Jump to content
Fiskersiden

meis

Members
 • Posts

  16
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

682 profile views

meis's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

 1. Veldig nyttig nickro, takk skal du ha.
 2. Samme her! Jeg skal rett syd for Kvenna, omtrent der Kvenna renner ut i Møsvatn. Aldri vært der før. Hvis du har Garmin Inreach kan vi utveksle wobbler-erfaringer over satelitt :-)
 3. Gruble. Erfaringene mine fra slukfiske på Hardangervidda er at det så å si aldri napper uten at fisken krokes inni munnen. Jeg har tolket dette som en adferd der de biter annen fisk i halen for å jage dem bort (det samme som man noen ganger kan observere i akvarier). I tillegg er mageinnholdet selv på de største jeg får (~1 kg) utelukkende krepsdyr, aldri fisk. Ut fra denne halebitingsteorien har jeg tatt bort den underste kroken på wobblerne, og beholde den bakerste. Altså motsatt av det du gjør. Hm. Når du skriver at fisken ofte tar wobbleren fra siden, tenker du da mest på typiske fiskespisere som gjedde, stor abbor og stor-ørret? Eller opplever du det samme for fjellørret? Har nesten ikke fisket med wobbler tidligere, så jeg skal i hvert fall være obs på krokingsprosenten. Er den lav flytter jeg kroken fra bak til under, evt. med svivel før kroken slik du sier :-)
 4. På sluker til ørretfiske på fjellet pleier jeg alltid å bytte til bedre kroker og samtidig sette inn en ekstra splittring mellom krok og sluk. Er det lurt å gjøre det samme på små Rapala wobblere (3-5 cm), eller kan dette påvirke måten wobbleren går på i vannet? Er de originale krokene OK, eller bør de byttes?
 5. Fjellfinn, hvilke størrelser anbefaler du på Cicadasluken til fjellørret?
 6. Godt tips BAN. Hvor mange tørn i Uniknuten anbefaler du for mono fra 1,0 til 1,20?
 7. Ble det noe tur inn til Midttjønn eller Skartjønn den gangen for mange år siden? En kompis og jeg har bestilt hytta ved Skartjønn til sommeren (nå 11500 per uke ) og tar gjerne imot tips om selve Skartjønn og andre vann i nærheten om hvis du har noen :-)
 8. God idé å se på seilerhansker, Sydsvensk. Seilere har nok enda høyere krav til no-nonsense utstyr enn vi fritidsfiskere har. Har fått tips om seilerhansker med korte fingre til flue- og haspelfiske fra Musto (maritim.no) og Gill (bestmarine.no/activemarine.no).
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.