Jump to content
Fiskersiden

erik

Members
 • Content Count

  4803
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  368

erik last won the day on May 11

erik had the most liked content!

Community Reputation

1810 Excellent

6 Followers

About erik

 • Rank
  Team Colibri
 • Birthday 01/02/1978

Contact Methods

 • Website URL
  http://teamcolibri.no
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Bærum, Norway

Recent Profile Visitors

11850 profile views
 1. Du tenker på denne? Du kan fjerne den siden du uansett har motoren så langt ned den går, men det kan hende du får gnisninger mellom braketten og nederste del på av motorhodet og må legge noe mellom.
 2. erik

  Gulp meitemark

  Nei. De er ikke i nærheten av levende mark.
 3. He-he. Jeg har en Motorguide Xi3 (24V/70LBS) frontmontert på båten, og en Motorguide R3-40 (12V/40LBS) aktermontert på jolla. Dog sikler jeg på en ny til jolla siden det har kommet børsteløse varianter med fjernkontroll nå. Min fader har kjøpt en og bruker den som dorgemotor (slowtrolling) på sin Hansvik 18. Foreløpig er motoren kliss ny men den overbeviser. Kjenner det kiler i lommeboka.... Men min erfaring med elmotor på båt begynte for over 20 år siden med en 12V/21LBS Mercury (i dag heter de Motorguide). I likhet med J.P lagde jeg meg brakett foran på båten (en Theri Micro Fun) og bru
 4. erik

  17. mai tur

  Gjersjøen og Årungen hadde vært der jeg hadde lagt ned "bynær" fisketid etter gjedde. Søk på de i forumet så finner du mye informasjon.
 5. I Oslofjorden så er som vanlig min anbefaling at du kommer deg ut på øyene (det går ferge). Der er fisketrykket langt lavere. Nakkholmen, Lindøya, Hovedøya, Langøyene og ikke minst Steilene, har en brøkdel av fisketrykket du eller møter på Bygdø, Fornebulandet og I Sandvika. Selv har jeg brukt mange timer langs land i Asker denne våren etter SØ, uten videre hell. Tasmanian Devil og Møresilda er mine favoritter fra land, men kastewoblere som IMA er heller ikke feil.
 6. Det kommer an på hva slags komponenter som er inne i motoren, men sjekk med selger/ produsent før du tester. Men for å svare på det opprinnelige spørsmålet, så er det sikkert mulig å snu den ved å vende motorstammen også. Stammen er typisk utskiftbar, men sitter gjerne FORDØMT hardt fast i motorhuset, så åpne toppen og se om det er enklere der.
 7. Jeg kjenner ikke den elmotoren, men enkle elmotorer kan du «snu» ved koble pluss på minus og omvendt. Spør selger/ produsent.
 8. erik

  Østmarka!

  Sølvkroken spesial i rød/ sølv og rød/ kobber er en personlig favoritt. 7 og 10g er fine i Oslomarka. Flue og dupp (bombarda) er sjelden feil det heller.
 9. Har en plan for trekkepremie i juni og august også. Juli dropper vi nok pga ferie, september er ikke spikret enda. Her fått bekreftet en fet premie til junior også, men har ikke lov til å gå ut med den enda.
 10. Fra Normark og May & Freds Fiske/ fritid har vi fått to 13 Fishing multiplikatorsneller som skal trekkes ut blant innmeldte (og godkjente) fisk i mai.
 11. Skal man strekke strikken litt med tanke på bølger, så er helt klart Alumarine 10 et bedre valg. Delvis på grunn av høyere fribord, og delvis på grunn av «båt» kontra «pram» skrogformen.
 12. Som tak-jolle er nok denne vel så egnet som den jeg hadde før (Alumarine 10). Jeg kan ikke ha last på taket av den bilen jeg har nå, men har hatt Alumarine 10 på taket på tidligere bil. Det går det, men jeg gikk fort tilbake til å bruke varehengeren all den tid jeg har en slik. Nå har jeg riktignok bare prøvd på SUV, det er sannsynligvis hakket enklere på en lavere stasjonsvogn. Jolla klarte alt av bølger vi kom borti helt fint, men er bølgene krappe så de bryter må de tas med fronten, hvis ikke blir man våt...
 13. Så langt i år har mitt fiske vært veldig variert, og denne uken var intet unntak. Det ble tid til et par kveldsturer i Oslofjorden rundt Asker, både fra land og med jolla (en Jon 12 fra West System). Dette var første tur med jolla i fjorden, og jeg skal ærlig innrømme at jeg var litt spent på hvordan bare 41 centimeters fribord og sparsomme 120 centimeters bredde skulle fungere i kombinasjon med hekkbølger fra alt som ellers beveger seg der ute. Les mer på bloggen: https://teamcolibri.blogspot.com/2021/05/turrapport-uke-17-og-18-litt-salt-litt.html
 14. Da er starten på et dybdekart på nett: http://dybdekart.no/Map/View/3813
 15. Plasser som er vel verdt et forsøk i Nøkle: https://kart.gulesider.no/m/WOaQf
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.