Maritim

Medlemmer
 • Innholdsteller

  2 646
 • Ble medlem

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  10

Maritim last won the day on May 12

Maritim had the most liked content!

Mottatte likerpoeng

75 Excellent

Om Maritim

 • Rang
  Superbruker

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Var en tur på Vøra camping for er par uker siden. Billige hytter og mye flott sjøørret-terreng både rett uten for "døra" og i nærområdet ellers. Det må også nevnes at verten var en pasjonert sjøørret fisker som delte villig vekk grompassene i området, en skikkelig likandes kar! Tommel opp for Vøra Camping. For de som ikke er helt lokalkjente ligger stedet på Vesterøya, en knapp mil sør for Sandefjord på østsida av fjorden.
 2. Ville også droppa klump. Lettere å styre flua med heltrekt snøre. Selv fisker jeg stort sett smålakselver med enten flyt eller flyt/synklll. Føler det dekker godt.
 3. Som flere er inne på her er nok en god splittringtang løsningen. Snap-hempe hadde jeg aldri tatt sjansen på, bare et tidsspørsmål før det går galt. Er nok en grunn til at det sitter splittringer på alt av sluk og woblere. Kjøp en god tang, og synes du fortsatt det er vanskelig så må du bare øve tenker jeg..
 4. Hei Ådne! kjempe idé! veldig morro å reise på tur med kompiser og ekstra gøy med storfisk!! Men hva vil dere? Kveite eller skrei? De to er svært forskjellige når det gjelder tid på året...
 5. ...men ser nå at kjevesettet tilsynelatende er feil og hale like så, så hvem veit? Stygg var den i vertfall
 6. Kan se ut som en kragehai.
 7. Enig. Klønete å gjøre det nye topp-boret rødt (om enn i en annen nyanse), kun egnet for å skape forvirring, noe denne tråden er et klart bevis for. Sjøl trengte jeg å slipe et par kroner for en tid tilbake og fikk beskjed om at de hadde sluttet med kroner og at det nå var løse skjær som gjaldt. Stemmer det?!
 8. Slik jeg ser det er det viktigste trekket du har gjort å fjærne snap'en. Den løsningen er fristende, men i praksis helt håpløs så nærme fiskekjeften (fordi den gjerne blir vridd åpen under fighten). sjøl ville jeg droppa den ekstra splittringen da jeg mener det ville gitt den perfekte plasseringen av treblen..
 9. Har en dress jeg bruker til det meste, som isfiske, havfiske og rafting. Det er ikke en flytedress i normal forstand men konseptet duger for meg. Dressen er en tørrdrakt men den er laget i tynn og ledig Goretex. Dette gjør at man må ha noe utenpå for å beskytte den mot rifter. Der med kan man velge tynt eller kraftig etter vær og aktivitet. Den har vanntett toveis glidelås i front som letter av og påkledning og avtreden. Ellers har den selvsagt vanntette manskjetter rundt hals og ermer. Den flyter som en kork på lufta som er fanget på innsiden men dette kan man selvsagt ikke stole på, så jeg bruker en slik "gass flytevest" i tillegg. Flytedress er vel og bra men om jeg går gjennom isen foretrekker jeg å være tørr. Samme gjelder om, Gud forby, båten går ned langt fra land eller nord i landet. Merket er Ursuit, modellen husker jeg ikke. Over budget men med flere bruksområder.
 10. De kaller seg Norges største redaksjon for undersøkende journalistikk, men sist gang de tok opp temaet var de komplett kunnskapsløse. Jeg og sikkert hundrevis av andre, skrev sinte Mail, så Man får tru at de kanskje har gjort hjemmeleksa denne gangen..
 11. Kjenner igjen frustrasjonen i overskriften til tråden fra jeg selv flytta til Oslo for "1000" år siden.. Oppdaga jo etter hvert at marka har mye godt å by på, skjønt billetten er å komme seg bort fra de lettest tilgjengelige og mest frekventerte vanna. Sjøl fisker jeg hovedsakelig nord i Nordmarka, og om man ikke er så heldig å ha kjøretilatelse er kombinasjonen bil/sykkel (eventuellt el-sykkel) tingen. Om man tar banen til et punkt for å rusle inn til et nærvann så bør man ikke forvente no særlig til fiskeri.
 12. Stemmer det, også kalt hestemakrell.
 13. Jeg bruker bruker DAM eller Lawson gjennomløp top 25g eller 35g De leveres av Seeberg så de føres av mange butikker. Om du går på Seeberg.no finner du beskrivelse.
 14. Fullt mulig, men det er jo noe mindre fisk i fjorden nå da en viss andel er opptatt med gytinga.