Jump to content
Fiskersiden

espenkg

Members
 • Posts

  181
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Everything posted by espenkg

 1. Skal forsøke å få til en rapport ja @Kenngu. Ser jeg ikke lagde en etter turen til Bismarvatnet. Beklager det God tur neste uke! Håper værgudene og fiskelykken er på din side!
 2. Da er det jaggu på tide å vekke denne til liv igjen! I fjor ble det dessverre ikke noen tur på vidda på meg. Ny jobb uten feriedager satte stopper for det. I 2018 var jeg på vestsiden og tok noen netter ved Bismarvatnet. I år blir det tilbake til området rundt Skyttarbudalen. Ikke fordi det var så fantastisk fiske der i 2017, men fordi jeg har med en kompis for første gang og han er ikke interessert i lange turer med sekk. Vi planlegger derfor å ta Halnekongen inn til Skaupa og starte derfra. Til Skyttarbudalen er det ca 5km og en time med sekk, så det er innenfor grei rekkevidde. Alternativet er å trekke litt mer vest og ende opp ved Skaupsjøtjønnan og sette opp base der. Vi drar ut førstkommende torsdag og satser på tre netter slik at vi kommer oss hjem før regnværet er meldt på søndag. Det ser ut som om vi kan få to fine dager på fredag og lørdag i hvert fall. Jeg har delvis kontroll over Skyttarbudalen fra turen i 2017, men aner ikke hvordan det er i området på andre siden av motorveien i nærheten av Skaupsjøtjønnan. Så om noen har tips i området der hadde vi begge satt pris på det. Vi lurer nå mest på om det finnes greie plasser å sette opp camp nær tjønnane og om det er steder innenfor dagsekktur som er verdt å besøke med fiskestang. På kartet ser det ok ut å sette opp telt på nordøstsiden av Skaupsjøtjønnan, men på Google Maps ser det relativt kupert/myrlendt ut. Noen som har erfaring derfra? Av fiskesteder er det Skaupsjøtjønnan, småvannene rundt Skaupsjøen inkl Skaupsjøtunga, vannene fra Kolvetjønna inn i Skyttarbudalen, i tillegg til Skaupa og Sevra, som ser mest aktuelle ut. Andre har rapportert om småfallen ørret og mye ørekyt i Skaupsjøtjønnan tidligere her, så jeg vet ikke om dette har endret seg. Det vi mest er på utkikk etter er plasser vi absolutt ikke behøver å sjekke ut, og de private vannene er vi selvfølgelig klar over Noen som har noen råd på veien? Alle mottas som alltid med takk!
 3. Ikke noen ekspert jeg heller, men kan det være lagesild?
 4. Og da har jeg fått svar på ett av mine spørsmål i hvert fall; viddabussen går ikke i 2018, så det finnes ingen transportmidler fra Dyranut til Tinnhølen, bortsett fra apostlenes hester. Planen blir derfor å komme seg til Dyranut mandag, og med tog-buss kombinasjon er jeg der rundt kl 13. Spørsmålet er hvor langt mot Besso/Sandhaug jeg kan komme meg den dagen og forhåpentligvis finne en fin plass å både sette opp telt og fiske på den ruten. Området rundt Vombstjørnane og Eiriksbu bør være greitt å rekke frem til, med indikasjon på i overkant av 4 timer på DNT sine kart. Noen som kjenner til gode telt- og fiskemuligheter i det området?
 5. Da begynner det å nærme seg for min del. Planen er å sette nesa vestover mandag neste uke og satser på retur fredagen. Planen er å ta tog til Geilo, buss til Dyranut og deretter enten viddabussen til Tinnhølen eller bare gå fra Dyranut. Turen derfra går sørover da jeg har fått noen tips om gode vann sør for Sandhaug/Besso, som jeg tenkte å prøve. Jeg regner derimot at det blir litt i lengste laget å gå Dyranut - Besso på en dag, så jeg påregner en overnatting på veien ned. Deretter et par netter i det området før jeg tar en overnatting på veien hjem igjen også. Er det noen som har tatt denne ruten, da spesielt med tanke på transport? Slik jeg forstår det må jeg ta toget som ankommer Geilo rett rundt tolv og buss til Dyranut. Viddabussen har jeg derimot ikke funnet noen ruteplan på, bortsett fra at den "går i forbindelse med bussen fra Geilo". Er det verdt å ta den inn til Tinnhølen? Vet ikke om det er så mange timer jeg sparer på det dit jeg skal, kanskje mellom to og tre hvis jeg leser kartet sånn nogelunde riktig. Å rekke å komme sør for Besso samme dagen ser derimot uansett ut til å bli for sent. Viddabussen ankommer vel Tinnhølen sånn i to-tre tiden vil jeg tro, og da er det ikke mange timene igjen å forflytte seg på. Noen som har erfaringer med dette? En overnatting rundt Tinnhølen går selvsagt også, hvis noen har erfaringer med det. Alle tips mottas med takk
 6. Du var hvaforno sa du? Og rapporten har du gjemt hvor?
