Jump to content
Fiskersiden

don don

Members
 • Posts

  1215
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

Posts posted by don don

 1. Den ‎20‎.‎02‎.‎2018 at 14.44, piscator skrev:

   

  det var jo slank abbor, men ikke helt uvanlig her hjemme. Selv har jeg fått abbor over 45cm som så vidt har brutt kilosstreken. 

  Det er da man får lyst til å gi opp akkurat det vannet. :mellow:

 2. Jeg bruker korte/ avklipte fingervanter i ull. Det er for min del utelukket å bruke annet materiale enn ull til dette. I tillegg har jeg polvotter hvis jeg skulle begynne å fryse. Vi gjeddemeitere fisker som regel fra soloppgang til solnedgang og da er komfort på isen av største betydning. Andre godsaker på isen kan være meitestol, skikkelig pulk. grill, motorbor, vindskjerm/isfisketelt, gassovn etc. I cant wait.

  • Like 2
 3. 12 timer siden, Aristokraten skrev:

  Ny tur,nye muligheter.... Samme plass og taktikk som i går;

  DSC00494.JPG
  DSC00495.JPG

  Var i gang kl 2030 og det tok ikke lange tiden før det ble liv,landet en på ca 1kg raskt.Neste fisk var fin,den dro rett inn mot land,10m nedenfor hvor jeg satt,og så røk krokfestet.Alltid like surt.... :roll:

  Var ikke like mye liv i vannskorpa i dag,men bra med aktivitet var det.Dro fisk jevnt og trutt,mistet også flere.Havnet på 6 stk tilsammen.Ikke noen store,lengstemann var 42cm.Det er rett over 1kg med normal kondisjon.

  Rett over kl 00.00 gjorde jeg meg klar til å dra hjem,var mettet på fisking.Hadde kommet en liten bris og det var vanskelig å se loffen på vannskorpen.Men gjorde ett forsøk til.Satte på en diger bit,vætet den hurtig og hev det jeg turte.Den fløy langt ut og jeg satte meg på huk bak noe siv.Liker å holde lav positur og går som en indianer,heller ingen raske bevegelser.

  Ihvertfall;bøylen er lukket og jeg ser at sena strammer seg mot snella,har ikke sett eller hørt noe bevegelser ute ved loffebiten.Settet tilslaget når sena er nesten stram,det svarer tungt der ute,veldig tungt.Den har ett utras ikke jeg har vært borti når det gjelder stam,skjønner at denne er diger...Jeg kjører den forsiktig,er livredd for å miste den,dette er muligens min drømme-stam rekker jeg å tenke.Må fighte den noen minutter,men tilslutt glir den inn mot der jeg står.Jeg pumper den opp i skorpa bare får å få sett den....Den er ENORM,den største jeg har sett.Det er en fantastisk fisk,en slik jeg har drømt om siden jeg begynte å fisk stam.Drømmen er i ferd med å gå i oppfyllelse..

  Tusen tanker raser gjennom hodet mitt,den MÅ være over 3kg,kan det være ny NR?? Den er sinnsykt grov,lengden er der,fet er den.Sikkert spist en loff alene....

  Idet jeg skal dra den inn mot meg så skjer det,krokfestet glipper,men den er ikke tapt enda.Den er sliten og ligger halvveis oppe på land.Da ser jeg virkelig hvor grov den er.... Jeg tar tak over nakken på den i ren refleks og prøver å få løftet den inn på land.Men det er utgjort.Den skal ikke bli min,den gjør ett par vrengninger med den muskuløse kroppen og sklir ut av hånda mi.Ett skikkelig plask med halen og den er borte...Retning bruene....

  Jeg blir stående som en narr,utslått,synker sammen som en sekk og halverer lengden fra mine 180cm.Alle mine krefter er borte.Setter meg på stolen.Det renner en tåre fra det høyre øyet,den lander på låret....Sitter slik i noe som virker som en evighet.Har mest lyst til å bare dra,la alt utstyret ligge igjen.Aldri mer fiske.Begynne å samle glansbilder,bli soppekspert,verve meg til frelsesarmeen....Livet er tøft langs bredden der akkurat da.

  Klarer å samle meg sånn nogenlunde etterhvert,pakker sammen og drar hjem i skam.Skammer meg over at jeg ikke bruker håv,sta som en geitebukk...Jeg bestiller håv når dette innlegget er postet.

