erik

Medlemmer
 • Innholdsteller

  3 865
 • Ble medlem

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  226

erik last won the day on January 22

erik had the most liked content!

Mottatte likerpoeng

1 384 Excellent

5 følgere

Om erik

 • Rang
  Team Colibri
 • Bursdag 02. jan. 1978

Contact Methods

 • Website URL
  http://teamcolibri.no
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Bærum, Norway
 • Interesser
  Predatorfiske
  Trolling
  Båt
  Ekkolodd

Nylige profilbesøk

8 525 profilvisninger
 1. erik

  Valg av ekkolodd for en nybegynner

  velkommen til forumet! Kveitefiske basert på ekkolodd handler typisk om å finne riktig bunnkomposisjon (som sier noe om bunnen er hard eller myk), og å se etter byttefisk. Finner man områder med passelig bunnkomposisjon, passelig med byttefisk, og passelig med strøm er det på tide å fiske. På grunt vann, typisk 0-20 meter i saltvann, fungerer skannende ekkolodd til å si noe om bunnkomposisjon men det sikreste er et vanlig ekkolodd (gjerne kalt 2D) med relativt smal konevinkel. (Du kan lese mer om å identifisere bunnkomposisjon HER.) Ser vi bort fra de billigste modellene klarer de aller fleste moderne ekkolodd fra kjente merker klarer å vise deg agnfisk på 0-60 meter uten problemer og de to du linker til er intet unntak. Når det kommer tilå vise bunnkomposisjon, og særlig på dypere vann enn 30-40 meter, har Dragonfly i overkant vid konevinkel på den ekkoloddgiveren som følger med (og som ikke kan skiftes til modell med smalere konevinkel). Til gjengjeld har Dragonflyen en skikkelig kartplotter, noe som er et enormt pluss mot Strikers enkle GPS-visning på en ellers blank skjerm. Dragonflyen har også en skjermstørrelse som gjør at oldinger som meg selv klarer å se noe uten å bruke forstørrelsesglass, men akkurat det der må vi si er brukeravhengig. Summa summarum er ingen av de ideelle, men jeg hadde tatt Dragonflyen. Rundt 5000 kan denne også være verdt en kikk: https://www.seasea.no/instrument/kartplotter-mfd-gps/garmin-mfd/garmin-echomap-chirp-72cv Sammenlikner du den med Dragonflyen snur jeg kappen og sier at den er et bedre alternativ.
 2. http://teamcolibri.blogspot.com/2019/01/pressemelding-rapala-og-shimano-skiller.html eller https://globenewswire.com/news-release/2019/01/18/1701828/0/en/CHANGES-IN-THE-DISTRIBUTION-AGREEMENTS-BETWEEN-RAPALA-VMC-CORPORATION-AND-SHIMANO-EUROPE-BV.html
 3. erik

  Ismeite, hvordan?

  Har hatt litt ymse karr, per nå er det ingen i drift hos meg. Men har hatt 105-160-180-750-1300 liter. Abbor med litt størrelse har gått i de to største. Har hatt abbor i tusenbrødrestørrelse og opp til kiloen. Har dessverre lite bilder av dette, men her er en rundt 400g og noen edelkreps. Angående lovlighet av levende agnfisk, så er feks svenskene ikke helt enig med seg selv der. Diskusjonen blusser jevnlig opp på Fiskesnack om hvorvidt lovtektsen skal tolkes den ene eller andre veien. Så vidt jeg har skjønt har de ikke rettspraksis på det, ergo evig diskusjon til det måtte skje. For min del er det nok offerlam-vinklingen som skaper det moralske problemet. Litt som å skulle sette ut levende reveåte, feks naboens katt. Det blir bare feil i mitt hode.
 4. erik

  Ismeite, hvordan?

  Ang abbor og død agnfisk. Jeg støtter fult og helt oppfatningen om at abbor og død agnfisk fisket statisk er veldig nære bortkastet tid. Sommer som vinter, jeg har meitet masse med (død) agnfisk både is-, dupp- og bunnmeite. Målet har som regel vært gjørs, det man typisk får er gjedde. Jeg har fått en og annen abbor på den måten også men det er så få at det får være unntaket som bekrefter regelen. Så til en sak litt på siden. Både min far og jeg har hatt stor abbor i akvarium, noen av de i flere år. For at det skal fungere må de trenes til å spise død fisk, rett og slett fordi det er et himla pes å få tak i levende agnfisk i deler av året. De spiser riktignok minimalt i desember-januar, men i februar begynner de å spise og i mars er det full gass. Å få tak i agnfisk i isløsningen er ikke helt enkelt, ergo behovet for å trene abbor til å ta død fisk. Med ett og annet unntak har det gått helt fint, etter en tilvenningsperiode spiser de død fisk. De tar fortsatt heller levende enn død hvis de har et valg, men død går ned hvis de bare er sultne og ikke har levende agnfisk i samme karr.
 5. erik

  Ismeite, hvordan?

