erik

Members
 • Content Count

  4404
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  302

erik last won the day on July 3

erik had the most liked content!

Community Reputation

1593 Excellent

8 Followers

About erik

 • Rank
  Team Colibri
 • Birthday 01/02/1978

Contact Methods

 • Website URL
  http://teamcolibri.no
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Bærum, Norway

Recent Profile Visitors

10741 profile views
 1. Jeg ligger nesten stille. Fiskene er rett under ekkoloddgiveren, og høyt oppe, da ser de større ut enn de er. Vi fikk et par stykker under halvkiloen.
 2. Fin rapport fra en litt vrien sjø. Det er utvilsomt fisk den, men jeg har ikke vært der siden 2017 da jeg tok dette skjermbildet fra ekkoloddet:
 3. Gjennomgående giver er i all hovedsak alltid en bedre løsning enn hekkmontert. Bedre prestanda i plan og mindre utsatt for å bli ødelagt av ting du måtte treffe i plan (stokker, kvist og kvast). Hvis du ønsker å bruke FishReveal, funksjonen som legger "buene" fra 2D (det tradisjonelle ekkoloddet) over på DownScan-bildet, så er det et poeng at giverne er nogenlunde på samme høye. Ellers spiller det liten rolle, så lenge ikke 2D-giveren plasseres slik at den skygger for SideScan.
 4. Dags samarbeid med Pioner er kjent for de fleste av vår følgere, nå kan den nyeste prosjektbåten beskues med levende bilder. Turraport fra denne kvelden i Indre Oslofjord finner du HER, men nå har Atle redigert det hele sammen til 11 deilige minutter med båtporno, havabbor, fiskepreik og generell feel-good. Husk å justere oppløsningen til HD, og om du ønsker teksting så er det både norsk og engelsk tekst tilgjengelig i menyen for teksting. For ordens skyld gjør vi oppmerksom på at "vår" variant av Pioner 17 Flexi er en konseptbåt, den har samme skrog som den du kan kjøpe hos nærmeste Pioner-forhandler, men mye annet er endret på den du ser på filmen. Det er ikke få timer som er lagt ned her fra Dag sin side, forøvrig med god hjelp underveis fra folkene hos Pioner og Mercury. Men om interessen er stor kan det fort tenkes at Pioner tar med seg løsningene våre over i produksjon, så om DU vil ha en sportsfisketilpasset Pioner 17 Flexi er det bare å mase på din forhandler.
 5. Sant det. Ser det godt på egen aktivitet på egen blogg, i perioder kommer det to oppdateringer i uken, så kan jeg ha to måneder uten en eneste post. (Nå er det heldigvis fem til som leverer til bloggen som alle har sine "ups & downs" så totalt er flyten av poster ganske jevn.)
 6. Der har vi forumdøden oppsummert. Minst like mye feedback, men langt mindre innsats. Velkjent problemstilling.
 7. Valgene du får i det øverste bildet for kanal en (der 185M er) er muligheten for den giveren. Øvrige valg er alle merket kanal 2, og siden ekkoloddet ikke vet hvilken ekkoloddgiver du har der (den tror du har en tilkoblet siden kanalen er på) får du hele listen.
 8. Som abbor setter jeg også opp alt manuelt etter en reset. Importer gjerne waypoints, men min erfaring er at å importere gamle settings ofte skaper mer trøbbel enn tiden man sparer ved å sette opp på nytt.
 9. Dag viser hvordan han har laget utstyrsfestene du (kanskje) har sett på konseptbåtene til Pioner. https://teamcolibri.blogspot.com/2020/06/hvordan-feste-utstyr-pa-rails-om-smarte.html
 10. Flere av disse gutta fisker i området og kan være en ide å følge: https://nkml.no/ De er hakket mer aktive på Face og Insta enn på egen nettside.
 11. erik

  Damkaruss

  Damkaruss er ikke en egen art, det er et navn på småfallen karuss. Søk på det i stedet så får du treff an mass. Feks:
 12. Sånn bortsett fra det moralske aspektet (det sees i praksis alltid bort i fra innen denne næringen) så er problemet at effekten er høyst usikker. Under ideelle forhold har leppefisk utvilsomt god effekt, men forholdene er langt fra ideelle: https://www.hi.no/hi/nyheter/2020/mars/rensefisk-ingen-universalkur-mot-lakselus
 13. Her må du være forberedt på litt prøving og feiling, men med det skroget hadde jeg satt den mellom 1 og 3. Her ser du litt eksempler og forklaring på hvorfor: https://teamcolibri.blogspot.com/2020/06/montering-av-ekkoloddgiver-slik-gjr-du.html?m=1