Jump to content
Fiskersiden

erik

Members
 • Posts

  5393
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  540

erik last won the day on May 21

erik had the most liked content!

6 Followers

About erik

 • Birthday 01/02/1978

Contact Methods

 • Website URL
  http://teamcolibri.no
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Bærum, Norway

Recent Profile Visitors

17522 profile views

erik's Achievements

 1. Elite FS en glimrende mellomklassemodell, kombiner med feks Airmar TM150M.
 2. I dag har jeg en Motorguide Xi3. Motorguide hadde litt software-trøbbel før men fungerer bra nå. Alternativet i liknende prisklasse er Minn Kota. Men ja, det koster en hel del penger.
 3. Med det budsjettet så blir det å handle brukt, eller en innstegsmodell ala Eagle.
 4. Så små motorer pleier å være ensylindret, noe som sammen med enkel konstruksjon betyr støy og vibrasjoner. Med så liten hovedmotor som 40HK hadde jeg ikke brukt noen bensindrevet dorgemotor selv, da hadde jeg brukt drivanker i steden. Ett på hver side av båten. Men her får du bare prøve deg litt frem og finne ut av hva du trives godt med selv også.
 5. 1. Ja og ja. Det er et bra sett for dette fisket. 2. Jeg har dorget lite med woblere, mest med agnfisk og jigg. Men jeg har et par mindre kveiter på en amerikansk wobler beregnet for å fiske etter super-gjedda musky. (Jeg husker dessverre ikke merket.) Du har rett i at du helst ikke vil ha en wobler som dykker for mye, men du fisker med wobleren veldig tett på riggloddet så det er uansett begrenset hvor mye wobleren rekker å dykke så dette er ikke veldig viktig. Du vil også ha en wobler med skikkelig grovt kroksett. Da blir det meste av nordiske varianter litt pinglete. Men Rapala Magnum har mange kveiter på samvittigheten og er verdt en kikk. 3. Jeg har elmotor og dorger gjerne sakte, rundt 1,5 knop, da fungerer det med klype (med jigg eller agnfisk). Men det fleste bruker bensinmotor og ligger rundt 2 knop, da løser klypa fort ut, særlig med agnfisk. Helt vanlig gummistrikk gjør jobben, gjerne litt tynn strikk (Jeg brukte noen i en boks med masse ulike farger fra Biltema før jeg kjøpte elmotor).
 6. WIFI kan også brukes til å gi posisjon til nettbrett uten egen GPS-mottager (feks IPad som er WIFI only, uten SIM).
 7. WIFI med Elite FS og/ eller HDS brukes til å dele til smarttelefon/ nettbrett, ikke mellom enhetene som sådan. Du kan feks speile enheten din på et nettbrett, eller gi nettbrettet posisjon og dybde for å bruke sammen med apper ala Navionics. Da kan du ha Navionics på nettbrettet med Navionics Live på, og et helt annet kart på enheten din. Jeg brukte de mulighetene da vi var i Lofoten sist, med C-Map i båtens Elite FS og Navionics på IPad. Eller for å vise ekkolodd til den som stod foran i båten. Elite Ti2 brukte WIFI mot en annen Ti2 for å dele 2D-ekkolodd, kart og synkronisere waypoints. Men det fungerer kun Ti2 til Ti2.
 8. Den er strengt tatt laget til Kjell Ingar, som til tross for min eminente forklaring på Messenger ikke fikk det til….. Men det er hyggelig at den kan hjelpe andre også. Ethernet er et «must have» når man har to eller flere skjermer. Det nettverket deler ekkolodd, kart, radar og synkroniserer waypoints. NMEA blir først «must have» når man legger til NMEA-dingser, slik som en Point-1. Når du sier det så bør jeg egentlig lage en film om det også.
 9. #metoo Dette inngår i den evig lange serien «Erik gjør ting han ikke kan, uten å spørre en voksen først.»
 10. Siden jeg drar til Kaupanger på torsdag for noen dagers fiske, kan jeg kanskje svare på spørsmålet ditt om noen dager.
 11. Personlig tror jeg Israel kan tøye strikken lengre enn dette, jeg tror de kan legge hele Vestbredden i grus også før USA sier stopp. Frontene i amerikansk politikk er sjeldent steile om dagen, og det gavner de på ytterste høyre fløy, som igjen står for den mest ekstreme Israel-støtten. Kristne fundamentalister i USA bryr seg like lite om muslimske liv, som den gjengse palestiner bryr seg om israelske liv. Israelske myndigheter har i lang tid ført en politikk som skal fordrive palestinerne fullstendig. Å bombe de sønder og sammen er nok vel så effektivt som å bosette seg blandt de, hindre de å reise, jobbe, få rent vann, banke de opp etc. Det går utvilsomt mye raskere med bomber og stridsvogner. Samtidig må man nok innse at palestinernes raid i Israel var en gedigen bommert av Hamas, de inviterte bokstavelig talt en av verdens beste militærmakter til å rulle over seg. Skal man se litt optimistisk på det hele, så kan resultatet av dette bli at alle de mest agressive i Hamas og liknende grupper tas livet av, som igjen kan åpne for reelle forhandlinger. Bare synd så mange mennesker må dø eller invalidiseres for å komme dit. Sånn sett tror jeg svaret på spørsmål 2 og 3 er ja, dette ivaretar israelske interesser og kan/ vil gi varige resultater. Palestinernes kjipe realitet er selvfølgelig at de ikke egentlig har noe sted å gå. Ingen av nabolandene vil ta de inn, så de sitter skvist mellom barken og veden som fem millioner mygg som sitter og ser fluesmekkeren nærme seg.
 12. Det er det mye sant i. Det eneste spennende nå er om de vil fortsette på Vestbredden når der er ferdige i Gaza. Det kommer i praksis an på hva USA mener om saken. Jeg bør modifisere meg litt forresten. Det ER mulig å stanse en konflikt selv om ingen av partene vil det, NATO gjorde akkurat det i det tidligere Jugoslavia. Men det er ekstremt ressurskrevende, og krever innsats over flere tiår.
 13. Med 36 måneders førstegangstjeneste og fire ukers årlig tjeneste hvert år etter det, pluss en stor profesjonell hær, er det en betydelig del av Israels befolkning som kriger. Det er (dessverre) også politisk flertall i Israel for det de driver med, og ikke minst grusomhetene som i praksis driver konflikten er det flertall for i begge land/ folkegrupper. Dette er en ønsket konflikt fra begge sider. Det er dessverre umulig å få slutt på en konflikt uten at minst en av partene ønsker en slutt, og det ønsker man ikke her.
 14. I videoen over bruker jeg LiveSight-giveren slik at den ser fremover den veien jeg peker den (rett ut fra siden på båten akkurat nå, men jeg kan dreie den 360 grader rundt). Nederst ser du bunnlinjen, her er det drøye 20 meter dypt. Eventuelle fisk i vannsøylen i den retningen vises som "flekker". Her bruker jeg den til å se bakover mens jeg dorger med to dyprigger med en wobler på hver rigg: I bildet over er ikke bunnlinjen synlig, da det er vesentlig dypere enn de 20 meterne jeg kikker på i bildet.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.