erik

Members
 • Content Count

  4003
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  246

erik last won the day on May 18

erik had the most liked content!

Community Reputation

1427 Excellent

7 Followers

About erik

 • Rank
  Team Colibri
 • Birthday 01/02/1978

Contact Methods

 • Website URL
  http://teamcolibri.no
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Bærum, Norway

Recent Profile Visitors

9008 profile views
 1. Skjermbilder samt bilder av hvordan ekkoloddgiveren er montert ville hjulpet? Har du en «Fiskeinnstilling» som passer bruken, feks Generell? Har du angitt riktig ekkoloddgiver under Ekkolodd-Innstallasjon?
 2. erik

  Gjedde i vansjø

  På mobilen så litt enkle utsnitt men det gjør vel nytten. Minatangen er det gule området til venstre (med tall på), Haratangen ser du til høyre: På kartet fra dybdekart.no ser det slik ut utenfor Haratangen og ut mot grunna utenfor: Merket med rødt, høyst unøyaktig med finger på mobil, er steder der jeg har både Vansjø-persen min på gjedde (7,4) og gjørs (4,1).
 3. Garantien bryr jeg meg filla om, nesten uansett hva jeg kjøper. (Kanskje med unntak av nettopp bil.) Jeg bryr meg derimot veldig om reklamasjonsretten. Ergo tar jeg alt av service selv, noe jeg har gjort siden jeg ble gammel nok til å håndtere verktøy. Dvs sånn cirka de siste 30 årene. Jeg er på ingen måte mekaniker, men baserer meg på serviceheftet og de senere år Google, noe som har fungert bra frem til nå. So far so good. Suki-importørens representanter har tidligere meddelt at de ikke ser på kravet om oljeskift hver 100 time som relevant ved sportsfiske/ trolling. Jeg skifter i praksis olje hver høst før kuldegradene kommer og så en gang på sen vår/ tidlig sommer. Jeg skifter da begge oljene og filteret. Om det da er ved 100 eller 300 timer kan sikkert variere litt fra år til år. Det viktige her er å ha kontroll på oljen, både hva gjelder nivå og tilstand med tanke på vann. Noe kondens i oljen blir det gjerne ved sportsfiske, og den bør helst vekk (eller i det minste minimeres) før frosten kommer. Skulle det bli motorhavari med dagens praksis, skal jeg gjerne se den importøren som klarer å sannsynliggjøre at motorhavariet skyldes skifte av olje ved 300 timer og ikke 100. Faktum er at dagens påhengere STÅR i stykker før de GÅR i stykker.
 4. Nei, det er det ikke - men vi skal uansett smile og være glade hvis du betalte for en HST-DFSBL. Den giveren du har fått er en mer kostbar variant enn HST-DFSBL, den kalles ofte 50/200/455/800-HDI eller low/high-HDI. Den gjør det samme på 2D som HST-DFSBL, men har i tillegg elementer for downscan. De elementene får du ikke brukt med dagens HDS, men skulle du etterhvert oppgradere til en nyere modell får du altså downscan med på kjøpet nå. Du plugger i giveren som vanlig, og på Ekkolodd-Installasjon legger du inn HST-DFSBL. Din HDS vil da bruke den som en HST-DFSBL.
 5. erik

  Gjedde i vansjø

  Støtter anbefalingen av M&M. Nettbutikken deres er en skygge av den faktiske, så personlig oppmøte er å anbefale. Knallsjappe, og verdt å støtte opp om.
 6. Fangstrapportene ruller inn, takk for det. På bakgrunn av det kan vi også lage statistikk som kan være interessant for den enkelte trollingfisker, og vi har nå lagt ut dette på nettsidene våre: https://www.trollingfiske.org/statistikk-fra-fangstrapporteringen/?fbclid=IwAR0_a_Esdd9gBoZQUF1wApv5sCyhEjIXBFsWh-2Ss93aQuiADrrJZgCrPh0 Diagrammene her oppdateres i realtid etterhvert som rapportene kommer inn. Her kan du med andre ord se hvilke vann det fiskes mest på, og hvor det tas flest ørret eller hvor det går færrest timer per ørret. Merk at dette er realtid, det er ingen kvalitetskontroll løpende, så dersom noen skulle ha levert en rapport med litt for mange nuller vil statistikken bli forskjøvet helt til vi retter feilen (eller sletter rapporten som ga feilen). Kom gjerne med innspill dersom man skulle ønske andre diagrammer eller tall, vi er fortsatt i en test-fase her og tar gladelig i mot innspill.
 7. erik