  Har mistet noen fine fisker gjennom åra,bla noen digre gjedder fra Borredalsdammen, Sæbyvannet og Ågårdselva.Den ene fra Borredalsdammen var enorm.Det var ille,skikkelig ille,særlig for en som er så glad i gjeddefiske som meg.Men ingenting kan måle seg med dette,var i ett lite øyeblikk verdens undergang...

  Hjemturen husker jeg null og nada av...Alt er bare en stor grøt.Tviler på at søvnen kommer i natt... Dette skriver jeg i ren terapi.Trøsten får være at jeg så den tydelig,fikk tatt på den.Og ikke minst den er der enda!!

  Her er noen bilder av oldebarna;

  DSC00496.JPG
  DSC00497.JPG

  Føler med deg Aristokraten, det der er vondt, skikkelig vondt.

  • Like 1
 4. Jeg tror at med bra innhold blir en blogg like interesannt/ populær som facebook. Det jeg liker best er:

  1. Gode diskusjoner der man kan lære noe.

  2. Tråder man kan følge over lang tid, enten det er fisket til en person, et byggeprojekt eller et tråd der man jakter på en spesiell fisk etc, etc.

  3. Enkle, bra fiskerapporter.

  Til slutt vil jeg si at FS på ingen måte er avgått med døden selv om festen på mange måter er over. Det som skjer nå minner mer om et nachspiel. Gjør man dette til et kult nachspiel ser jeg ikke bort fra at festen kan ta seg opp igjen.

  • Like 1
  • Thanks 1
 5. 56 minutter siden, PeterSL skrev:

  Det finnes jo utallige eksempler på gjedder som biter både barn og voksne mennesker. Og med tanke på at artikkelen er skrevet for å treffe "folk flest", er det ikke rart det blir tatt med, selv om det strengt ikke er mer enn en kuriositet i forhold til konsekvenser av spredning av fisk, uansett art. Det er bra det blir satt fokus på spredning av gjedde, og jeg synes forfatteren skal ha kreditt for å bli med i diskusjonen her :) 

   Joda folk blir bitt av gjedde, sjangsen for å bli bitt ligger vel et sted midt imellom det å bli slått ned av lynet eller få en meteorstein i hodet. Jeg er enig i at det er sporty å være med å diskutere, men selve artikkelen var svak.

  • Like 1
 6. 6 timer siden, Vidar6 skrev:

  Synd, abboren er en fantastisk sports fisk!!

  Gratulerer med vanvittig fine aborrer, rent ut artig å se så flott fisk! Og, ja, sportsfiske etter stor abbor er på mange måter det råeste som finnes. Det er så mye adrenalin innvolvert at du rett og slett blir alvorlig hekta.:) 

   

   

  • Like 1
 7. 2 timer siden, Vidar6 skrev:

  Tirsdagen var siste dagen av elve sesongen (stengt fra 15/03 til 16/6) og fisket var hardt som flint, men hardt arbeide og stahet brakte tilslutt en brukbar abbor paa 1150 gram :):)

   

   

  IMG_1818.JPG

  Utrolig bra kondis på den abboren der gitt, tjukk og fin.

  • Like 1
 8. 13 minutter siden, Potemkin skrev:

  Ser ikke poenget med fortom. Kan noen fortelle meg hvorfor bruke fortom forutenom ved gjeddefiske?

  På sommeren, når vi fisker abbor med jigg, bruker vi fluorkarbon fortom. Dette er rett og slett for at ikke gjedda skal stikke avgårde med altfor mange jigger.

 9. 20 timer siden, Helge C Norvang skrev:

  Hei!


  Takker for svar!

  Joa, jeg har brukt timesvis på YouTube (deriblandt Uncut Angling) jeg også, og på google for å finne ting. Men, jeg ønsket egentlig å finne ut om det var noen som hadde gjort dette før og kunne anbefale noe.

  Du finner nok ikke så mange her på forumet som har vært i Canada for å fiske gjedde. Drar man til Canada er det  for å fiske etter andre ting. De  som drar utenlands for å fiske gjedde drar vel helst til Rugen i Tyskland.

  PS. Ja, også Sverige da, men det var vel ikke en svensketur du tenkte på.

 10. Knekklys, J krok og riktig tilslag er mine two cents. Ser du at det pirker bortpå, senk stangtuppen, stram opp og gjør tilslag med en gang. Ikke sitt å vent på at det skal bite skikkelig. Jeg kjører alltid med glidende nå, men brukte paternoster før og kan vel ikke si at det spiller veldig stor rolle. Agnet jeg bruker er ganske lange makrellstrimler hvor jeg fester kroken mer eller mindre kun i skinnet, slik at den er mest mulig fri. Bytt krok ofte.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.