shaggy

Members
 • Content Count

  43
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

shaggy last won the day on January 23 2017

shaggy had the most liked content!

Community Reputation

11 Good

About shaggy

 • Rank
  Nytt medlem

Recent Profile Visitors

1130 profile views
 1. Det er ikke feil å ville få mest mulig :-). Jeg fisker mye med ungene i Kolbotnvannet og vi får nesten alltid 100+ mort og noen abbor. De fleste vi møter for dessverre ingen ting. Jeg pleier å ta samme preken med dem som jeg gjør nå :-). For å få mort bør krokstørrelsen være mellom 18- 20 (kun torshov sportsfiske som har dette i oslo). Vi bruker en følsom dupp som er vektet slik at den nesten går under. Det er også viktig å fiske nære bunnen. Man får myye mer fisk om man bruker noen form for fòr. Grunnfòr har de hos Torshov. Kan også bruke oppsmuldret brød og litt vann. Jeg vil tro at du vil få bra med fisk om du finner ei vik med ca 2 meters dybde og litt vannliljer i nøklevann. Ellers er masse fisk feks i Gjersrudtjern, men det er lite trivelig der. Skraperudtjern har ganske mye fisk. Stensrudtjern er også ok. Vi bruker toppknytstenger 4- 6 meter, men det er ikke helt avgjørende. Jeg anbefaler å sjekke ut Mårten Johansson sine videoer:
 2. Det er en drøy time opp til øyangen i Hurdal. Der tok flere over 10kg på konkurransen sist. Lite stykke å gå ut til øyene, men går fort med akebrett. Artig med litt høyere snitt på abboren Ca 80gr.
 3. Trenger ikke fiskekort. Det er bare å ta kart og flyfoto i bruk. For eksempel der vannet er på det bredeste er det enkelt å komme til.
 4. Kolbotnvannet er lett tilgjengelig. Fikk en del fine abbor opp til 500 gram på meiting der i fjor. Men du må regne med 50 mellom hver abbor :-).
 5. Både Lutvann og Nøklevann kan være vriene. Dersom målet er å få fisk uten at størrelsen betyr noe ville jeg ha prøvd feks. Ulsrudvann eller Steinsrudtjern. Prøv først på 1 meter og fisk deg dypere. Skitt fiske :-) Eventuelt Lysern i Enebakk. Det er konkurranse der på søndag. Er det litt fart blir vinnervekt 8-10 kg abbor. http://oslosportsfiskere.no/onewebmedia/Isfiske/isfiskeresultater/FMOslo2019-annonse.pdf
 6. Jeg bruker mest lokkemeite etter abbor (ikke de store). Fisken kan ofte være treeeg på vinteren, derfor får man oftere fisk om man har en ca 10 cm fortom under pilken og en liten krok str 16. Er fisken enda tregere er det 2,5mm mormyska som gjelder. Agner med maggot eller fjærmygglarver. Det har jo blitt nevnt mange ganger før men, det er også den vanligste feilen, man må ofte leite og borre 10, 20, 30, ++ hull.
 7. Heisan, Veldig mange i konkurransemiljøet bruker tovede votter uten fingre. Fordelene er at man kan sette på agn etc. Det at de er tovet gjør at kroken sjelden setter seg ordentlig fast. De er også varme når det blir våte. Jorunn Bekkensten heter hun som strikker dem. Er helt enig i at det ikke er noe digg å holde i et iskaldt bor. Jeg synes det hjelper å teipe en bit med sitteunderlag rundt boret.
 8. Når det gjelder røye er det en del hemmelighetskremmeri. Jeg kan lite om plasser selv, men få tak i kartboken til ofa. Der finner du info om hvilke vann som har røye og røyevarp. Det er en veldig hot periode nå når isen nettopp har lagt seg.
 9. Nord mesna er bare noen minutter med bil. Det skal være bra med gjedde i utløpet og elva mot Lillehammer.
 10. Skroget har grå- hvit farge. Vannet jeg fisker er grunt klart og mye stein. Båten går veldig høyt i vannet og klasker mot bølgene når jeg ror. Tror jeg skal investere i en Saiman eller lignende båt. Noen tips? Bør ta opp til 2 barn og 2 voksne.
 11. Takk for nyttige svar. Blir markdrag for tungt i vannet med paravan? Jeg har en kano i nabovannet og der får jeg nesten alltid fisk. Får teste den for å virkelig bekrefte teorien. Jeg har jo også fiska mest i fellesferien. Temp i overflaten kan fort bli 18. Det er jo litt varmt.
 12. Jeg er på ingen måte overtroisk, men jeg lurer på om det er mulig at en båttype kan skremme ørret i et relativt grunt fjellvann? Jeg er klar over at det er ganske søkt, da det brukes motor i en del andre vann i nærhet og de drar fisk som bare det. 15-20 timer med roing resulterte i et napp. Jeg er ikke noe proff ørretfisker, men synes jeg burde fått noe på ren flaks :-). Det er bra med fin fisk i vannet og har snakket med en kar som ror rundt i gummibåt som får fisk på alle sine turer. Jeg har rodd , sakte fort over grunner, marbakker og midt utpå. Har prøvd div woblere, sluk og markdrag. Har forsøkt å fiske +50 meter bak båten. Båten er en stor hvit og laget i glassfiber. Den lager en klukkelyd som jeg mistenker kan forplante seg i vannet. Det er også noe knirking fra årene. Bør jeg ringe Lilly Bendriss?
 13. Jeg har hatt en blanketur etter karruss nettopp. Regner med at det er lettere å få de fleste karpefisker når vannet blir litt varmere. Hvilke arter er greie å få nå? Mort er jo mulig å få på isen, men ønsker meg laue, suter, etc. Gjerne små.
 14. Lysern er jo ikke Oslo, men kun enkelte isflak.
 15. Du bør i alle fall ha med isbor :-). Det vil sikkert være is i det området minst en måned til.