eller vann som smaker rart.... (Veien skal graves opp pga vann og kloakk, og jeg kan ikke hente ut båten før de starter siden jeg ikke har noe sted å ha den her hjemme på det tidspunktet.)
 10. Det er helt rått uansett hvor i verden man fisker.
 11. Grattis!
 12. Det er noen gamle travere her fortsatt, det ser man i trådene hvor nybegynnere poster spørsmål - de får stort sett svar fortsatt. Men antall poster hvor nybegynnere spør om ting er lavt sammenliknet med hva det var, og det er nok fordi folk i dag stiller sine spørsmål i diverse grupper på Fjesboka. Den trenden ser jeg på de andre forumene jeg frekventerer også, selv på de amerikanske. Mange av de gamle traverne var langt fra gamle i FS sin storhetstid, de var typisk i 20-årene da (meg inkludert...) Disse er nå småbarnsforeldre med alt det innebærer, og er heller ikke videre aktive på egne blogger eller på Fjesboka. Så joda, FS har mistet mye trafikk til sosiale medier (bloggkonseptet er stort sett dødt i dag) men det har også vært et generasjonsskifte.
 13. Det typiske svaret er B/SS175 fra Airmar, alternativt B/SS75. Men 50/200-HDI finnes som gjennomgående. (Produsert av Airmar, «Available in three different angles (depending on angle of the hull) 000-13905-001/ 000-13907-001/ 000-13906-001»)
 14. Det hadde vært kult. Sjekker med Vera og kommer tilbake til saken.
 15. Da ligger rapporten fra turen ute på bloggen, link der den hører hjemme.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.