Jump to content
Fiskersiden

PeterSL

Members
 • Posts

  1784
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  40

PeterSL last won the day on November 25 2023

PeterSL had the most liked content!

1 Follower

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Interesser
  Rødflekkete kutlinger

Recent Profile Visitors

5356 profile views

PeterSL's Achievements

 1. Takkelknyting er minst halve gøyen med hobbyen!
 2. Det ser ut som du har det meste du trenger... Det eneste jeg vil anbefale er et førstehjelpsskrin. Kjøp et lite, eller lag ditt eget. Dette bør være stort nok til at du har med de viktigste tingene, men lite nok at det aldri blir for stort til at du gidder å ta det med deg. Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har vært uheldig på fisketur, og et lite skrin med noen plaster er 10 ganger bedre enn å stoppe blødningen med elektrikerteip og noe gammel papp du finner i sekken. Ha gjerne med deg en kompress eller gasbind om du virkelig skulle drite deg ut. Den hjelper både deg selv og kompisene dine den dagen en av dere er uheldig i forsøket på å sette kniven i en bånnfrossen agnfisk. Når det er kaldt ute er det vanskeligere å stoppe en blødning enn det er hjemme på kjøkkenet, så du kan jo se for deg hvordan det er å stoppe en blødning i underkjølt regn ute i havgapet. Det går gjerne et år eller tre før du får bruk for det, men jammen er det kjekt å ha den dagen du skal direkte til legevakten eller kan fortsette turen fordi du har med deg plaster. Edit: Noen smertestillende i skrinet er også lurt, om du skulle irritere på deg en hodepine eller andre besvær.
 3. Man kan jo også snu litt på saken. Lake har jeg sett mange ganger, men en bunnfrossen lake på 3+ i klypene på Ølgylt er jo av det spesielle slaget og antakelig et bilde jeg kommer til å huske lenge. Well played.
 4. Du har helt glemt at bilder er det viktigste med fisketuren, altså...
 5. FS-rapporter har dessverre forsvunnet fra bevisstheten min, men det er godt å se at du holder fiskersiden i live, Ølgylt (og dere andre). Jeg husker at jeg for mange år siden kritiserte deg for dårlige bilder av fine fangster, og selv om denne tråden inneholdt mange fine bilder synes jeg du kunne spandert på deg et bilde av drømme-laken før fisken var bunnfrossen...
 6. Om du åpner Navionics i nettleser finner du sonarkart om du trykker på knappen nede til venstre. Jeg antar det er det samme du åpner i fiskher. Dessverre tror jeg man må ha abonnement for å kunne åpne "det gode kartet" i mobilappen. https://webapp.navionics.com/?lang=en#boating@6&key=cznoJuo}`%40 Norge i bilder er super, spesielt 3D-verktøyet. Streetview på google maps er også nyttig på enkelte steder hvor man kan se en mulig plass fra en vei eller bro i nærheten.
 7. Jeg tror dessverre du har rett. For rundt 10 år siden begynte mye å bevege seg bort fra forumene og over til facebook og Instagram, og selv om mye av fiskersiden-kulturen holdt stand i et par år i enkelte facebookgrupper (på godt og vondt) er dette mer eller mindre helt borte. I alle fall så vidt jeg kan se. Jeg tror vi trygt kan si at den online fiskekulturen har endret seg ganske kraftig. Jeg kan ikke si så mye om de som driver med fluefiske, ørret og laks - Men det virker som kystmeite- og artsfiskemiljøet er mer fragmentert enn det var før. For 10 år siden var det i overkant av 100 medlemmer i Norske artsfiskere på facebook, og alle kjente alle, mens vi i dag er bikket 3600 medlemmer. Personlig tror jeg forumkulturen er rimelig dead and gone, og det gjelder ikke bare på fiskefronten. Det er litt posting i diverse facebookgrupper, men ingenting som kan sammenlignes med fiskersiden back in the day. Artsfiske.com er fin. Her kan du legge inn fangst du får, og selv om den er laget for artslister er den vel så bra som fiskedagbok.
 8. På grunn av dobbeltsveiven Shimanoene ofte har, eller noe annet? Jeg har brukt, og bruker flere Shimano baitrunnere og kvalitetsmessig er ingen over, men flere på samme nivå. Både Shimano, Penn og Daiwa er strålende merker. Det eneste merket jeg bevisst unngår er Okuma.
 9. Jeg hadde mellom 50 og 100 kjøp på ebay i fjor og ikke ett eneste problem med toll, så selgerne har tydeligvis grei kontroll.
 10. Ser en del av bilder jeg har postet ikke vises lengre i tråden. Kanskje jeg skulle tatt i et tak og få lagt ut bildene på nytt... Art nr. 40 burde være veldig greit å få til, slik jeg leser artslisten.... Kanskje jeg skulle tatt turen etter jobb en dag.
 11. Har cold case gruppen intatt tråden? Gåten ble løst for nesten 9 år siden
 12. Et par hakk høyere, ja. Kan jo nevne at kvelden jeg fikk to havmus og en rødhai fikk jeg kun én hågjel og én sykkelpumpe. Den uttellingen er nok på høyde med de beste i utlandet!
 13. Parkeringsplassen ved Campelen-bautaen rett ovenfor Akvariet er vel åpen for alle mellom 18 og 6 eller noe lignende, hvis jeg har forstått skiltet der riktig. Når det gjelder svarthå på Bonten er nok det like uvanlig som det er positivt at det er uvanlig. Fikk forresten en rødhai der (Bonten) for noen uker siden. 870gr. Og to havmus samme turen. Kjekt å se denne tråden igjen!
 14. Det er derfor den er gratis!
 15. Begge bildene er av bergkutling. Bergkutlingen har smalere halerot enn svartkutlingen og svartkutlingen er ellers kraftigere i hele kroppen. Fskene på bildene er rimelig standard farger på bergkutlinger, selv om de kan være både lyse og mørke. Ellers har Ølgylt rett i at det er best å få tatt bilde av utspilt ryggfinne, og helst bilder der det kan være mulig å telle antall skjell.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.