shaggy

Medlemmer
 • Innholdsteller

  23
 • Ble medlem

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  1

shaggy last won the day on January 23

shaggy had the most liked content!

Mottatte likerpoeng

8 Neutral

Om shaggy

 • Rang
  Nytt medlem
 • Bursdag

Contact Methods

 • ICQ
  0

Nylige profilbesøk

405 profilvisninger
 1. Svartkulp ved sognsvann er veldig lett tilgjengelig. Tusenbrødre. Sognsvann er litt vrient. Må leite mye for å finne fisk større enn 10 gram, men om man finner den er det gøy. Man kan jo ta bussen utover mot yttre enebakk. Sværsvann og setertjern er ok. Har du hele dagen kan man jo ta bussen til steinsfjorden, men det er jo strengt tatt Buskerud. Når jeg først drar på med anbefalte langturer kan jeg anbefale kalvsjø i lunner.
 2. Det er ikke noe premiering for største fisk på norges cup konkene, så strengt tatt vet jeg ikke. Men det blir altid tatt fisk på rundt kiloen på steinsfjorden.
 3. Ja. Det blir altid tatt en del fin abbor der. Kilosfisk er sef ikke så vanlig, når man løper fra hull til hull, men han som fikk 12 kg på kort tid fikk mange fine. Så vidt jeg vet var det bare han av de 150 som var med som traff storfisken slik så det er jo ikke lett å finne den. Det som også er fint med steinsfjorden er at snittet er høyt generelt. Får man 20 grammere må man flytte seg til der man får 50 - 150 grammere for å henge med. Konkurransen på goksjø i helgen var noe annerledes da det var en gjeng som fikk mer enn 400 fisk med snitt under 20 gram. Det er skikkelig kultiveringstiltak :-).
 4. For min del gikk det bra. Fikk skrapet sammen over 7,6 kg. De fleste snakket om at de opplvede fisket som tregt. Feks dersom fjærmyggen datt av og det var kun pinkisen som hang igjen ville de ikke ta. Brukte nesten bare stor mormyska og fjærmygg. Han som vant kom over fin fisk alene og dro 12 kg på noen minutter. Det er jo det som steinsfjorden er kjent for, og gir konkurransefiskere våte drømmer. :-).
 5. Tror du også går glipp av mange napp med så tykt snøre. Det vil ikke rette seg helt ut under vann. Ville byttet til maks 0,20mm. Den lange fortommen gjøre det heller ikke noe lettere. Et annet tips er å bare hekte maggoten i den lille fliken som stikker ut i enden med to hull. Da vil maggoten leve en god stund.
 6. Ser en av konkurransefiskerne fra Pimpel sør har vært på fiskumvannet. Han fikk ca 10 kg abbor, snitt på 180 gram, så det er ikke et dumt vann å prøve.
 7. Som TT sier er det en meromiktisk sjø. Tror det er liten vits i å fiske nede i saltvannet. Har vært der på isen et par tre ganger. Ganske greit snitt på abboren. Har ikke fått de store mengdene, men verdt å prøve. Det er grunnt nok Langs vestsiden og i nordenden.
 8. Det er utgang fra det de kaller vannførehjemmet, ved steinsåsen. De pleier å skilte. påmelding fra 0800 - 0915 Gangtid fra 0930 - 1000 Fiske fra 1000 -1400 https://www.google.no/maps/place/Strandveien+13,+3530+Røyse/@60.0936543,10.2954229,175m/data=!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x46410677280bf89f:0xd4084472ea60d9f3!8m2!3d60.0934273!4d10.2953423
