Drømmefisken

- Vinn drømmereise til Alaska for to i Norges nye landsdekkende fiskekonkurranse! Premier for over 500.000 skal deles ut.

DU kan enkelt delta, uansett hvor i landet du bor og hvor mye du fisker. Månedlig premiering. Les mer her; https://goo.gl/3zSMUq 

erik

Medlemmer
 • Innholdsteller

  3 583
 • Ble medlem

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  180

erik last won the day on July 14

erik had the most liked content!

Mottatte likerpoeng

1 220 Excellent

3 følgere

Om erik

 • Rang
  Team Colibri
 • Bursdag 02. jan. 1978

Contact Methods

 • Website URL
  http://teamcolibri.no
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Bærum, Norway
 • Interesser
  Predatorfiske
  Trolling
  Båt
  Ekkolodd

Nylige profilbesøk

7 238 profilvisninger
 1. erik

  Fisker og fisker uten napp...

  Når er nesten viktigere enn hvordan slik været er nå, og da tenker jeg ikke på den kalenderen du ser på. Tidlig morgen frem til 8-9 og kveld fra rundt 19, i mellom der er det bedre å spise is og bade. Skal du fiske på dagtid så forsøk å fiske på steder med kaldere vann, dvs der det er dypt. Jigg er helt ideelt til det fisket siden du enkelt fisker av ulike dybder med jiggen.
 2. erik

  Gjedde på 7,5kg tatt i steinsfjorden

  Gratulerer.
 3. erik

  Cmap genesis kart

  Dine logger blir automatisk merget inn i Social map så lenge du laster de opp som public. Prosessen kan ta litt tid dog.
 4. erik

  Alternativer båt 5 meter og alu?

  Jeg skal egentlig tekke om taket på huset, men siden det er meldt regn i ettermiddag ble det et par timers pyssel i båten i steden. Resultatet av de timene ble at Active Trim harnessen til Mercury kom på plass. Sammen med noen sensorer og en GPS-mottager sørger systemet for å styre trim/ tilt, og jeg er spent på å prøve det. Med Active Trim måtte jeg også skifte koblingsmodulen, den originale hadde fire porter mens den nye har seks. Her plugger jeg inn harness fra motor, AT, VW Link, VW Mobile og tenning/ kontrollboks. Enkel «plug & play»-montering med en slik modul, og lett å utvide systemet eller skifte om på hva som er tilkoblet. Da er jeg snart kommet såpass langt at jeg kan rydde opp i kabelsalaten under konsollen også. Det er jaggu på tide for nå henger det så mye kabler og bokser under der at jeg ikke får inn føttene under prøvekjøring.
 5. erik

  Cmap genesis kart

  Last ned, unzipp/ pakk ut og legg filene rett på et tomt minnekort. Ikke noe annet på brikken. (Du kan logge til brikken etterpå.) Dropp mapper til du ser at ting fungerer. Den vanligste feilen er bommert under registrering på C-Map, dvs feil serienummer, feil Innholds-ID eller valgt feil modell plotter. Vær obs på at det er mange Elite, pass på at du velger riktig modell. Bruk BARE informasjonen fra «Om»-menyen i Eliten, IKKE fra esken, kvitteringen eller noe annet sted. Vær spesielt obs på o vs O vs 0. Siden du ser stimer vil du også se større fisk. Men det er dessverre ikke gitt at det er større fisk der, bare fordi du har ekkolodd. Men post noen skjermbilder du, så er det lettere å si noe om innstilliger etc.
 6. erik

  Alternativer båt 5 meter og alu?

  Litt småpyssel i styrbord bakre stuerom. Jeg har grublet litt på plassering av moduler, og endt med at jeg plasserer de her. (Ref forrige innlegg om å dra nettverkskabler fra konsoll og bak til dette rommet.) Tre moduler pluss strøm til NMEA, og så regner jeg med at det vil komme en USB-lader bak her også. Da passer BlueSea sitt sekspunkt panel med to til overs. Her har jeg brukt 6 kvadrat kabel via båtens hovedstrømsbryter. Selvfølgelig etter å ha målt avstand og beregnet spenningsfall. (Panelet under konsollen har 10 kvadrat kabel.) Et aldri så lite slag i trynet er at jeg ikke fikk tredd kabelen til ekkoloddgiveren for StructureScan 3D gjennom til denne luken. Kabel krever hull med 3cm i diameter, noe jeg forsåvidt har. Men i det hullet ligger det nå to bensinslanger (til og fra filteret i det øverste bildet) og to 10 kvadrat kabler. Vips så ble det trangt. Å ta ut alt det for å få tredd kabelen til ekkoloddgiverne er uaktuelt, så jeg må jeg lage et hull eller to til.
 7. erik

  Stangparavan vs planerboard (Mjøsa)

