Drømmefisken

- Vinn drømmereise til Alaska for to i Norges nye landsdekkende fiskekonkurranse! Premier for over 500.000 skal deles ut.

DU kan enkelt delta, uansett hvor i landet du bor og hvor mye du fisker. Månedlig premiering. Les mer her; https://goo.gl/3zSMUq 

Audiosan

Medlemmer
 • Innholdsteller

  1 258
 • Ble medlem

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  18

Audiosan last won the day on November 1 2017

Audiosan had the most liked content!

Mottatte likerpoeng

201 Excellent

Om Audiosan

 • Rang
  Aktivt medlem

Profile Information

 • Kjønn
  Ikke oppgitt
 1. Nok snøre?

  Personlig hadde jeg droppet fireline totalt og heller brukt et par meter mono og fylt spolen med kinabraid Braid fra kina er jo billigere enn Mono kjøpt i Norge Men siden han alt har kjøpt og betalt det fireline snøret, så regner jeg med han vil bruke det også
 2. Nok snøre?

  da kan du sveive det på den snella du skal bruke med fireline først og etterfylle med mono. for så å sveive dette over på 2 andre sneller før du sveiver det tilbake på snella du skal ha det. da blir det korrekt. Vis ikke får du kjøpe større snørespole og bare ha noen få meter mono innerst for å unngå at firelinen glir, og fylle opp med fireline.
 3. Nok snøre?

  nei det er ikke nok. Langt derifra. Det du da må gjøre er å starte med reservespolen, med fireline innerst, fyll deretter opp resterende med mono og sveive det hele tilbake på primær spolen.
 4. Stang til ørret. Lawson ?

  Jeg bruker Northern lite 9 fot 3-15g til ørretfiske. fantastisk god stang å kaste med. og den kaster fint 20g til ekstreme distanser. Jeg buker stort sett 18g sluk med den. Til fiske med dupp ville jeg personlig gått for minst 11 fot. synes 9 fot blir i korteste laget til det fiske.
 5. Power Pro Ebay vs Power Pro Norge...

  Dette kommer av metodene som benyttes for å fastslå bruddstyrke. i Norge er det bruddstyrken på selveste snøret når det er vått. I USA er det svakeste punkt, så svakeste knute i verste tilfelle. Og sikkert med et stort lass headroom.
 6. Spolestørrelser på Shimano Baitrunner

  Nei du kan ikke bruke 6000 spole på 10000 snelle og omvendt. Det er jo spole størrelsen som er forskjellen på snellene. Ikke er det ekstra spoler å oppdrive heller. Med unntak av å bestille erstatnings spoler fra Shimano. Men da koster det nok så mye at du like greit bare kan kjøpe den dyrere serien i stedet. Og grafittspoler er ikke å anbefale da disse lett får hakk og skarpe kanter som går dårlig overens med multisnøre.
 7. Man bør aldri bruke multisnøre uten å bruke fortom, uansett va man fisker etter. Å ikke bruke fortom gir bare fisken flere sjanser til å slippe unna. Den sliter seg lettere løs når den rykker til ( av samme grunn som at du får bedre kontakt). Fisken får lettere satt tennene i snøret, noe som gjør at det ryker. Multisnøre vil få sterk slitasje i ytterste stangring ved hvert eneste kast. og multisnøret vil få mye mer kontakt med stein og andre slitende faktorer under vannflaten. Så jeg vil gå så langt å si at fortom er et must.
 8. Ekkolodd fra ebay?

  Du har da regnet med frakt +moms på ekkolodd og moms på frakt + fortollingsgebyr? Garanti/reklamasjons saker vil også bli vanvittig dyrt da du selv må stå for fraktkostnader begge veier om du må benytte deg av dette.
 9. du ta tar i alle fall tak i det et du skal ellers spå skal du se du finner det du skal:)
 10. Har du sett på Lawson Northern lite 13'? Har ikke prøvd 13' selv. Men har en 9' 3-15g, en 9' 7-28g og en 12' 30-70g. Alle de har en god snert og meget langt kastende stenger.
 11. Meiteutstyr

  Selv kjøpte jeg jeg Shimano Exage STC 12' 2.75lb (lite hakk rimeligere stang) og Shimano XT 6000 baitrunner (nogenlunde samme prisklasse) nytt for 1300,- for 2 år siden. Jeg vil nok tru du får problemer med å få solgt dette for 2000,- brukt når det er over 8 år gammelt.
 12. Jeg bruker kun Kinabraid. Og jeg har aldri hadd et eneste problem med de. God slitasje styrke på voksen er det også. Så slipper å skifte braid så ofte.
 13. Bruksanvisning på en snelle har jeg aldri opplevd å sett. Eneste som følger med ofte er en bitteliten service manual.
 14. Rømt Kveite fra oppdrett, matfisk?

  Erik. ikke sett noe til det her inne jeg.
 15. Rømt Kveite fra oppdrett, matfisk?

  Jeg undres på en sak. Hvor er alle disse "miljø"fantastene nå i denne saken? du vet, de som roper og brøler hver gang en laks rømmer. De er stort sett på hugget innen den første timen etter en rømningsnyhet? kan det ha seg slik at de egentlig ikke bryr seg katta i miljøet? Men bare bryr seg om laksen de skal fange i elva påløpende sommer?