Gå til innhold
Fiskersiden

erik

Medlemmer
  • Innholdsteller

    5 430
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    554

erik last won the day on July 24

erik had the most liked content!

6 følgere

Om erik

  • Bursdag 02. jan. 1978

Contact Methods

  • Website URL
    http://teamcolibri.no
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Kjønn
    Mann
  • Bosted
    Bærum, Norway

Nylige profilbesøk

18 207 profilvisninger

erik's Achievements

Experienced

Experienced (11/14)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • Very Popular Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Posting Machine Rare

Recent Badges

2,2k

Mottatte likerpoeng

4

Community Answers

  1. Forcemaster var en stangserie med litt «blandet drops». Ofte er det en fellesnevner som feks aksjon i en stangserie, men det var ikke tilfellet for Forcemaster. Beastmaster hadde en slik rød tråd gjennom hele serien haspelstenger, selv om havfiskestengene ikke fulgte den. Gratulerer forøvrig med jubileumspost.
  2. Ole-Håkon er utvilsomt en dyktig fyr, men her er han nok litt på tynn is. Det ene vannet i området rundt Moss med solabbor, Molbekktjernet, ligger 30 minutter gange fra nærmeste parkeringsplass. At noen skal gidde å bære med seg noe så komplett uinteressant som solabbor i en halvtime inn i skauen er direkte usannsynlig. Det samme gjelder vår hjemlige abbor, det er bare helt usannsynlig at noen vil spre den til biotoper den ikke har sjangs til å bli en attraktiv sportsfisk i. Karpe og suter har en betydelig verdi som sportsfisker, og jeg utelukker absolutt ikke st noen kan finne på å flytte på de. Samtidig er det min oppfatning at den praksisen (som det unektelig var en del av på 80- og 90-tallet i ymse miljøer) er avsluttet for lengst. Delvis fordi disse artene finnes en haug med steder og delvis fordi man har fått mer kunnskap om hvor uheldig det er å spre arter. Men både karpe og suter er på kanten av sin geografiske utbredelse, og vil ofte slite med å gyte. Siden de også blir gamle, kan du ende opp med at fisk som ble flyttet for lenge siden først nå får vellykket gyting, og vipps så blir de så mange at hvermannsen oppdager de. Jeg har feks fra ganske gode kilder at karpe og suter ble satt ut i Vansjø i flere runder frem til ca 2000, men personlig så jeg min første suter der i fjor (i en ulovlig åleruse forøvrig, rusene endte i søppeldunken).
  3. Drar på hytta i kveld, og planlegger noen utfall på østsiden av fjorden de kommende dagene. Vi trenger desperat 20-ish kilo makrell, gjerne pir, til kommende Vestlandstur.
  4. Været er ikke på vår side om dagen, men det hindrer oss ikke i å fortsette testingen vår av Lowrance Eagle med Tripleshot HD ekkoloddgiver. Denne gangen var det saltvann og makrell som var målet. Vi satte ut båten ved Svelvik og kjørte sydover. Tanken var å fylle fryseren med makrell, for lageret vårt er tomt. Underveis fikk vi testet kombinasjonen Lowrance Eagle og TripleShot HD over dybder som er litt på kanten av hva de er anbefalt til. Les mer på bloggen: Med Lowrance Eagle på makrellfiske (teamcolibri.blogspot.com)
  5. Siden været nekter å sammarbeide har undertegnede brukt litt tid med Lowrance Eagle på stuebordet. Under ser du tre korte filmer som forklarer ulike ting som kan være kjekt å kunne. Vi starter med film om viser hvordan du legger opp et skjermoverlegg, og da er det selvfølgelig tilførselsspenning som brukes som eksempel: Den neste viser deg hvordan du endrer bakgrunnsbildet til ditt eget: Den siste i denne omgang handler om noe alle som bruker Genesis Live må kunne. Her viser vi hva GSD-filene er og hvordan du sletter de:
  6. Bare å komme seg ut og leke. Jeg har ikke noen god forklaring på hvorfor giverne ikke skulle bli gjenkjent, som du sier kan man heldigvis velge de manuelt. Å lagre waypoints og ta hard reset kan være verdt et forsøk.
  7. Vi tar med oss en Lowrance Eagle med TripleShot HD ekkoloddgiver på abborfiske i Tyri- og Steinsfjorden. Er Lowrance Eagle et godt ekkolodd for det fisket?
  8. Vi åpner opp esken til en Lowrance Eagle 7 TripleShot, går gjennom innholdet i esken og snakker litt generelt om Lowrance sin nye innstegsmodell.
  9. Vi var der i 2021: https://teamcolibri.blogspot.com/2021/10/geiranger-2021-sprechen-sie-deutsch.html?m=1 Lusuer fant vi litt over alt, men typisk noen meter ut fra de drøyeste fjellsidene på 50-150 meters dyp. Lysing så vi aldri noe til der.
  10. Huff, triste greier. Spredningen mellom nærliggende tjern i Østfold er nettopp et godt eksempel på spredning som sannsynligvis ikke gjøres av mennesker. (Selv om den første utsettingen sannsynligvis ble gjort av mennesker.)
  11. Se på årstallet der du, mye har endret seg på kunnskapssiden på de 20 årene.
  12. Juni skal egentlig være den måneden hvor det begynner å bli fart i diverse fiskearter her på Østlandet. Jeg derimot, mistet all fart og gikk ned for telling... Men diverse fiske-relatert fikk jeg til mellom hostekuler og feber, og heldigvis en fisketur med uttelling også. Les mer på bloggen: Eriks fiske juni 2024 - eller mangel på det? (teamcolibri.blogspot.com)
×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.