erik

Members
 • Content Count

  4608
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  328

erik last won the day on November 20

erik had the most liked content!

Community Reputation

1682 Excellent

5 Followers

About erik

 • Rank
  Team Colibri
 • Birthday 01/02/1978

Contact Methods

 • Website URL
  http://teamcolibri.no
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Bærum, Norway

Recent Profile Visitors

11228 profile views
 1. Her må det bidras, godt initiativ! Jeg skal ta en dag, men kan avvente litt med hvilken.
 2. Kan legge til at jeg fraråder å prøve å komme unna med en svakere motor (i praksis mindre volt) enn anbefalt. Jeg ser at enkelte bastant hevder at deres 12V-motor fungerer helt fint på båter ala Buster Large og andre i samme størrelse, men det vil jeg påstå er fordi de ikke vet bedre. Litt på samme måte som da jeg prøvekjørte min første Porsche, en Boxter med minste motor. Lykken var total, helt til jeg prøvde en med "skikkelig" motor... Problemer som vil dukke opp med underdimensjonert elmotor: Hard belastning på batteriet. Siden motoren hele tiden bruker turtall for å kompensere fo
 3. Ja, fotpedalen er til finmanøvrering under aktivt fiske der man bruker hendene til noe annet enn å betjene en fjernkontroll (eller trykke på en kartplotter). Til akkurat det er pedal helt overlegent, tenk spinnfiske etter sjøørret og selvfølgelig abbor og gjedde. Pedalen til Xi-modellene er trådløs, så det er ikke noe å nappe ut. Bare la den ligge pent i esken sin om den ikke skal brukes.
 4. Tiagra er en fantastisk snelle, men den er tung. I praksis ikke noe jeg vil anbefale for aktivt fiske men godt egnet for agnfiske der stangen stort sett står i en stangholder eller hviler mot ripa under fisket.
 5. Siden jeg nevner dette med ladere og rele, bør jeg ta med at både MG og MK har i sine garantibetingelser at motoren skal kobles fra batteribanken når banken lades. Så lenge ladestrømmen er ren og kontrollert ser jeg ikke det helt store problemet rent praktisk, men da er det i det minste nevnt. Det er maaange der ut som lader med motoren tilkoblet og delvis med den i drift også uten problemer, så teksten i bruksanvisningen er nok der for å fraskrive seg ansvar for de som måtte finne på å koble feil eller bruke svært kraftige ladere. MK drar det hele enda et hakk lengre ved å frasi seg ansvar de
 6. Xi5 versus Xi3: Xi3 har litt mindre kraft (LBS) i forhold til volt, kommer uten fotpedal og har en litt enklere "fot" som mangler auto-avstengningen. Sistnevnte er nesten bare en fordel siden det gjør det enklere å spille inn ruter man senere skal drifte eller slowtrolle på. Som 12V ser jeg ingen grunn til å velge Xi5, som 24V er det ganske dødt løp, som 36V hadde jeg valgt Xi5 - basert nettopp på kraft og hvor solid foten er. Batteri: Hvor stor bensintank trenger du? Generelt vil jeg påstå at 50Ah holder til variert ankring, drifting og slowtrolling, mens 100Ah er for heldags slowtrolli
 7. erik

  Ulvenvatnet

  Slå av downscan-overlegg, det gjør det bare vanskeligere å tolke hva du ser. det første bildet ditt kan være byttefisk tett på bunnen, men jeg tipper du ser skyggen fra en nærliggende skrent eller stein helt i utkanten av konevinkelen. Det andre bildet kan være fisk, men jeg tipper det er noe som står opp fra bunnen, kjør gjerne over med downscan så er det enklere å se om det er en ting (feks et tre) eller flere fisk som står tett.
 8. erik

  Ny båt

  Produsenten/ importøren av hengeren bør kunne komme med noe fornuftig her? Bare ta det du får av svar med en klype salt. Min erfaring er at hengere gjerne er mer eller mindre helt produsert i Kina og at de ikke nødvendigvis har stålkontroll i Norge eller Sverige på om det de selger faktisk stemmer med delenummer og sprengskisser de sitter med. (Klok av skade etter å ha gjort om elektrisk anlegg på min henger, det jeg så foran meg da liknet ikke engang på koblingsskjemaet jeg fikk fra forhandler.)
 9. erik

  Ny båt

  Det har jeg aldri gjort selv, så der er jeg blank. Jeg har forstått det som at det står et nummer på lageret som er det du søker etter, men her må andre kime inn.
 10. Fiskeavisen har skrevet en sak om kjerringa til Atle og Fredrik. Les mer her: https://www.fiskeavisen.no/atle-og-fredrik-tok-hakjerring-i-skagerrak/
 11. Jo, her burde det vårt mulig å ha en automatisert justering. Hovedkonkurrenten Garmin har da også den muligheten på scroll (men ikke ping).
 12. erik

  Ny båt

  Ti og Ti2 snakker ikke sammen for å dele 2D-ekkolodd og kart dessverre - det krever to Ti2. Da jeg rigget Blikkboksen hadde jeg fast montering av skjermen, og oppdaget de samme ulempene som du ser. I Jonyachten har jeg derfor skjermen(e) på en boks og flytter boksen etter hvor jeg sitter. Som en bonus trengte jeg da også færre RAM-deler mellom mine farkoster og det som i praksis er en portabel løsning for andre farkoster og isfiske også. "Keep it simple stupid" er en tilnærming jeg har blitt stadig mer tilhenger av.
 13. Ikke skyt meg om det ikke blir optimalt, for jeg kjenner som nevnt ikke skroget. Det er en viss feilmargin. Jeg vet dessverre ikke om noen gode artikler eller filmer om gjennomgående ekkoloddgivere, men jeg har ikke lett etter slikt heller. Ellers enig i tanken om plassering.