scampern

Medlemmer
 • Innholdsteller

  442
 • Ble medlem

 • Besøkte siden sist

Mottatte likerpoeng

10 Good

Om scampern

 • Rang
  Medlem

Nylige profilbesøk

775 profilvisninger
 1. scampern

  Makrell

  Hei, hvor lenge kan man tradisjonelt regne med å finne stimer av makrell på sørlandet? Ser jeg mangler agn i frysen og lurer på om det er for sent å prøve seg.
 2. scampern

  Vurdering fiskested- kart

  Fra land eller i båt? hva slags redskap? Aldri prøvd der inne. Det må jo prøves:):) TakK!
 3. scampern

  spørsmål om flyteperler

  Noen tips i riktig retning?
 4. scampern

  spørsmål om flyteperler

  Hei, vil x antall flyteperler klare å løfte en krok opp fra bunnen hvis kroken er i størrelse 5/0 og har en makrell bit på seg`?
 5. scampern

  Er denne snella grei?

  Link ?heheh Ryker snøret som den blir ødelagt underveis?:P
 6. scampern

  Er denne snella grei?

  Hadde håpt på stang/snelle for 2000 til sammen Jeg fisker på sørlandet (kristiansand) , 20-120 meter med maks 400 gr lodd/pilk til nå, er det også for tungt for en snelle med snørefører? Fisker ikke ofte nok pga småbarnslivet og da har jeg egentlig lyst til å ha det enklest mulig når jeg drar ut , det var tanken bak en snørerfører. Ingen fare for at pumping av stor fisk vil ta knekken på den, har maks fisk på 4,2 kg til nå
 7. scampern

  Er denne snella grei?

  Er det tyngden på loddet som er utfordringen? Eller er det størrelsen på fisken?
 8. scampern

  Er denne snella grei?

  Kan jeg spørre hvorfor det selges så mange sneller med snøre-fører om det bare er tull ?:)
 9. scampern

  Gode rimelige kroker

  Hei, jeg er på utkikk etter kroker i størrelsen 4/0 til 10/0 som skal brukes til konstruksjonen av en bakkeline og agnfiske generelt. Jeg vet linefiske ikke er "sportsfiske" men jeg skal bruke krokene til dette også. Siden jeg har behov for ca 50 kroker i første bestilling ønsker jeg det ikke skal koste "skjorta". Krokene bør være rustfrie , så skal jeg skylle dem etter bruk slik at de holder seg lengre. Kjøpte en bakkeline på nettet med elendige kroker og jeg mistenker fangsten lider som følge av det..
 10. scampern

  Er denne snella grei?

  Må kanskje det. Det er dette med å skulle styre snøre med tommelen jeg får "avsmak" av... Og når de med snørefører ikke er duganes så er jeg tilbake til haspel..
 11. scampern

  Er denne snella grei?

  400 gr lodd er det tyngste jeg har prøvd til nå, men virker som stanga tåler litt mer..
 12. scampern

  Er denne snella grei?

  fisker maks ned til 120 meter.. så fra 20-120.
 13. scampern

  Er denne snella grei?

  Hva med en baitrunner snelle til rundt 1000 lappen? Det virker som man kanskje får mer for pengene i år kjøpe ett ferdig sett... ?
 14. scampern

  Er denne snella grei?

  Takk, greit å vite:) Oppfølgingsspørsmål: Må man gjøre noe selv når man sveier inn på sneller uten "level wind". Det er sikkert ett dumt spørsmål men jeg har veldig lite erfaring med havfiskesneller. Fisker per dags dato med en stor haspelsnelle (shimano aerlex 8000). Det er litt tungvint på dypet for jeg føler jeg må "pumpe" opp loddet også for å ikke belaste snellen for mye. Finnes det noen budsjett-alternativer der ute?
 15. scampern

  Er denne snella grei?

  https://www.skittfiske.no/penn/122940/penn-209-l-w-line-counter Tenkte å ha denne til "gjeste"-stanga mi. Har fått gode omtaler rundt forbi på tross av at den er skitbillig. Noen erfaringer med denne?