Jump to content
Fiskersiden

scampern

Members
 • Posts

  451
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by scampern

 1. Har lyst til å kjøpe meg noen wobblere for vårssesongen.

  Tenker å dorge etter lyr/torsk/sei/sjø ørret.

  Har ikke peiling hva jeg skal se etter. 

  Er det noen her som kan peke meg i riktig rettning? Kan man få noe på wobblere fra biltema ? Hvis jeg skal ha mange ser jeg at det blir svindyrt om jeg bare går for rappala :P

 2. Hadde håpt på stang/snelle for 2000 til sammen :)

  Jeg fisker på sørlandet (kristiansand) , 20-120 meter med maks 400 gr lodd/pilk til nå, er det også for tungt for en snelle med snørefører?

  Fisker ikke ofte nok pga småbarnslivet og da har jeg egentlig lyst til å ha det enklest mulig når jeg drar ut , det var tanken bak en snørerfører.

  Ingen fare for at pumping av stor fisk vil ta knekken på den, har maks fisk på 4,2 kg til nå :P

 3. Hei,


  jeg er på utkikk etter kroker i størrelsen 4/0 til 10/0 som skal brukes til konstruksjonen av en bakkeline og agnfiske generelt.


  Jeg vet linefiske ikke er "sportsfiske" men jeg skal bruke krokene til dette også. Siden jeg har behov for ca 50 kroker i første bestilling ønsker jeg det ikke skal koste "skjorta".

   

  Krokene bør være rustfrie , så skal jeg skylle dem etter bruk slik at de holder seg lengre.

   

  Kjøpte en bakkeline på nettet med elendige kroker og jeg mistenker fangsten lider som følge av det.. 

 4. Takk, greit å vite:)

  Oppfølgingsspørsmål: Må man gjøre noe selv når man sveier inn på sneller uten "level wind". Det er sikkert ett dumt spørsmål men jeg har veldig lite erfaring med havfiskesneller.


  Fisker per dags dato med en stor haspelsnelle (shimano aerlex 8000). Det er litt tungvint på dypet for jeg føler jeg må "pumpe" opp loddet også for å ikke belaste snellen for mye.

   

  Finnes det noen budsjett-alternativer der ute?

 5. 11 hours ago, havtryta said:

  Her ligger fortsatt båten på land og med en halvmeter snø rundt seg ser det stygt ut med vårpuss i påska som planlagt også... jaja. Får heller kaste litt etter sjøørreten da.

  Ang torskegyting har jeg ikke peil på når den eksakt gyter her sør? Men det finner du jo fort ut når du åpner fisken fisken da. Melke og rogn pleier jo å være greit synlig mener jeg.

  Ørreten bør vel være i komminga?

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.