Gå til innhold
Fiskersiden

can

Medlemmer
  • Innholdsteller

    196
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    2

Innlegg skrevet av can

  1. Nokon som har tips og komma med, har ikkje båt så må bli frå land.  Tenkte kanskje helst lyr, sei, sjøaure /laks men er open for da mesta. Er litt kjent på austsida av Karmøy frå Kopervik og sørover i karmsundet, men er alltid spennande med nye plassar.

    Har ei 12 fotar, forholdsvis stiv så kan hiva ganske langt. Mi erfaring er at lyren likar djupna frå land. Muligheiter i skjoldastraumen og kanskje?

    Har bil og god tid når eg ikkje er på arbeid då, styre dagane sjølv.

  2. Tok meg ein tur i ett lokalt vatn i dag før eg reise til fjells, greit å danna seg ett inntrykk av kva som muligens kan fungera. Eg er nesten berre vandt til sluk fra før av. Da eg fann ut var at 25 bombarda er for voldsomt, blir ett digert plask som sannsynlegvis skremme fisken i mils omkrets, har frå før 10 og 20 gram, tar med dei. Prøvde med flågedupp og der eg har flågå ytterst, samma opplegget der, kjøpe ein lettare ein på 15 gram.Når da gjelde sluk til makk, er da noke sånt du tenkte på havtryta? https://www.xxl.no/milo-milo-larris/p/1083907_1_style

  3. Flåga og dupp trur eg at eg har, der tenkte eg  bombarda dupp, gøt gjennom den ei gummiperla ein svivel og så 1,5 m med gøt før flågå eller ein kastedupp i enden av gøten og to flåge innforbi med ca ein halv meter mellom flågene så tanken min her var dupp til markfiske. For meir aktivt markfiske så kanskje bombarda dupp kan brukast ? Men er vel mange situasjonar ein vanlig dupp er å foretrekka.

  4. Er da noken som kan komma med ein konkret andbefaling på dupp til aurefiske til fjells? Har aldri prøvd detta før, kun med sluk men har lyst til å utvida repertoaret mitt litt. Gjerne og ei kort innføring i korleis den skal fiskast med, takknemlig for svar.

  5. Da som er med sånne forberedelse (teoretiske) som eg gjere no er at noke av da ein planlegge ende ein opp med å bruka 90 % av tida da andra blir berre liggande der meir eller mindre, akkurat som klenå mine 20 % av dei bruke eg 80% av tidå. Vil tru da kjeme til å gå mykje i sluk siå da eg er vant med å er da enklaste, kanskje noken spinnara og, siå eg er sparsommelig av meg bør eg lera meg å fiska med makk og, kan jo gravast, sjølv om sluka til 10 kr stk ikkje ruinere meg da, men ein del koste fort 50 og 60 kr stk! Trur eg høyre på deg BAN der, har alltid likt å høyra på kva andre seie, eg rekk ikkje å gjera alle feila sjølv! Meine foresten å ha hørt at før i tida fiska dei berre Aure med makk, kor store (små) bør krokane vera? Dei eg har er nr 6&8.

  6. Takk for hjelp begge to! Har fått med meg tipset om litt tyngre sluka til fjellfiske så har noken 18 og 25 grams med meg. Stångå tåle jo 40 og då men veit ikkje om gøten tåle da, er ein regel på kor stor bruddstykke snøre må ha i forhold til tyngde på da ein hive ut men eg huska den ikkje i håve. Eg har ein 16 grams elbe Jupiter kastedupp til flåga og dupp, kanskje eg burde ha skaffa meg ein tyngre? Når du fiske på denne måten her knyte du flågene innpå monoen eller fluorcarbonen med opphengarløkka eller bruke du flågesnappara i tillegg så du kan skifta ut flågene? Har vist ein 20 grams bombarda flytande og, den bør passa til lettare sluka å spinnara og sånt kanskje til flågene og.

  7. Den 27.7.2015 at 18.27, BAN skrev:

    Har ignorert fluedupp i årevis, men etter en seriøs fiskeøkt med bombarda og flue er jeg overbevist. Det er svært effektivt til all fisk som jager aktivt. Neste år er det ikke sikkert at jeg bruker sluk i annet en store vann.

    Aktivt bunnmeite med glidende agn er sinnsykt effektivt hvis du er en plass ørreten jakter. Lemp ut nær ørreten, vent til du ser snøret dras ut og gi tilslag. Bruk så små bly som mulig og ikke bry deg om kastelengde.

    Duppfiske med mark regner jeg som bortkastet tid hvis man ikke jakter på røye eller i tynt befolkede vann langt inne på fjellet. I så fall kan en dupp som slenges langt ut på dypt vann gi en og annen fisk.

