erik

Members
 • Content Count

  4056
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  256

erik last won the day on July 5

erik had the most liked content!

Community Reputation

1452 Excellent

7 Followers

About erik

 • Rank
  Team Colibri
 • Birthday 01/02/1978

Contact Methods

 • Website URL
  http://teamcolibri.no
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Bærum, Norway

Recent Profile Visitors

9174 profile views
 1. XID (som den automatiske gjenkjenningsfaktor av ekkoloddgiver heter) er vanligvis stabilt på HDS. Tok du hard reset etter oppdatering? Hvis ikke, lagre waypoints og gjør det. Ser du på riktig kanal? Dvs kanal 2? Det er fort gjort å se på kanal 1 under ekkolodd-installasjon.
 2. erik

  Lokale helter

  Her jeg er er det primært bobiler som blokkerer muligheten for videre framferd.
 3. Du har da en SS75H hvis jeg husker riktig? I så tilfelle er du høy chirp, samt alle enkelfrekvensene i det sveipet å velge mellom (inkludert 200 kHz). Du har en Elite Ti, den kan ikke bruke 2D i chirp og structurescan samtidig. Din SS75H har heller ikke structureScan, den er ren 2D. Jeg husker ikke helt rekkefølgen på hvordan du kommer dit, men du kan deaktivere StructureScan i sin helhet i oppsettet så den blir borte som menyvalg. Da slipper man muligheten for feiltasting etterpå.
 4. Jeg kjenner jeg har litt lyst på den nye Tekota. Men som et PS så er det 600 du skal ha til allroundbruk. 500 er fin til type sjøørret etc, men til større ørret og laks så blir det for lite.
 5. Taake: Du har fungerende XID og oppdatert software? Roten til alt ont er XID som ikke fungerer....
 6. Torsk ja, og sannsynligvis noe under minstemål om jeg kan få være bittelitt kritisk.
 7. erik

  Vansjø 22-23.06.19

  Den komboen er riktig bra den, og finnes dessuten i blå.
 8. Helt konge. Veldig fint at du gidder å både lage og legge ut.
 9. I praksis ikke. Tørrkjøring av kraftige ekkoloddgivere er ikke lurt, men det blir neppe tørt under skroget ditt uansett hvor fort du kjører med en halvplaner. :) Men hvorfor ikke ta ut den som er der og bruke den samme plassen?
 10. Som tittelen sier, hvilken frosk må man bare ha i popper-boksen? Eksempler er IMA DaBeat, Lunkerhunt Lunker Frog og Berkley Frenzy Frog: Jeg fisket med DaBeat i går, plenty med fisk som tok den og definitivt weedless da jeg kunne pælme den inn i alt av vegetasjon uten at den satte seg fast, men jeg slet med dårlig kroking. (0 av 5) Litt liten egenvekt så noe krevende å kaste, gir lite fotavtrykk og en diskre bevegelse i vannet så veldig fin på steder med grunt vann hvor fisken blir lettskremt. Frenzy frog er personlig favoritt når man skal ha masse action, den popper skikkelig og kroker fisken godt. Langt i fra weedless dog så denne krever at man er våken når man kaster den. Veier plenty så du kaster en mil, men beina kan løsne etterhvert som de blir slitt. Lunker Frog er bestilt, ser flere skryter av denne på nett men har ikke prøvd den selv enda.
 11. Bare hyggelig. Brunt eller svart med litt glitter i har fungert fint på poppere og mudlere for min del.
 12. Når det er mørkt bruker jeg nok 90% WB. Sort sådan med litt glitter i halen. Størrelse må man nesten bare prøve seg litt frem på. Ellers skal man ikke kimse av noe i overflaten, en muddler eller mindre popper kan lage liv og røre. Med popper blir selv mengdefiske etter makrell morsomt. Når det er lyst varierer jeg litt mer men bare så vidt. Reker og decivere er vel det som det går mest i men jeg faller tilbake på Mickey Finn med ujevne mellomrom, bare for å bruke noe som river i øynene. I Indre Oslofjord er gjerne småsilden ganske grønn over ryggen, så decivere med grønt i er personlig favoritt. Men fra juni og utover fisker jeg ikke på dagtid lengre i det hele tatt, bare tidlig morgen og en og annen kveldstur. Jeg fisker fra båt,og da primært på steder man ikke når fra land. (det er litt av poenget når man har båt, komme seg vekk fra resten av folket.) Så plassvalg kan jeg ikke bidra med dessverre.
 13. Du gjør ikke noe feil, hvis det er noen trøst. "Det bare er sånn", som jeg innimellom må svare treåringen når ting går utenfor min forstand. Jeg opplever det samme selv, jeg ser at ørreten er der men den bare nafser litt eller så overser den det jeg serverer fullstendig. Vær litt obs på at både sei, lyr, makrell og sild kan finne på å vake.