erik

Medlemmer
 • Innholdsteller

  2 869
 • Ble medlem

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  107

erik last won the day on February 23

erik had the most liked content!

Mottatte likerpoeng

894 Excellent

2 følgere

Om erik

 • Rang
  Team Colibri
 • Bursdag 02. jan. 1978

Contact Methods

 • Website URL
  http://teamcolibri.no
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Bærum, Norway
 • Interesser
  Predatorfiske
  Trolling
  Båt
  Ekkolodd

Nylige profilbesøk

3 764 profilvisninger
 1. Når det kommer til størrelse på båt og ekkoloddgiver, er det et tema med gjennomgående giver. For innvendig (shoot-through) og aktermontert (transom mount) har det ingen betydning.
 2. Jeg har større båt fra før, så tanken er en liten portabel jolle som primært skal ros men også tidvis brukes med elektrisk motor. Har noen av forumets medlemmer erfaring med det som finnes av blikkbokser rundt 10-11 fot der ute? Jeg er ute etter en jolle som er lett nok til å løftes og bæres noen meter av meg, dvs maksvekt på 50kg og helst godt under det. De alternativene jeg har funnet: Kimple Angler 330 Alumarine Aluminiumspram Prismessig er de svært like, vektmessig også. Kimple får pluss for helsveis, minus for at den er smal. Alumarine for pluss for noe høyere fribord enn alternativene og at den er en "båt", ikke en pram. Minus for klinker. Aluminiumsprammen får pluss for at den er bredere enn Kimple, minus for at den er klinket. Jeg er skeptisk til klinker og frostspreng, denne jolla skal nettopp brukes til å utvide sesongen når glassfiberbåten må gi seg pga is. Dette er de alternativene jeg har funnet som holder vekta, selv om Starcraft er veldig nære. Den er dog såpass mye dyrere enn de andre at den neppe blir aktuell å kjøpe ny og siden brukprisene på blikkbokser er helt tullete er neppe det noe alternativ heller. Jeg har en annen båt som står for det største innhugget i båtbudsjettet, så her skal det være lavbudsjett.
 3. Ellers går det an å fiske brunørret fra isen også.
 4. Siden det er fredag byr jeg på to nyheter man kanskje skal være litt forsiktige med.
 5. Korrekt. Men det forutsetter at et oppsyn sjekker fiskedybden. Jeg vet det har skjedd noen ganger i Drammensfjorden, så det er en viss risiko for å bli tatt. (Jeg har selv blitt kontrollert der.) Det å sette 50 snører er i seg selv ikke ulovlig, det er fiskedybden som avgjør.
 6. Korrekt, forutsatt at de er norske statsborgere så kan de benytte faststående redskap så lenge anadrom laksefisk slippes ut igjen. Utenlandske statsborgere har ikke anledning til å benytte faststående redskap i det hele tatt.
 7. Den var original. Andre steder praktiseres isfiske etter regler for båt, dvs to stenger.
 8. Denne drives av 12V ja, dvs et helt vanlig batteri. Om det batteriet så igjen er koblet til båtens motor spiller ingen rolle. Alle ekkolodd kan brukes i robåt. Det enkleste er kanskje å lage seg en kasse med batteriet i: http://teamcolibri.blogspot.no/2015/05/portabelt-ekkolodd.html?m=1 Mwn den modellen vi har sett på finnes også i en "ferdig" portabel variant: http://www.lowrance.com/en-US/m/Products/Ice/hook-5-ice-machine-en-us.aspx Bare be om at ekkoloddgiveren (den dingsen som skal ned i vannet) skiftes fra den som er i pakken til en ment å montere på båten.
 9. Som Lars helt korrekt skriver, lovverket skiller ikke på typen motor. På Gjers må du ro hvis ikke du har skriftlig dispensasjon fra fylkesmannen.
 10. Helt korrekt. Det garnfiskes hardt både ute i Tyri og inne i Stein. Målet er ikke nødvendigvis abbor, men gjerne brasme (som siden selges som åte til krepseteiner.). Men en kilosabbor går like fordømt i de garnene. Dette fullstendig idiotiske garnfisket med grovmaskede garn har ødelagt utrolig mye dessverre. I følge Fylkesmannen ønsker han ikke å stoppe det da det vil ødelegge "lokal kultur".
 11. En slik gjør nytten (og vel så det): https://mjosservice.no/produkt/lowrance/ekkolodd/ekkolodd/lowrance-elite-5x-chirp-200hyb
 12. 2D-elementet i TM185M er omtrent 10 ganger dyrere enn i 50/200/455/800-HDI. Det er ikke helt uten grunn.
 13. TVG er ikke ping. Gain = effekt/ følsomhet. TVG brukt skikkelig kompenserer for at to ellers like objekter gir svakere og sterkere ekko basert på avstanden fra ekkoloddgiveren. Feks vil en fisk på en kilo ti meter dypt gi et mye større ekko enn den samme kilosfisken på 100 meters dyp, på grunn av svekkelsen i signalet på større dybde.
 14. I ekkoloddbildet, Menu-Sonar og muligens Avansert? Pass på at du har oppdatert software.
 15. Det står det nok endel om i manualene. Men kort sagt så skal giveren stikke så vidt under båtens skrog, 1-2 cm. Pass på at det ikke er noe foran giveren som steglister etc. Er det slike lister under skroget må giveren monteres midt mellom to lister siden listene skaper turbulens som ellers forstyrrer giveren. Begynn med giveren i vater i forhold til skroget. Får du problemer i plan så vinkler du tuppen en grad eller to ned.