Jump to content
Fiskersiden

Maritim

Members
 • Posts

  2672
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

Everything posted by Maritim

 1. Takk for gode tips! Blei jo en spesiell vår. Hadde fine dager på Skjørland! Fantastisk sted! Trivelig vertskap, flott beliggenhet og nydelig elv. Men med nysnø to dager før annkomst og «rar» elv så ble det som det ble. Vi var 8 mann. 4 fikk fisk, jeg fikk den minste på 7 kg (flue fra båt, intermideate line). Største på 13. Fiskerens første laks!:)
 2. Jøss, her var det ikke mye fart! Ser at det er en del som har vert inne og kikka så mulig det er flere som lurer. I mellomtida har jeg fått litt tips fra lokale. Selvfølgelig ikke noe revolusjonerende men dog. Her kommer det; Lengde på tuber et sted mellom 5 og 10cm. Av farger er orange med kobber en favoritt men svart over gult er også fint og selvsagt svart over blått, gjerne med rød hale. Fluene må ned, synk lll er fint. På woblerfronten er det litt det samme, rødt/orange/kobber i forskjellige varianter. 6, 9 og 12cm med trykk på 9cm. Av fabrikkwoblere får Bomber gode skussmål. så det var litt av innspill jeg har fått. Suppler gjerne!
 3. Fessumpa og kontepellar burde være rare nok! Brukt i Troms og Finnmark i verfall. Muligens andre steder også..
 4. Har leid vald i Bjøra fra 19.05.20 og ei uke. Trolig ganske stor og kald elv mao.. I den forbindelse har jeg et par spørsmål om fluer og woblere; hvor lange tubefluer er mest brukt ev.t krokstørrelse på enkelt og dobbeltkrok, og hvilke fargekomboer er mest aktuelle. Gjerne kjente mønster. Og så litt det samme på woblerfronten, lengder, farger og om det er noen av de vanlige over disk typene som kan funke (har et par i skuffen...) Om noen har andre tips om maifiske i Bjøra er det supert! M:)
 5. Kastekurs er lurt. Sparer deg for mye tullball om du skal finne ut av det sjøl. Finnes mye «guffe» på markedet. Etter min erfaring er TMC sin meget bra. Dyr, men utrolig drøy! (Så kanskje ikke så dyr når alt kommer til alt). Husker at vi brukte (siliconebasert) listspray fra bensinstasjonen i gamledager. Dette var på den tida man hadde ekstremt dårlig råd og gikk sammen og kjøpte et billig DT-snøre kappa det i to og brukte fletta nylon som runningline... mye banning, men en og annen fisk blei det jo :) ps: fin stang!
 6. Kjenner ikke snella du lurer på. Men har et par kommentarer ut over de gode tipsa du allerede har fått. Ble jo en tråd som belyser fordeler og ulemper med snørefører. Fordelen er jo opplagt; du kan sleppe ut (eller kaste) og sveive inn, og snøret ligger pent på spolen. Ulempen er at når bremsen slurer er ikke lenger snøreføreren over det punktet der snøret kommer ut fra spolen. Altså, ved utras beveger utpunktet til snøret seg frem og tilbake slik snøret ble lagt på, mens snøreføreren står i ro. Det er et problem. Da får du en skarp vinkel som ikke er god verken for snøreføreren eller snøret. Finnes muligens dyre sneller som kompenserer for dette? Men jeg har ikke vert bort i de. Ut fra det du beskriver av eget fiske tenker jeg at du kan leve fint med snørefører. Den gang jeg begynte å fiske tungt med de snellene jeg hadde, plukka jeg bare bort snøreføreren. Så var det bare å sette den tilbake om det virka fornuftig. Mulig du kan gjøre det samme på den aktuelle snella? For å summere; er ikke bare mekanikken som sliter med problemstillingen, men også snøret. Blir utilbørlig press på begge! Høres kanskje voldsomt ut å skulle ta over funksjonen til snørefører med tommelen, men det er null stress. Du må ikke legge på snøret som en snørefører, bare guide det litt med fingeren når det bygger mye på midten av spolen. Ps.for å avhjelpe problematikken, husk å pumpe. Ikke vinsje.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.