Jump to content
Fiskersiden

espenkg

Members
 • Posts

  181
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

espenkg last won the day on July 28 2020

espenkg had the most liked content!

About espenkg

 • Birthday 10/10/1972

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Oslo
 • Interesser
  Turer i marka med ørretstanga i sekken.

Recent Profile Visitors

1998 profile views

espenkg's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Week One Done Rare
 • One Month Later Rare
 • One Year In Rare

Recent Badges

34

Reputation

 1. Skal forsøke å få til en rapport ja @Kenngu. Ser jeg ikke lagde en etter turen til Bismarvatnet. Beklager det God tur neste uke! Håper værgudene og fiskelykken er på din side!
 2. Da er det jaggu på tide å vekke denne til liv igjen! I fjor ble det dessverre ikke noen tur på vidda på meg. Ny jobb uten feriedager satte stopper for det. I 2018 var jeg på vestsiden og tok noen netter ved Bismarvatnet. I år blir det tilbake til området rundt Skyttarbudalen. Ikke fordi det var så fantastisk fiske der i 2017, men fordi jeg har med en kompis for første gang og han er ikke interessert i lange turer med sekk. Vi planlegger derfor å ta Halnekongen inn til Skaupa og starte derfra. Til Skyttarbudalen er det ca 5km og en time med sekk, så det er innenfor grei rekkevidde. Alternativet er å trekke litt mer vest og ende opp ved Skaupsjøtjønnan og sette opp base der. Vi drar ut førstkommende torsdag og satser på tre netter slik at vi kommer oss hjem før regnværet er meldt på søndag. Det ser ut som om vi kan få to fine dager på fredag og lørdag i hvert fall. Jeg har delvis kontroll over Skyttarbudalen fra turen i 2017, men aner ikke hvordan det er i området på andre siden av motorveien i nærheten av Skaupsjøtjønnan. Så om noen har tips i området der hadde vi begge satt pris på det. Vi lurer nå mest på om det finnes greie plasser å sette opp camp nær tjønnane og om det er steder innenfor dagsekktur som er verdt å besøke med fiskestang. På kartet ser det ok ut å sette opp telt på nordøstsiden av Skaupsjøtjønnan, men på Google Maps ser det relativt kupert/myrlendt ut. Noen som har erfaring derfra? Av fiskesteder er det Skaupsjøtjønnan, småvannene rundt Skaupsjøen inkl Skaupsjøtunga, vannene fra Kolvetjønna inn i Skyttarbudalen, i tillegg til Skaupa og Sevra, som ser mest aktuelle ut. Andre har rapportert om småfallen ørret og mye ørekyt i Skaupsjøtjønnan tidligere her, så jeg vet ikke om dette har endret seg. Det vi mest er på utkikk etter er plasser vi absolutt ikke behøver å sjekke ut, og de private vannene er vi selvfølgelig klar over Noen som har noen råd på veien? Alle mottas som alltid med takk!
 3. Jeg har litt ledig tid frem til slutten av september og lurer derfor på å ta turen til Hardangervidda og bo i telt en ukes tid i denne perioden. Det finnes mange tråder om Hardangervidda her, men de fleste spør om gode ørretvann og bortsett fra de velkjente er ikke dette informasjon som deles villig vekk har jeg skjønt Så jeg har heller litt generelle spørsmål til de som har vandret rundt der og tatt seg noen turer. Først og fremst. Er det greitt å vente til begynnelsen av september med å dra dit? Jeg kan dra alene nå, eller vente til september og få med en kompis. Han er derimot ikke så god kompis at jeg venter på han og risikerer snødrev, stiv kuling og minusgrader der oppe Da får vi heller ta en tur i Nordmarka sammen når han har tid. Og hvordan er bettet på ørreten der borte i tiden fremover. Er det noen stor forskjell jo lengre utover man venter? Av steder jeg kikker på har jeg noen alternativer, og vidda er jo full av muligheter. En mulighet er å ta tog til Geilo, buss til Tuva og gå derfra til Haukeliseter for å ta bussen hjem til Oslo. Er dette i det hele tatt mulig i løpet av en uke? Eller blir det bare trasking og lite fisking av en slik rute? Et annet alternativ er å komme seg til Tuva, ta turen innover til området Skytterbua, Rauhelleren, eller området rundt, sette opp telt i noen dager og fiske på forskjellige vann i nærheten. Kanskje så langt som Tinnhølen eller Langavatnet, men det blir muligens i lengste laget. Det blir forhåpentligvis mindre gåing og mer mulighet for fisk med en slik plan, men da er det jo kjekt å vite hvilket av disse områdene som er verdt å besøke og hvilke som er verdt å bare gå rett forbi. Det siste alternativet er å gå sørvest fra Tuva og deretter oppover til jøkulen og ende opp i Finse for å ta toget hjem. Da bør det også være mulighet til å la teltet stå i ro en dag eller to, og fiske i ett område i en litt lengre periode. Er det noen som har erfaring med noe av dette som kan gi noen gode tips setter jeg stor pris på det. Og ja, jeg skal lese Fiskeguide for Hardangervidda også! Den begynner kanskje å bli litt utdatert når det gjelder fiskeplasser derimot, eller? Takker og bukker!
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.