Jump to content
Fiskersiden

Maritim

Members
 • Content Count

  2672
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

Maritim last won the day on February 16 2020

Maritim had the most liked content!

Community Reputation

85 Excellent

About Maritim

 • Rank
  Superbruker

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Takk for gode tips! Blei jo en spesiell vår. Hadde fine dager på Skjørland! Fantastisk sted! Trivelig vertskap, flott beliggenhet og nydelig elv. Men med nysnø to dager før annkomst og «rar» elv så ble det som det ble. Vi var 8 mann. 4 fikk fisk, jeg fikk den minste på 7 kg (flue fra båt, intermideate line). Største på 13. Fiskerens første laks!:)
 2. Jøss, her var det ikke mye fart! Ser at det er en del som har vert inne og kikka så mulig det er flere som lurer. I mellomtida har jeg fått litt tips fra lokale. Selvfølgelig ikke noe revolusjonerende men dog. Her kommer det; Lengde på tuber et sted mellom 5 og 10cm. Av farger er orange med kobber en favoritt men svart over gult er også fint og selvsagt svart over blått, gjerne med rød hale. Fluene må ned, synk lll er fint. På woblerfronten er det litt det samme, rødt/orange/kobber i forskjellige varianter. 6, 9 og 12cm med trykk på 9cm. Av fabrikkwoblere får Bomber gode skussmål.
 3. Fessumpa og kontepellar burde være rare nok! Brukt i Troms og Finnmark i verfall. Muligens andre steder også..
 4. Har leid vald i Bjøra fra 19.05.20 og ei uke. Trolig ganske stor og kald elv mao.. I den forbindelse har jeg et par spørsmål om fluer og woblere; hvor lange tubefluer er mest brukt ev.t krokstørrelse på enkelt og dobbeltkrok, og hvilke fargekomboer er mest aktuelle. Gjerne kjente mønster. Og så litt det samme på woblerfronten, lengder, farger og om det er noen av de vanlige over disk typene som kan funke (har et par i skuffen...) Om noen har andre tips om maifiske i Bjøra er det supert! M:)
 5. Kastekurs er lurt. Sparer deg for mye tullball om du skal finne ut av det sjøl. Finnes mye «guffe» på markedet. Etter min erfaring er TMC sin meget bra. Dyr, men utrolig drøy! (Så kanskje ikke så dyr når alt kommer til alt). Husker at vi brukte (siliconebasert) listspray fra bensinstasjonen i gamledager. Dette var på den tida man hadde ekstremt dårlig råd og gikk sammen og kjøpte et billig DT-snøre kappa det i to og brukte fletta nylon som runningline... mye banning, men en og annen fisk blei det jo :) ps: fin stang!
 6. Kjenner ikke snella du lurer på. Men har et par kommentarer ut over de gode tipsa du allerede har fått. Ble jo en tråd som belyser fordeler og ulemper med snørefører. Fordelen er jo opplagt; du kan sleppe ut (eller kaste) og sveive inn, og snøret ligger pent på spolen. Ulempen er at når bremsen slurer er ikke lenger snøreføreren over det punktet der snøret kommer ut fra spolen. Altså, ved utras beveger utpunktet til snøret seg frem og tilbake slik snøret ble lagt på, mens snøreføreren står i ro. Det er et problem. Da får du en skarp vinkel som ikke er god verken for snøreføreren eller snøret.
 7. Ser ut til å være garnfanga. Hørt rykter om at fangsten er gjort i storfjord/hjørundfjord-området. Nok en art vi trolig blir å se mere til nordover kysten om været fortsetter i samme retning....
 8. Ang. Radbrekking; jepp! Ellers bør du tenke på at dine formuleringer som "spamming" og "spy ut" er karakteristikker som mange ikke kjenner seg igjen i... Du har totalt misforstått Både intensjonen til "gruppen" Gladlaksen poster i, og misjonen til Gladlaksen per se. ev.t er du bare sta.. P.S Utrykket "Jeg ser ikke bort fra" er en nølende innrømmelse, og der i nøling.. Skjønner at du veeeldig gjerne skulle diskutere med Gladlaksen, men du må nok klare deg med oss andre... og jeg stiller!
 9. Om du tenker i sjøen er stranda på begge sider av utløpet til ørstaelva Tipp topp. Ellers kan sikkert innerst i Kjilsfjorden produsere uten at jeg har praktisk erfaring derfra. Innsiden av straumen i straumshamn ser fin ut. Er noen fine spotter ute på berkneset også..
 10. Dette innlegget har jeg lyst å imøtegå. Du har delt det opp, så jeg forholder meg til det. "hvorvidt Glalaksen er en ressurs her på siden er det åpenbart delte meninger om. At noen kan ha nytte av disse linkene ser jeg ikke bort fra, men å skaffe den informasjonen Glalaksen bringer til torgs her; altså UKRITISK linke til adresser på nettet som omhandler saker på o-næringen er vel noe de fleste kan klare ganske raskt?" du har akkurat fått et praktisk eksempel på at Glalaksens linker aktivt har blitt brukt for å unngå mer oppdrett i et lukket fjordsystem, og det med et po
 11. Jeg korrigerer; du tar feil, jeg mener ikke denne diskusjonen handler om for eller imot O-laks. er bare å lese innleggene mine en gang til så ser du sikkert det
 12. At innleggene til Gladlaksen skal være en fare for villaksens velferd er litt som å høre en elgjeger si at ulven gjør han kvier seg for å gå i skogen å plukke bær... Alle veit at den egentlige motstanden ligger i at ulv spiser elg. kall heller en spade for en spade. Det er helt akseptabelt å være irritert på formen...
 13. Alle står fritt til å ta utgangspunkt i en av artiklene Gladlaksen bringer til torgs og starte dype meningsfylte diskusjoner. Analysere og legge frem argumenter både for og imot. Skjønner ikke problemet. Hvor så opptatt av formen til Gladlaksen? Dere står jo fritt til å gjøre akkurat som dere selv vil!
 14. Hva bruker du oljen til da? Kosttilskudd eller andre ting?
 15. Er helt enig i at alle har rett til å si fra. Det vi ikke er enige om er hvorvidt dette er et problem eller ei. Jeg synes ikke det, du synes det. Når du forfekter at dette er et problem for villaksen mener jeg du er på jordet. Når jeg mener det er en ressurs mener du jeg er på jordet. Men det avspeiler jo også grunnholdningen som før beskrevet. Er det rart det er krig
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.