Jump to content
Fiskersiden

micimacko

Members
 • Content Count

  33
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

micimacko last won the day on June 30 2017

micimacko had the most liked content!

Community Reputation

8 Neutral

About micimacko

 • Rank
  Nytt medlem

Recent Profile Visitors

1005 profile views
 1. micimacko

  Trygg is

  Som 130kg kæll + utstyr så foretrekker jeg 12-15m før jeg tenker mer på fiske enn sikkerhet. Godt bett lurte meg ut mot åpent vann en gang, 8cm fikk være grensa. 3 kompiser i plastjolle som pulk, ved min side, gikk gjennom ved samme tykkelse og hadde såre strev med å komme inn på land igjen
 2. Krøklekonge heter visst slike "kjemper", her er et tilsvarende eksempel
 3. For over 20 år siden fanget Råde JFF ei krøkle i garn (i Vansjø) ifm fiske til gjeddekaker på bygedagen. Krøkla (som havna i fryseren hos meg) var stor som en pen bekkørret. Blank som ei sild men med fettfinne. Grønn rygg og luktet agurk. Stort hode og kjeften full av høggtenner. Vekt var ca 250gram. Den var åpenbart blitt en rovfisk på sine eldre dager. Noen som vet om slike storkrøkler er fanget på krok noen gang?
 4. Tipper det går noe ørret i tilførselsbekkene. Selv har jeg fanget pen bekkørret i Ljanselva, og tenker at i den rette biotopen klarer ørreten å etablere stamme selv i Nordre Follos skog og kulturlandskap.
 5. To spørsmål; 1.hvor tror vi gjørsen gyter i Gjersjøen (jeg antar ved Slora og ved utløp, evt mellom Kantorodden og sjøens eneste holme) og 2.er det lake der (60m dypt!)?
 6. Sånne er det nok ikke i Vansjø, men 4-5kilos str er nok mulig.
 7. Erik Er det for et dybdekart du hadde der forresten? Og en ting til, er vi alle enige om at Lake er beste hvitfisken man kan servere fra ferskvann i Norge?;)
 8. Så fort isen har gått vil jeg si. Ved vintere med dårlig is og isfritt fra februar så ville jeg tatt en titt eller flere i mars allerede.
 9. Fattern har noen bilder av seg med pen gjørs tatt øverst i elva ja, for 40 år siden ++. Jeg tenker jeg prøver når isen har gått, fra land. Minatangen, det er på Vålersiden før Sunna ikke sant? Finner ikke på digitale kart. Når det gjelder agn og forbud, er det snakk om agn fra andre vann eller sjø som er problemet? Vil jo ha noe som lukter, kanskje legge ved noen hønsehjerter ved karpefisken? Takk for gode svar.
 10. Og Mosseelva da, det er vest? Fristende å ta en natt fra land i en av elvene.
 11. Hva med agn? Noe som funker men som er håndterbart, altså helst ikke blodige innvoller og råtten makrell Og er Mosseros og opp Hobølelvas nedre del bra plass fra land? Og Mosseelva?
 12. Bra svar Erik. Løyver var nok i orden, snakk om RJFF når det var garn, og line ble lagt ut i områder der slekta mi sokner til og ingen ville tatt døm for tjuvfiske. Ikke den gangen.
 13. Jeg var med å dra opp 16 laker i et garn satt nord for Lefseholmene en gang på 90 tallet. Bifangst. Det var sen mars måned. Største var vel mellom 2 og 3kg. I slekta mi har det vært tradisjon for å ta en årlig tur sommerstid å fiske lake på line. Helst rundt Sandåskolten. Alltid fisk å få, men før min tid. Den tidligere yrkesfiskeren i Karlshusbunn fortalte meg en gang at han fikk garna full av lake når han satt garn ved inngang til Sunna i storefjorden. Jeg forsto det var snakk om høst og vår. Selv har jeg ALDRI fått en eneste lake på krok i Vansjø. Det står høyt på ønskelist
 14. Elverhøy var nr2 på lista mi, godt forslag. Hvordan er det å kaste mot grunnet utafor elvemunningen ute i Vanemfjorden?
 15. Utløpet til Leieelva i Skinnerflo. Parkere på Sollikroa. Gå 1-2km. Fiske med lett jigg, spinner, wobbler, og pimpel med stor lyskrok. Få grov abbor, gjørs, gjedde, vederbuk, stam, og kanskje laks. Vadebukse fordel, langgrunt. Prøv og kaste forbi dypkanten som er nær land på Rådesiden. Ha grov sene så du ikke mister kroken ved kontakt med kvist og tømmer.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.