Jump to content
Fiskersiden

erik

Members
 • Posts

  4862
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  380

erik last won the day on July 22

erik had the most liked content!

6 Followers

About erik

 • Birthday 01/02/1978

Contact Methods

 • Website URL
  http://teamcolibri.no
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Bærum, Norway

Recent Profile Visitors

12258 profile views

erik's Achievements

 1. Ja, men ikke bli overrasket om den er nærmere 4 enn 16.
 2. Siden litium beholder relativt høy spenning til de er nesten tomme, så klarer de som du skriver også å levere mye strøm nesten hele veien. Særlig LiFePo4 er i mine øyne helt overlegent til denne bruken. Ellers enig i at overskudd av skyvekraft er et luksusproblem. Det med å holde skuta mot vind og strøm blir dog VELDIG mye enklere med en frontmontert elmotor. Jeg har hatt flere små bensinmotorer, den minste var på bare 2,3HK. Selv om den har mer krefter enn elmotoren så var det en svett oppgave å holde stø kurs mot vind og bølger med den også.
 3. Min Motorguide R3-40 har nå fire år på nakken, her følger erfaringene så langt. Motorguide R3 er en serie med aktermonterte elmotorer. Min variant er 12V med 40 punds skyvekraft og har 36 tommers skaft i ferskvanns-utgave. Etter å ha brukt den i snaue fire år og på fire ulike farkoster, mener jeg at jeg har grunnlag for å oppsummere litt. Les mer på bloggen: https://teamcolibri.blogspot.com/2021/07/motorguide-r3-40-ht-erfaringer-sa-langt.html
 4. Firetiger er aldri feil i varmt og farget vann. Kombinasjonen rød/ hvit har ellers levert best på abbor og gjørs her i Vansjø den siste uken under omtrent like forhold.
 5. Fisker du med sluk så vil det først og fremst være makrell, muligens en og annen sei. Fisker du med agn kan du legge til diverse flyndrearter (primært skrubbe og sandflyndre), fjesing med flere.
 6. Husk å melde poder og podinner på, er der den feiteste premien er. Må være Norges eneste konkurranse med best premiering i juniorklassen.
 7. Sjøørret.
 8. Dette er primært et forum for sportsfiske så ikke forvent en drøss med svar. De fleste garnlenker er 30-50meter, kjøp en og test. Pass på at du setter deg godt inn i regler om maskevidde, minimumsdybde (krav til nedsenkning) og fredningsområder.
 9. Jeg var for så vidt klar over at bestanden av laue i Bogstad hadde fått en knekk, det er sikkert 10 år siden. Men siden E18 stod bom i den retningen jeg egentlig ville, ble valget som det ble. Nå blir det snart en tur til Vansjø igjen, og da skal jeg legge meg opp et lager med "riktig" art i fryseren. At det ville fungere var jeg ikke i tvil om et sekund, utover at mort/ sørv har en form på skallen som ikke passer helt i agnskallene mine. Jeg har fått en hel del SØ på laue tidligere. Jeg var heller ikke i tvil om at man går lei av å plukke av makrell for hver 50 meter man dorger og hvor hver andre makrell ødelegger agnfisken. Det gikk 10-12 mort/ sørv på rappen der en periode, så dorging med agnfisk i indre fjord legges nok på hylla til det verste makrell-kjøret har lagt seg på senhøsten
 10. I rekken av oppdateringer som ikke løste spørsmålet... Jaktia på Jessheim hadde verken brisling eller krøkle. Men de hadde maggot, noe som ledet til en meiteøkt på Bogstadvannet i håp om laue. Det endte med sørv og mort, som ble en nødløsning. Hvis noen lurer på om man får makrell på sørv og mort, så kan jeg bekrefte det basert på dorgeturen kvelden etter....
 11. Jeg har hatt stenger på taket i skitrekk mange ganger, null problem. (Jeg er fan av stenger som ikke kan deles.)
 12. Kan opplyse om at Torhov har brisling, men de er små. Mer egnet for meite enn dorging.
 13. Ja, du leste riktig. Endelig kom de siste detaljene på plass. Som du kanskje har sett har jeg tidligere hintet om en SKIKKELIG premie til beste junior i år, og nå kan vi endelig avduke hva den premien er: Jeg vil gjerne rette en STOR takk til sponsorene bak dette. Mjøsservice, Pioner og Lowrance har virkelig spyttet i nevene og klint til her. Da håper jeg landets juniorer kjenner sin besøkelsestid og fisker på frem til 30.09.
 14. Takk for oppdatering, da venter vi spent på skjermbilde av fisk, og fangstbilde som viser at ekkoloddet hadde rett.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.