 7. Mitt svar var mer generelt angående krok vs slukene. Rust på kroker fører til at de kan knekke og/eller bli sløve. Dersom du opplever at de fremdeles er sterke og skarpe er det sikkert ikke noe problem. Jeg ville derimot vurdert å bytte dem dersom det er originalkrokene som kom med de slukene. Når sluken ser slik ut burde etter min erfaring kroken vært byttet for en stund siden, mest fordi de er blitt sløve. Slukene ville jeg fortsatt å bruke til jeg mistet dem
 8. Så lenge hovedfargen på sluken/spinneren er der, kan jeg ikke skjønne at fisken bryr seg. Det er derimot personlig mening, uten noe som helst bevis eller testing. Jeg ville vært mer oppmerksom på krokene, enn sluken/spinneren.
 9. Siste rundturen (linje B1) forlater Aker Brygge kl 2300 og ankommer igjen 2358, så avhengig av hvilken øy du skal på er det en gang mellom disse tidspunktene. Rutetabell finner du her https://ruter.no/reise/rutetabeller-og-linjekart/baat/
 10. Og der fant jeg ut av det. Av en eller annen grunn hadde jeg lagt den usikre versjonen (http://) av siden som bokmerke. Ved å endre til den sikre versjonen (https://) er den tilbake til slik den alltid har vært. Aner ikke hvorfor oppførselen har endret seg i løpet av de siste ukene derimot.
 11. Hmm. Takk for svar. Da ser det i hvert fall ut til at det er på min side problemet ligger. Det er et bedre utgangspunkt enn å famle i blinde
 12. Er det flere enn meg som har problemer med innloggingen på sidene? Siden en gang i forrige uke (tror jeg) har forumet sluttet å huske innloggingen min, så jeg må logge meg inn hver gang. I tillegg mangler en del ikoner på innloggingssiden og består bare av det velkjente "broken icon" symbolet. Etter innlogging får jeg også opp en feilmelding og må klikke meg videre inn til selve forumet. Andre som ser det samme, eller er det kun på min side det skjer?
 13. Jeg aner ingenting om Finnmarksvidda. Til det har jeg levd for langt sørpå. Jeg har derimot vært på omstreifende bilferie der oppe og det er en ting som er viktigere enn alt annet: Beskyttelse mot myggen! Du behøver masse! Mye mer enn du tror! Bortsett fra det...god tur, og håper på en flott rapport når du kommer hjem igjen. PS: Denne tråden kan være kjekk å kikke på Nevnes fly til Lakselv og buss derfra.
 14. Anbefaler deg å kjøpe OFAs Fiskekartbok. Den forklarer det meste. Jeg er ikke så kjent i Nittedalsområdet, men hvis du beveger deg litt nordover er Nedre Øyvann, rett ved Elvannet, veldig bra for flue. Flott myrvann med flytetorv rundt hele.
 15. Jeg har litt ledig tid frem til slutten av september og lurer derfor på å ta turen til Hardangervidda og bo i telt en ukes tid i denne perioden. Det finnes mange tråder om Hardangervidda her, men de fleste spør om gode ørretvann og bortsett fra de velkjente er ikke dette informasjon som deles villig vekk har jeg skjønt Så jeg har heller litt generelle spørsmål til de som har vandret rundt der og tatt seg noen turer. Først og fremst. Er det greitt å vente til begynnelsen av september med å dra dit? Jeg kan dra alene nå, eller vente til september og få med en kompis. Han er derimot ikke så god kompis at jeg venter på han og risikerer snødrev, stiv kuling og minusgrader der oppe Da får vi heller ta en tur i Nordmarka sammen når han har tid. Og hvordan er bettet på ørreten der borte i tiden fremover. Er det noen stor forskjell jo lengre utover man venter? Av steder jeg kikker på har jeg noen alternativer, og vidda er jo full av muligheter. En mulighet er å ta tog til Geilo, buss til Tuva og gå derfra til Haukeliseter for å ta bussen hjem til Oslo. Er dette i det hele tatt mulig i løpet av en uke? Eller blir det bare trasking og lite fisking av en slik rute? Et annet alternativ er å komme seg til Tuva, ta turen innover til området Skytterbua, Rauhelleren, eller området rundt, sette opp telt i noen dager og fiske på forskjellige vann i nærheten. Kanskje så langt som Tinnhølen eller Langavatnet, men det blir muligens i lengste laget. Det blir forhåpentligvis mindre gåing og mer mulighet for fisk med en slik plan, men da er det jo kjekt å vite hvilket av disse områdene som er verdt å besøke og hvilke som er verdt å bare gå rett forbi. Det siste alternativet er å gå sørvest fra Tuva og deretter oppover til jøkulen og ende opp i Finse for å ta toget hjem. Da bør det også være mulighet til å la teltet stå i ro en dag eller to, og fiske i ett område i en litt lengre periode. Er det noen som har erfaring med noe av dette som kan gi noen gode tips setter jeg stor pris på det. Og ja, jeg skal lese Fiskeguide for Hardangervidda også! Den begynner kanskje å bli litt utdatert når det gjelder fiskeplasser derimot, eller? Takker og bukker!
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.