shaggy

Medlemmer
 • Innholdsteller

  33
 • Ble medlem

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  1

shaggy last won the day on January 23

shaggy had the most liked content!

Mottatte likerpoeng

10 Good

Om shaggy

 • Rang
  Nytt medlem

Contact Methods

 • ICQ
  0

Nylige profilbesøk

604 profilvisninger
 1. Skremmer båten fisken?

  Skroget har grå- hvit farge. Vannet jeg fisker er grunt klart og mye stein. Båten går veldig høyt i vannet og klasker mot bølgene når jeg ror. Tror jeg skal investere i en Saiman eller lignende båt. Noen tips? Bør ta opp til 2 barn og 2 voksne.
 2. Skremmer båten fisken?

  Takk for nyttige svar. Blir markdrag for tungt i vannet med paravan? Jeg har en kano i nabovannet og der får jeg nesten alltid fisk. Får teste den for å virkelig bekrefte teorien. Jeg har jo også fiska mest i fellesferien. Temp i overflaten kan fort bli 18. Det er jo litt varmt.
 3. Skremmer båten fisken?

  Jeg er på ingen måte overtroisk, men jeg lurer på om det er mulig at en båttype kan skremme ørret i et relativt grunt fjellvann? Jeg er klar over at det er ganske søkt, da det brukes motor i en del andre vann i nærhet og de drar fisk som bare det. 15-20 timer med roing resulterte i et napp. Jeg er ikke noe proff ørretfisker, men synes jeg burde fått noe på ren flaks :-). Det er bra med fin fisk i vannet og har snakket med en kar som ror rundt i gummibåt som får fisk på alle sine turer. Jeg har rodd , sakte fort over grunner, marbakker og midt utpå. Har prøvd div woblere, sluk og markdrag. Har forsøkt å fiske +50 meter bak båten. Båten er en stor hvit og laget i glassfiber. Den lager en klukkelyd som jeg mistenker kan forplante seg i vannet. Det er også noe knirking fra årene. Bør jeg ringe Lilly Bendriss?
 4. Jeg har hatt en blanketur etter karruss nettopp. Regner med at det er lettere å få de fleste karpefisker når vannet blir litt varmere. Hvilke arter er greie å få nå? Mort er jo mulig å få på isen, men ønsker meg laue, suter, etc. Gjerne små.
 5. Åpent vann vår 2017 Oslo og omegn

  Lysern er jo ikke Oslo, men kun enkelte isflak.
 6. Fiske ved Gaustatoppen

  Du bør i alle fall ha med isbor :-). Det vil sikkert være is i det området minst en måned til.
 7. Jeg tror du desverre aldri vil få noen tillatelse til å sette ut abbor i ørretlandet norge. Som flere har nevnt her vil abboren vekst avhenge av miljøet den lever i. Tusenbrødre kan bli store om de settes ut i et vann med som gir gode vekstforhold og omvendt. I boka Abboren hugger av Curt Lindhe forteller han om forsøk som bekrefter dette. Anbefaler boka. Mye bra selv om den er fra 1960 tallet. Synes forøvrig det er spennende med risvaser. Jeg vil anta at dersom de legges på 5-7 meter vil de i større grad bli hotspots enn gyteplasser?
 8. Er det noe liv i Visterflo ?

  Det diskuteres en ordning med maksmål i cm. Det er ganske enkelt å gjennomføre. Et målebånd som alle skal ha med. Det er vikitg at ikke barieren for å bli med skal bli for høy, så elektroniske duppedingser blir det nok en stund til kommer. Steinsfjorden er nok ikke tom for abbor, men variasjon i bett er veldig stor og fisken står ofte på forskjellige plasser dag for dag. Gjedde teller jo ikke, så de blir satt ut igjen.
 9. UR Rantanen 155mm to-delt - Istykkelse?

  Ok. Da er vi enige om at vi er uenige :-). Jeg mener likvel at en som skal kjøpe seg et bor for å fiske på isen noen få ganger i løpet av sesongen vil ha mikroskopisk sjanse for å dumpe borti stor fisk. Vil påstå at den største nybegynnerfeilen er at man ikke borer mange nok hull. Tror du er sterkere enn du tror :-). Større diameter vil kreve mer energi. Det er ganske enkel matematikk.
 10. UR Rantanen 155mm to-delt - Istykkelse?

  Dette er litt off topic men synes valg av diameter på bor er viktig. Anbefaler folk å kjøpe 110 mm eller 115mm med mindre de skal gå etter storfisken. Har fått abbor på 1,4kg med 115mm bor. Synes i alle fall at bor med stor diameter dreper lysten til å borre tilstrekkelig mange hull. Mora nova har mulighet til å flytte sveiva, men hadde vel ikke funket på 180cm is :-)
 11. Beste isfiske muligheter i Oslo/Akershus uten bil

  Svartkulp ved sognsvann er veldig lett tilgjengelig. Tusenbrødre. Sognsvann er litt vrient. Må leite mye for å finne fisk større enn 10 gram, men om man finner den er det gøy. Man kan jo ta bussen utover mot yttre enebakk. Sværsvann og setertjern er ok. Har du hele dagen kan man jo ta bussen til steinsfjorden, men det er jo strengt tatt Buskerud. Når jeg først drar på med anbefalte langturer kan jeg anbefale kalvsjø i lunner.
 12. Isfiskekonkurranser

  Det er ikke noe premiering for største fisk på norges cup konkene, så strengt tatt vet jeg ikke. Men det blir altid tatt fisk på rundt kiloen på steinsfjorden.
 13. Isfiskekonkurranser

  Ja. Det blir altid tatt en del fin abbor der. Kilosfisk er sef ikke så vanlig, når man løper fra hull til hull, men han som fikk 12 kg på kort tid fikk mange fine. Så vidt jeg vet var det bare han av de 150 som var med som traff storfisken slik så det er jo ikke lett å finne den. Det som også er fint med steinsfjorden er at snittet er høyt generelt. Får man 20 grammere må man flytte seg til der man får 50 - 150 grammere for å henge med. Konkurransen på goksjø i helgen var noe annerledes da det var en gjeng som fikk mer enn 400 fisk med snitt under 20 gram. Det er skikkelig kultiveringstiltak :-).
 14. Isfiskekonkurranser

  For min del gikk det bra. Fikk skrapet sammen over 7,6 kg. De fleste snakket om at de opplvede fisket som tregt. Feks dersom fjærmyggen datt av og det var kun pinkisen som hang igjen ville de ikke ta. Brukte nesten bare stor mormyska og fjærmygg. Han som vant kom over fin fisk alene og dro 12 kg på noen minutter. Det er jo det som steinsfjorden er kjent for, og gir konkurransefiskere våte drømmer. :-).
 15. Bergsvannet i Hof 2017

  Tror du også går glipp av mange napp med så tykt snøre. Det vil ikke rette seg helt ut under vann. Ville byttet til maks 0,20mm. Den lange fortommen gjøre det heller ikke noe lettere. Et annet tips er å bare hekte maggoten i den lille fliken som stikker ut i enden med to hull. Da vil maggoten leve en god stund.