erik

Medlemmer
 • Innholdsteller

  3 150
 • Ble medlem

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  144

erik last won the day on September 6

erik had the most liked content!

Mottatte likerpoeng

1 071 Excellent

3 følgere

Om erik

 • Rang
  Team Colibri
 • Bursdag 02. jan. 1978

Contact Methods

 • Website URL
  http://teamcolibri.no
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Bærum, Norway
 • Interesser
  Predatorfiske
  Trolling
  Båt
  Ekkolodd

Nylige profilbesøk

5 032 profilvisninger
 1. Fiske med mark og dupp etter ørret

  Harve kunne kanskje vært en passende teknikk?
 2. Fiskeutstyr i Oslo

  På din (sykkel-)vei fra Trysil til Oslo passerer du Villmarksbutikken. Stort bedre utstyrspusher enn det får du ikke. Torshov skal ha all ære for det de gjør, men jeg får klaustrofobi i butikken og angst av parkeringsmulighetene så det er sjelden jeg legger turen dit. Angler har jeg ikke besøkt enda.
 3. Fluefiskeklubb Oslo, Asker område

  Oslo Sportsfiskere har klubbhus ved Holmendammen og arrangerer kurs og øvingskvelder der.
 4. Øien 530F HT, nyere ønskes kjøpt

  Jeg har bare sett 530HT på land, men 530F har jeg kjørt med 40HK som utleiebåt på en dagstur i sommer. 40 HK fungerte fint på 530F men noen leken fartsbåt er det ikke. 530HT er enda litt tyngre med 500kg skrog, så jeg hadde i hvertfall prioritert lettest mulig motor innen den HK-klassen du måtte ende opp med. Hvis du vurderer større motor enn 40 (det hadde jeg gjort) og har et preferert forsikringsselskap, så sjekk hvordan de stiler seg til båt med større motor enn CE-skiltet tilsier. Dette er sjelden noe egentlig problem, men noen selskaper kan sette seg på bakbeina. I vannet opplever jeg 530F som "dønn sikker" med høye fribord og kjøreegenskaper uten overraskelser. Litt slag i småsjø som stemmer bra med bildene jeg ser på nett av en båt som er rimelig flat bak, men det kan løses ved å gå ned fra plan. I samme klasse har du ellers klassikerne Rana og Hansvik, som kan være fine alternativer hvis du ikke har gått deg helt fast på at du skal ha Øien.
 5. Valgvake 2017

  Rapport med stil!
 6. Ekkolodd

  Da kan du droppe 83/200. Skulle du rote deg inn på grunna og ønske videre konevinkel enn 200 kHz gir på 50/200 så bytter du bare til 50 kHz og får vid konevinkel.
 7. Dyprigg tips?

  Klyper: Scotty Lodd: 7kg
 8. Gjeddefiske, utstyr anbefaler dere?

  Jeg og resten av teamet svarte nylig på et liknende spørsmål som ligger på Hooked+.
 9. Ekkolodd

  Det var ikke prisen jeg fikk oppgitt. Men korriger meg gjerne hvis du har en bedre pris et sted.
 10. Hvilket parti skal jeg stemme på?

  Jeg er selv økonom, men ikke veldig bekymret for MDG på tinget. Bare se på hva som skjedde med SV i møtet med verdens realiteter, de ble AP. Tilsvarende har FRP blitt Høyre i regjering. Idealisme og brennende idealer er flott, men verden er ikke ideell og etter noen bøtter isvann i hodet brenner idealene litt svakere og man blir mer moderat. Når det er sagt kommer jeg ikke til å stemme MDG, rett og slett fordi jeg personlig har interesse av at Vestkorridoren ut av Oslo bygges som planlagt og den har MDG som fanesak å torpedere.
 11. Hvilket parti skal jeg stemme på?