  Gjedde i vansjø

  Som regel er woblere med ledd beregnet for lavere hastighet.
 8. Det er ikke sååå mange båter som har den perfekte flaten for å montere elektronikk uten hjelp av braketter. Selv båter bygget for sportsfiske (ala min egen) er sjelden bygget med tanke på plassering av elektronikk. Båten min har plass til innfelling av en skjerm, men hvem vil bare ha en skjerm? Da blir det en innfeldt og en på stativ. (RAM D i dette tilfellet siden det dessverre ikke er plass til sure-lok der.)
 9. erik

  Gjedde i vansjø

  Bly/ paravan fungerer fint det, også ved bruk av jigger der man ikke ønsker å "ødelegge" en jigg med tunge hoder som man ellers bruker lite av ved spinnfiske. Ved sistnevnte så kan en splittring i et pærebly som man kobler i hempen man fester jiggen med forresten også fungere bra, men kan fint legge på 5-10-15 gram på den måten uten at det ødelegger gangen på jiggen. 1,5 er lite for de fleste av mine woblere, det er få av de større som går pent noe særlig under 2 knop og flere må opp rundt 2,2 i mine øyne. Men her finnes det unntak, ikke minst "hybridbaits" ala SG line-through og tilsvarende. Det er i mine øyne viktigere å tilpasse fart etter hva man sleper på, enn å holde fart tilpasset sesongen. Så kjører man med woblere i isvann hadde jeg holdt 2+ uansett, eller skiftet til gummi så jeg kan dra ned farten. Man bør alltid prøve gangen ved båtripa før man slipper ut. Området ditt er slettes ikke galt men dra gjerne videre utover også til kantene i Storefjorden. En kant som har levert mye morsomt er den som går fra Haratangen og ut til grunna. Det er ikke helt tilfeldig at yrkesfiskeren gjerne setter garn akkurat der.....
 10. erik

  Gjedde i vansjø

  Dette er veldig smak og behag. Jeg begynner typisk sesongen med slowtrolling med gummidyr (shadder og curlytails). Gjerne med ganske tunge hoder på 20-30g fisket under sideparavan og hvor jeg bruker senelengden fra paravanen til jiggen til å justere hvor dypt de går. Typisk fart er 1,5 knop. Målet er å fiske nære bunnen, så bare to stenger og kort avstand fra stang til paravan så man har kontroll. Senere øker jeg farten og bytter da til woblere.
 11. Jeg har den selv foran og den tåler mer enn han som pleier å stå der og fiske. Hvis du ikke finner målene på nett kan jeg sikkert måle for deg.
 12. Jeg har bare fisket et par døgn ved Saltstraumen men min erfaring var som alle andre steder, fiske når det er drag i vannet. Men jeg fikk klart størst fisk andre steder enn i selve strømmen. Jeg hadde dog med båten min så dette er ikke nødvendigvis direkte overførbart til å fiske fra land. Jeg fikk forresten en liten kveite rett utenfor båtrampa. Jeg skulle bare teste ekkoloddet og slipper ned jiggen på 4-5 meters dyp under ekkoloddgiveren. Jeg skal love deg at jeg skvatt godt.
 13. Jeg har ikke vært på fjorden enda, men makrellen dukker vanligvis opp rundt 1. mai og har sikkert gjort det i år også. Dog går de dypt til vannet varmes opp. Typisk på 10-30 meters dybde.
 14. Joda, men det er mye ved kveitefiske som er ulikt det meste annet. Kveite har tenner, og en lei tendens til å rase rett ned på bånn. Begge deler krever en fortom som virkelig tåler juling.