meis

Members
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About meis

 • Rank
  Nytt medlem

Recent Profile Visitors

432 profile views
 1. meis

  Cicada-sluken

  Fjellfinn, hvilke størrelser anbefaler du på Cicadasluken til fjellørret?
 2. Godt tips BAN. Hvor mange tørn i Uniknuten anbefaler du for mono fra 1,0 til 1,20?
 3. Ble det noe tur inn til Midttjønn eller Skartjønn den gangen for mange år siden? En kompis og jeg har bestilt hytta ved Skartjønn til sommeren (nå 11500 per uke ) og tar gjerne imot tips om selve Skartjønn og andre vann i nærheten om hvis du har noen :-)
 4. God idé å se på seilerhansker, Sydsvensk. Seilere har nok enda høyere krav til no-nonsense utstyr enn vi fritidsfiskere har. Har fått tips om seilerhansker med korte fingre til flue- og haspelfiske fra Musto (maritim.no) og Gill (bestmarine.no/activemarine.no).
 5. En mulig forklaring er at: "Etterdønningene" i den gamle stangen etter at jeg har sluppet snøret er større (mest synlig i tuppen) og fortsetter lenger enn i en ny stang med samme lengde (Berkley Ripple evx). Mulig årsak er bl.a. mer helaksjon i den gamle vs. mer toppaksjon i den nye, men også forskjeller i karbonfiberteknologi. Den gamle stangen har 7 stangringer (mot 10 på den nye) og dermed kanskje ikke er egnet til de mest moderne typene braid. Begge deler kan føre til at det skapes større svingninger i snøret når det passerer gjennom stangringene på den gamle stangen under kastet, og såpass mye at snøret av og til legger seg rundt stangringfestene og henger seg opp. Uansett, med en stang som Berkley Ripple evx forsvant problemene.
 6. Godt spørsmål, men nei det er ingen tvinn i snøret.
 7. Jeg bruker tynn nanofil (0.13 og 0.16) på haspelsnelle og opplever et merkelig problem: Under omtrent hvert 5. kast lager snøret en knute rundt en av stangringene (litt vilkårlig hvilken). Knuten danner seg når anslagsvis 10-12 meter snøre har forlatt snellen. Jeg mener jeg har fylt opp snellen, Shimano STRADIC C14 2500, i henhold til bruksanvisningen, altså til et par millimeter innenfor kanten. Stangen er en minst ti år gammel Shimano TECHNIUM DF 300L. Ingen merkbar slitasje i stangringene. Tar gjerne imot tips, bl.a. om stangmodeller som beviselig passer til tynn Nanofil. Foretrekker ganske lang stang (10-11 fot) og kastevekt et sted mellom 5 og 25 gram. # Haster_DrarPåFjelletOm2dager