    Eg drive på i desse daga å klargjøre meg for fjelltur til sommaren, har hatt store plana før men i år skal da bli! Kjøpte hillebergtelt, brukt riktignok men ikkje mykje i fjor haust. Da aller mesta av utrustningen er på plass, er nesten berre fiskeutstyret som gjenstår. Helde på å prøve å lesa meg litt opp på da, har ikkje tid tid til å gjera alle feila sjølv. Tenke Hardangervidda og muligens etnefjellet. Hadde tenkt meg ein dupp eg då, kanskje ein milo larris frå xxl men etter å ha lest dette inlegett her er eg ikkje så sikker lengre. Er da berre tull og tøys å dra på makk og sån til fjells, bør eg nøya meg med spinner og sluk? Tanken er eigentleg å gå langt utanfor allfarvei men når eg fyrst har komt der så tenkte eg å vera i samme området å fiska. Tenkte kanskje da kunne vera greit å ha med makk for å gardere meg litt, men kanskje eg bør fiska litt annerledes enn med dupp som eg fyrst hadde tenkt. Eg har bombarda kastedupper og søkker med hol i kan eg vel og få tak i for å fiska på boten. Noken som kan forbarma seg litt øve meg å forklara meg litt sån at eg slepp å gjera alle feilå sjølv! Stång er ei 9 fot 14-40 gram snelle ei nokenlunde OK shimano  i 2500 størrelse. 

  8. fekk ein diger shad i dag til ein femtilapp den kjøpte eg samt ei sjøflåga, var kanskje litt liten knytt på ein 2/0 krok og ett havfisketakkel noke glitter knytt på ein 8/0 krok. får ta og prøva å sjå om noke virka. Gummimakka har eg nok av. Trur da er fisk der eg fiske pga krøkte ein i hove for noken daga siå. 

  9. har faktisk sån bomber dupp liggande, så får kanskje prøva da og, ellers vil eg kanskje tru at å dorga kjempeseint i mørkninga med ein svart sluk/ diger svart gummimakk, vil vera effektivt, berre å knyta i ett lite lodd litt føre makken så han søkke litt, eventuelt makk så ein meter eller så til ein stor spikar, bolt ett eller anna.

  10. ok, har faktisk aldri fiska med hverken dupp eller flågestång, så eg kjeme til å bruka dei som oppehengar framforbi ein lett skeisluk, tok å lakka noken slukar eg har til overs svarte i helga. Men av forveteskap korleis gjere du da når du bruka dupp, eg er litt interesert i å veta :)

  11. Men nåke eg lure på. Har jo noken flåge eg da. Kanskje noken av dei kan brukast. Såg litt på dei som du hadde linka til, er ikkje kroken veldig liten? Eller går da greit? Krokstørrelsa på flåge seie ikkje meg så mykje. Men har nokenlunde kontroll på 1/0 2/0 osv. Tenke berre at kroken knekke rett av viss da blir for spinkelt, men så like jo eg å bruka stor og sylskarp krok da. For orden skyld bruke du flågene som ein opphengar?

    20170728_195855.jpg

    20170728_195855.jpg

  12. istaden for å laga ein ny tråd så spør eg her, går det ann å laga ett takkel på samme måte som sniksnøre "takkel" tenkte ett søkke i boten så 2 eller 3 kroka som er festa med opphengsløkka, tar litegrann sjølvlysande slange innpå fortommen rett oppforbi kroken. Er vel vanligst å bruka ein agnbom, men er litt langt unna butikkane nett no så da tenkte eg å bruka da samme som til sniksnøre, Er i hovedsak til langa detta er tiltenkt.  Har aldri hatt problem med detta takkelet til sniksnøre iverfall, men kanskje da er litt annleis med fiskastång i andre enden. Tenkte å surra makrellen på kroken. Dersom eg får fisk, er da å venta litt eller ganske lenge kanskje for så å sveiva rolig inn?

  13. Bra fangst da der sjølv om eg foretrekke matfisk. Veldig synd med brosma her i hardangerfjorden, fekk ei på 5-6 kg i går, på stolpalina men måtte desverre hiva ho uti igjen da ingen i heimen vil eta dei da det er advart mot å eta brosma her som eg bur. Skulle vel ha brukt sirkelkrok så kunne eg ha satt ho utigjen i live. For såg ikkje ut som ho var sprengt av trykket. Synd å ikkje eta dei, og at ho dør til ingen nytte. Prøve derfor å setta stolpalinene sån at eg unngår brosmene. Skikkelig plugg av ein fisk, som bør få leva viss dei ikkje kan etast allikavel. Men nok om meg, har du prøvd lyrrådet som du fekk av josteink eller? Rekne med at du har fått lyren på kunstagn, virka som dei heller tar da enn naturlig agn som makrell.

