Jump to content
Fiskersiden

PeterSL

Members
 • Posts

  1784
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  40

Posts posted by PeterSL

 1. Det ser ut som du har det meste du trenger... Det eneste jeg vil anbefale er et førstehjelpsskrin. Kjøp et lite, eller lag ditt eget. Dette bør være stort nok til at du har med de viktigste tingene, men lite nok at det aldri blir for stort til at du gidder å ta det med deg. Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har vært uheldig på fisketur, og et lite skrin med noen plaster er 10 ganger bedre enn å stoppe blødningen med elektrikerteip og noe gammel papp du finner i sekken. Ha gjerne med deg en kompress eller gasbind om du virkelig skulle drite deg ut. Den hjelper både deg selv og kompisene dine den dagen en av dere er uheldig i forsøket på å sette kniven i en bånnfrossen agnfisk. Når det er kaldt ute er det vanskeligere å stoppe en blødning enn det er hjemme på kjøkkenet, så du kan jo se for deg hvordan det er å stoppe en blødning i underkjølt regn ute i havgapet. Det går gjerne et år eller tre før du får bruk for det, men jammen er det kjekt å ha den dagen du skal direkte til legevakten eller kan fortsette turen fordi du har med deg plaster.

  Edit: Noen smertestillende i skrinet er også lurt, om du skulle irritere på deg en hodepine eller andre besvær.

  • Like 2
 2. Man kan jo også snu litt på saken. Lake har jeg sett mange ganger, men en bunnfrossen lake på 3+ i klypene på Ølgylt er jo av det spesielle slaget og antakelig et bilde jeg kommer til å huske lenge. Well played.

  • Like 2
 3. FS-rapporter har dessverre forsvunnet fra bevisstheten min, men det er godt å se at du holder fiskersiden i live, Ølgylt (og dere andre). Jeg husker at jeg for mange år siden kritiserte deg for dårlige bilder av fine fangster, og selv om denne tråden inneholdt mange fine bilder synes jeg du kunne spandert på deg et bilde av drømme-laken før fisken var bunnfrossen...

 4. Om du åpner Navionics i nettleser finner du sonarkart om du trykker på knappen nede til venstre. Jeg antar det er det samme du åpner i fiskher. Dessverre tror jeg man må ha abonnement for å kunne åpne "det gode kartet" i mobilappen. https://webapp.navionics.com/?lang=en#boating@6&key=cznoJuo}`%40
   

  Norge i bilder er super, spesielt 3D-verktøyet. Streetview på google maps er også nyttig på enkelte steder hvor man kan se en mulig plass fra en vei eller bro i nærheten. 

 5. Den 11.2.2024 at 14.53, ChiliBonden skrev:

  Likevel føles det litt som jeg kom for sent til festen. At jeg driver med en slags arkeologisk utgraving av en tidligere kultur.

  Jeg tror dessverre du har rett. For rundt 10 år siden begynte mye å bevege seg bort fra forumene og over til facebook og Instagram, og selv om mye av fiskersiden-kulturen holdt stand i et par år i enkelte facebookgrupper (på godt og vondt) er dette mer eller mindre helt borte. I alle fall så vidt jeg kan se. Jeg tror vi trygt kan si at den online fiskekulturen har endret seg ganske kraftig.

  Jeg kan ikke si så mye om de som driver med fluefiske, ørret og laks - Men det virker som kystmeite- og artsfiskemiljøet er mer fragmentert enn det var før. For 10 år siden var det i overkant av 100 medlemmer i Norske artsfiskere på facebook, og alle kjente alle, mens vi i dag er bikket 3600 medlemmer. Personlig tror jeg forumkulturen er rimelig dead and gone, og det gjelder ikke bare på fiskefronten. Det er litt posting i diverse facebookgrupper, men ingenting som kan sammenlignes med fiskersiden back in the day.

  Artsfiske.com er fin. Her kan du legge inn fangst du får, og selv om den er laget for artslister er den vel så bra som fiskedagbok.
   

 6. 20 timer siden, Ølgylt skrev:

  De jeg har testet av Shimanos baitrunnere har jeg ikke vært fornøyd med, men jeg kjenner til flere som har vært det, så jeg kan ikke svare på det spørsmålet. (Bortsett fra at servicen på Shimano er betraktelig dårligere enn feks daiwa.)

  Utfra beskrivelsen høres snella bra ut, og kvalitetsmessig burde den matche stanga bra.

  På grunn av dobbeltsveiven Shimanoene ofte har, eller noe annet? Jeg har brukt, og bruker flere Shimano baitrunnere og kvalitetsmessig er ingen over, men flere på samme nivå. Både Shimano, Penn og Daiwa er strålende merker. Det eneste merket jeg bevisst unngår er Okuma.

 7. 10 timer siden, TT skrev:

  Akkurat! Jeg tror jeg rota meg litt bort i den overgangsordningen der 350 kr fremdeles har en eller annen betydning. Moms er jo greit nok, når man ser beløpet. Det var toll og ikke minst gebyrene i den forbindelse, jeg var bekymra for. Men det ser ut til at så lenge man er under 3000 kr. og det trekkes MVA i kjøpet, skulle det meste være ok.  

  Jeg hadde mellom 50 og 100 kjøp på ebay i fjor og ikke ett eneste problem med toll, så selgerne har tydeligvis grei kontroll.

  • Like 1
 8. Ser en del av bilder jeg har postet ikke vises lengre i tråden. Kanskje jeg skulle tatt i et tak og få lagt ut bildene på nytt...

  Art nr. 40 burde være veldig greit å få til, slik jeg leser artslisten.... Kanskje jeg skulle tatt turen etter jobb en dag.

