erik

Members
 • Content Count

  4223
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  281

erik last won the day on January 13

erik had the most liked content!

Community Reputation

1514 Excellent

7 Followers

About erik

 • Rank
  Team Colibri
 • Birthday 01/02/1978

Contact Methods

 • Website URL
  http://teamcolibri.no
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Bærum, Norway

Recent Profile Visitors

9986 profile views
 1. Kommende Lowrance Hook Reveal med 50/200-HDI (ikke de andre variantene) og Garmin Striker Plus CV kan være gode alternativer men outsideren Raymarine Dragonfly er også verdt en kikk.
 2. Giveren står kanskje bittelitt lavt, men ser ellers ok ut den. Konevinkelen er smal, og blir tilsvarende følsom for vinkelen mot fisken. Bildet på Insta er med en båt som ligger stille, da blir nødvendigvis fiskene streker på tvers av skjermen, og ikke buer. Her er et av Atles skjermbilder med TM260 med NSS Evo2. 50kHz har videre kone enn 200 og gir derfor bedre buer på litt grunnere vann. (Atle er havfiskeren av oss i TC.) Har du noen skjermbilder fra HDSen din?
 3. Eksempel på hvordan TM260 på HDS Gen 2 BØR se ut. TCs Instagram For all del TM265 er en bedre ekkoloddgiver enn TM260 (kanskje bortsett fra til bunndeteksjon på dypt vann, der er 260 svært bra), men fornuftig å teste den du har litt mer før. Ellers har Atle i teamet 260 på sin skute, så det ligger litt skjermbilder med den mot både HDS og NSS (Evo2) på bloggen. Han har nettopp begynt å leke med Evo3, så det kommer mer der etterhvert også.
 4. Velkommen til forumet! Det blir eksakt samme bilde, men typisk skalert opp og med litt dårligere oppløsning siden WIFI-feeden komprimerer noe. Vær litt obs på at TM265 vil bruke BEGGE ekkoloddportene på HDSen (ulikt din TM260 altså), så du får ikke brukt annen ekkoloddgiver (feks 3 in 1) med den. Til bruk i saltvann vil jeg uansett anbefale StructureScan 3D (giver og modul) siden denne leverer bedre i saltvann enn Active Imaging. På 0-50 meter vil 265 være merkbart bedre på å vise fisk i vannsøylen enn 260, siden L-elementet i 265 har større konevinkel enn 50-elementet i 260. Jeg er dog ikke helt sikker på om jeg selv hadde prioritert det all den tid du har en 260 som er en utmerket ekkoloddgiver. Hvis man ønsker noe med bredere konevinkel for grunt vann, hadde jeg heller komplettert 260 med feks en TM165HW eller en TM150M. Da er vi dog litt inne på "smak og behag", vel så mye som ren teknikk. Oppsummert: Kjøp så stor skjerm du har råd til, behold 260, legg til en ekkoloddgiver med vid konevinkel og vurder SS 3D.
 5. Enig i antagelsen om at det kan handle om næringstilgang. Ser forøvrig at svenskene gjør endel forsøk om dagen vedrørende tiaminmangel.
 6. I sjøen kan du vifte med spaghetti året rundt, etter ørrret og annet. I ferskvann må nødvendigvis isen åpne seg rundt bekker etc først, men nymfefiske i råk har definitivt gitt noen overraskelser tidligere.
 7. Eksempel på slips: Eksempel på julegris:
 8. Med en grei ekkoloddgiver på Hook2 7 Splittshot (HDI): Som du ser klarte den 484 fot i saltvann, da med HST-WSBL. Men Hook2 er utvilsomt mest egnet på grunt vann. Bruker du ekkoloddgiverne som følger med er det kombinasjoner som er lite egnet på dypere vann enn 10-20 meter.
 9. Fantastisk, takker og bukker.