  En metode jeg har brukt med hell fra båt er død agnfisk og fireball. Jeg har aldri brukt dette på isen, men det burde jeg egentlig ha gjort for det er absolutt verdt et forsøk. Her en sak fra 2012: http://teamcolibri.blogspot.com/2012/09/vansj-090912.html Jeg må innrømme at jeg har litt moralske kvaler med levende agnfisk også, så selv om det hadde vært lov hadde jeg neppe brukt det. Men moral er som kjent en subjektiv greie. Det er ingenting i veien for å bruke sommergummi om vinteren. Men jeg hadde droppet shaden og gått for jigger mer egnet til vertikal bevegelse. Stinger er et must. Ismeite med mark har jeg bare prøvd på ørret, og da i vann med mindre ørret. Jeg innbiller meg at det vil være en tålmodighetsprøve i typiske østlandsvann med mye agnfisk når en million agnfisk røsker og drar i marken?
 6. erik

  Agn til fiskefeller

  Brukte sånne på ørekyte og da var det loff det gikk i.
 7. erik

  Ismeite, hvordan?

  Jeg skrev en hel del om ismeite etter ørret her: http://teamcolibri.blogspot.com/2010/12/ismeite-etter-rret.html?m=1 Hsr lenge tenkt på å skrive noe tilsvarende for meite etter gjedde men har ikke kommet så langt. Ismeite etter abbor er svært segt uten å bryte loven som forbyr bruk av levdende agn så det har jeg sluttet med for et par tiår siden. Derimot har jeg fisket mye abbor med blansepilk og gjerne med en dropshot-rigget jigg som opphenger.
 8. erik

  Motorguide Xi5

  Ikke MG, du kan ikke justere på noen slike innstillinger. Hvis du har interface-kabelen mot NMEA2000 så prøv å koble fra denne og se om det hjelper. Hvis problmet er der skal du fortsatt reklamere, men da vet du i det minste hva som skaper problemet.
 9. erik

  Nss evo3 ute av sekken

  Fordi de har brukt klipp og lim fra Airmars egen info, som var feil. Korrekt er 16-11 grader for M-elementet.
 10. erik

  Nss evo3 ute av sekken

  SS er Airmars nye «standard» mot Navico. https://ramotech.no/butikk/svingere/svinger-airmar/airmar-ss175m-chirp-20-grader/
 11. erik

  Hvem, hvor og når... vinteren 2018-2019

  Misforstå meg rett, jeg sier ikke at man bør gå på så tynn is heller. 5 cm minimum er en grei regel det.
 12. erik

  Hvem, hvor og når... vinteren 2018-2019

  Det med at isen plutselig smelter midt utpå er ikke helt uvanlig i dype innsjøer og kommer av sirkulering av vannmassene.
 13. erik

  Ny båt

  Tja. Nå er nok ikke ting direkte sammenlikningsbart men sats på en propell som passer bra til det man bruker båten mest til. Pt er jeg på min tredje propell på dagens båt men skal prøve en fjerde til sommeren. Siden de koster 8-10 båtlapper per stykk for min del er det definitivt en kostbar lek med marginer. Ellers er jeg personlig litt fan av drivanker. Da får man opp turtallet bittelitt og det pleier motorene å ha veldig godt av. Ikke minst Suki som sliter med at termostaten er forbruksvare. I dag gjør jeg 2,4 knop på flatt vann og laveste turtall før jeg slår på trolling mode som kan justere turtallet enda litt ned fra 700 til 550. Men som nevnt over vil jeg helst ha litt turtall. Om ikke annet så for å holde coilen fornøyd, siden den visstnok kan være en svakhet på større Merc, så jeg bruker heller drivanker enn trollingmode.
 14. erik

  Ny båt

  Grattis! Blir fart på blikkboksen nå.