  14. Den 28.6.2017 at 9.45, josteink skrev:

    Du bør toppe rekorden din på lyr ganske raskt her inne, bør kunne få lyr på 2+ innoveri fjorden. Fisk med vanleg sluk og opphenger. Eg bruker helst floga med grøne farger og glitter men grøn gummimakk er bra. Lyren kjem tett inntil land på kveld, så fiske i skumring er veldig effektivt. Og då meiner eg fisk tett inntil land og høgt oppe, fisken står ofte kloss innunder berg på kveldstid og tek ofte i det sluken kjem opp av vatnet. Ser du brisling er ikkje lyren langt vekke. Lukke til, legg inn fangstrapport her!

    Eg har ikkje prøvd akkurat detta men har fiska ein del lyr ifrå land, der det er brådjupt, eller iverfall temmelig djupt. Detta med å fiska etter den i skumring vil eg tru kan vera effektivt, skal prøvast. Sjølv trur eg at eg vil bruka ett lite blysøkke i enden eventuel ein liten sluk uten krok for å unngå å setta i boten, men klart går da bratt ned så er ikkje sjangsen stor for da. Flåga har eg ikkje prøvd etter lyr, men eg og ville ha prøvd med grøn eventuell svart makk kanskje 6/0, 8/0 eller 10/0. Har du ett konkret forslag til flåga @josteink eg er ikkje så bevandra når det gjeld sånt, og der eg pleie handla fiskeutstyr har dei ikkje alltid så stort utvalg, men kanskje baardsen eller salarsport har? Forøvrig veldig fin långa du fekk TT. 

  15. Takk for svar Rage. Når eg kjeme tilbake til "sivilisasjonen" igjen så skal eg kjøpa meg ein shad med litt tyngda i, tenkte kanskje på denne her https://www.salarsport.no/produkt/havfiske-kystmeite/shads/wildeye-giant-jigging-minnow-bsd Blei litt innteresert i det du sa anngåande å agna etter sei, på samme plass som eg har tenkt å bruka shaden har eg prøvd med stolpalina agna med makrell. Er vanligvis ein bra plass detta her, men det kan jo ha vore at det ikkje var sei der da. Eg fekk iverfall ikkje, ein eldre no avdød nabo meinte at grunnen var at seien ikkje hadde så lett for å ta agn som makrell. Veit no ikkje kor mykje eg trur på akkurat det.

  16. Noken som har tips om kva som kan fungera til sei? Har til no brukt gammaldags fiskastein med gummimakk samt moderne havfiskestang, med pilk i boten og 2 gummimakk som oppheng. Vært litt opp og ned med bete. Har derfor lurt på å prøva noke nytt, lurt litt på shadjig til sei, kanskje bytta ut pilken med ein shad. Noken som har erfaring med noke sånt? Har ei shimano tld 20 snella med ei stang med skikkelig rygg. Huska ikkje akkurat kor sterk ho er. Djupna er vel foreløpig ned til 80-100m eller så. Har jo aldri prøvd shad før men ser at dei er nå dyre nok iverfall, men trur kanskje at seien lika gummi bedre enn metall. Trur det må vera litt vekt i den da det er ein del strøm der eg fiske og båten er liten, ellers så står snøre berre rett ut fra båten dersom avdrifta blir for stor på snøret. Takknemlig for svar.

  17. Tar ett trådløft igjenn.  kan ha dette oppsettet her: hovedline, svivel, flyteline med eksvis ett par våtflåge flytelina igjennom bombardaen og ein svivel i enden som stoppar? Eller gjer eg det for komplisert er det berre å ta monoen knyte til ett par flåge på kvar si opphengsløkke og ta monoen gjennom bombarden som er enten flyt eller intermediate for så å ta ein svivel i enden: 

  18. Den 30.6.2014 at 15.55, BAN skrev:

    Har to kompiser som fisker med mark. Ingen av dem sitter glaner på en dupp som ligger ute...

    Den ene driver med aktivt fiske med glidende bunnagn som fiskes inn rykkvis. Den andre har duppen glidende på snøret og fisker marken opp og ned i vannlagene.

    Begge fisker like aktivt som jeg gjør med slukene mine, og de får begge like mye fisk som meg. Å drukne en mark under kafferast er lite effektivt, men en og annen gang får man ørret på det også.

    Etter røye har jeg faktisk hatt litt hell med agnfiske. Bruker en stor andersdupp, 4 grams blank skjesluk som søkke og en kort krokfortom. Stopper ca 2 meter inn på snøret. Så er det bare å hive langt ut og la vind og bølger lokke røya....

    @ban kan du forklara litt nærmare med utstyr og sånn korleis kammeratane dine gjere dette?

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.