 10. 1. Nytteverdien ved sportsfiske er vanskelig å dokumentere sånn i det store og hele, å dokumentere nytten av det ene mot det andre innen sportsfiske når nytteverdien av sportsfiske som helhet vil variere fra person til person, tror jeg ikke jeg skal begi meg inn på. Ved fisket som jeg holdt på med da jeg testet utstyret, er nytteverdien at ungene ser hva som skjer under isen, noe som øker motivasjonen (når det ikke napper), pluss at diverse turgåere med spørsmål ala "Er det fisk her da?" lett kunne overbevises. Kall det folkeopplysning for liten og stor. Ekkolodd som viser umiddelbar bevegelse i vannet har ellers nytteverdi ved at du ser om det er fisk der du er, og hvordan den reagerer på det du serverer. Basert på førsnevnte kan man velge å flytte på seg om det ikke er fisk å se, basert på sistnevnte kan teknikk, utstyr eller agn endres. 2. Ved fiske etter tusebrødre er det bortimot null effekt, så lenge vi regner antall tusenbrødre i posen som det avgjørende. Effekten ved å flytte seg raskt er mye større enn effekten man får fra det jeg nevner under punkt 1. Ved fiske etter større abbor, og fiske der man sitter mer statisk, drar man veklser på det jeg nevnte i 1. 3. I pulk spiller vekten liten rolle for min del. Dagen jeg testet dette var det ikke føre for pulk mellom bilen og isen, og da var det utvilsomt tungt å bære på. Men normalt vil jeg ikke bruke slikt utstyr ved svært mobilt fiske i det hele tatt, dette var først og fremst en tur for å teste at oppsettet som sådan fungerte. 4. Det blir fort opp til den enkelte, en subjektiv sak kan du si. Noen synes "skogens ro" er primærmålet med fisketur. Andre synes teknologi i seg selv er artig, en slags hobby i hobbyen ala fluebinding for fluefiskeren. Jeg er nok oftere i siste kategori enn den første, men det varierer fra tur til tur. Utstyr ala dette er ikke med meg på hver tur, det kommer an på hva jeg føler for der og da. 5. Der man forventer større fisk, ja utvilsomt. I dette tilfellet hadde jeg ingen forhåpning om abbor over 50g, og da anser jeg risikoen for at snøret skal sette seg i pinnen som minimal. Kan legge til at det tidvis er frustrerende også. Med teknologi ser man hvor mange fisk som ikke bryr seg om det man presenterer, og som heller ikke biter etter justering av teknikk/ utstyr/ agn.
 11. Gjellum var kanskje ikke så dumt. Vi har vært der på sommeren før, meitet diverse karpefisk. Takk for tips, nettopp slik inspirasjon jeg søkte etter. Ang Stovi så tok jeg med jolla opp der et par ganger mens jeg hadde den, og tauet opp både garn og liner i prosessen. På isen har jeg fjernet diverse ståsnører (med levende agnfisk forøvrig). Som regel har diverse ølbokser og annen emballasje fra østblokken havnet i samme søppelpose. Triste greier, for vannet er ellers en liten perle.
 12. Kysttorsken sliter utvilsomt, derav nye regler med fredningstid og -soner. Årsakene er nok sammensatt, per nå er det endringer i avrenning fra jordbruk, varmere vann og påvirkning fra nye arter som ser ut til å være de største bidragsyterne til problemene. Den utviklingen har vi allerede sett lengre sør, feks mistet Danmark brorparten av sin kysttorsk for 15-20 år siden. For en legmann kan det se ut som det som tidligere har skjedd lengre sør flytter seg stadig nordover.
 13. Joda, har vært på alle de. Storabbor i Stovi er dessverre en historisk begivenhet, våre østeuropeiske gjester har tømt det vannet for alt over 200g.
 14. Jeg trenger litt inspirasjon/ input. Målet er isfiske til helgen, med et par barn som følge, gjerne blandet med skøytelek og god sjangs for fisk. Om fisken er stor eller ei spiller ingen rolle, art er heller ikke viktig, men kort avstand fra bil til fiskeplass er et poeng. Vi er rimelig mobile, men kjøreavstand fra Oslo innenfor en time er fint. Betaler gladelig fiskekort, veiavgift etc. Vi var på Ulsrudtjern sist helg, artig nok men vi trenger litt variasjon. Jeg vurderte Lysern, men med dagens isstatus utgår det med små barn på lasset. Gode forslag?
 15. Jeg shopper rundt. Noe fra Mjøs, noe fra Thale, noe fra Clas Ohlson og noe fra eBay. Denne gangen kom alt fra boden, brukte bare ting jeg hadde liggende fra andre prosjekter.