Jump to content
Fiskersiden

erik

Members
 • Posts

  4929
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  393

erik last won the day on October 8

erik had the most liked content!

6 Followers

About erik

 • Birthday 01/02/1978

Contact Methods

 • Website URL
  http://teamcolibri.no
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Bærum, Norway

Recent Profile Visitors

12761 profile views

erik's Achievements

 1. Hvor egnet er egentlig en "jonboat" til norsk fiske? Erik har brukt ett år på å finne ut av akkurat det. Les mer på bloggen: https://teamcolibri.blogspot.com/2021/10/testet-marine-jon-12.html
 2. Perhaps the most repeated question in Facebookgroups and forums regarding marine electronics: "What are the best settings?" The bad news is that there is no uniform answer to that, the good news is that you can adjust settings according to conditions if you have a little bit of knowledge as to what settings you should tweak and why. Here is part 1 of our guide to get the most out of your unit in regards to settings. Read more on the blog: https://teamcolibri.blogspot.com/2021/10/the-perfect-settings-for-lowrance-guide.html?m=1
 3. Du er helt sikker på at regulatoren er en regulator? Mål spenningen før og etter den for å finne ut om den virkelig er det du tror.
 4. Et lite tips om agnskaller, som det tok meg personlig mye frustrasjon å finne ut av.... Felles for alle skaller jeg har brukt, er at sena går gjennom skallen, og så har du en treblekork i enden som festes i fisken. For at ikke agnfisken da skal dras til en C pga presset fra snøret (da snurrer den voldsomt) festes sikres i hullet i skallen med tannpirker eller en liten plastpinne. Det er et knot fra Helv****... i praksis å få perfekt legnde på senebiten mellom skalle og krok. Hvis man derimot dropper hele tannpirkeren og i steden trer på et par duppstoppere (krok-duppstoppere-agnskalle) så går det som en lek å justere så lengden på sena mellom skalle og krok blir perfekt.
 5. Jeg har ikke produsert noe om det fisket, det står på listen over ting en burde skrevet eller filmet noe om. Jeg gjorde et forsøk på dette senest i går, men pga vind ble det for mye sus. Jeg bruker stenger og sneller tilsvarende det vanlige trollingfisket, men snellene er fylt med braid (Biltemas for anledningen) og så ca 20 meter monofilament ytterst. Mono bruker jeg for at klypene til sideparavanene skal fungere skikkelig. Slepet blyes ned med 20-50g dorgesøkke eller blyparavan. Typisk 20g på den som går mot land og 40-50g på den som går lengst fra land. Da går den innerste på ca 2 meters dyp og den ytterste på ca 4 meter i 1,7 knop. Jeg har prøvd litt ymse agnskaller. Det meste fungerer, men ulike skaller fungerer bedre eller dårligere ved ulik fart. De med skje (feks Fladen) fungerer best i sakte fart, mens de som bare gir rotasjon kan fungere helt opp mot 2,5-3 knop. Det er viktig å da både velge skalle etter farten man skal holde, og så tilpasse avstanden fra blyet til skallen for optimal gange. Desto nærmere skallen man fester blyet, desto roligere gange på agnfisken. Gode svirvler er et absolutt must.
 6. Kan utdype svaret mitt litt. Du kan fint bruke vesentlig tynnere multifilament enn dette. Årsaken til at jeg ikke bruker tynnere er delvis pga slitasje, og for abborfiskets del er det også for å unngå at sena går mellom spole og ramme på snella (jeg bruker nesten bare multiplikatorsneller ved slikt fiske). Særlig ved fiske etter gjedde med mye tynge "baits" så er det merkbar slitasje på sena under kastingen, og med tynnere sene ender du opp med å skifte desto ofter ettersom du stadig må kappe av de ytterste meterne som fliser opp. Tidleigere brukte jeg 0,08 ved abborfiske, men endte da opp med å skifte sene hver sesong, med 0,12 holder sena typisk to til tre sesonger før alt må av og ny sene på. Uansett dimmensjon på sena, bruk fortom. Ved gjeddefiske bruker du fortom både for å unngå at gjedda biter av og for å motvirke mekanisk slitasje når sena kommer borti stein og røtter. Ved abbor-/ ørretfiske bruker du fortom av mono/ fluorkarbon på 0,25-0,35 pga slitasje. Ellers helt enig med de over om at du må surre rundt armen, en stokk eller tilsvarende ved bunnapp som skal dras av.
 7. Til abbor, ørret og mindre gjørs bruker jeg typisk 0,12. Til gjedde bruker jeg rundt 0,30. Hvis multifilamenten graver seg ned er den ikke spolt hardt nok på.
 8. Gammelt jungelord: Det hender Erik forlater båten, og fisker fra land som en vanlig mann....
 9. Det ble tatt 2-3 stykker i fjor (som jeg vet om) og en i år. Dagens tips: følg diverse fiskehandlere på Insta, de poster ofte når de har «rar» fisk til salgs.
 10. Det enkleste er nok å montere en blokk mot ripa bak en av setene, og montere det du ønsker på blokken igjen.
 11. Ikke som jeg vet om. Jeg vet det er tatt en tunnin utenfor Hvaler i trål, DET er en art jeg gjerne skulle fått selv.
 12. Da er Geiranger tilbakelagt og rapporten ligger på kjent blogg: https://teamcolibri.blogspot.com/2021/10/geiranger-2021-sprechen-sie-deutsch.html?fbclid=IwAR3KuJGOtE_E65yGpSkzs5eLISnRpoSOI4Xesh0zdiovu7Ren5LY2jloJiM
 13. Jeg kan ikke si at jeg får større SØ på agnfisk, men jeg får definitivt flere. Hovedproblemet med agnfisk i makrellsesongen er at det går så himla mye agnfisk. Når man tauer opp 30-50 makrell på en økt går det fort 20-30 agnfisk også. Da blir fryseren tilsvarende fort tom.
 14. Da er også bloggen oppdatert med øvrige vinnere, inkludert vinner av en båt fra Pioner: https://teamcolibri.blogspot.com/2021/10/colibri-predator-cup-2021-resultater.html?m=1
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.