Jump to content
Fiskersiden

PeterSL

Members
 • Posts

  1769
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  38

Everything posted by PeterSL

 1. Begge bildene er av bergkutling. Bergkutlingen har smalere halerot enn svartkutlingen og svartkutlingen er ellers kraftigere i hele kroppen. Fskene på bildene er rimelig standard farger på bergkutlinger, selv om de kan være både lyse og mørke. Ellers har Ølgylt rett i at det er best å få tatt bilde av utspilt ryggfinne, og helst bilder der det kan være mulig å telle antall skjell.
 2. Selv om jeg generelt ikke bryr meg så mye om kunstagn så tviler jeg ikke et sekund på erfaringene dine, Ølgylt. Du har jo brukt dette litt mer enn meg. Gulpproduktene brukte jeg litt når jeg begynte med kystmeite, men det skuffet alltid. Reke og makrell/sild trumfet alt kunstig jeg prøvde. Etter det mistet jeg egentlig interessen for kunstagn. Rekesprayen har jeg testet litt, men stort sett når fisket er dårlig, og jeg kan ikke huske at fisket har blitt bedre, men jeg må jo legge til at det er veldig begrenset bruk, og ikke nok til å gi et svar andre skal høre på. Man faller jo også litt inn i vaner når man finner noe man opplever at fisker godt, og erfaringen min med en helt enkel sildebit har vel vært god nok for meg til å ikke tenke for mye på yum og attraqua. På en annen side burde jeg jo kanskje fått testet ut dette litt mer, sånn at jeg kan dele litt mer erfaringer med kundene som spør, i alle fall når Ølgylten går god for det! Også kan jeg jo nevne at jeg til enkelte typer fiske alltid bruker en form for lyskilde, til kystmeite er det stort sett små knekklys. Til dypvannsfiske fra båt faller valget fort på esca eller waterlight.
 3. Enig med Kim. Alternativ regel: Fisk når du vil, og kan.
 4. Naturlig agn ja. Jeg bruker veldig sjelden de kunstige greiene. Rekesprayen min begynner å bli noen år og jeg har knapt rørt den, mens enkelte andre her inne bruker de greiene der flittig. En ting som i alle fall er sikkert er at du trenger verken gulp, attraqua eller rekespray for å få mye fisk. Gjør det enkelt, det er vel mitt beste tips.
 5. Du finner nok noen bokser av det på Bryggen ja. Jeg ville aldri brukt det fremfor ekte greier, men er flere her inne som har brukt det, og det fanger visst fisk. Ølgylt?
 6. Synd at begge syklene mine er av typen "uten bagasjebrett" da... Ellers er jo sykkel genialt og jeg får plass til mye i Prodigy-sekken, men jeg tror ikke jeg får krøllet surfstengene nedi der. Men du spør jo om fiskeplasser her. Å komme seg frem til vannkanten på Laksevåg er ikke alltid så lett. Mye bebyggelse og diverse gjerder sperrer av mye. Moloen utenfor Laksevåg kirke tilbyr i alle fall god plass, men så kommer det jo an på hvilken type fisk du er ute etter. På Sotra er det mer enn nok av fine fiskeplasser, og så kommer naturen der som en bonus i tillegg til at du kan spise bunnfisk derfra uten å bekymre deg for mye for tungmetaller og sånt.
 7. Muligens et dumt spørsmål, men hvordan er det å sykle med surfstenger i bagasjen? Har du en god løsning?
 8. Nydelig rapport! Og grattis med conger Godt å se at det holdes liv her inne! Jeg begynte å lure på om det var oss du hadde sett, men vi var vel der noen dager før, og siden har jeg ikke vært der
 9. Velkommen til både Bergen og forumet! Det er, som du kanskje har forstått, ikke like mye aktivitet her på forumet som det har vært tidligere... Nå er jeg langt fra noen fluefisker, men det finnes flere muligheter for å slengt noen fluer hvor det også er mulighet for noen lunde fin ørret. Det første jeg tenker på, siden jeg ikke bor langt unna, er Storavatnet på Krohnegården. Det når du med 19-bussen som går over melkeplassen. Det er ikke vanskelig å nå, og ligger slik at du opplever å få et lite avbrekk fra byen. Ellers bor du jo i en spennende by for kystmeite om du er interessert i det. Bontelabo er jo en fin plass å starte om du vil teste det. Det ligger så og si i sentrum, men det går flere busser forbi der også (4, 5 og 6 for å nevne noen). Kaien på Nordnes er også fin til f.eks havmus. Anbefaler deg også å stikke innom Campelen På Bryggen hvor du kan få masse gode tips rundt de fleste typer fiske. De har dessverre ikke mye flueutstyr om du er ute etter det, men det er alltid verdt en tur om du lurer på noe rundt sportsfiske i Bergensområdet. Nå på vinteren er de åpen torsdag, fredag og lørdag. Du finner de på Facebook også
