PeterSL

Members
 • Content Count

  1761
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  38

PeterSL last won the day on December 16 2016

PeterSL had the most liked content!

Community Reputation

433 Excellent

About PeterSL

 • Rank
  Seniorbruker

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

2510 profile views
 1. Velkommen til både Bergen og forumet! Det er, som du kanskje har forstått, ikke like mye aktivitet her på forumet som det har vært tidligere... Nå er jeg langt fra noen fluefisker, men det finnes flere muligheter for å slengt noen fluer hvor det også er mulighet for noen lunde fin ørret. Det første jeg tenker på, siden jeg ikke bor langt unna, er Storavatnet på Krohnegården. Det når du med 19-bussen som går over melkeplassen. Det er ikke vanskelig å nå, og ligger slik at du opplever å få et lite avbrekk fra byen. Ellers bor du jo i en spennende by for kystmeite om du er interessert i det. Bontelabo er jo en fin plass å starte om du vil teste det. Det ligger så og si i sentrum, men det går flere busser forbi der også (4, 5 og 6 for å nevne noen). Kaien på Nordnes er også fin til f.eks havmus. Anbefaler deg også å stikke innom Campelen På Bryggen hvor du kan få masse gode tips rundt de fleste typer fiske. De har dessverre ikke mye flueutstyr om du er ute etter det, men det er alltid verdt en tur om du lurer på noe rundt sportsfiske i Bergensområdet. Nå på vinteren er de åpen torsdag, fredag og lørdag. Du finner de på Facebook også
 2. Ettersom det finnes flere forskjellige partier med en ganske generell og "bra" miljøpolitikk bør det være mulig å finne et parti du mener ligger nært dine verdier og som samtidig har en akseptabel miljøpolitikk. I tillegg er det være verdt å se på de sannsynlige regjeringsløsningene. Hvordan vil miljøpolitikken fortsette under Høyre og FrP hvis de blir sittende? Hvordan blir det med AP + SV og/eller SP? Og hva med Høyre sammen med KrF og Venstre? MDG som du har vært inne på er vel et parti som kunne slengt seg på hva som helst, kanskje utenom FrP.
 3. Men du ser vel forskjellen på å forby garnfiske "helt eller delvis i perioder i områder på østlandet hvor torsken sliter", og det å forby alt garnfiske for alle i hele Norge?
 4. Kystpartiet er kritisk mot slik oppdrettsnæringen er i dag, men jeg sliter litt med å finne frem på nett til hva de kjemper for. Det du kan gjøre er å snakke med Kystpartiet i valgbodene på Torgallmenningen, noe jeg gjorde. Tok noen bilder av miljødelen av programmet til Kystpartiet. Dette er jo et veldig lite parti, så det spørs hvor mye de kan få å si i det hele tatt. Kristelig folkeparti kan du også se på. KrF: - Vil sikre allemannsretten og allmennhetens adgang til strandsonen, blant annet ved erverv av friluftsområder og ved å sørge for juridisk bistand til kommuner som vil fjerne ulovlige ferdselshindre i strandsonen. https://www.krf.no/politikk/politisk-program/fremtidsrettet-forvalterskap/det-gronne-skiftet/naturvern/ - KrF mener det er viktig at vi fortsatt satser på sjøbaserte oppdrettsanlegg, men med oppsamling av organisk avfall og sterkere tiltak for å bekjempe fôrtap, lakselus og rømming. I tillegg må det reageres strengt mot dumping av fisk og uriktig rapportering. https://krf.no/politikk/politikk-a-til-a/okonomi-og-naring/fiskeri/
 5. Men i alle dager... Garnfiske har ikke med økonomiske problemer å gjøre. Det er en fritidsaktivitet som gjør at tusenvis av folk rundt i Norge kan høste fra naturen. Problemet du har med garnfiske ser ikke ut til å handle om garnfiske, men ulovlig og uforsvarlig bruk. Er det ikke bedre å kjempe for å få informasjon ut til folket, et bedre oppsyn og strengere regelverk enn å forby garnfiske for hele befolkningen?
 6. Så svaret er ja på at du vil ha et generelt forbud mot garn? For alle, i hele Norge?
 7. Og likevel vil du forby garnfiske for alle, til og med de såkalte "ekspertene" som gjør alt etter boken? Jeg forstå hva du mener og er enig i at garnfiske kan ha skumle konsekvenser, om det er tyvfiske eller fangst av utsatte arter. Jeg er derimot totalt uenig i at et totalforbud er veien å gå, noe som ville vært helt umulig å håndheve ettersom folk som driver med garnfiske på en forsvarlig måte ikke hadde godtatt et slikt meningsløst forbud. I tillegg tviler jeg på at et forbud ville hatt noen sårlig påvirkning på noen arter. Det jeg ville kjempet for var strengere regler med tanke på fiskeområder, dybde, type garn og maskestørrelse i enkelte perioder/områder.
 8. Hva er det du mener når du sier at garnfiske er meningsløst matauk, da? Det bør du ha en god forklaring på om påstandene dine om at Erik legger ord i munnen på deg skal holde Matauk er matauk, uansett om det er med stang eller garn og det finnes regelverk for slike redskap for å hindre fangst av enkelte arter ++. Å forby garnfiske pga. noen driver med ulovlig fiske blir som å forby biler fordi det finnes folk som kjører for fort eller uten førerkort. Jeg har vært med å sette ut max. 5 garn (På besøk hos folk som setter ut) i mitt liv og er ikke noe jeg driver med selv, men det er for mange en fin måte å høste av naturen istedenfor å kjøpe opprettsfisk i frysedisken.
 9. Det er nok ikke bare den eldre generasjonen som driver med det. Det er rimelig utbredt. Å ville forby den type fiske for alle privatpersoner i hele Norge høres virkelig fjernt ut. Å forby garnfiske i visse områder er nok heller veien å gå. Meningsløst matauk? Vel.
 10. Forby alt garnfiske i sjøen? Lykke til...
 11. Vet ikke noe særlig om hva disse kan være verdt, men det var en utrolig flott samling! Tjøstheimstenger i den forfatningen der er ikke dagligdags.
 12. PeterSL

  Hardanger

  Å sette brosme tilbake i live kan du bare glemme, uansett om du bruker J-krok, sirkel eller fører den opp fra havbunnen på gulltrone. Det er trykkforskjellen som tar knekken på fisken, ikke kroken.