Jump to content
Fiskersiden

PeterSL

Members
 • Posts

  1774
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  39

PeterSL last won the day on August 31

PeterSL had the most liked content!

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Interesser
  Rødflekkete kutlinger

Recent Profile Visitors

3051 profile views

PeterSL's Achievements

 1. Ser en del av bilder jeg har postet ikke vises lengre i tråden. Kanskje jeg skulle tatt i et tak og få lagt ut bildene på nytt... Art nr. 40 burde være veldig greit å få til, slik jeg leser artslisten.... Kanskje jeg skulle tatt turen etter jobb en dag.
 2. Har cold case gruppen intatt tråden? Gåten ble løst for nesten 9 år siden
 3. Et par hakk høyere, ja. Kan jo nevne at kvelden jeg fikk to havmus og en rødhai fikk jeg kun én hågjel og én sykkelpumpe. Den uttellingen er nok på høyde med de beste i utlandet!
 4. Parkeringsplassen ved Campelen-bautaen rett ovenfor Akvariet er vel åpen for alle mellom 18 og 6 eller noe lignende, hvis jeg har forstått skiltet der riktig. Når det gjelder svarthå på Bonten er nok det like uvanlig som det er positivt at det er uvanlig. Fikk forresten en rødhai der (Bonten) for noen uker siden. 870gr. Og to havmus samme turen. Kjekt å se denne tråden igjen!
 5. Det er derfor den er gratis!
 6. Begge bildene er av bergkutling. Bergkutlingen har smalere halerot enn svartkutlingen og svartkutlingen er ellers kraftigere i hele kroppen. Fskene på bildene er rimelig standard farger på bergkutlinger, selv om de kan være både lyse og mørke. Ellers har Ølgylt rett i at det er best å få tatt bilde av utspilt ryggfinne, og helst bilder der det kan være mulig å telle antall skjell.
 7. Selv om jeg generelt ikke bryr meg så mye om kunstagn så tviler jeg ikke et sekund på erfaringene dine, Ølgylt. Du har jo brukt dette litt mer enn meg. Gulpproduktene brukte jeg litt når jeg begynte med kystmeite, men det skuffet alltid. Reke og makrell/sild trumfet alt kunstig jeg prøvde. Etter det mistet jeg egentlig interessen for kunstagn. Rekesprayen har jeg testet litt, men stort sett når fisket er dårlig, og jeg kan ikke huske at fisket har blitt bedre, men jeg må jo legge til at det er veldig begrenset bruk, og ikke nok til å gi et svar andre skal høre på. Man faller jo også litt inn i vaner når man finner noe man opplever at fisker godt, og erfaringen min med en helt enkel sildebit har vel vært god nok for meg til å ikke tenke for mye på yum og attraqua. På en annen side burde jeg jo kanskje fått testet ut dette litt mer, sånn at jeg kan dele litt mer erfaringer med kundene som spør, i alle fall når Ølgylten går god for det! Også kan jeg jo nevne at jeg til enkelte typer fiske alltid bruker en form for lyskilde, til kystmeite er det stort sett små knekklys. Til dypvannsfiske fra båt faller valget fort på esca eller waterlight.
 8. Enig med Kim. Alternativ regel: Fisk når du vil, og kan.
 9. Naturlig agn ja. Jeg bruker veldig sjelden de kunstige greiene. Rekesprayen min begynner å bli noen år og jeg har knapt rørt den, mens enkelte andre her inne bruker de greiene der flittig. En ting som i alle fall er sikkert er at du trenger verken gulp, attraqua eller rekespray for å få mye fisk. Gjør det enkelt, det er vel mitt beste tips.
 10. Du finner nok noen bokser av det på Bryggen ja. Jeg ville aldri brukt det fremfor ekte greier, men er flere her inne som har brukt det, og det fanger visst fisk. Ølgylt?
 11. Synd at begge syklene mine er av typen "uten bagasjebrett" da... Ellers er jo sykkel genialt og jeg får plass til mye i Prodigy-sekken, men jeg tror ikke jeg får krøllet surfstengene nedi der. Men du spør jo om fiskeplasser her. Å komme seg frem til vannkanten på Laksevåg er ikke alltid så lett. Mye bebyggelse og diverse gjerder sperrer av mye. Moloen utenfor Laksevåg kirke tilbyr i alle fall god plass, men så kommer det jo an på hvilken type fisk du er ute etter. På Sotra er det mer enn nok av fine fiskeplasser, og så kommer naturen der som en bonus i tillegg til at du kan spise bunnfisk derfra uten å bekymre deg for mye for tungmetaller og sånt.
 12. Muligens et dumt spørsmål, men hvordan er det å sykle med surfstenger i bagasjen? Har du en god løsning?
 13. Nydelig rapport! Og grattis med conger Godt å se at det holdes liv her inne! Jeg begynte å lure på om det var oss du hadde sett, men vi var vel der noen dager før, og siden har jeg ikke vært der
 14. Velkommen til både Bergen og forumet! Det er, som du kanskje har forstått, ikke like mye aktivitet her på forumet som det har vært tidligere... Nå er jeg langt fra noen fluefisker, men det finnes flere muligheter for å slengt noen fluer hvor det også er mulighet for noen lunde fin ørret. Det første jeg tenker på, siden jeg ikke bor langt unna, er Storavatnet på Krohnegården. Det når du med 19-bussen som går over melkeplassen. Det er ikke vanskelig å nå, og ligger slik at du opplever å få et lite avbrekk fra byen. Ellers bor du jo i en spennende by for kystmeite om du er interessert i det. Bontelabo er jo en fin plass å starte om du vil teste det. Det ligger så og si i sentrum, men det går flere busser forbi der også (4, 5 og 6 for å nevne noen). Kaien på Nordnes er også fin til f.eks havmus. Anbefaler deg også å stikke innom Campelen På Bryggen hvor du kan få masse gode tips rundt de fleste typer fiske. De har dessverre ikke mye flueutstyr om du er ute etter det, men det er alltid verdt en tur om du lurer på noe rundt sportsfiske i Bergensområdet. Nå på vinteren er de åpen torsdag, fredag og lørdag. Du finner de på Facebook også
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.