Drømmefisken

- Vinn drømmereise til Alaska for to i Norges nye landsdekkende fiskekonkurranse! Premier for over 500.000 skal deles ut.

DU kan enkelt delta, uansett hvor i landet du bor og hvor mye du fisker. Månedlig premiering. Les mer her; https://goo.gl/3zSMUq 

erik

Medlemmer
 • Innholdsteller

  3 721
 • Ble medlem

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  198

erik last won the day on September 11

erik had the most liked content!

Mottatte likerpoeng

1 310 Excellent

4 følgere

Om erik

 • Rang
  Team Colibri
 • Bursdag 02. jan. 1978

Contact Methods

 • Website URL
  http://teamcolibri.no
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Bærum, Norway
 • Interesser
  Predatorfiske
  Trolling
  Båt
  Ekkolodd

Nylige profilbesøk

7 887 profilvisninger
 1. erik

  Alternativer båt 5 meter og alu?

  Jeg kjøpte en HDS 9 Gen 3 da de ble solgt ut i våres, men av ymse grunner har den ikke blitt levert til meg før nå. (Mest min egen feil.) Men min lett aldrende HDS 8 Gen 2 er nå erstattet: Den fikk sin ilddåp allerede i helgen som var, og ble selvfølgelig oppdatert til softwareversjon 18.2 som gir Genesis Live. Siden Gen 3 (og Carbon) ikke leker veldig godt sammen med eldre HDS så tok jeg min HDS 5 Gen 2 i fronten av ethernet nå. Jeg har i praksis to HDS Gen 2 (5 og 8) til salgs som en konsekvens av dette, men de legger jeg under annonser her litt senere. Tanken er å erstatte de to med en nyere modell til våren.
 2. Så lenge du holder deg under 2,5 knop og synes det er greit at det blir litt vinkel på wiren så klarer du deg fint med et lodd på 5 kilo. Så må du heller senke farten til 2 knop dersom du skal helt ned på 30 meter. (Selv er det sjelden jeg fisker dypere enn 15, som regel går en rigg på 15 og en på 10.)
 3. 1. Det varierer nok noe fra vann til vann, og ikke minst når på året du praktisk leger ned flest timer. Til vinter, vår og sen høst er det bare tull de stedene jeg fisker. Til sommer og tidlig høst (dvs nå) får jeg ca 50% av ørretene på rigg. 2. Nja. Jeg hadde helt klart gått opp et hakk så du får justerbar lengde på bommen og en rigg som tåler mer enn 6 kg lodd. Selv om du bare skal bruke 6 kg så flekser Easy Troll merkbart og er i praksis ikke egnet for mer enn kanskje 4 kg. 3. Det kommer veldig an på båten. Post bilder. 4. Ingen begrensning, bare flere muligheter. 5. Det var det da. Jeg har hatt lodd fra 1,5 via drøye 3 til 5 og 7. Jeg bruker i praksis bare 5 og 7 nå. 6. Se 1.
 4. erik

  Alternativer båt 5 meter og alu?

  Korrekt, den sjøen er så vidt jeg hører den heteste kandidaten for å ta over. Men det er mye ryktebørs i dette.
 5. erik

  Alternativer båt 5 meter og alu?

  Jeg vet at Villmarksbutikken ser etter alternativ arena, men akkurat det er ikke helt enkelt. Man må ha en sjø og et område på land som er stor nok til å håndtere 80 ekvipasjer og samtidig skal området være lite nok til at man har kontroll. Vi får bare vente og se hva gutta finner på.
 6. erik

  Alternativer båt 5 meter og alu?

  Team Colibri 2 karret seg inn på en 20. plass av snaue 80 lag. Vi var langt unna 200kg, var strengt tatt langt unna 2kg også dessverre.... Hurdalsjøen og jeg har blitt bedre kjent siden mine første forsøk der, men vi er mer som bekjente enn som venner. #møkkasjø
 7. erik

  Alternativer båt 5 meter og alu?