  Unektelig litt smak og behag dette, jeg har planerboard men det hender jeg dropper det og bruker paravaner på steder ala Mjøsa hvor man bare kan kjøre med fire stenger. Særlig hvis jeg også skal kjøre med dyprigg. Planerboardet kan dras mye lengre ut enn selv de beste paravaner, så du kal få mye større spredning på slepet ditt. Samtidig er planerboard enklere når/ hvis du får fisk, siden det ikke er en ekstra belastning på snøret i form av en paravan. Mer artig å kjøre fisken er det også. Skulle du rote deg over grensen til Sverige er selvfølgelig planerboard en stor fordel, siden du der ofte kjører med 8-10 stenger. Størrelsen på båten betyr lite så lenge den er nogenlunde retningsstabil. Her ser du bilder av mast montert i to småbåter, og det fungerte fint i begge: http://teamcolibri.blogspot.com/2012/03/hva-trenger-man-til-dorging-trolling.html?m=1
 8. erik

  Montering av svinger

  Det kjedelige med galvanisk tæring er at den ikke nødvendigvis kommer i nærheten av kilden til problemet. Den kan feks komme inne i det vanntette skottet ditt, der du ikke vil se det før det bokstavelig talt ikke er vanntett lengre. Bilde 4 er sannsynligvis en konsekvens av at bunnen heller såpass kraftig at ekkoloddet blir forvirret. Du kan hjelpe på dette ved å sette ekkoloddet i fast frekvens, den høyeste i chirp-spekteret. Den høyeste frekvensen har også den smaleste konevinkelen og smal konevinkel følger bratte skråninger bedre. Sånn rent estetisk mistenker jeg også at du har litt rask scroll (bildefremrulling) slik at denne skråningen ser slakkere ut enn den burde. For driftfiske og dorging foretrekker jeg å sette ned scroll ett hakk fra standard (til 1/2) siden bunnen da ikke «strekkes ut» så mye i forhold til båtens hastighet. Jeg bruker som regel Fiskemodus Generell, men du bør nok bruke Dypt vann. Sistnevnte vil være en fordel hvis/ når du mister digital dybde på dypt vann, ekkoloddet vil da finne den igjen selv om det er dypere enn 300 meter. Angpende temp, så sjekk hva kilden er. Den skal være ekkolodd og lokal, jeg tipper den står som global. (Da leter HDSen etter temperatur i nettverket, et nettverk som nok ikke finnes på din båt.) Ja, du kan legge opp hva du vil av data i alle bilder. Trykk Power, og i den lille menyen som kommer opp kan du legge til ymse skjermoverlegg. PS - du bruker i overkant høy følsomhet for min smak, juster ned 2-3 hakk. Da vil du også få noe bedre separering av enkeltfisk i stimene, ikke så mye «smørje».
 9. erik

  Ørretfiske i Vestfold med barna

  Knallfint.
 10. erik

  Skal fiske ei kinasnelle i filler!

  Har brukt kinasneller i mange år jeg, og er rimelig happy med flere av de også. Her en KastKing med noen sesonger på nakken.
 11. erik

  Montering av svinger

  Du vet det sikkert allerede, men sier det for ordens skyld: Trykkimpregnert treverk er fy-fy i alubaljer, det samme er stål som ikke er syrefast. Rustfritt er ikke godt nok, det må være syrefast. Avvik fra dette vil gi galvanisk tæring, det er et spørsmål om "når" ikke "hvis". Det utroligste blir tett så lenge du bruker nok Tec7 eller Sikaflex så jeg hadde ikke vært veldig bekymret. Men ellers kan en tur til en blikkenslager være en ide, der får du ymse skiver/ pakninger i plast og gummi de ellers bruker når de skrur blikk på tak og skal ha skruehullene tette. Artig båt forresten.
 12. erik

  Kortreist sommerlykke

  Kult!
 13. erik

  Montering av svinger

  Det er ikke et sandwichskrog, det høres mer ut som ett tett skott? Sandwich er ett ytterskrog i glassfiber, så et skummateriale før innerskrog i glassfiber, alle tre elementene er forbundet (limt) med hverandre. Men det betyr bare at jeg er enda sikrere på fremgangsmåten over.
 14. erik

  Vår i Nordmarka

  Så digg ut det der. Kan ellers skrive under på knott-mania etter en sykkeltur i helgen hvor powerbaren jeg vanligvis spiser halvveis forble i rygglommen. Jeg fikk mer enn nok næring fra å svelge unna knott.
 15. erik

  Montering av svinger

  Jeg hadde ikke latt 20mm i PE være nok med TM185M. 20mm i PE er greit med søte små givere men ikke med slike beist. Jeg hadde skrudd gjennom PE-platen din og akterspeilet. Med rikelige mengder Tec7 eller sikaflex (det siste er egentlig best her siden sika holder seg mer fleksibelt over tid enn Tec7). Er du forresten helt sikker på at skroget ditt er sandwich der? Du så sikkert det da du borret opp for pluggene dine men det virker som et litt rart sted å ha den typen konstruksjon.