 9. Det er bare å spørre i vei. Det er i hovedsak to typer konkurranser på ferskvannsisen. Norges cup osv teller kun abbor. En stikke av gangen. Det gjør at pimpel, lokkemeite eller mormyska er redskapene som blir brukt. Dersom du ikke har overarmene til Arnold stiller du med et lite handikap med 205 bor, men etter en halvtime er det flere 1000 hull som man kan fiske i. Detr kan faktisk være en god taktikk å gå i gamle hull enkelte ganger. Det er ikke lov til å bruke motorisert (drill)bor. Mormyska konkurranser hvor all fisk bortsett fra gjedde teller. Fortsatt bare lov til å bruke en stikke av gangen. Det fiskes på et begrenset området. Det blir vel rundt 150 på stensfjorden til helga. Populært vann med fint snitt på fisken. Det er også spennede at det er litt bingo. Han som vant NM i fjor så i alle fall rimelig overrasket ut. Her er NJFF sine regler for fiskekonkurranser: https://www.njff.no/fiske/Documents/Regelverk for fiskekonkurranser.pdf
 10. Najs Gjedde! Tror jeg må kjøre på med valium for å bli rolig nok til meitefiske :-). Har ambisjoner om å prøve balanse, men jeg klør etter å bore nytt hull dersom det går mer en et minutt uten napp. Du venter vel litt lengre enn det?
 11. Jeg har ikke peiling på gjeddefiske, men har hørt at bestanden kan ha blitt påvirket av for mye uttak. Tenker at mange vann har veldig godt av at man tar opp småabbor. Det blir ikke tatt så mye stor abbor på konkurranser, siden de fleste sitter veldig kort tid i hvert hull. Likvel diskuteres det om man skal ha en maksstørrelse slik at de største individene blir satt ut igjen. Etter dårlig fangster i fjor var det snakk om at steinsfjorden var redusert, men det virker som det er bra fart i fisken igjen nå. Om du har tenkt å være med på konkurransen er det ikke lov til å prøvefiske de siste 5 dagene før konkurransen. Det er jo ikke så mange som kan fiske midt i uka, men tenkte bare å nevne det.
 12. Noen her som er interessert i isfiskekonkurranser? Dersom man har litt konkurranseinstinkt og liker seg på isen kan det anbefales på det groveste. Det er konkurranser stort sett hver lørdag og søndag fra november til april. Det er veldig mye å lære av folk som har konkurrert i +25 år. Hvordan de finner fisken, teknikk og utstyr. 29/1 er det konkurranse på steinsfjorden. Det var litt tregt der i fjor, men mye tyder på at sjøen er tilbake til gamle høyder nå. Tipper vinneren må opp mot 20kg. Det er stor forskjell på ambisjonsnivået fra dem som jogger hele høsten, til dem som tar det som en tur. Så det er bare å slenge seg med :-) Her finner man oversikt over de fleste konkurransene: http://oslosportsfiskere.no/index.php?obj=isfiske&act=terminliste&men=10&sub=
 13. Nå er er vel valget tatt, men slenger likevel med Paris expidition pulk. Den er lang ca 150cm. Mange som bruker disse på langturer. Smal men fin å dra. Laget i en myk plasttype som gjør den veldig slitesterk og smidig. Den tok likevel kvelden etter noen km på delvis grus med to kids oppi :-). https://www.magasinet.no/display.aspx?menuid=-4511&prodid=14118&isUrlRewritten=true&mobil=ja
 14. Ja det så noe kreativt ut. Jeg tenker at de butikkene som har levert utstyr til konkurransefiske i Mange år nok er det sikreste valget. Thomasfiske og Leirud fiske. Dersom det er fart i abboren er en stor pimpel det raskeste. Er fisken treg har de kroker ned i størrelse 18. På den annen side vil ingen konkurransefiskere våge å teste det juletreet der, så hvem vet :-)
 15. De får telefoner fra gamle damer som synes det er skummelt at noen går på isen. Jeg var ganske sint da de bad meg om å gå av isen. Det var 15 cm helt kurant is. Det er overformynderi. Har hørt om at de holder på med det samme på bogstadvannet. Regner med at det var dette de drømte om å holde på med da de gikk på politiskolen.