  Tja. Nå er jeg nok litt ute med spissen igjen her. Jeg anser meg selv som en over middels ivrig sportsfisker, men jeg er ikke i nærheten av å konkurrere med 2-3 garn. Skulle jeg i løpet av en vanlig søndag på fisketur dra opp nok fisk til å brødfø to barn og to voksne til neste søndag, hadde nok gleden ved sportsfisket forsvunnet i samme takt som kiloene jeg har rundt midjen. Det er verdt å huske på hvor sportsfisket kommer fra, det er ikke fra "sporten" men fra "fisket". Mister vi kontakten med den delen av fiskingen som har med å skaffe mat å gjøre, er vi på ville veier både juridisk, etisk og med tanke på folkeopinionen. Garnfiske utført korrekt, er i de fleste tilfeller ikke en trussel mot sårbare stammer. Det er først når reglene brytes at trusselen kommer. Settes garn på lovlig dybde til lovlige tider av året, er bifangsten av sårbare arter minimal. Så er selvfølgelig poblemet at garnene IKKE settes ihht de reglene som finnes, og at reglene delvis er i overkant løse feks med tanke på hvor mye bruk man kan ha i sjøen på en gang. Hvilket leder meg til poenget her, nemlig hva som er alternativet. Hvis valget ligger mellom at folk skal spise sin egen (garnfiskede) torsk, eller bunntrålet torsk som har hatt en runde via Kina for prosessering, eller fjøsfisk for den saks skyld, er jeg ikke et sekund i tvil om at det er bedre for alle parter om de spiser sin garnfiskede torsk. Selv for torsken er det et bedre alternativ.
 12. Hvilket parti skal jeg stemme på?

  Se en gang til på hva du skrev, og hva jeg skrev. Beklager, men hvis du opplever dette som mangel på folkeskikk kommer du til å få det tungt i de fleste diskusjoner så jeg foreslår at du hardner til litt og tar det som det det var; dine ord satt på spissen. Når du leser det en gang til, vil du kanskje se at jeg ikke er grunnleggende uenig i standpunktet ditt, men at min variant er mer moderat. Privat bruk av mengdefangende redskap i befolkningstette eller særlig sårbare områder er en uting, og bør helt klart begrenses eller forbys i det store og det hele. Men det er kun få områder i Norge som nettopp er tett befolket, og i resten av landet ser jeg ingen grunn til å forby slik redskap. Jeg frykter at det eneste du vil oppnå med et generelt forbud, er utstrakt tjuvfiske, og enda mindre forståelse for hvorfor vi har regler som begrenser privat fiske i det hele tatt. Du kan med andre ord ende opp med stikk motsatt effekt av den du ønsker.
 13. Hvilket parti skal jeg stemme på?

  Hovedproblemet med MDG er at vi ikke får glede av naturen. Egoistisk som jeg er, ønsker jeg ikke bare at vi skal ha vill og vakker natur, men jeg vil også bruke den. Det innebærer at jeg må ha en jobb så jeg kan finansiere min fritid, jeg må ha en vei sånn nogenlunde frem til fiskevannet, jeg må ha en bil å kjøre med på den veien og da en som jeg både kan finansiere og som kan dra båten. Jada, Tesla har en som kan dra henger men den koster sånn cirka en halv million mer enn jeg har. MDG sliter hardt med imaget sitt, og det er selvfølgelig fordi de som bor utenfor Ring 3 skjønner at livskvaliteten deres vil stupe uten jobb, bil, vei, fly og de andre bekvemmelighetene vi ellers er godt vant med. Det er mange innenfor Ring 3 som har skjønt dette også, du kan ikke brødfø familien ved å hyppe poteter i verandakassen din eller dyrke cannabis i parken. Selv leder av MDG har skjønt det, med sparepengene sine i selskaper som bygger kjøpesentre og eldre diesel-SUV som han visstnok aldri bruker.... Når partiets ledere ikke selv klarer å leve med partiets program, da er vi litt på nivå med kona til Stordalen. Du vet hun som preker om grønt skifte mens hun selv flyr privatjet til Seyschellene mens gubben skifter Ferrari oftere en MDG-Lan tar taxi. Med slike talspersoner trenger ikke miljøbevegelsen fiender.... Hilsen en desillusjonert idealist.
 14. Hvilket parti skal jeg stemme på?

  Hvis du oppfatter matauk som meningsløst, foreslår jeg at du slutter å spise. Som Peter sa, et generelt forbud er bare tull. Frednings-/forbudssoner er utvilsomt veien å gå. Bortdett fra det er det MDG som ligger nærmest dine punkter.