espenkg

Medlemmer
 • Innholdsteller

  179
 • Ble medlem

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  4

espenkg last won the day on May 2 2018

espenkg had the most liked content!

Mottatte likerpoeng

31 Excellent

Om espenkg

 • Rang
  Medlem
 • Bursdag 10. okt. 1972

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Oslo
 • Interesser
  Turer i marka med ørretstanga i sekken.

Nylige profilbesøk

946 profilvisninger
 1. espenkg

  Hvilkne fisker er dette???

  Ikke noen ekspert jeg heller, men kan det være lagesild?
 2. espenkg

  Hardangervidda, generelt

  Og da har jeg fått svar på ett av mine spørsmål i hvert fall; viddabussen går ikke i 2018, så det finnes ingen transportmidler fra Dyranut til Tinnhølen, bortsett fra apostlenes hester. Planen blir derfor å komme seg til Dyranut mandag, og med tog-buss kombinasjon er jeg der rundt kl 13. Spørsmålet er hvor langt mot Besso/Sandhaug jeg kan komme meg den dagen og forhåpentligvis finne en fin plass å både sette opp telt og fiske på den ruten. Området rundt Vombstjørnane og Eiriksbu bør være greitt å rekke frem til, med indikasjon på i overkant av 4 timer på DNT sine kart. Noen som kjenner til gode telt- og fiskemuligheter i det området?
 3. espenkg

  Hardangervidda, generelt

  Da begynner det å nærme seg for min del. Planen er å sette nesa vestover mandag neste uke og satser på retur fredagen. Planen er å ta tog til Geilo, buss til Dyranut og deretter enten viddabussen til Tinnhølen eller bare gå fra Dyranut. Turen derfra går sørover da jeg har fått noen tips om gode vann sør for Sandhaug/Besso, som jeg tenkte å prøve. Jeg regner derimot at det blir litt i lengste laget å gå Dyranut - Besso på en dag, så jeg påregner en overnatting på veien ned. Deretter et par netter i det området før jeg tar en overnatting på veien hjem igjen også. Er det noen som har tatt denne ruten, da spesielt med tanke på transport? Slik jeg forstår det må jeg ta toget som ankommer Geilo rett rundt tolv og buss til Dyranut. Viddabussen har jeg derimot ikke funnet noen ruteplan på, bortsett fra at den "går i forbindelse med bussen fra Geilo". Er det verdt å ta den inn til Tinnhølen? Vet ikke om det er så mange timer jeg sparer på det dit jeg skal, kanskje mellom to og tre hvis jeg leser kartet sånn nogelunde riktig. Å rekke å komme sør for Besso samme dagen ser derimot uansett ut til å bli for sent. Viddabussen ankommer vel Tinnhølen sånn i to-tre tiden vil jeg tro, og da er det ikke mange timene igjen å forflytte seg på. Noen som har erfaringer med dette? En overnatting rundt Tinnhølen går selvsagt også, hvis noen har erfaringer med det. Alle tips mottas med takk
 4. espenkg

  Ny shimano stang og snelle

  Du var hvaforno sa du? Og rapporten har du gjemt hvor?
 5. espenkg

  Funker rustne sluker/spinnere til ørreten?

  Mitt svar var mer generelt angående krok vs slukene. Rust på kroker fører til at de kan knekke og/eller bli sløve. Dersom du opplever at de fremdeles er sterke og skarpe er det sikkert ikke noe problem. Jeg ville derimot vurdert å bytte dem dersom det er originalkrokene som kom med de slukene. Når sluken ser slik ut burde etter min erfaring kroken vært byttet for en stund siden, mest fordi de er blitt sløve. Slukene ville jeg fortsatt å bruke til jeg mistet dem
 6. espenkg

  Funker rustne sluker/spinnere til ørreten?

  Så lenge hovedfargen på sluken/spinneren er der, kan jeg ikke skjønne at fisken bryr seg. Det er derimot personlig mening, uten noe som helst bevis eller testing. Jeg ville vært mer oppmerksom på krokene, enn sluken/spinneren.
 7. espenkg

  Sjøfiske rundt Oslo

  Siste rundturen (linje B1) forlater Aker Brygge kl 2300 og ankommer igjen 2358, så avhengig av hvilken øy du skal på er det en gang mellom disse tidspunktene. Rutetabell finner du her https://ruter.no/reise/rutetabeller-og-linjekart/baat/
 8. Og der fant jeg ut av det. Av en eller annen grunn hadde jeg lagt den usikre versjonen (http://) av siden som bokmerke. Ved å endre til den sikre versjonen (https://) er den tilbake til slik den alltid har vært. Aner ikke hvorfor oppførselen har endret seg i løpet av de siste ukene derimot.
 9. Hmm. Takk for svar. Da ser det i hvert fall ut til at det er på min side problemet ligger. Det er et bedre utgangspunkt enn å famle i blinde
 10. Er det flere enn meg som har problemer med innloggingen på sidene? Siden en gang i forrige uke (tror jeg) har forumet sluttet å huske innloggingen min, så jeg må logge meg inn hver gang. I tillegg mangler en del ikoner på innloggingssiden og består bare av det velkjente "broken icon" symbolet. Etter innlogging får jeg også opp en feilmelding og må klikke meg videre inn til selve forumet. Andre som ser det samme, eller er det kun på min side det skjer?
 11. Jeg aner ingenting om Finnmarksvidda. Til det har jeg levd for langt sørpå. Jeg har derimot vært på omstreifende bilferie der oppe og det er en ting som er viktigere enn alt annet: Beskyttelse mot myggen! Du behøver masse! Mye mer enn du tror! Bortsett fra det...god tur, og håper på en flott rapport når du kommer hjem igjen. PS: Denne tråden kan være kjekk å kikke på Nevnes fly til Lakselv og buss derfra.
 12. espenkg

  Fluefiske i Nittedal

  Anbefaler deg å kjøpe OFAs Fiskekartbok. Den forklarer det meste. Jeg er ikke så kjent i Nittedalsområdet, men hvis du beveger deg litt nordover er Nedre Øyvann, rett ved Elvannet, veldig bra for flue. Flott myrvann med flytetorv rundt hele.
 13. espenkg

  Vår i Nordmarka

  Øyungen og Rottungen?
 14. espenkg

  Nok snøre?

  Joda, ser den. Men 20 sneller som du faktisk bruker, og må bytte snøre på hvert år?
 15. espenkg

  Nok snøre?

  At du har sa du? 20 sneller?!?!