 9. Parkeringsplassen ved Campelen-bautaen rett ovenfor Akvariet er vel åpen for alle mellom 18 og 6 eller noe lignende, hvis jeg har forstått skiltet der riktig. Når det gjelder svarthå på Bonten er nok det like uvanlig som det er positivt at det er uvanlig.

   

  Fikk forresten en rødhai der (Bonten) for noen uker siden. 870gr. Og to havmus samme turen. Kjekt å se denne tråden igjen!

 10. Begge bildene er av bergkutling. Bergkutlingen har smalere halerot enn svartkutlingen og svartkutlingen er ellers kraftigere i hele kroppen. Fskene på bildene er rimelig standard farger på bergkutlinger, selv om de kan være både lyse og mørke. Ellers har Ølgylt rett i at det er best å få tatt bilde av utspilt ryggfinne, og helst bilder der det kan være mulig å telle antall skjell.

 11. Selv om jeg generelt ikke bryr meg så mye om kunstagn så tviler jeg ikke et sekund på erfaringene dine, Ølgylt. Du har jo brukt dette litt mer enn meg. Gulpproduktene brukte jeg litt når jeg begynte med kystmeite, men det skuffet alltid. Reke og makrell/sild trumfet alt kunstig jeg prøvde. Etter det mistet jeg egentlig interessen for kunstagn. Rekesprayen har jeg testet litt, men stort sett når fisket er dårlig, og jeg kan ikke huske at fisket har blitt bedre, men jeg må jo legge til at det er veldig begrenset bruk, og ikke nok til å gi et svar andre skal høre på. Man faller jo også litt inn i vaner når man finner noe man opplever at fisker godt, og erfaringen min med en helt enkel sildebit har vel vært god nok for meg til å ikke tenke for mye på yum og attraqua. På en annen side burde jeg jo kanskje fått testet ut dette litt mer, sånn at jeg kan dele litt mer erfaringer med kundene som spør, i alle fall når Ølgylten går god for det! Også kan jeg jo nevne at jeg til enkelte typer fiske alltid bruker en form for lyskilde, til kystmeite er det stort sett små knekklys. Til dypvannsfiske fra båt faller valget fort på esca eller waterlight.

 12. Naturlig agn ja. Jeg bruker veldig sjelden de kunstige greiene. Rekesprayen min begynner å bli noen år og jeg har knapt rørt den, mens enkelte andre her inne bruker de greiene der flittig. En ting som i alle fall er sikkert er at du trenger verken gulp, attraqua eller rekespray for å få mye fisk. Gjør det enkelt, det er vel mitt beste tips.

 13. 10 minutter siden, Aane skrev:

  Attraqua var det er fann mest om. Er dette noko ein får kjøpt over disk (Campelen?), eller må ein på verdsveven? Og funkar det?

  Du finner nok noen bokser av det på Bryggen ja. Jeg ville aldri brukt det fremfor ekte greier, men er flere her inne som har brukt det, og det fanger visst fisk. Ølgylt?

 14. Synd at begge syklene mine er av typen "uten bagasjebrett" da... Ellers er jo sykkel genialt og jeg får plass til mye i Prodigy-sekken, men jeg tror ikke jeg får krøllet surfstengene nedi der.

  Men du spør jo om fiskeplasser her. Å komme seg frem til vannkanten på Laksevåg er ikke alltid så lett. Mye bebyggelse og diverse gjerder sperrer av mye. Moloen utenfor Laksevåg kirke tilbyr i alle fall god plass, men så kommer det jo an på hvilken type fisk du er ute etter. På Sotra er det mer enn nok av fine fiskeplasser, og så kommer naturen der som en bonus i tillegg til at du kan spise bunnfisk derfra uten å bekymre deg for mye for tungmetaller og sånt.

 15. Den 2.8.2020 at 16.28, Lady Knurr skrev:

  Sukk. Havål. Denne testosteronfisken, manndomsprøven, machodrømmen. Ikke min drøm. Første gang jeg var på Ormhilleren, 15. oktober i det Herrens år 2018, observerte jeg en gjeng unggutter som stod og dro havål. Siden den gang har jeg jo begynt å fiske selv, men det der var definitivt ikke min greie. Og jeg har hørt at de er gufne, at slimet nesten velter ut av dem. Yuck.

  Nydelig rapport! Og grattis med conger ^_^ Godt å se at det holdes liv her inne! Jeg begynte å lure på om det var oss du hadde sett, men vi var vel der noen dager før, og siden har jeg ikke vært der :rolleyes:

 16. Velkommen til både Bergen og forumet! Det er, som du kanskje har forstått, ikke like mye aktivitet her på forumet som det har vært tidligere...

  Nå er jeg langt fra noen fluefisker, men det finnes flere muligheter for å slengt noen fluer hvor det også er mulighet for noen lunde fin ørret. Det første jeg tenker på, siden jeg ikke bor langt unna, er Storavatnet på Krohnegården. Det når du med 19-bussen som går over melkeplassen. Det er ikke vanskelig å nå, og ligger slik at du opplever å få et lite avbrekk fra byen. 

  Ellers bor du jo i en spennende by for kystmeite om du er interessert i det. Bontelabo er jo en fin plass å starte om du vil teste det. Det ligger så og si i sentrum, men det går flere busser forbi der også (4, 5 og 6 for å nevne noen). Kaien på Nordnes er også fin til f.eks havmus. 

  Anbefaler deg også å stikke innom Campelen På Bryggen hvor du kan få masse gode tips rundt de fleste typer fiske. De har dessverre ikke mye flueutstyr om du er ute etter det, men det er alltid verdt en tur om du lurer på noe rundt sportsfiske i Bergensområdet. Nå på vinteren er de åpen torsdag, fredag og lørdag. Du finner de på Facebook også :) 

  • Like 1
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.