 10. Ettersom det finnes flere forskjellige partier med en ganske generell og "bra" miljøpolitikk bør det være mulig å finne et parti du mener ligger nært dine verdier og som samtidig har en akseptabel miljøpolitikk. I tillegg er det være verdt å se på de sannsynlige regjeringsløsningene. Hvordan vil miljøpolitikken fortsette under Høyre og FrP hvis de blir sittende? Hvordan blir det med AP + SV og/eller SP? Og hva med Høyre sammen med KrF og Venstre? MDG som du har vært inne på er vel et parti som kunne slengt seg på hva som helst, kanskje utenom FrP.
 11. Men du ser vel forskjellen på å forby garnfiske "helt eller delvis i perioder i områder på østlandet hvor torsken sliter", og det å forby alt garnfiske for alle i hele Norge?
 12. Kystpartiet er kritisk mot slik oppdrettsnæringen er i dag, men jeg sliter litt med å finne frem på nett til hva de kjemper for. Det du kan gjøre er å snakke med Kystpartiet i valgbodene på Torgallmenningen, noe jeg gjorde. Tok noen bilder av miljødelen av programmet til Kystpartiet. Dette er jo et veldig lite parti, så det spørs hvor mye de kan få å si i det hele tatt. Kristelig folkeparti kan du også se på. KrF: - Vil sikre allemannsretten og allmennhetens adgang til strandsonen, blant annet ved erverv av friluftsområder og ved å sørge for juridisk bistand til kommuner som vil fjerne ulovlige ferdselshindre i strandsonen. https://www.krf.no/politikk/politisk-program/fremtidsrettet-forvalterskap/det-gronne-skiftet/naturvern/ - KrF mener det er viktig at vi fortsatt satser på sjøbaserte oppdrettsanlegg, men med oppsamling av organisk avfall og sterkere tiltak for å bekjempe fôrtap, lakselus og rømming. I tillegg må det reageres strengt mot dumping av fisk og uriktig rapportering. https://krf.no/politikk/politikk-a-til-a/okonomi-og-naring/fiskeri/
 13. Men i alle dager... Garnfiske har ikke med økonomiske problemer å gjøre. Det er en fritidsaktivitet som gjør at tusenvis av folk rundt i Norge kan høste fra naturen. Problemet du har med garnfiske ser ikke ut til å handle om garnfiske, men ulovlig og uforsvarlig bruk. Er det ikke bedre å kjempe for å få informasjon ut til folket, et bedre oppsyn og strengere regelverk enn å forby garnfiske for hele befolkningen?
 14. Så svaret er ja på at du vil ha et generelt forbud mot garn? For alle, i hele Norge?
 15. Og likevel vil du forby garnfiske for alle, til og med de såkalte "ekspertene" som gjør alt etter boken? Jeg forstå hva du mener og er enig i at garnfiske kan ha skumle konsekvenser, om det er tyvfiske eller fangst av utsatte arter. Jeg er derimot totalt uenig i at et totalforbud er veien å gå, noe som ville vært helt umulig å håndheve ettersom folk som driver med garnfiske på en forsvarlig måte ikke hadde godtatt et slikt meningsløst forbud. I tillegg tviler jeg på at et forbud ville hatt noen sårlig påvirkning på noen arter. Det jeg ville kjempet for var strengere regler med tanke på fiskeområder, dybde, type garn og maskestørrelse i enkelte perioder/områder.
 16. Hva er det du mener når du sier at garnfiske er meningsløst matauk, da? Det bør du ha en god forklaring på om påstandene dine om at Erik legger ord i munnen på deg skal holde Matauk er matauk, uansett om det er med stang eller garn og det finnes regelverk for slike redskap for å hindre fangst av enkelte arter ++. Å forby garnfiske pga. noen driver med ulovlig fiske blir som å forby biler fordi det finnes folk som kjører for fort eller uten førerkort. Jeg har vært med å sette ut max. 5 garn (På besøk hos folk som setter ut) i mitt liv og er ikke noe jeg driver med selv, men det er for mange en fin måte å høste av naturen istedenfor å kjøpe opprettsfisk i frysedisken.
 17. Det er nok ikke bare den eldre generasjonen som driver med det. Det er rimelig utbredt. Å ville forby den type fiske for alle privatpersoner i hele Norge høres virkelig fjernt ut. Å forby garnfiske i visse områder er nok heller veien å gå. Meningsløst matauk? Vel.
 18. Forby alt garnfiske i sjøen? Lykke til...
 19. Jeg har en gammel Ambassadeur som skal ha tilhørt en venn av min far, sin far. Jeg vet ikke så mye om verken snellen eller ambassadeur generelt, men så vidt jeg vet er det populært for noen samlere. Det er neppe noe skjeldne saker jeg har, men den skal visst være fra 60-tallet etter det jeg har hørt. Den er brukt og har striper, skrammer og riper. Men selve snellen ser ut til å funke som et skudd. Uansett, jeg håper noen kan hjelpe meg å finne ut hva jeg har, og muligens "datere" snellen. Jeg har ikke lagt ut bilder her før, men håper det funker Bare si ifra om dere trenger flere bilder for å identifisere snellen.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.