Maritim

Medlemmer
 • Innholdsteller

  2 643
 • Ble medlem

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  8

Maritim last won the day on November 4 2016

Maritim had the most liked content!

Mottatte likerpoeng

74 Excellent

Om Maritim

 • Rang
  Superbruker
 • Bursdag

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Hei Ådne! kjempe idé! veldig morro å reise på tur med kompiser og ekstra gøy med storfisk!! Men hva vil dere? Kveite eller skrei? De to er svært forskjellige når det gjelder tid på året...
 2. ...men ser nå at kjevesettet tilsynelatende er feil og hale like så, så hvem veit? Stygg var den i vertfall
 3. Kan se ut som en kragehai.
 4. Enig. Klønete å gjøre det nye topp-boret rødt (om enn i en annen nyanse), kun egnet for å skape forvirring, noe denne tråden er et klart bevis for. Sjøl trengte jeg å slipe et par kroner for en tid tilbake og fikk beskjed om at de hadde sluttet med kroner og at det nå var løse skjær som gjaldt. Stemmer det?!
 5. Slik jeg ser det er det viktigste trekket du har gjort å fjærne snap'en. Den løsningen er fristende, men i praksis helt håpløs så nærme fiskekjeften (fordi den gjerne blir vridd åpen under fighten). sjøl ville jeg droppa den ekstra splittringen da jeg mener det ville gitt den perfekte plasseringen av treblen..
 6. Har en dress jeg bruker til det meste, som isfiske, havfiske og rafting. Det er ikke en flytedress i normal forstand men konseptet duger for meg. Dressen er en tørrdrakt men den er laget i tynn og ledig Goretex. Dette gjør at man må ha noe utenpå for å beskytte den mot rifter. Der med kan man velge tynt eller kraftig etter vær og aktivitet. Den har vanntett toveis glidelås i front som letter av og påkledning og avtreden. Ellers har den selvsagt vanntette manskjetter rundt hals og ermer. Den flyter som en kork på lufta som er fanget på innsiden men dette kan man selvsagt ikke stole på, så jeg bruker en slik "gass flytevest" i tillegg. Flytedress er vel og bra men om jeg går gjennom isen foretrekker jeg å være tørr. Samme gjelder om, Gud forby, båten går ned langt fra land eller nord i landet. Merket er Ursuit, modellen husker jeg ikke. Over budget men med flere bruksområder.
 7. De kaller seg Norges største redaksjon for undersøkende journalistikk, men sist gang de tok opp temaet var de komplett kunnskapsløse. Jeg og sikkert hundrevis av andre, skrev sinte Mail, så Man får tru at de kanskje har gjort hjemmeleksa denne gangen..
 8. Kjenner igjen frustrasjonen i overskriften til tråden fra jeg selv flytta til Oslo for "1000" år siden.. Oppdaga jo etter hvert at marka har mye godt å by på, skjønt billetten er å komme seg bort fra de lettest tilgjengelige og mest frekventerte vanna. Sjøl fisker jeg hovedsakelig nord i Nordmarka, og om man ikke er så heldig å ha kjøretilatelse er kombinasjonen bil/sykkel (eventuellt el-sykkel) tingen. Om man tar banen til et punkt for å rusle inn til et nærvann så bør man ikke forvente no særlig til fiskeri.
 9. Stemmer det, også kalt hestemakrell.
 10. Jeg bruker bruker DAM eller Lawson gjennomløp top 25g eller 35g De leveres av Seeberg så de føres av mange butikker. Om du går på Seeberg.no finner du beskrivelse.
 11. Fullt mulig, men det er jo noe mindre fisk i fjorden nå da en viss andel er opptatt med gytinga.
 12. For å ta det siste først, indre oslofjord er feil biotop for havert. Så begynner vi på topp; selen har andre fiender, er ikke bare store dyr med skarpe tenner som kan desimere en bestand, er vel bare et par år siden en pest tok livet av en betydelig mengde kobber i ytre oslofjord området. Spekkhuggerene som du stadig nevner, er i Norge mest opptatt av fisk og spiser Lite marine pattedyr (i motsetning til enkelte flokker i andre deler av verden). pen/stygg greiene gidder jeg knapt nevne, vi snakker om et marint pattedyr det holder, kan godt se ut som nøkken uten at det forandrer noe i dagens Norge... Sel blir jaktet og spist stort sett i hele landet men kun der bestanden tåler jaktpress. Bestanden i indre oslofjord er ikke i nærheten av å være jaktbar. Om den mot formodning skulle øke til en jaktbar størrelse ville jeg ikke holdt pusten i påvente av åpning for jakt. Jakt med storviltrifle over vann i Oslo, ikke så lurt... Rage; Gi tråden en dag eller to til så blir jeg sel-motstander sjøl...
 13. Nå skreiv du i forrige innlegg at; sitat; "Jeg har ingen tro på at det er mulig å fjerne sel fra Oslofjorden, til det er det for mange som liker å se på de" sitat slutt. Implisitt, hadde de ikke vert så mange som likte å se på sel så tenker du det ville vært mulig å få opinionen med på å skyte ut de få dyra det er snakk om... det kan du tru.. Når det gjelder din nye forklaring finner jeg den også besynderlig. Du mener at om steinkobbene hadde hatt naturlige fiender i form av spekkhoggere, ville de vert spist opp og borte. Hvorfor det? Finnes steinkobber i mange fjorder som jevnlig besøkes av spekkhoggere. Det finnes også steikobber i fjorder uten spekkhoggere uten at det er noe unaturlig i det heller.. Når det gjelder streifdyr av havert i fjorden er det heller ikke noe rart, arten yngler på Hvaler, om enn i beskjedent antall. I forhold til dårlig fiske i indre oslofjord er disse streifdyra like interessante som hvalrossen som var på besøk for noen år tilbake.
 14. Ser også at du mener at grunnen til at selen i indre oslofjord ikke blir utrydda er at det er så mange som liker å se på de... Jeg må le..