erik

Medlemmer
 • Innholdsteller

  3 276
 • Ble medlem

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  158

erik last won the day on December 5

erik had the most liked content!

Mottatte likerpoeng

1 122 Excellent

3 følgere

Om erik

 • Rang
  Team Colibri
 • Bursdag 02. jan. 1978

Contact Methods

 • Website URL
  http://teamcolibri.no
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Bærum, Norway
 • Interesser
  Predatorfiske
  Trolling
  Båt
  Ekkolodd

Nylige profilbesøk

5 669 profilvisninger
 1. Hva er en god pris for sjøkreps (i kg)

  Og skulle moral og etikk ikke være nok, noe det sikkert er, så har lovverket en pisk i bakhånd. https://lovdata.no/dokument/NLO/lov/1980-06-13-24/KAPITTEL_13#KAPITTEL_13 Bøter eller fengsel i inntil 2 år er strafferammen du ser på. Så gå via lokalt salgslag slik du skal. Les dette om hvordan du går frem: https://www.fiskeridir.no/Fritidsfiske/Salg-og-utfoersel/Salg-av-fangst
 2. Etter å ha dengt litt med bare Loaded Texan uten bullet så ligger det an til at undertegnede ønsker seg enda en triggerstang. Veide litt ymse jigger med kroken i og ligger rundt 7-15g vekt. Litt for lett for de triggerstengene jeg har i dag.
 3. Har laget litt diverse versjoner med eller uten bullet foran, og prøver meg frem. Bulletvekter på 5, 7 og 10g er ikke allverdens og krokblyet er 1,5-3g avhengig av krokstørrelsen.
 4. Det gjenstår å se, foreløpig har det ikke levert så mye som et napp. Men litt tidlig å dømme basert på to turer på til sammen tre timer. Noe av grunnen til at jeg tok opp igjen dette er fordi jeg kjøpte noen kroker som ser ut til å fungere veldig bra. Jeg har generelt endt opp med at jiggen ofte snurrer rundt med klassisk krokoppsett, men disse med en liten blyvekt på motvirker det. Gunki Loaded Texan heter de. http://www.pezonetmichel.com/en/catalog/product-3114-gunki-loaded-texan-hook
 5. Det var faktisk det. Jeg glemte fingervantene mine, og det straffet seg litt, men ellers en fin tur med kakao og matpakke. Ble en snartur ut i går formiddag også. Snek meg til 10-15 kast før jeg måtte gi meg. Digg å bo såpass nære sjøen at man kan snike seg ut og være tilbake før noen egentlig merker at man var borte. 2 grader i vannet og issnerk.
 6. Som Griseflax vil jeg også ta utgangspunkt i naturlig byttefisk i vannet, både med tanke på woblerens størrelse og farge. Er det bare ørret og røye i vannet, vil det typisk bety woblere på 8-15 cm med farger som ørret og røye.
 7. Stripet pelamide (bonito) 2016 og 2017

  Skal vi dømme etter de siste fire årenes vandringer av storebroren størje, kan vi oppleve den også innenfor Drøbak i 2018. I 2017 snudde de rett syd for Drøbak. I 2016 snudde de ved Hvaler etc. Det hadde virkelig vært artig å se.
 8. Valg av snelle.

  Jepp, derfor har jeg gått over til det for det meste av fiskeutstyret mitt. Sparer masse tid på vedlikehold også så dette er vinn-vinn.
 9. Valg av snelle.

  Kikker du litt på ekstremt surffiske ala haifiske fra strendene i Afrika, er det multiplikatorer som dominerer. der denges det ut ting som veier vesentlig mer enn det som brukes her hjemme. De fleste vil nok bruke en haspelsnelle her, ymse baitrunnersneller er populære. Jeg har et par Shimano (heter de AX mon tro?) selv som har fungert fint de ti årene de har ligget i boden min.
 10. Bunnmeite i sjøen.

  Bare å spørre i vei det, det skader ikke. Men spørsmålene dine er ganske åpne, dvs de krever et par doktorgradsavhandlinger for å besvare, og da blir fort svarene litt generelle.
 11. Bunnmeite i sjøen.

  To artikler som er verdige litt lesetid: https://www.hooked.no/artikler/fiske-flyndre-og-andre-spennende-bunnfisker https://www.hooked.no/artikler/slik-fisker-du-flyndrer
 12. Kort, men ikke godt. Eller, det er egentlig alltid godt å komme ut og denge litt. Jeg har kjøpt en ny stang- og snellekombinasjon, og har ikke minst gjenfunnet en fascinasjon for texas-rigging av jigger. Da passet det fint å ta med jentungen ut en tur et par timer søndag morgen og se om vi kunne finne en sjøørret. Erica denger (forbausende) tålmodig i tåken. En håndfull minusgrader skiftet over til rundt null mens vi holdt på, og tåken skapte en vakker trolsk stemning. Men bortsett fra stemningen var det lite i hente i Oslofjorden denne gangen. Ikke så mye som en følgefisk. Texas ribster Texas Strike Pro Piglet Shad Men jeg fikk da testet den nye stangkombinasjonen litt, og så langt er jeg happy med den: Berkley Pulse EVX 6,6 Diverse varianter av jigg på texas ble testet, sånn omtrent halvparten gikk fint og resten blir kassert. Så da ligger det an til nye runder med rigging og testing fremover så jeg har et nytt arsenal klart til neste sjøørrettur. Da kan det hende at det blir med en Lowrance FishHunter også, siden det visstnok er en slik på vei i posten for testing.
 13. Klikk på symbolet i postens øverste høyre vindu, velg "Rapporter", fyll inn egnet tekst/ kommentar med grunnen til at du mener innlegget bør slettes/ modereres, så går det klage til moderator. Jeg har brukt den en drøss med ganger og spam-innlegg etc har blitt fjernet rimelig raskt. Se gul markering.
 14. Litt pussig at han ikke har postet noe om Stillehavslaksen som har rømt i Danmark, fra ulovlig oppdrett.
 15. Verdt å lese for de med AIS, og særlig de som har både AIS og FM. https://www.panbo.com/archives/2017/11/ais_issues_garmin_navico_mcmurdo_amec_and_srt.html