shaggy

Members
 • Content Count

  41
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

shaggy last won the day on January 23 2017

shaggy had the most liked content!

Community Reputation

10 Good

About shaggy

 • Rank
  Nytt medlem

Recent Profile Visitors

996 profile views
 1. Trenger ikke fiskekort. Det er bare å ta kart og flyfoto i bruk. For eksempel der vannet er på det bredeste er det enkelt å komme til.
 2. Kolbotnvannet er lett tilgjengelig. Fikk en del fine abbor opp til 500 gram på meiting der i fjor. Men du må regne med 50 mellom hver abbor :-).
 3. Både Lutvann og Nøklevann kan være vriene. Dersom målet er å få fisk uten at størrelsen betyr noe ville jeg ha prøvd feks. Ulsrudvann eller Steinsrudtjern. Prøv først på 1 meter og fisk deg dypere. Skitt fiske :-) Eventuelt Lysern i Enebakk. Det er konkurranse der på søndag. Er det litt fart blir vinnervekt 8-10 kg abbor. http://oslosportsfiskere.no/onewebmedia/Isfiske/isfiskeresultater/FMOslo2019-annonse.pdf
 4. Jeg bruker mest lokkemeite etter abbor (ikke de store). Fisken kan ofte være treeeg på vinteren, derfor får man oftere fisk om man har en ca 10 cm fortom under pilken og en liten krok str 16. Er fisken enda tregere er det 2,5mm mormyska som gjelder. Agner med maggot eller fjærmygglarver. Det har jo blitt nevnt mange ganger før men, det er også den vanligste feilen, man må ofte leite og borre 10, 20, 30, ++ hull.
 5. Heisan, Veldig mange i konkurransemiljøet bruker tovede votter uten fingre. Fordelene er at man kan sette på agn etc. Det at de er tovet gjør at kroken sjelden setter seg ordentlig fast. De er også varme når det blir våte. Jorunn Bekkensten heter hun som strikker dem. Er helt enig i at det ikke er noe digg å holde i et iskaldt bor. Jeg synes det hjelper å teipe en bit med sitteunderlag rundt boret.
 6. Når det gjelder røye er det en del hemmelighetskremmeri. Jeg kan lite om plasser selv, men få tak i kartboken til ofa. Der finner du info om hvilke vann som har røye og røyevarp. Det er en veldig hot periode nå når isen nettopp har lagt seg.
 7. Nord mesna er bare noen minutter med bil. Det skal være bra med gjedde i utløpet og elva mot Lillehammer.
 8. Skroget har grå- hvit farge. Vannet jeg fisker er grunt klart og mye stein. Båten går veldig høyt i vannet og klasker mot bølgene når jeg ror. Tror jeg skal investere i en Saiman eller lignende båt. Noen tips? Bør ta opp til 2 barn og 2 voksne.
 9. Takk for nyttige svar. Blir markdrag for tungt i vannet med paravan? Jeg har en kano i nabovannet og der får jeg nesten alltid fisk. Får teste den for å virkelig bekrefte teorien. Jeg har jo også fiska mest i fellesferien. Temp i overflaten kan fort bli 18. Det er jo litt varmt.
 10. Jeg er på ingen måte overtroisk, men jeg lurer på om det er mulig at en båttype kan skremme ørret i et relativt grunt fjellvann? Jeg er klar over at det er ganske søkt, da det brukes motor i en del andre vann i nærhet og de drar fisk som bare det. 15-20 timer med roing resulterte i et napp. Jeg er ikke noe proff ørretfisker, men synes jeg burde fått noe på ren flaks :-). Det er bra med fin fisk i vannet og har snakket med en kar som ror rundt i gummibåt som får fisk på alle sine turer. Jeg har rodd , sakte fort over grunner, marbakker og midt utpå. Har prøvd div woblere, sluk og markdrag. Har forsøkt å fiske +50 meter bak båten. Båten er en stor hvit og laget i glassfiber. Den lager en klukkelyd som jeg mistenker kan forplante seg i vannet. Det er også noe knirking fra årene. Bør jeg ringe Lilly Bendriss?
 11. Jeg har hatt en blanketur etter karruss nettopp. Regner med at det er lettere å få de fleste karpefisker når vannet blir litt varmere. Hvilke arter er greie å få nå? Mort er jo mulig å få på isen, men ønsker meg laue, suter, etc. Gjerne små.
 12. Lysern er jo ikke Oslo, men kun enkelte isflak.
 13. Du bør i alle fall ha med isbor :-). Det vil sikkert være is i det området minst en måned til.
 14. Jeg tror du desverre aldri vil få noen tillatelse til å sette ut abbor i ørretlandet norge. Som flere har nevnt her vil abboren vekst avhenge av miljøet den lever i. Tusenbrødre kan bli store om de settes ut i et vann med som gir gode vekstforhold og omvendt. I boka Abboren hugger av Curt Lindhe forteller han om forsøk som bekrefter dette. Anbefaler boka. Mye bra selv om den er fra 1960 tallet. Synes forøvrig det er spennende med risvaser. Jeg vil anta at dersom de legges på 5-7 meter vil de i større grad bli hotspots enn gyteplasser?
 15. Det diskuteres en ordning med maksmål i cm. Det er ganske enkelt å gjennomføre. Et målebånd som alle skal ha med. Det er vikitg at ikke barieren for å bli med skal bli for høy, så elektroniske duppedingser blir det nok en stund til kommer. Steinsfjorden er nok ikke tom for abbor, men variasjon i bett er veldig stor og fisken står ofte på forskjellige plasser dag for dag. Gjedde teller jo ikke, så de blir satt ut igjen.