Drømmefisken

- Vinn drømmereise til Alaska for to i Norges nye landsdekkende fiskekonkurranse! Premier for over 500.000 skal deles ut.

DU kan enkelt delta, uansett hvor i landet du bor og hvor mye du fisker. Månedlig premiering. Les mer her; https://goo.gl/3zSMUq 

erik

Medlemmer
 • Innholdsteller

  3 497
 • Ble medlem

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  169

erik last won the day on April 24

erik had the most liked content!

Mottatte likerpoeng

1 176 Excellent

3 følgere

Om erik

 • Rang
  Team Colibri
 • Bursdag 02. jan. 1978

Contact Methods

 • Website URL
  http://teamcolibri.no
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Bærum, Norway
 • Interesser
  Predatorfiske
  Trolling
  Båt
  Ekkolodd

Nylige profilbesøk

6 835 profilvisninger
 1. Ahamms båtprosjekter og div

  Du har vel en litt sånn pontong-liknende utvekst på styrbord som stanser all sprut den veien? Spruter det så er det gjerne et tegn på at giveren skal litt opp. Men små bevegelser av gangen her, prøv å heve 2mm.
 2. Ekkolodd til forskjellig havfiske.

  Ikke alt på Internett er sant. HST-DFSBL er en Navico-giver for Lowrance og Simrad. Hvis noen butikker roter Airmar inn i det så er sannsynligvis det en skrivefeil. Husk å sjekke om prisen du ser er ink/eks MVA. Waveinn er en lurebutikk på kanten til svindel. Det fremstår som en norsk nettbutikk hvor du kan anta at prisen oppgitt er ink MVA (slik den skal være ved salg til privatpersoner i Norge). Men de har et .com-domene og prisen er UTEN MVA, så du får en aldri så liten ekstra utgift etter mottak av varen. Akkurat det er de svært lite flinke til å opplyse om. Ikke overraskende er det også nettopp Waveinn som roter med giverne her. https://www.waveinn.com/nautisk-fiske/airmar-hst-dfsbl/43876/p Dette kaller de "airmar HST-DFSBL", mens det altså er en Navico HST-DFSBL, og for å toppe det hele har de feil bilde. Bildet viser en HST-WSBL. Og for de som ikke tok hintet: LIGG UNNA WAVEINN - MØKKABUTIKK
 3. Ahamms båtprosjekter og div

  Halehenget får du ta på justeringskontoen. HST-DFSBL (og 50/200/455/800-HDI) er merkbart mer følsomme givere enn HST-WSBL. Jeg har kjørt maaange timer med særlig HST-DFSBL og har aldri ligget på Auto akkurat, som regel har jeg ligget 4-10 hakk under Auto. Men jeg har for lengst innsett at vedkommende som bestemmer hva utgangspunktet for Auto skal være hos Lowrance har en helt annen tanke om hva som skal vises på skjermen enn det jeg har. Vi er definitivt ikke enige.... Mens vi (jeg) er i gang å snakker om min mening. Jeg er sjelden over 70% på fargelinje. Jeg ligger som regel rundt 63-67% litt avhengig av palett.
 4. Beste ekkolodd for trolling?

  Det der har jeg ikke noe veldig godt og tydelig svar på.... Alle de nevnte vil vise deg stimer med byttefisk, alle vil vise deg større (rov-)fisk. Men det er heller ikke tvil om at TM150M vil gi deg et bilde med mindre støy og vil fange opp de minste småfiskene bedre enn HST-DFSBL. Med din skisserte bruk hadde jeg heller gått opp til TM150M kontra HST-WSBL, enn opp fra GO (eller Elite Ti) til NSS (eller HDS).
 5. Er det is på Østernvann?

  Skal du til Østern nå så er det med isbor. Godt med snø på grusveien inn også enda og søkkvått nederst mot parkeringen.
 6. Ekkolodd til forskjellig havfiske.

  Får opp hvor da? Jeg mistenker at det er Airmar som produserer HST-DFSBL men det er neppe saken her.
 7. Beste ekkolodd for trolling?

  Det var ikke galt nei.
 8. Beste ekkolodd for trolling?

  Den ja, men i likhet med abbor vil jeg anbefale en annen giver. TM150M er ideell men vil nok strekke budsjettet litt, HST-DFSBL eller 50/200/455/800-HDI er mer innafor.
 9. Ikke fra min side.
 10. Beste ekkolodd for trolling?

  Der ender du fort opp med manuell modus og fokus på 0-40 meter, Lowrance Elite Ti er et vettugt alternativ og innenfor budsjett som 7-tommer.
 11. Jeg forutsetter at du har en 72sv av typen CHIRP eller Plus, ikke den eldre modellen for fast frekvens. GT51M er det opplagte valget: https://buy.garmin.com/nb-NO/NO/p/169875#additional Ulempen med den er i overkant vid konevinkel på 2D for presis informasjon om bunnkomposisjon på større dybder. Men 13 grader som smaleste konevinkel på 2D er slettes ikke værst så jeg tipper det er denne giveren som er ditt beste alternativ.
 12. Det er riktig at chirp skapes av ekkoloddet, og at du dermed kan få en hvilken som helst ekkoloddgiver til å chirpe. Chirp betyr bare at det sendes over (og mottas på) flere frekvenser i rekkefølge, kontra den tradisjonelle varianten med en frekvens. Men når det er sagt vil man i de fleste tilfeller få et mye bedre resultat med en ekkoloddgiver designet for chirp, enn med en ekkoloddgiver designet for fast frekvens. Det igjen har sammenheng med kvaliteten på elementet inne i giveren, materialer rundt, koblingen inne i giveren etc hvor bedre kvalitet gir bedre resultater. Morsomt nok får du ofte gode resultater med en chirp-giver også når den brukes i en bestemt frekvens, nettopp fordi kvaliteten i hovedsak er bedre. (NB - her finnes det unntak, dette er en generalisering.)
 13. Vanligere enn du nok tror å fiske ut uønsket fisk med harpun. Det samme gjøres feks i diverse lakseelver for å ta ut fjøsfisk.
 14. Ekkolodd til forskjellig havfiske.

  Jepp. Olssons kjøpte opp et restlager hos Navico og kan derfor "dumpe ut" Gen 3 til ganske så hyggelige priser. (Dyrt lell selvfølgelig, men når en HDS kan fås til prisen av en Elite Ti eller GO må det sies å være en bra deal.) De gjorde det samme da HDS Gen 2 Touch gikk ut. Men de trekker ikke fra norsk MVA, og skal ha en liten formue i porto til Norge, så du kommer langt hvis du har en adresse i Sverige de kan sende til. Skaff deg en Söta Bror.
 15. Ekkolodd til forskjellig havfiske.

  Her har du HDS 9 Gen 3 til ti lapper: http://www.olssonsfiske.se/marinelektronik/lowrance/lowrance-ekolod-plotter-kombi/lowrance-hds-touch-9-gen3 Har bestilt en slik selv, men jeg har en svensk kompis som kan ta den i mot for meg. Gen 3 har gått ut, så hvis noen skal ha 17’ for den nå er det bare å snu i døra og gå. Ellers ble ikke Rom bygget på en dag. Det går an å begynne et sted, og heller utvide eller komplettere etterhvert.