  På vei hjem fra NM i abborfiske i helgen kjørte jeg ekvipasjen min innom en vekt. Selv om den øvelsen er nervepirrende vil jeg sterkt anbefale alle som trailer å gjøre dette så man får sjekket hva man virkelig har av vekt på hengerens aksling(er). Det er mange som har fått seg skikkelige overraskelser. I dag hadde båten ikke elmotor eller batterier til elmotor, og bare halv tank etter å ha rast rundt på Hurdalsjøen i noen timer. Vekta ble (pussig nok) ganske nøyaktig som forventet. Hengeren min har tillatt totalvekt på 1350 kg og egenvekt på 349kg. Jeg er med andre ord fint innenfor hengerens tillate totalvekt selv med full tank og mer utstyr i båten. Jeg er også veldig glad for at jeg valgte nettopp denne båten, og ikke noen av alternativene som veier 100-150kg mer, for da hadde jeg kommet farlig nære ulovlig totalvekt. (Bilen min kan bare dra 1350.)
 8. erik

  Havabbor Indre Oslofjord 01.09.18

  Takk. Det er Dag (til høyre med TC-caps) som har klippet og limt, jeg (til venstre med Navionics-caps) har bare bidratt med en fiskeplattform og smilt pent underveis. Skal lage en sak om kamerafestene våre etterhvert, vi har en "lur vri" der som ikke koster flere tusen kroner. Det er gull å få kamera vekk fra båten ser jeg.
 9. erik

  Montering av motorguide xi3 24v

  Høres ut som du kan spise en ekstra porsjon til middag med god samvittighet fremover.
 10. Trist, rett og slett trist.
 11. Vi prøver oss på en ny vri her, videorapport. Drøye 11 minutter med fisk, fiske, båtporno, feelgood og utstyrspreik.
 12. Vi har også en liknende case med den forhandleren internt på teamet. Feilmontert ekkoloddgiver til tross for at det skriftlig ble informert om på forhånd at de IKKE skulle montere giveren. At de også presterte å sette på en langstammet motor på en båt beregnet på kort stamme løftet ikke akkurat helhetsinntrykket for å si det pent. For ordens skyld er saken vår ordnet nå, men om det var fordi de tok til vettet eller fordi de ikke ville bli «outet» på en viss blogg er et mer åpent spørsmål.
 13. erik

  Agn for ørretfiske i ferskvann

  Ikke bruk agn fra sjøen i ferskvann. Meitemark eller agnfisk (sistnevnte lokal fra akkurat det vannet) er klassikere.
 14. erik

  WA-båt for trolling og havfiske

  Vi har unektelig diskutert litt på andre plattformer også, men tar min vri på det her. Aquador kjenner jeg ikke, har aldri satt min ben i den eller sett den i levende live, så den kan jeg ikke si noe om. Siden du primært trailer ser jeg på Silveren som det beste alternativet, rett og slett på grunn av vekta. Jeg har aldri kjørt 650 men har kjørt forgjengeren 630 og det er/ var et av de beste allround-skrogene jeg noen sinne har prøvd. Forbausende lettdrevet for sin størrelse og V, samtidig som den tar sjø svært godt. Den er også akkurat "passe" rund i baugen så ikke nesa på båten dykker hardt i sjøen, så du skal ha svært grov sjø før det slår over fronten. Faktisk er den helt åpne versjonen av Eagle (CC) en av mine absolutte drømmebåter etter at jeg kom borti den som utleiebåt på en fiskecamp for et tiår eller to siden. Med tanke på at du primært troller og sekundert spinnfisker vil jeg påstå at utformingen av akterdekket er svært viktig. Du må komme til helt bakerst, og hvis du også har praktisk mulighet til å sette på en kicker slik at den kan betjenes fra akterdekk er det en stor fordel. Med kicker står du også mye mer fritt med tanke på hovedmotor, og ikke minst er det et sikkerhetsaspekt i kickeren siden vi tross alt snakker om bruk på store åpne flater og med motorer som ikke er helt splitter nye. Sekundært hadde jeg sett på at det er enkelt og trygt å komme fremover. Dine barn vil straks være der at de fisker selvstendig fra fordekket mens du fisker baki, og det er et poeng at de kommer seg mellom på en trygg måte. Tenk også på at det fortsatt skal være trygt, selv om du monterer trollingbar og targa etc. Denne må med andre ord ikke gjøre det vanskelig å komme frem på båten. Ellers er det litt spennende at du tar stikk motsatt valg av meg. Jeg byttet som kjent båt for å komme ned i vekt og størrelse.
 15. Har kastet med multiplikator i bare 30 år, men jeg såpass sær at ved tyngre fiske sveieer jeg med venstre og ved lett fiske sveiver jeg med høyre.